5. октобар није револуција него окупација. У пакету са свим обојеним револуцијама и арапским пролећима по Украјинама, Грузијама, Либијама, Сиријама ишло је бомбардовање, страдање, избеглиштво и економски колапс.
Са ове временске дистанце, 5. октобра бих био са друге стране кордона, одбранио то зрно суверенизма и потом се позабавио са комуњаром на власти али искључиво у оквиру нашег друштва и наших политичких капацитета.
Тешко оном ко му револуцију споља финансира.
Bravo za komentar!
Od ocekivanih promena 5. oktobra desila se samo rasprodaja zemlje. Kukavicke demokrate pogurane se zapada nisu smeli da se uhvate u kostac ni sa jednim problemom.
Mi smo jedina zemlja koja je izrucila svog predsednika i komplet vojni vrh od generala do vojnika.
Ne radi se o tome jesu li krivi ili ne nego o INTEGRITETU. Ako su krivi trebalo ih je osuditi u zemlji. ako nisu onda stati iza njih.
Ni jedan secikesa iz SPS i JULA nije odgovarao nizasta. Izvukli su milione i milione iz zemlje i nista.
Miloseviceve postupke smo platili mi ali kukavicka vlast nije smela da mu sudi ovde.
Sa ove distance mnoge stvari za koje sam smatrao da je uradio pogresno deluju drugacije.
Realno, unistenje zemlje je pocelo 5. oktobra. Rasprodaja svega i nekontrolisno zaduzivanje, koje ce dovesti do snazne depresije kad dosegnemo limit kreditiranja.
Da ne navodim imena partija ili vodja da ne ispadne stranacko prepucavanje oko krivice ali bilo je ljudi koji su pokusali da urade i neke dobre stvari ali one su teske i nisu popularne u narodu. Oni su brzo izminirani i uklonjeni.
"Pomoc" od spolja je igranje sa vatrom. Niko nista nedaje dzabe, svaka drzava kojoj je pomagano je nastradala.
Pogledajte samo sta se desilo sa drzavama kojima je "pomagano" spolja. Ili su opustosene ratom ili su opljackane i porobljene ekonomski.
Pricaju nam da je nasa sansa za blagostanje litijum.
Ako za trenutak zanemarimo razorno zagadjenje kako ce to nama podici standard?
Mozda kao sto je to postignuto sa Borskim rudnikom zlata i bakra?
Mozda kao u Angoli sa njenim rudnicima dijamanata i stanovnistvom koje zivi u bedi?
Samo prestanite da nam pomazete i da se zaduzujete u nase ime.