Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440432#p440432:3s4b2sal je napisao(la):
laki72 » 16 Mar 2017 09:20 pm[/url]":3s4b2sal]Prvo, manite se tog laznog elitizma sa ovakvim ili onakvim fakultetima.
Najveci grobari srpske ekonomije i njihovi saradnici su zavrsili upravo drzavne univerzitete.
Dal nam je zbog toga manje lose?
Loncar? Dobro nam zdravsvo?
Na kraju krajeva MIP, skolovani politicar, i njegovi gafovi???

Odgledah Luku, tacnije deo njegovog gostovanja na N1.
Bistar i vaspitan mladic. Ne nije nezreo za svoje godine. Ono sto je evidentno je da mu nedostaje iskustvo.
Iskustvo u politici, zivotno iskustvo... svako drugo iskustvo.
Stoga je njegovo politicko angazovanje iskrenije od svih ostalih kandidata.

Nazalost, kao sto sam vec pisao u prethodnim postovima, sve i kada i pobedio, takav kakav je bez autenticne podrske neke politicke grupacije, bio bi nemocan i u kratkom roku ismejan i anatemisan gore od Tome.
Na pitanje o eventualnom ucescu na parlamentarnim izborima odgovorio je negativno i to mu je po meni velika greska.
Nadam se da je to danak neiskustvu, jer smatram da bi kako za politicku scenu u Srbiji, tako i za njegov 'pokret' to bilo jako pozitivno.

Ono sto zameram njemu (manje), ali i svim ostalim predsednickim kandidatima (mnogo vise) je ignorisanje konkretnih pitanja i odgovora, ili da kazem iznosenja stavova po tim pitanjima.

Tu veliku odgovornost imaju i mediji, koji su svi od reda ili 'svrstani' (navijacki), ili skoli autocenzuri (uplaseni).

Jedno od 'skakljivih' ali jako bitnih pitanja je recimo izmena ustava po pitanju statusa KiM i predsednicki potpis na njemu?!

(molim vas da se uzdrzimo od davanja sopstvenog misljenja po ovom pitanju - hvala)

Na osnovu takvih pitanja se stice mnogo jasnija slika o licnostima za koje cemo glasati, ali i odgovornosti dal se izabrani kasnije pridrzava predizbornih obecanja.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Neće pobediti. I on to zna. Samo razmisli o strukturi populacije. U takvom odnosu snaga on nema šanse za više od 20%. U nekoj suludoj teoriji bi mogao da ode u drugi krug gde bi bio zbrisan, jer bi polovina njegovog biračkog tela otputovala negde za Uskrs. I naravno da mu nije cilj da pobedi. I time pobeđuje. Njegova pobeda je u nedostatku ambicije za pobedom, jer pobeda kandidata koji želi da pobedi je poraz za narod. Ali narod nije još evoluirao do tog nivoa da većinski to shvati, tako da je Beli na bezbednom :)

Eto vAm, rezultAti obe diskusije u zadnjih desetak postova je jednak rezultatima nasih proteklih, sadasnjih a nazalost i buducih vlasti.

To je ono sto Beli kao , ako bi eventualno dobio, okupio bi eksperte.
A onda bi se eksperti oko drugog pitanja posvadjali i beskrajno nadmudrivali kao i vi ovde...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440467#p440467:1nb6igfr je napisao(la):
relja » 16 Mar 2017 10:50 pm[/url]":1nb6igfr]Tragač, tvoja jedina uspešna izlazna stratgija je da sam sebi priznaš da je Mićin faks prevara.
(za neki drugi put i neko drugo mesto, pokušaj da saznaš više o Mašincu od toga ko ga je završio od poznatih ličnosti)
A ja odoh da spavam.

I da: Beli Preletavčević je važan za mentalno zdravlje ovog naroda, i jedna mnogo ozbiljna priča. Ipak, glasajte za onoga za koga osećate da će biti dostojan predsednik 4 godine i ravnoteža ovim svinjama koje sada vladaju.
Znači ipak nećeš da saslušaš odgovore iako si mi napomenuo da treba da ti odgovorim, nego hvataš maglu? Šmekerski. Inženjerski.

