Šta je novo?

Izbori 2024

Au koliko patetike i foliraže ovde, situacija podseća na period posle većih utakmica ili događaja kada masa Srba po kockarnicama, kafanama i foteljama, umesto da bude zadovoljna uspehom, nekim napretkom i/ili solidnim plasmanom (recimo drugo mesto na nekom svetskom) svojih sunarodnika "na terenu" krene da drobi šta je trebalo, kako je moglo, zašto nije ovo, kad će biti ono...
Imajući u vidu kako stvari funkcionisu prethodnih tuce godina, biti drugi je isto kao da si i poslednji. Kada bude formirana većina u gradskoj skupštini od ovih što trenutno čine opoziciju, može se smatrati uspehom. Do tada, samo možemo da gledamo kako se sve započete stvari nastavljaju postojećim tokom. Evo baš na temi o Bulevari patrijarha Pavla i na temi o prigradskim linijama (uglavnom) gomila kukača na to što se ne završava bulevar i što je katastrofalan prevoz na potezu 300, a niko prstom da mrdne i uradi nešto konkretno da se njihov glas i nezadovoljstvo čuju (čast izuzetcima koji nešto i pokušavaju ali još uvek ne dobacuju dovoljno daleko).
Ono što je važno je da se stvari menjaju na bolje, energija ljudi raste još više, ljudi su svesni da nas ima mnogo više nego što smo mislili, udeo opozicije u institucijama se povećava, eno Ljig se oslobodio kancera, a veliki deo Beograđana (6 opština + svi glasači protiv SNSa na ostalim) su pokazali da ne žele više da trpe napredni šljam, a taj šljam je inače u sve većoj panici. Ako tu nema razloga da se bude bar malo zadovoljan i da se dobije neki deo motivacije, onda ne znam stvarno.
Ovim ne želim da kontriram, već samo da pitam kako bi ti motivisao nekoga da se bori za svoj kraj, ili da se bori za opstanak trolejbuskog podsistema a unapred znaš da mu ne smeta to što autobusi voze umesto trolejbusa i sl. Ili recimo da motivišeš na visemesečne svakodnevne blokade Sajma kada se dođe do toga da se isti počne rušiti zarad BNV 2... Ili da objasniš da to što SNS opet ima većinu u Beogradu i da će najverovatnije da sa SPS i Nestorovićem formira parlamentarnu većinu, ne znači i kraj svih bitaka i izgubljen rat...​

НОВА С национална телевизија...За хоспитализацију.

Стао сам уз Добрицу и то кад нас је било 50-10 па кад је дошао до 20к људи оп - Приче о младићу неких нво наказа, злочиначком српству, педереске заставе, титине заставе...И то на протесту против београда на води. То је наравно био последњи скуп јер људи изневероваше шта су гледали и чули. Добрица и екипа ударили темељ београду на води. Да не причам о томе што их држе зелени нацисти из Бундестага, својевремено, гласачи за промену устава Немачке 99е да могу и они да се придруже журци.

Тако да ако икада поново изађем на улицу то ће бити и против ових, никако са њима.
Koliko god da si imao neke dobre poente u svojim prethodnim postovima, o korumpiranosti opozicije, nesposobnosti, neorganizovanosti i slično, mislim da si dosta rekao o sebi sa "braća cigani" i "pederske zastave". Nemoj da izađeš ti na ulicu, nemoj nikad nigde više da izađeš. Idi sakrij se u svoju rupu i prestani da truješ ljude. Takvi kao ti su ta regresivna sila zbog koje kroz celu svoju istoiju idemo dva koraka napred, tri nazad. Nisi ni ponudio neko rešenje ili predlog ili bilo šta. Sve si ostavio na čistoj pljuvačini.

Takvima kao ti su svi drugi uvek problem, uvek nađete nekog da pljujete i omalovažavate da biste pobegli od neke objektivne analize sopstvenih greški i da ih nikada ne ispravite. I cigani, i pederi i Rumunke i Srbi iz Repbulike srpske i Beograđani iz kruga dvojke imaju iste probleme, samo neki i pored tih osnovnih imaju i još neke kriterijume po kojima su im ugrožene egzistencije i GOLI ŽIVOTI.

