Šta je novo?

Izbori 2024

Predvidja se izlaznost od samo 55 posto, mobilizacija je nula, kampanja nula, entuzijazam nula, o pobedi na parlamentatnim vise niko ni ne razmislja i sva istrazivanja pokazuju da ni ne postoji sansa, Obradovic ogoljen o kakvom je tupsonu rec, ujedinjenje propalo i to na obe strane jer po sve sudeci ce propasti skoro sest posto glasova, ali sve je ok.

this-is-fine_custom-dcb93e90c4e1548ffb16978a5a8d182270c872a9.jpg

Eh, da smo svi skocili protiv Obradovica na primer na vreme, prvo je bio samo predlozen za kandidata i niko nije smeo da kaze da je car go. I za jos milion i jednu stvar.

Ali nemoj da se mraci i govori istina, ajde da cutimo pa da nam dodje iz dupeta u glavu kada je kasno.

Сада сам одгледао емисију реч на реч.
Koja срамота да овај лик из СПС помиње булевар Патријарха Павла у својој пропаганди. И прича о БГ возу како повезује Лазаревац и Младеновац, опозиција је морала да се спреми да критикује баш БГ воз као систем који је највише занемарен без икаквог унапређења и инфраструктуре и возног парка. И чуј копање тунела је најлакши део изградње метроа.
Професор Ратко лепо помиње недостатак подземних пролаза на Славији што је реалан свакодневни проблем у кретању грађана на Славији, али и небезбедност на Ибарској магистрали. Потенцира безбедност, што реално и јесте велики проблем, имао погинулу децу што на прелазима, што у јавном превозу, што је поражавајуће. Лепо је прозвао главоње у ГСП које СПС комесарчић брани. Све показује да у ГСП има мало стручњака на кључним позицијама, имамо брдо примера као доказ за то. Лепо потенцира како се 10 година чека са завршетком канализациог интерцептора и погона за третман отпадних вода, правећи паралелу са беспотребним Националним стадионом. Taкође додакао се и погубног К дистрикта. Позвао се и на критику Грађевинског факултета на СНС план метроа.
Професор Обрадовић је могао да понесе слике запаљених и слупаних аутобуса нпр. као аргумент да покаже. Могао је да потегне питање Српског Мерцедеса из Икарбуса. Помиње park and ride гараже као добар предлог.
Шапић врти покварену плочу о бус плусу као главном проблему и некаквим чуј еколошким аутобусима. И исто се усудио да помене булевар Патријарха Павла. Прозива Ђиласа за ЛГБТ заставе, нек прво то рашчисти са Брнабић Аном и Малим Синишом.

Je l' pomenuo ko prevrtanje kocki na Trgu, fijasko sa rekonstrukcikom Dušanove, to što za 10 godina vlasti nisu napravili ili rekonstruisali barem jedan most, što su škole u raspadu itd, itd?

Јел неко споменуо идеје о градњи мостова од Булевара Николе Тесле до Париске и од Ивана Рибара до Ибарске магистрале?

На ТикТоку сам видео део дебате где Влада напада Шапића због 0 изграђених и реконструисаних мостова и због потпуног неодржавања града, као и због огромне цене квадрата у Београду и што нико из градске власти не тера БнВ да плати дуг Граду Београду.

На тиктоку су најактивнији људи из НПС, углавном причају о проблемима пољопривредника и студената и како би их решили. Јуче сам јавио човеку који држи тикток профил НПС Чукарица за неке проблеме у Железнику ( дивље депоније, загађени потоци и водизвори, неодржавање инфраструкутуре) и Рупчинама ( неасфалтиране улице и паркинзи), а он ми је одговорио да ће то пренети главном одбору на Чукарици да би неко од њих посетио та места и смислио предлоге за решавање проблема са којима се суочавају људи који живе тамо. Ја сам такође отворио тикток профил на којем качим неке снимке и слике против власти и ти видеи су много прегледанији од било ког мог твита.

Ima toliko afera, pljacki i propusta od 2012. da je nemoguce pobrojati sve.

Mislim da zaista nema referendumske atmosfere (ili mi ili on). Realno gledano Obeadovic u svojoj mlitavosti zaista odslikava prosecnog urbanog opozicionara. To je najvise sto obtazovani Beograd moze da ponudi.
Sa dtuge strane, u MMLu i slicnim mestima postoji mobilizacoja SNS glasaca. Plase se povratka zutih.

Није тајна да је нпр. у Гроцкој и Миријеву рејтинг СНСа у великом паду, а да је чак и тамо "урбана опозиција" много популарнија него што мислиш. Може и @vucko да потврди.

Ma čiste se ovi 17.decembra, samo tako...truli su iznutra, ovo su im poslednji trzaji..

Ma čiste se ovi 17.decembra, samo tako...truli su iznutra, ovo su im poslednji trzaji..

Mene samo zanima da li i dalje mislimo da je Beograd=Srbija. Vidim mnogi su u nekom svom mehuru okruzeni twiter nalozima i odredjenim tv kanalima gde cuju ono sto zele da cuju. Okruzeni krugom prijatelja istomisljenika. Ubedjeni da ce se desiti nesto epohalno, a nece nazalost.

Izlaznost koja se najavljuje prema nekim anketama je porazavajuca, na republickom opozicija je skoro pa na jednocifrenom broju. Postoji realna sansa za Beograd i to je to.

Ali dobro, ne sumnjam da ce pojedinci u opoziciji ovo prepisati neregularnostima na izborima.
Lepo kaze Bakic, idu ovi ruku pod ruku ko shvati shvatio je.

Vraticu se samo na ono ponizavanje Nemaca i Francuza sa spomen plocom na groblju u Pristini. Niko, ali niko nije smeo da pisne. Vucic im se tamo svima saginje i skida gace, opozicija se naravno slaze sa takvim stavom.

Ima toliko afera, pljacki i propusta od 2012. da je nemoguce pobrojati sve.

Mislim da zaista nema referendumske atmosfere (ili mi ili on). Realno gledano Obeadovic u svojoj mlitavosti zaista odslikava prosecnog urbanog opozicionara. To je najvise sto obtazovani Beograd moze da ponudi.
Sa dtuge strane, u MMLu i slicnim mestima postoji mobilizacoja SNS glasaca. Plase se povratka zutih.
Професор Обрадовић ипак није највише што образовани Београд има да понуди. Професор Ристић исто није максимум, али је више од професора Обрадовића. Надам се да ће баш он да откине комад већи меса од гласачког тела СНС у Београду. Добро је што СПН има Ћуту као спону са професором Ристићем из њиховог ранијег заједничког деловања у броби против Рио тинто звери и мини-хидро електраме мафије.
Имам добар осећај за Београд, а то ће бити само увод. Замислите како ће се распасти нпр. Вулинова партија кад изгубе шапу над ЈКП Градска чистоћа.

Mislim da ipak potcenjujete razgranatost hobotnice, ali da, ovo je kao neka 1996-a, s tim da dramoser IMA podršku spolja. Plašim se da i kad dođe i ta 2000. ovaj će razoriti apsolutno sve što može, a onda nije ni bitno ko će doći. GIVE me control of a nation's money supply, and I care not who makes its laws.

Kako god, opet je izbor između crnog i belog (i to ovi beli ne da nisu ni sivi, nego su samo malo svetlije crni). Neće pomoći ako se još mešusobno napadaju, ma koliko polarisani.

Kada se vac nagadja kako ce Vucic da prodje ili kako ce sici sa vlasti i kada, onda evo jedne astroloske procene da pada na prolece.

Vrh