Zaista je deprimirajuće da neko ko nije u stanju da obiđe selo na 20 minuta od centra misli da ima kapacitet da vodi grad ili još gore državu.
Zaista je deprimirajuće da neko ko sam nije išao od vrata do vrata, pa makar u svojoj zgradi, drvi nekom ko je to uradio makar u svojoj opštini! U ovoj situaciji, za Vučkom stoji nekoliko uspešnih lokalnih inicijativa, zgazio je zmiji na rep na taj način da je jednom po tintari dobio od SNS gorile za vreme javne rasprave. U prvoj iz njih još za vreme Đilasa vezano za platane i Zvezdarsku šumu, i ja sam sam učestvovao sa Voždovca, i još par drugara poveo. Sastanke smo imali u vešernicama, organizaciju registrovali na jednog člana, finasirali se iz džeparca, u najboljem slučaju imali neka sitna sponzorstva, recimo za "Deca daruju šumu", dovoljna jedva za binu i bedževe, a gde nas je dečji animator "vitez od šargarepe" podržao besplatno. Ali,
@MC_ i slični sveznalci bolje od nas znaju da smo mi Soroševi plaćenici, koji napadaju našeg hrabrog preCednika koji toliko pati i sve radi za nas. Isto koliko
@Analitičar zna bolje od onih koji žive u Belorusiji kako je tamo beda, strah, kriminal, raspad... U praksi u svojoj dvocifrenoj ekipi entuzijasta koji žive od svoje plate na običnim poslovima, Vučkova ekipa je u skladu sa brojem ljudi i mogućih slobodnih sati prepoznao u odnosu na kapacitet da je najbolje fokusirati snagu na svoju opštinu. Sada zašto su se fokusirali na Mirijevo, a ne Mali mokri lug i Bulbulder, svakome iole razumnom je jasno da sa takvim kapacitetom mogu dobro da odrade samo jedno od ta tri!
A sada, vi svi što praznite svoje debelo crevo na Vučka (sa foruma), Đilasa. Boška Obradovića, pa čak i egocentrike poput Vuka Jeremića ili Saše Radulovića, kako su vas razočarali, makar sa moje strane, imate moralno pravo na to samo ako sami ustanete iz kompjuterske stolice, i pravo u Boleč, Ripanj, Gadžin Han, Donji Ljubeš, Žitorađu i od vrata do vrata krenite u antisektaško misionerstvo! Ja sam sam sa Voždovca, a po minimum dva meseca sam živeo u Meljaku (Barajevo), Veliko Središte (Vršac), Rudovci (Lazarevac), Meljak (Barajevo), a tokom svoje polulegalno organizovane prakse na prugama TENT sam se upoznao i sa obrenovačkom populacijom.
Tvrdim vam, van Beograda su ljudi mnogo otvoreniji, spremni da razgovaraju, prime u kuću, i vrlo radi što se neko brine o njihovim problemima. Recimo, da li ste vi svesni koliko su loš odnos imale SNS vlasti za vreme i nakon poplava 2014? Razmera katastrofe od elementarne nepogode je bila takva da je Sajam poljoprivrede u NS 2014 bio poluprazan. Da li smo nakon toga imali bar jedan povišen ili novi nasip, uređenje rečnih korita, rekonstrukciju malih mostova tako da se ne prave brane na njima pri bujicama, regulisanje zona za otpuštanje bujičnih voda? Te godine SNS dobija uglavnom po preko 50% glasova u mestima žrtava. Zicer da kanališeš sveže nezadovoljstvo.
To jeste glupost opozicije, ali to je tek mrvica gluposti u odnosu na foteljosedače, kojima ne valja ova vlast, a za razliku od ZLF i drugih opozicionih aktera ništa ne preduzimaju!
Šta konkretno predlažem? Svi koji ste nezadovoljni ovom vlašću, levičari, desničari, pravi levi, Partizani, Četnici, neoliberali, neokonzervativci, samo svesni štete ove sektaško-izdajničke pošasti, sa ciljem da se vrati minimum pismenosti i funkcionalnosti institucija, minimum prostora za civilizovanu borbu za razne politike, minimum državotvornosti kroz makar zabranu prodaje EPS, njiva, železničke, lučke i avio infrastrukture strancima, kao i rudnih bogatstava i još ne predatih rudnika strancima, svaku subotu, put pod noge i u unutrašnost, razgovarajte sa ljudima, regrutujte, ohrabrujte. Da li ste svesni usamljenosti u sektaško-ucenjivačkom leglu onih po 10-30% što glasaju za opoziciju takva kakva je ćorava i ćopava? Nađite ih, ohrabrite ih!