Da ne bih otišao u neko dalje i ogorčenije gubljenje po ovoj temi, ostaviću na ovome, kao generalni savet: ako nemaš čime konstruktivno da doprineseš, odnda brate ćuti. Ćuti , ćutanje je najbolja kapa za sve praze glave, reče Isidora Sekulić.

I Ima li ovde admina koji sankcionišu uvredljive nazive ili i ovde vladaju sistemi vrednosti Jovane Jeremić i Milomira Marića?

Poslednja izmena:
Овде можете видети један јако занимљив приговор бирача који се односи на бирачко место бр. 14 у Земуну.
Човек се потписао у изводе из бирачког списка, добио листиће, али их није убацио у гласачку кутију, него ставио у џеп и однео кући.
Када су објављени резултати на том месту, испоставило се да су број бирача који су изашли на изборе и број гласачких листића у гласачкој кутији једнаки, што је суштински противречно ситуацији коју је бирач описао.
Ако мене питате, под претпоставком да је бирач стварно урадио то што је описао, приговор је апсолутно основан.

Poslednja izmena:
Toliko o ovom šarlatanu.. Nego, zanima me kako će Jerković, koji je već godinama ogorčeni Vučićev protivnik, dobijao je i batine-sada da podrži Vučića.

Овде можете видети један јако занимљив приговор бирача који се односи на бирачко место бр. 14 у Земуну.
Човек се потписао у изводе из бирачког списка, добио листиће, али их није убацио у гласачку кутију, него ставио у џеп и однео кући.
Када су објављени резултати на том месту, испоставило се да су број бирача који су изашли на изборе и број гласачких листића у гласачкој кутији једнаки, што је суштински противречно ситуацији коју је бирач описао.
Ако мене питате, под претпоставком да је бирач стварно урадио то што је описао, приговор је апсолутно основан.
Kvalifikovao se za neko lepo mesto u partokratskoj strukturi koja će se baviti prevarama i mahinacijama...

Zaista je deprimirajuće da neko ko nije u stanju da obiđe selo na 20 minuta od centra misli da ima kapacitet da vodi grad ili još gore državu.
Zaista je deprimirajuće da neko ko sam nije išao od vrata do vrata, pa makar u svojoj zgradi, drvi nekom ko je to uradio makar u svojoj opštini! U ovoj situaciji, za Vučkom stoji nekoliko uspešnih lokalnih inicijativa, zgazio je zmiji na rep na taj način da je jednom po tintari dobio od SNS gorile za vreme javne rasprave. U prvoj iz njih još za vreme Đilasa vezano za platane i Zvezdarsku šumu, i ja sam sam učestvovao sa Voždovca, i još par drugara poveo. Sastanke smo imali u vešernicama, organizaciju registrovali na jednog člana, finasirali se iz džeparca, u najboljem slučaju imali neka sitna sponzorstva, recimo za "Deca daruju šumu", dovoljna jedva za binu i bedževe, a gde nas je dečji animator "vitez od šargarepe" podržao besplatno. Ali, @MC_ i slični sveznalci bolje od nas znaju da smo mi Soroševi plaćenici, koji napadaju našeg hrabrog preCednika koji toliko pati i sve radi za nas. Isto koliko @Analitičar zna bolje od onih koji žive u Belorusiji kako je tamo beda, strah, kriminal, raspad... U praksi u svojoj dvocifrenoj ekipi entuzijasta koji žive od svoje plate na običnim poslovima, Vučkova ekipa je u skladu sa brojem ljudi i mogućih slobodnih sati prepoznao u odnosu na kapacitet da je najbolje fokusirati snagu na svoju opštinu. Sada zašto su se fokusirali na Mirijevo, a ne Mali mokri lug i Bulbulder, svakome iole razumnom je jasno da sa takvim kapacitetom mogu dobro da odrade samo jedno od ta tri!

