[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440499#p440499:yw2w4el2 je napisao(la):
AleksandarGrf » 17 Mar 2017 01:56 am[/url]":yw2w4el2]I ja mislim da bi Luka trebao da se drzi Belog, a ne Luke, jer onaj ko razume Belog ne treba mu Luka, a ko ga ne razume Luka moze samo da mu pokvari misljenje. Drugi razlog je sto Luka moze po sebe da napravi velike negativne posledice istupajuci kao Luka, mada to je njegov licni problem. Pricam sa stanovnista da je Luka potpuno "beo" (u suprotnom je zasluzio te posledice, jelte). I trece je, a posebno u danasnjoj nepoverljivoj atmosferi, s ljudima naucenim da neko pokusava da ih prevari, svaki Lukin nastup je automatski sumnjiv. Podrzavam ga iskljucivo kao potpunu parodiju, svaki ozbiljan razgovor je rizican po njegovu auru. Tanka je linija izmedju davanja potpune podrske i misljenja da se Beli prodao.
Naprotiv. Beli je uradio odličnu stvar večeras sa tim predstavljanjem Luke. Stvorio se hajp, prošlo je dovoljno vremena, i pošto je Homo sapiens sapiens enormno ljubopitljiva i radoznala vrsta, mnoge je kopkala istinita priča o osobi koja glumi belog. Pošto su propisi propisi, i nalažu da se morate kandidovati pod svojim ličnim imenom i bez pseudonima, krajem prošle nedelje dajući potpise za podršku kandidaturi građani su saznali njegovo pravo ime i počeli da se pitju ko je on, čime se bavi, da li je i šta studirao (koliko znam diploma je uslov za kandidaturu, ispravite me ako gršim), pa su se ljudi interesovali ko mu je devojka, ko su mu drugari, čime se otac bavi i ostalo. To su tražili i dobronamerni i zlonamerni, čini mi se bez neke prevelike razlike. Zbog enormnog rasta popularnosti on je morao da razotkrije svoje stvarno ja, pod pritiskom javnosti.
Da je ostao na krilima suve zayebancije, Belom bi počela naglo da opada popularnost. Ovi izbori su specifični po tome što se promene u kampanji dešavaju brzinom svetlosti. Za sada je teško objasniti taj fenomen, imali smo i prošle godine izbore, i sav Internet i njegove tehnologije, portale, aplikacije, sajtove, pa se stvari nisu menjale ni približno kao sada, a to se videlo i pre nego što je Beli uleteo u celu priču. Elem, da je Beli ostao klovn još ovih 14 preostalih dana kampanje, mnogi bi posumnjali u njegove osnovne sposobnosti, čak i socijalne veštine. Ovo ne pričam napamet, mnogi su po internetima počeli širiti paniku tipa "ako pobedi, kako bi izgledao susret Belog i Trampa/Putina/Tačija/engleske kraljice/japanskog cara..., da li će nas obrukati, šta ćemo i kako ćemo" i to mi čak izgleda pomalo i koordinirano, orkestrirano iz nekog centra, štaba, stranke. Večeras je Maksimović elegantno odbio takve napade. Do kraja kampanje očekujem da cinculira između svog poluozbiljnog identiteta i apsolutno neozbiljnog alterega. Iako neki kažu da vrtoglavi rast ide u prilog Vučiću. Čak i da ide u prilog Vučiću, on je u tom slučaju samo merni instrument koji treba da dokaže da je opozicija mrtva i na smetlištu istorije.
Ako Vučić pobedi u prvom krugu Srbija će imati sve preduslove za vraćanje na jednopartijski sistem, de facto ili de jure, zavisno od međunarodnih okolnosti.