I ja mislim da bi Luka trebao da se drzi Belog, a ne Luke, jer onaj ko razume Belog ne treba mu Luka, a ko ga ne razume Luka moze samo da mu pokvari misljenje. Drugi razlog je sto Luka moze po sebe da napravi velike negativne posledice istupajuci kao Luka, mada to je njegov licni problem. Pricam sa stanovnista da je Luka potpuno "beo" (u suprotnom je zasluzio te posledice, jelte). I trece je, a posebno u danasnjoj nepoverljivoj atmosferi, s ljudima naucenim da neko pokusava da ih prevari, svaki Lukin nastup je automatski sumnjiv. Podrzavam ga iskljucivo kao potpunu parodiju, svaki ozbiljan razgovor je rizican po njegovu auru. Tanka je linija izmedju davanja potpune podrske i misljenja da se Beli prodao.

Sto se druge diskusije tice ne bih da preraste u borbu drzavni vs privatni faks pa bih se vratio tamo gde je diskusija pocela. Iako su drustvene nauke po mom misljenju vrlo individualna stvar i samim tim je fakultet kao institucija u startu blago obezvredjen, kompletan zivotni put jednog coveka koji treba da bude krem drustva i predstavnik gradjana mora da bude besprekoran. To je neki minimum nakon kog se dalje pravi selekcija. Sto se drzavne skole tice ona daje, na silu, neophodni minimum, pa se covek dalje gradi i time dostize neke visine ili ostaje nisko kao (cesto iskompleksirani) mahalac diplomom. To je sto se tice Lakijevog posta, tj njegove promasene teme. Za privatni je prica da svako ko zeli da uci i da to zavrsi kako treba ima priliku, a negativno je sto neophodni minimum ne postoji. Sto implicira da je svejedno na kom si faksu. I neka bude, za sve osrednje pozicije po firmama, a u okviru zahteva poslodavca. Ali za najvise funkcije ne sme tako da bude. Ministar moze da bude onaj koji je bio najbolji medju najboljima, ceo zivot.

hqdefault.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440499#p440499:yw2w4el2 je napisao(la):
AleksandarGrf » 17 Mar 2017 01:56 am[/url]":yw2w4el2]I ja mislim da bi Luka trebao da se drzi Belog, a ne Luke, jer onaj ko razume Belog ne treba mu Luka, a ko ga ne razume Luka moze samo da mu pokvari misljenje. Drugi razlog je sto Luka moze po sebe da napravi velike negativne posledice istupajuci kao Luka, mada to je njegov licni problem. Pricam sa stanovnista da je Luka potpuno "beo" (u suprotnom je zasluzio te posledice, jelte). I trece je, a posebno u danasnjoj nepoverljivoj atmosferi, s ljudima naucenim da neko pokusava da ih prevari, svaki Lukin nastup je automatski sumnjiv. Podrzavam ga iskljucivo kao potpunu parodiju, svaki ozbiljan razgovor je rizican po njegovu auru. Tanka je linija izmedju davanja potpune podrske i misljenja da se Beli prodao.

Naprotiv. Beli je uradio odličnu stvar večeras sa tim predstavljanjem Luke. Stvorio se hajp, prošlo je dovoljno vremena, i pošto je Homo sapiens sapiens enormno ljubopitljiva i radoznala vrsta, mnoge je kopkala istinita priča o osobi koja glumi belog. Pošto su propisi propisi, i nalažu da se morate kandidovati pod svojim ličnim imenom i bez pseudonima, krajem prošle nedelje dajući potpise za podršku kandidaturi građani su saznali njegovo pravo ime i počeli da se pitju ko je on, čime se bavi, da li je i šta studirao (koliko znam diploma je uslov za kandidaturu, ispravite me ako gršim), pa su se ljudi interesovali ko mu je devojka, ko su mu drugari, čime se otac bavi i ostalo. To su tražili i dobronamerni i zlonamerni, čini mi se bez neke prevelike razlike. Zbog enormnog rasta popularnosti on je morao da razotkrije svoje stvarno ja, pod pritiskom javnosti.