A sada, vi svi što praznite svoje debelo crevo na Vučka (sa foruma), Đilasa. Boška Obradovića, pa čak i egocentrike poput Vuka Jeremića ili Saše Radulovića, kako su vas razočarali, makar sa moje strane, imate moralno pravo na to samo ako sami ustanete iz kompjuterske stolice, i pravo u Boleč, Ripanj, Gadžin Han, Donji Ljubeš, Žitorađu i od vrata do vrata krenite u antisektaško misionerstvo! Ja sam sam sa Voždovca, a po minimum dva meseca sam živeo u Meljaku (Barajevo), Veliko Središte (Vršac), Rudovci (Lazarevac), Meljak (Barajevo), a tokom svoje polulegalno organizovane prakse na prugama TENT sam se upoznao i sa obrenovačkom populacijom. Tvrdim vam, van Beograda su ljudi mnogo otvoreniji, spremni da razgovaraju, prime u kuću, i vrlo radi što se neko brine o njihovim problemima. Recimo, da li ste vi svesni koliko su loš odnos imale SNS vlasti za vreme i nakon poplava 2014? Razmera katastrofe od elementarne nepogode je bila takva da je Sajam poljoprivrede u NS 2014 bio poluprazan. Da li smo nakon toga imali bar jedan povišen ili novi nasip, uređenje rečnih korita, rekonstrukciju malih mostova tako da se ne prave brane na njima pri bujicama, regulisanje zona za otpuštanje bujičnih voda? Te godine SNS dobija uglavnom po preko 50% glasova u mestima žrtava. Zicer da kanališeš sveže nezadovoljstvo. To jeste glupost opozicije, ali to je tek mrvica gluposti u odnosu na foteljosedače, kojima ne valja ova vlast, a za razliku od ZLF i drugih opozicionih aktera ništa ne preduzimaju!

Šta konkretno predlažem? Svi koji ste nezadovoljni ovom vlašću, levičari, desničari, pravi levi, Partizani, Četnici, neoliberali, neokonzervativci, samo svesni štete ove sektaško-izdajničke pošasti, sa ciljem da se vrati minimum pismenosti i funkcionalnosti institucija, minimum prostora za civilizovanu borbu za razne politike, minimum državotvornosti kroz makar zabranu prodaje EPS, njiva, železničke, lučke i avio infrastrukture strancima, kao i rudnih bogatstava i još ne predatih rudnika strancima, svaku subotu, put pod noge i u unutrašnost, razgovarajte sa ljudima, regrutujte, ohrabrujte. Da li ste svesni usamljenosti u sektaško-ucenjivačkom leglu onih po 10-30% što glasaju za opoziciju takva kakva je ćorava i ćopava? Nađite ih, ohrabrite ih!

Не знам за остале из те МИ коалиције, ал што се тиче Несторовића, наиван је свако ко мисли да неће одрадити посао за Вучића.

Његови гласачи, тзв Несторијанци, махом јесу опозиционо настројени али то и јесте био циљ да се ти опозициони гласови обесмисле.

drvi nekom ko je to uradio makar u svojoj opštini!
Zar ZLF i SPN cinite samo vas dvojca ili ima tu jos ljudi? Mislim ima ovih sto su bili na listama - mislim da bolje pitate svoje koleginice i kolege sa lista gde su sve bili i kako su se angazovali da bi ih ljudi birali nego da kako sam kazes "drvite" ovde na moguce foteljase. Pre bih rekao da osobe na bilo kojoj listi su foteljasi jer oni zele da budu izabrani da sednu u fotelje pa shodno tome moraju da se aganzuju. Ovo nije nista licno mislim da ima ljudi u svim strankama koji zaista se trude da pomognu da se drustvo poboljsa ali ima i samo foteljasa te se nadam da ce ovi prvi svako u svojim redovima istisnuti te foteljase.

