Nikola Pasic bi se ovako izrazio.
Bravo!Neverovatno je koliko im smetaju ovi protesti i akcije, da bukvalno na svakih par minuta u nekim novinama, na nekom portalu, nekoj televiziji ili društvenoj mreži, uspeju da izjave budalaštinu veka. Da ne pričam o armiji botova koji ponavljaju komentare kao pokvarene ploče. I mogu reći da je mene lično sve to pogodilo, u smislu da ne mogu da ćutim na sve te gluposti i jednostavno se aktiviran da nešto odgovorim.
Međutim, i pored svih tih naprednih idiota, daleko više me iz takta izbace "obični" ljudi, koji kukaju na ovu današnju blokadu jedne jedine raskrsnice u ovom dvomilionskom gradu, koji na sve strane viču da su našli najgori dan za blokadu. Jer ono, Beograd inače poslednji petak u godini nikada nije blokiran i u haosu. A i svaki dan je tako, a jedna blokada sigurno neće ništa značajno poremetiti. Još se na svim mogućim snimcima sa lokacije vide tramvaji i autobusi u pozadini kako lagano idu svojim putem.
Ne, ja zaista razmišljam da čovek jednostavno bolje da odustane od bilo kakve borbe. Danima već imam tako užasna autošovinistička mišljenja, da mi na kraju jedino preostaje da molim porodicu, rodbinu i prijatelje da se isele iz Srbije, jer očigledno pored takvog razmišljanja i kukanja, nama nema spasa.
Mi uvek govorimo ono "reagujemo tek kad se desi neka tragedija", u fazonu baš nas briga što se nisu zatvorila vrata punog autobusa, a reagovaćemo tek kada neko ispadne i pogine. I to je čak bio neki blaži slučaj. Ali da je narod toliko mrtav i bezosećajan, da posle onakvih nezapamćenih tragedija i dalje ne reaguje, ja iz svega toga izvlačim zaključak da nama zaista nema spasa. Ovde sam se prepirao sa nekima da nema okupatora, upravljača sa strane, i dalje stojim pred time, ali isto tako smatram sad da je potpuno svejedno da li nas neko upravlja ili će upravljati nama. Mi smo propao narod. I sad razumem Bendera zašto se potpuno avoisključio iz diskusija i medija.
Eh da je samo kod nas tako. Baš sam juče pisao o tome kako su pametni telefoni i internet učinili čoveka pasivnim, dehumanizovanim, uvek ti je pri ruci neprestani izvor zabave i dopamina i zbog toga ljude briga da se bore za nekog drugog, većina samo sebe gleda, nema kolektivizma..Ali da je narod toliko mrtav i bezosećajan, da posle onakvih nezapamćenih tragedija i dalje ne reaguje, ja iz svega toga izvlačim zaključak da nama zaista nema spasa.
Tacno da nije samo kod nas tako.Eh da je samo kod nas tako. Baš sam juče pisao o tome kako su pametni telefoni i internet učinili čoveka pasivnim, dehumanizovanim, uvek ti je pri ruci neprestani izvor zabave i dopamina i zbog toga ljude briga da se bore za nekog drugog, većina samo sebe gleda, nema kolektivizma..
Što bi neko išao na proteste kada može izraziti nezadovoljstvo na forumima i društvenim mrežama koje mogu da posluže kao izduvni ventil. Što bi neko rizikovao potencijalno privođenje u policijsku stanicu kada može istog dana kući da gleda najnovije filmove, serije, neki fudbalski meč, da sluša muziku itd.. Zato je većina takva kakva je.
Svi mi zivimo 11 godina pod radikalima, nebitno da li smo za ili protiv, na sve nas je uticalo.Neverovatno je koliko im smetaju ovi protesti i akcije, da bukvalno na svakih par minuta u nekim novinama, na nekom portalu, nekoj televiziji ili društvenoj mreži, uspeju da izjave budalaštinu veka. Da ne pričam o armiji botova koji ponavljaju komentare kao pokvarene ploče. I mogu reći da je mene lično sve to pogodilo, u smislu da ne mogu da ćutim na sve te gluposti i jednostavno se aktiviran da nešto odgovorim.
Međutim, i pored svih tih naprednih idiota, daleko više me iz takta izbace "obični" ljudi, koji kukaju na ovu današnju blokadu jedne jedine raskrsnice u ovom dvomilionskom gradu, koji na sve strane viču da su našli najgori dan za blokadu. Jer ono, Beograd inače poslednji petak u godini nikada nije blokiran i u haosu. A i svaki dan je tako, a jedna blokada sigurno neće ništa značajno poremetiti. Još se na svim mogućim snimcima sa lokacije vide tramvaji i autobusi u pozadini kako lagano idu svojim putem.
Ne, ja zaista razmišljam da čovek jednostavno bolje da odustane od bilo kakve borbe. Danima već imam tako užasna autošovinistička mišljenja, da mi na kraju jedino preostaje da molim porodicu, rodbinu i prijatelje da se isele iz Srbije, jer očigledno pored takvog razmišljanja i kukanja, nama nema spasa.