Da je ostao na krilima suve zayebancije, Belom bi počela naglo da opada popularnost. Ovi izbori su specifični po tome što se promene u kampanji dešavaju brzinom svetlosti. Za sada je teško objasniti taj fenomen, imali smo i prošle godine izbore, i sav Internet i njegove tehnologije, portale, aplikacije, sajtove, pa se stvari nisu menjale ni približno kao sada, a to se videlo i pre nego što je Beli uleteo u celu priču. Elem, da je Beli ostao klovn još ovih 14 preostalih dana kampanje, mnogi bi posumnjali u njegove osnovne sposobnosti, čak i socijalne veštine. Ovo ne pričam napamet, mnogi su po internetima počeli širiti paniku tipa "ako pobedi, kako bi izgledao susret Belog i Trampa/Putina/Tačija/engleske kraljice/japanskog cara..., da li će nas obrukati, šta ćemo i kako ćemo" i to mi čak izgleda pomalo i koordinirano, orkestrirano iz nekog centra, štaba, stranke. Večeras je Maksimović elegantno odbio takve napade. Do kraja kampanje očekujem da cinculira između svog poluozbiljnog identiteta i apsolutno neozbiljnog alterega. Iako neki kažu da vrtoglavi rast ide u prilog Vučiću. Čak i da ide u prilog Vučiću, on je u tom slučaju samo merni instrument koji treba da dokaže da je opozicija mrtva i na smetlištu istorije.

Ako Vučić pobedi u prvom krugu Srbija će imati sve preduslove za vraćanje na jednopartijski sistem, de facto ili de jure, zavisno od međunarodnih okolnosti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440472#p440472:28cl6vm5 je napisao(la):
tragac » 16 Mar 2017 11:00 pm[/url]":28cl6vm5]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440467#p440467:28cl6vm5 je napisao(la):
relja » 16 Mar 2017 10:50 pm[/url]":28cl6vm5]Tragač, tvoja jedina uspešna izlazna stratgija je da sam sebi priznaš da je Mićin faks prevara.
(za neki drugi put i neko drugo mesto, pokušaj da saznaš više o Mašincu od toga ko ga je završio od poznatih ličnosti)
A ja odoh da spavam.

I da: Beli Preletavčević je važan za mentalno zdravlje ovog naroda, i jedna mnogo ozbiljna priča. Ipak, glasajte za onoga za koga osećate da će biti dostojan predsednik 4 godine i ravnoteža ovim svinjama koje sada vladaju.
Znači ipak nećeš da saslušaš odgovore iako si mi napomenuo da treba da ti odgovorim, nego hvataš maglu? Šmekerski. Inženjerski.

Dobro jutro.
Slobodno možeš i danas da mi odgovoriš za selekciju, prijemni, "dr." Miću i sve ostalo.
A to za šmekera... pa vidi, ja čvrsto stojim na zemlji. Nije baš šmekerski zezati nekoga ko se hvali kako se namučio da postane dipl.rukovodilac na Megatrendu.

Ljudi na 15 strana pričaju o izborima, o politici i niko se ne posvađa i dođete vas dvojica i sad to raspredate na 2 strane, ajde sklonite se, imate privatne poruke.

Samo nemojte puno ocekivati od ovih izbora, posmatrajte stvari realno i necete se razočarati.

Realna situacija je da Vucic pobedjuje - Sansa 99%
Da se opozicija okupila oko nekog problema i nasla resenje u vidu jednog kandidaa mozda bi imali neke sanse ali ovako kada imas 3 "dobra" opoziciona kandidata koji ce svaki da uzme odredjen % onda nista nisu uradili.

Kada pricam sa ljudima koji nece glasati za Vucica uglavnom je odgovor Jankovic ili Beli(Iz revolta).
A ako pogledate ko glasa za Vucica to su uglavnom starije generacije podlozne ogromnoj medijskoj masineriji koja trenutno stoji na raspolaganju nasem dragom Premijeru.

Da li je ovo rad Radikala ili Naprednjaka? Sta vi mislite? Ili ipak Jeremic hoce da otme Jankoviceve glasove?
C7BQaUZW0AEJOAj.jpg

https://twitter.com/Draganmarkovic/status/842261546931752960?s=04

Meni lici na naprednjacku ideju... sad se vracaju u 1993. godinu,
Bolje da se vrate u vrelo leto 1969 godine po pitanju svog pretsednika...

Radikali i Naprednjaci su ostali prilično dobro međusobno iskoordinisani - samo neko veoma naivan bi mogao da pomisli da to nije tako. ;)
Štaviše, verujem da je glavni bos ostao u SRS-u i da je sve što se događa u poslednjih 10 godina njegov veoma perfidan plan.
Jer, objektivno, Vučko nema dovoljno mozga da sve to strateški osmisli.