No dobro koliko je opozivija podnela pisanih prigovora i da li se oni negde mogu procitati? Mislim onako kako su tacno predati komisijama sa svim dokazima. Mislim 2024.godina je ima sajtova i sl.valjda se od clanirina, donacija i sl. u opozicionim strankama odvajaju pare za infrastrukturu.

Zaista je deprimirajuće da neko ko sam nije išao od vrata do vrata, pa makar u svojoj zgradi, drvi nekom ko je to uradio makar u svojoj opštini!
Mislio sam da si pametniji čovek. :) Ovo nije upućeno Vučku, već njegovoj organizaciji koja nije u stanju da pošalje čoveka u MML a u isto vreme hoće da preuzme poluge vlasti. Lepo je narod rekao, prvo skoči pa reci hop.

pitanje je principa. Ovo mi zvucalo kao ovde kraduckate, pa ce vas tolerisemo. Ajd da kazemo da je tacno, da nema uticaja tih 1%. Ali sto ne bih koristio to za sve izbore, sto bih propustao takvu priliku da ga prcam i za to
I da nema tolikog uticaja opet treba da važi za sve, a ne samo Beograd, evo beki je izračunao da bi ishod bio isti i da nije bilo tih 40k glasača iz RS, eto sad može i vlast isto da izjavi "šta se bunite kad bi ishod bio isti". Glupost.

Toliko o ovom šarlatanu.. Nego, zanima me kako će Jerković, koji je već godinama ogorčeni Vučićev protivnik, dobijao je i batine-sada da podrži Vučića.

On jedan i ne mora. Može da se izdvoji kao nezavisni odbornik, poslanik, gde već ulazi...

Problem oko prebivališta o kojem ste govorili na prethodnim stranama je što za građane Srbije kad promene prebivaliste dolazi ujedno i do odjave starog prebivališta. Međutim kad lica sa dvojnim državljanstvom prijave prebivalište na adresi u Srbiji MUP ne proverava da li im je odjavljeno prebivlaište u RS na primer.

Dakle, ako to već nije sastavni deo zakona, bilo bi dobro se takvo rešenje usvoji da MUP od svakog takvog građanina zatraži dokaz o odjavi prebivališta u drugoj državi i tek onda bude upisano prebivalište u Srbiji.

Ukoliko imaju prebivalište u BiH mogli bi po osnovu državljanstva glasati u BiH kao stranci na parlamentarnim izborima. Ne bi bilo adrese u Srbiji na koju im stiže poziv. Nego bi mogli da se prijave i glasaju na parlamentarnim...

Za izdavanje lične karte nije neophodno prebivalište na teritorije republike Srbije, već se prilaže prebivalište strane države našeg državljanina. Da se to dosledno poštuje i sprovede, tada ta lica ne bi bila na biračkom spisku za gradske i opštinske izbore.

Takođe MUP bi trebalo da aktivno radi provere gde ta lica sa dvojim državljanstvom žive. Čak i ako odjave prebivalište u BiH a prijave u Srbiji, treba proveriti da li tu zaista žive.

Mislio sam da si pametniji čovek. :) Ovo nije upućeno Vučku, već njegovoj organizaciji koja nije u stanju da pošalje čoveka u MML a u isto vreme hoće da preuzme poluge vlasti. Lepo je narod rekao, prvo skoči pa reci hop.
A ovo je tebe, put pod noge, pa u Ripanj, gde sekta pobeđuje, a bukvalno zaj.... sirotinju. Posle toga, sa sakupljenim podacima u štab svake od ove ćorave i ćopave opozicije, CAP, evo sa čime treba izaći pred sektašku sodomu i gomoru, i vratiti ih veri u Boga i sopstveno mišljenje protiv kršenja druge božje zapovesti, sektaškog idolopoklonstva, vere u Supervučića.