Mi uvek govorimo ono "reagujemo tek kad se desi neka tragedija", u fazonu baš nas briga što se nisu zatvorila vrata punog autobusa, a reagovaćemo tek kada neko ispadne i pogine. I to je čak bio neki blaži slučaj. Ali da je narod toliko mrtav i bezosećajan, da posle onakvih nezapamćenih tragedija i dalje ne reaguje, ja iz svega toga izvlačim zaključak da nama zaista nema spasa. Ovde sam se prepirao sa nekima da nema okupatora, upravljača sa strane, i dalje stojim pred time, ali isto tako smatram sad da je potpuno svejedno da li nas neko upravlja ili će upravljati nama. Mi smo propao narod. I sad razumem Bendera zašto se potpuno isključio iz diskusija i medija.
Što pre to ukapiraš, biće ti bolje. Ovde su ljudi pre svega velike kukavice. Niko neće da se zameri režimu, čak i ljudi koji imaju lovu i ne zavise od SNS-a. Zato cenim ove iz Proglasa. Iako su situirani i zaista nemaju potrebu da se žale, oni su kritičari režima.Neverovatno je koliko im smetaju ovi protesti i akcije, da bukvalno na svakih par minuta u nekim novinama, na nekom portalu, nekoj televiziji ili društvenoj mreži, uspeju da izjave budalaštinu veka. Da ne pričam o armiji botova koji ponavljaju komentare kao pokvarene ploče. I mogu reći da je mene lično sve to pogodilo, u smislu da ne mogu da ćutim na sve te gluposti i jednostavno se aktiviran da nešto odgovorim.
Mi uvek govorimo ono "reagujemo tek kad se desi neka tragedija", u fazonu baš nas briga što se nisu zatvorila vrata punog autobusa, a reagovaćemo tek kada neko ispadne i pogine. I to je čak bio neki blaži slučaj. Ali da je narod toliko mrtav i bezosećajan, da posle onakvih nezapamćenih tragedija i dalje ne reaguje, ja iz svega toga izvlačim zaključak da nama zaista nema spasa. Ovde sam se prepirao sa nekima da nema okupatora, upravljača sa strane, i dalje stojim pred time, ali isto tako smatram sad da je potpuno svejedno da li nas neko upravlja ili će upravljati nama. Mi smo propao narod. I sad razumem Bendera zašto se potpuno isključio iz diskusija i medija.
Što pre to ukapiraš, biće ti bolje. Ovde su ljudi pre svega velike kukavice. Niko neće da se zameri režimu, čak i ljudi koji imaju lovu i ne zavise od SNS-a. Zato cenim ove iz Proglasa. Iako su situirani i zaista nemaju potrebu da se žale, oni su kritičari režima.
Stara fora u Srba je strah da neko sa strane ne plaća proteste. Ako je Rusija, onda je ok, sve ostalo je opasno. Samo što se niko ne zapita, da li je Rusiji zaista interes da Kosovo bude deo Srbije? Jeste, sve dok ne reše pitanje Krima. Onda će izvući svoj kec iz rukava i sami priznati Kosovo u trampi sa zapadom. Eto šta Kosovo predstavlja Rusiji.
Sada se krije ustupak Kosovu i opet se igra na kartu rusofilije. Svi su kupljeni, desničari su pudlice režima i lepo su ugojeni. Ne smeta vođama navijača, onima koji mere srBstvo svima u ovoj zemlji. Nešto nisu ispratili sve ovo ili su prespavali. Pre će biti da najviše vole novac, a da im je guslanje o Kosovu samo paravan. Eto, smrt "izdajnicima", živele "patriote"!
Jesi li ti ozbiljan?политички програм Прогласа
U odnosu na Tadicevu politiku prema Kosovu, Vucic je u popustanju otisao korak dalje. Vojna neutralnost Srbije je kontinuitet od Kostunice, preko Tadica do Vucica. Pristupanje Srbije EU je veoma sporo i nerealno zbog odsustva vladavine prava u nasoj zemlji i zbog nepostojanja volje za primanjem novih clanica.Па Вучић у потпуности испуњава и спроводи политички програм Прогласа, пре свега у политици према Косову и евроатлантским интеграцијама, то је суштина и то је оно што ће да остане као последица и резултат Вучићеве власти,
све остало, ови пресмешни избори, јалови протести, крађа гласова итд је обична лакрдија.
Provokatorski tekst. Šta novinarki smeta natpis ,,Služimo Srbiji'' ?Student Nikola Ristić: Veče na blokadi proteklo mirno, uz jedan manji incident
Aktivista neformalne studentske grupe Borba, Nikola Ristić izjavio je za N1 da je veče na blokadi u Ulici kneza Miloša proteklo mirno i u dobroj atmosferi sa izuzetkom jednog manjeg incidenta.www.danas.rs
Овај момак је буквално изјавио да није студент. Јунајтед медија сигурно није обавештена и даље.
Beogradjane zanimaju trzni centri, kafici, kapucino, makijato, savska promenada, ritualno skijanje...Kolko redara bogte na ovom protestu ProGlasa, mislim da ih trenutno ima bar 50.
Nažalost, opet mali broj ljudi, trenutno.