I non stop se ponavlja ta "obrazovana" grupa žutih. Da malo pojasnim pošto ne znam koliko Vas i da li je neko uopšte iz manjeg mesta. Ja sam rodom iz Smederevske Palanke, gradu koji je i pored pobede SNS-a u skoro celoj Srbiji i dalje ostao DS na vlasti 2014te godine. Predsednik opštine je bio konobar, bez neke škole, što je i normalno pošto se u manjim mestima visoko obrazovani najčešće sele u veće gradove gde mogu da žive od svog rada. Pored propalog grada DS odlučuje da malo "uloži" u grad, tamo negde 2012te, obnovio je jedan bulevar, ulicu u centru i to je to. Za nas je to bilo "Vau, konačno vidimo kako izgleda nov asflat". Zatim, da bi osigurao poziciju, prave x novih fiktivnih firmi i zapošljava x radnika, što u opštini, gradskim institucijama, što u tim novim firmama, većinom iz okolnih sela, koji se finansiraju iz budžeta. U tim novim firmama većina nije ni dolazila na posao jer nije ni imala gde, ali dobio se neki privid "boljitka" jer ljudima koji nemaju ništa i malo znači mnogo.
2014te je i dalje trajao taj privid plus Romi su plaćani za glasanje, prijavljivani ljudi iz drugih sela kod nas, plus x ljudi iz fiktivnih firmi kojih je bio nemali broj i DS i dalje ostaje na vlasti. Kako su se pare crpele iz budžeta za fiktivne poslove grad ulazi u bankrot, imamo restrikcije vode, struje, škole nemaju grejanje, domovi zdravlja nemaju pijaću vodu, ulična rasveta ne radi(u tom periodu baterijske lampe su bile najprodavaniji proizvod kod nas)... grad naravno nema to da plati jer para nema. Deca nemaju grejanje, nemaju zdravstvo, a kad udariš na decu završio si hteo ne hteo. Da bi nekako dobili bar ulično osvetljenje grad odlučuje da pored poreza, firmarina i šta sve naplati i uličnu rasvetu, koliko imaš bandera u krugu od 300 metara plaćaš x po banderi što je naravno rezultiralo revoltom ionako namučenih privrednika i stanovnika. DS gubi podršku ljudi čak koji su bili za njih jer nisu mogli da omoguće deci normalne uslove, privrednicima se nabacuju dodatni troškovi u doba krize, a grad unapred potrošio 4 godišnja budžeta na ljude koji imaju fiktivne poslove. Ljudi izlaze i smenjuju DS.
Šta se dešava sa našim predsednikom opštine? Isto što i ostalim koji "brinu za narod". Nakon gubitka vlasti u svom gradu, prvo je bio predsednik izvšnog odbora DS-a u Beogradu, ratovao sa SNS-om, da bi kasnije bio izbačen iz DS-a i prešao u levicu gde se i dalje kleo da neće sa SNS-om, zatim 2022ge ostvaruje saradnju sa SNS-om, poptisuje sporazum sa njima i time će sada najverovatnije biti narodni poslanik u skupštini jer je na 46om mestu za poslanika.
Kada narod bude video da nema ko da ih leči neće biti potrebe za kampanjom kao što sam i opisao gore. Do tada moraju da nadju način da privuku unutrašnjost. Dokle god postoji privid boljitka narod se neće opredeliti za drugu opciju. Romi prihvataju novac ko god da im ponudi, Setimo se Vranja i pobede Madjara.