Screenshot_20231220-092550.png

Džabe idemo u sela po Beogradu kad su izborni uslovi nepošteni i nezakoniti, pitanje je samo razmera prevare koje će aktuelna vlast preduzeti u zavisnosti koliko im tog puta treba. Danas ovoliko i ako na ovo oguglamo, u maju još više. Odobriće liste sa "overenim" potpisima koje građani nikad nisu dali. Te liste će dati nove članove GIKa koji će nadlgasavati opozicione i onda odbijati sve prigovore.

Dakle ne reševa se pitanje od repa nego od glave gde riba smrdi a to je vrh državnih insitucija koje ne rade svoj posao. I zato je neophodno da Beograd stane, a na žalost to se ne dešava jer je preveliki rizik za građane koji mogu da naj... i iuzuku deblji kraj i na kraju snose svoje troškove krivičnih i prekršajnih postupaka, jer opizicija nije jasno stala iza običnog građanina pružila mu garancije i zaštitila ga. Organizovala nas.

Jako je veliki problem sve ovo institucionalno rešavati jer su rupe na svakom koraku. Mora reset. Nažalost je tako. Pitanje je političke volje, organizacije i istrajnosti. Institucije nemamo. Obesmišljene su na svakom koraku.

Opozicija treba da nadje svih tih 40.000 lazno prijavljenih glasaca, da preda RIK/GIK-u spisak, objavi na opozicionim medijima, posalje u strane ambasade i stranim informativnim kucama.
@vucko, zasto to ne uradi ?

Teško bez saradnje policije i tužilaštva može to da proveri.

Evo i "prijatelji" su potvrdili da nije bilo većih neregularnosti na izborima, drugim rečima sve je OK:

Pa sad, da li smo mi ludi koji smo apstinenti ili možda ovi što im je pitanje izbora biti il ne biti. Eto zašto sam ja apolotičan + ponosim se time.

Da Proglas i pro EU opoziciona ekipa ima obraza, sad bi se skupili i javno rekli "izvinite građani što smo vas zavlačili".

Metju Miler portparol Stejt Departmenta, u odogvoru na pitanje Glasa Amerike, citiram:

- građani na izborima mogli da biraju između političkih alternativa

- izbori podriveni proceduralnim nedostacima, pritiscima na zapsolene u javnim sektoru i zloupotrebom javnih resursa.

- ti faktori zajedno sa sistemskom prednošću vladajuće partije, stvaraju nejednake uslove za učešće svih

- pozivamo Srbiju da radi sa OEBSom na rešavanju ovih pitanja.

- tvrdnje o neregularnostima o kojima su izvestili OEBS i drugi međunarodni posmatrači treba da budu istražene

I EU i Americi treba više vremena kako za saopštenje tako pogotovo za sveobuhvatni izveštaj koji će tek podneti, ali ovo ne zvuči kao zeleno svetlo AV uprkos svim očekivanjima koje od njega imaju i zahteva glede spoljnopolitičkih pitanja. Tj. šta im je obećao da će uraditi/isporučiti ako ga puste na miru. Uprkos tome i uprkos interisima, koji imaju prevagu u odnosu na demokratske principe, danas, nažalost, svuda (i uvek nesrazmerno više u Rusiji) neki pritisak ipak vrše.

Ali, @MC_ i slični sveznalci bolje od nas znaju da smo mi Soroševi plaćenici, koji napadaju našeg hrabrog preCednika koji toliko pati i sve radi za nas. Isto koliko @Analitičar zna bolje od onih koji žive u Belorusiji kako je tamo beda, strah, kriminal, raspad...
Ja bih tebi preporucio da dzabe ne trosis svoje zivce, vreme i brigu na nas i na Srbiju. Sve je to idealizam.
Srbija je propala.
Mi smo ovde u sepetickoj jami.
Uzivaj svoj zivot, kad mozes. Budi srecan samo sto si van granica ove zemlje.
Zivimo kao psi. Mi ni prozor ne mozemo da otvorimo od smrada i dima koji nam stvaraju bas ti dobri ljudi iz okolnih sela (zajedno sa gradskom sirotinjom) koje bi trebalo da posecujemo.