Ma kakav Jeremic, to su govna radikalsko-naprednjacka. Toliko su glupi da su prosle godine hteli da dveri oklevetaju i naprave stranicu unija zena dveri (mentoli koriste taj naziv za svoje naprednjacke odbore). Puste boost kako se Dveri zalazu za podredjeni polozaj zena, secam se da je bio 8. mart mislim bas... I ovo cemo lako naci ko je radio :D

Kancelariju koju iznajmljujemo je malopre zvao DS, zovu na skup Jankovića sutra u Hercegovačkoj u 17h.
Reko sam im da pozdrave ŠuNATOvca.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440606#p440606:2lbiz7vc je napisao(la):
vucko » 17 Mar 2017 01:38 pm[/url]":2lbiz7vc]Kancelariju koju iznajmljujemo je malopre zvao DS, zovu na skup Jankovića sutra u Hercegovačkoj u 17h.
Da li su znali ko je sa druge strane žice, tj da je vaša organizacija zakupac?

Ne, niti stoji ime gospođe na imeniku Telekoma očigledno imaju stare podatke, verovatno kada su oni jahali, pardon vladali :)

Treba ipak shvatiti da je beli u stvari žut.

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Na kraju ispade da su svi žuti osim ava i vojislava... a, da.. i ovog Parovića...

Kancelariju koju iznajmljujemo je malopre zvao DS, zovu na skup Jankovića sutra u Hercegovačkoj u 17h.

A mene cimali iz DS za Jeremica. A okruzio se i njihovim sljamom prilepkastim tako da mi je otpao iz razmatranja, a ozbiljno sam razmisljala.

:lol: :lol: :lol: ludilo
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2yj3uCMNCdQ[/youtube]

Hahahahhahahahhahahahaa taman sam hteo da postavim. Bog :)

"Pomenuo Vučića" u bolnici, mora da plati 10.000 dinara

Čačak -- Prekršajni sud u Čačku kaznio je poljoprivrednika Miloša Pajovića (22) iz sela Mršinci kod Čačka sa 10.000 dinara.

IZVOR: BETA PETAK, 17.03.2017. | 15:45

Pajović je kažnjen jer je u čačanskoj bolnici narušavao javni red i mir, a u presudi se navodi da je tom prilikom "pominjao i premijera Aleksandra Vučića", objavio je čačanski portal Moravainfo.

Pajović je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, ugledao svog komšiju kako nepomično leži pored puta, prišao mu je i pošto je ustanovio da je u kritičnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil kojim ga je odvezao u čačansku bolnicu na urgentno odeljenje.

Pozvao je medicinsku sestru i doktorku da preuzmu njegovog komšiju iz vozila jer nije mogao da hoda, a doktorka je nakon kratkog pregleda rekla Pajoviću da je potrebno da komšiju sa uputom odvede u hiruršku ambulantu.

On je rekao da žuri i da je dovoljno što ga je dovezao do bolnice i neka ga doktorka vodi na hirurgiju, na šta je doktorka odgovorila da je ona lekar i da ne može pacijenta da vodi na drugo odeljenje.

"Pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući", odgovorio je Pajović doktorki, nakon čega se vozilom udaljio iz kruga bolnice, navodi se u presudi Prekršajnog suda.

Policija je po prijavi iz bolnice podnela protiv njega prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Zastupnici okrivljenog su istakli da se nigde u prijavi protiv Pajovića ne navodi da se u bolnici drsko ponašao, niti da je povisio ton ili vikao na osoblje bolnice i da je "jedino što mu je stavljeno na teret pominjanje Aleksandra Vučića pred dežurnom doktorkom".

Međutim, kako prenosi Morava info, doktorka Biljana Kočović naglašava da prijavu protiv Pajovića nije podnela zbog "pominjanja Vučića" nego zbog njegovog bahatog i neprimerenog ponašanja.

"Bio je veoma nepristojan i neprijatan prema meni i osoblju bolnice. Meni je izgovorio sve i svašta. On jeste to rekao za Vučića, ali je prijavu dobio zbog vređanja i bahatog ponašanja u javnoj ustanovi. Nije on zbog Vučića dobio presudu", izjavila je Kočovićeva.

Izvor: B92
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1241125

Vrh