PS. NIkad nisam pominjao Sorosa, samo Ambasadu.
I da, taj liberalno levi aktivizam, ta blagoglagoljiva ideologija u Srbiji ne funkcionise, citav narativ hrabrih aktivista koji se bore, ali sve gandijevski, nema nikakvog smisla. U ovakvim orijentalnim despotijama narod razume samo brutalnu silu.
Mislim da su ovi izbori to razotkrili.

I EU i Americi treba više vremena kako za saopštenje tako pogotovo za sveobuhvatni izveštaj koji će tek podneti, ali ovo ne zvuči kao zeleno svetlo AV uprkos svim očekivanjima koje od njega imaju i zahteva glede spoljnopolitičkih pitanja. Tj. šta im je obećao da će uraditi/isporučiti ako ga puste na miru. Uprkos tome i uprkos interisima, koji imaju prevagu u odnosu na demokratske principe, danas, nažalost, svuda (i uvek nesrazmerno više u Rusiji) neki pritisak ipak vrše.
Kljucna stvar je sto izvozimo ogromne kolicine municije u Ukrajinu i time pomazemo da se ubijaju Rusi.
To je apsolutno cilj US politike, sa naglaskom na ubijanje jer oni to mnogo vole.
Dok ne vidis na CNN-u naslove tipa "U Srbiji pokradeni izbori" sve ce biti ok za naseg dragog predsednika.

Poslednja izmena:
Има једна ствар, нека ме упућени исправе, али сам чуо да је људима из опозоције по бирачким местима на дан гласања наложено да потпишу записнике без жалби.

Voxe i Vucko, pogledajte ovaj prigovor. Pa mi recite jel normalno da neko oba listica ponese kuci... opstrukcija cista. Posle se vi cudite sto nam treba vremena da zavrsimo zapisnik i sto u 2 ujutro se vracamo kuci ko izmucene rage, umesto u 22.30 max. Ovaj narod voli da inati i prkosi mnogo.

Zanimljivo jeste. Ali listić u njegovom posedu ukazuje da je nekako do listića došao, pretpostavljeno kako je opisao na samom biračkom mestu, kad je pristupio glasanju.

Ukoliko članovi birackog odbora potvrde da su revnosno pratili da li je svaki birač ubacio listiće u glasačke kutije. I shodno tome broj listića odgovara broju birača koji su pristupili glasanju.

Imamo 2 kontradiktorne tvrdnje oko koje ja ne bih znao kojoj dati prednost.

Има једна ствар, нека ме упућени исправе, али сам чуо да је људима из опозоције по бирачким местима на дан гласања наложено да потпишу записнике без жалби.
Vuce ih miris snicli iz skupstinskog restorana. nema sta.

Beograd na vodi d.o.o. nastavlja aktivnosti na izgradnji na prostoru između Savskog mosta i mosta Gazela i podnet je novi zahtev za dobijanje lokacijskih uslova – ovog puta za parcele na prostoru između Ložionice i tržnog centra Galerija.
Nakon što su u novembru zatraženi lokacijski uslovi za gradnju na prostoru Beogradske autobuske stanice, prošlo je manje od mesec dana i investitor već želi da gradi na novoj lokaciji.

Da bi ste zaustavili SNS morate da se opredelite protiv kapitalizma, protiv liberalizma, protiv demokratije, investitora i protiv individualnih sloboda. SNS je sama sustina kapitalizma, najliberalnijeg. Raj za investitore i trgovce. Ovo je ono sto je narod oduvek hteo.
Ne mozete da se bunite protiv njih i posecujete redovno TC Galeriju.

Poslednja izmena:
Ako je tako onda uzivati u crtacima evo jedne preporuke

Nikakve dobre namere, nikakv razgovor ne vredi.
S.toka razume samo silu. Hulja to najbolje zna.
Pogledajte nasu intelektualnu elitu, nase profesore, nase rektore, nase lekare, naucnike. Vecina je na Huljinom spisku.

Opozicija ce pobedititi tek kad ik se narod bude plasio.

Vrh