Šta je novo?

Izbori 2024

Ogromna je razlika izmedju klecanja i saginjanja. :) u prvoj slucaju savijas kolena, u drugom ledja/kicmu.

Ti mi često lepo napenališ svojim postovima centarfore, al da ne pravimo Igoru posao 😆

Budi romantik i kazi.. ovi/ove sto klece.. kupis im stitnike ko keramicari za kolena sto nose :) to je sad u modi

Nisam razmišljao toliko detaljno čemu bi sve štitinici za kolena mogli da posluže 🙂 ti si to baš razradio u svojoj glavi...

Imam bujnu mastu. Nemam sta da razradjujem. Ti si mi dao ideju oko klecanja Gasiceve novinarke, ja se nadovezao i to jr to.
AAnalogije radi, hodam bulevarom preko puta etf-a, setaju dve prepi*ke, drugar doziva ove dve, hvata me nespremnog. Imam 2 sekunde da smislim pricu s ribama koje ne poznajem (sto je surovo). Nekako ide, ali to je hazarderski :) poenta je u brzini razmisljanja, da ides na sve ili nista, da zivis kao da je poslednji dan. Je*bes planiranje

Bolje da si započeo ovo na nekoj drugoj temi biće baš oftopik... Imao sam druga sa faksa koji je non stop zaustavljao i smarao devojke... 😄 Mnogo mi je prijalo da sam u njegovom društvu... Crnogorac je poreklom, a Dorćolac inače... Malo mlađi od mene... Divio sam mu se što bez blama sve to radi i što i ako ne prođe, boli ga uvo ide dalje i dalje i dalje... Ja to nemam u sebi 🙂 mada... za momke imam al tu je rizično... ne može ništa 😑 samo gledaš 😳 i crveniš se i nekad uslikam nekog 😄

Centarfor krene prvi uvek.. 😊 pokrene uzročno-posledični niz.. jbg 😊

hvala na analizi i trudu

i po tvom misljenju, da li je usrednjeni "moj " kandidat bolji od Obradovica?
Ја сам прегедао целу емисију "Реч на реч" са РТС и могу рећи да је од ове четворице Ристић једини нормални кандидат. Велика је срамота и обарање стандарда што је за представника одабран такав шњ кандидат. Имали су Ћуту и Лазовића као ипак харизматичне ликове, рецимо. А то је важно у политици, иако имам замерке на те кандидате. Једини разлог за продужевање подршке СПН је континуитет отворених контаката са њима преко деценије, и тај неки минимум државотворности за који су се јавно изјаснили.

Неки од ужасних глупости које сам чуо:

Шапић: "напада ме дубока држава" :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ристић: "решавамо проблем подземним пролазима" :violina::violina::violina::violina::violina:
Обрадовић: "Гараже на спрат, више паркинг места" :violina::violina::violina::violina::violina:
Никодијевић и Шапић: "Никада се толико није инвестирало" :violina::violina::violina::violina::violina:
О метроу уопште, ужас, нико да се усуди грађанима да каже овако: "Цена једне метро линије је да наредних 10 година свим запосленима и пензионерима скидамо по 5% од плате за самодопринос како би за 10 година имали једну линију са краја на крај града, која ће да чак и ако је идеално трасирана да повуче тек 8% превоза. Истина, тих 8% ће имати најбржи и најпоузданији превоз." Да се мало отрезне људи, да су скупи пројекти белосветским метрополама пали са неба, и да ће и нама.

Aha oćete da skidate ponovo od plata i penzija 😄

Možda odustajanje od nacionalnog stadiona, ekspoa, bolje upravljanje epsom... i nula dinara za konstantno neselektivno razbacivanje novca, najbolje da samodoprinosimo Beogradu još za metro, to bi sjajan odjek imalo u nekoj Babušnici... Mada su tamo mnogi anesteziranog mozga, nažalost... Ne bi se žalili. Slušam ankete od pre neki dan blagi užas šta se događa sa narodom, pogotovo južno od Save i Dunava... U Srbiji sns odnosi pobedu sigurno, jedino ako Beograd iščupamo...

I naravno da u kampanji pričaju bajke. Ne dopada mi se Ristić. Za Obradovića ću glasati. Uopšte nije tako loš, mada jeste neprepoznatljiv i nije najbolji izbor. Bolje Lazović, ali tu smo gde smo. Glasamo za odbornike pre svega!

Sta da rade oni ljudi koje je vlast ucenila da glasaju za sns i fotografisu listic?
Opozicija bi trebala da im da neko uputstvo kako da prevare sistem. Recimo da zaokruze jos neki broj posle fotogtafisanja listica.

Hoćemo da menjamo sistem a ne možemo sebe. Kažeš: Neću. Doviđenja prijatno. Koja god da je cena. Razumem da svi ne mogu. Nemaju tu privilegiju da kažu neću al, time ne pomažu ni sebi, ni drugima. Naprotiv, doprinose da sistem opstane, nepromenjen. Nek onda urade to nečasno što se od njih traži i nek ćute ili nek kažu neću, što može imati posledice. Nema 3ći put i ne znam kakve strategije.

Sta da rade oni ljudi koje je vlast ucenila da glasaju za sns i fotografisu listic?
Opozicija bi trebala da im da neko uputstvo kako da prevare sistem. Recimo da zaokruze jos neki broj posle fotogtafisanja listica.
Постоји јако сложен низ деликатних корака који се у таквим приликама следе:

1. Заокруже
2. Фотографишу
3. Прецртају оно што су заокружили
4. Заокруже шта хоће
5. Убаце листић у кутију

Нуклеарна физика. Питање се 100 пута потезало у сваком изборном циклусу задњих 15 година.
Узгред, забрањена је употреба мобилних телефона на бирачким местима.

Eto, nisam razmišljao da je jedno precrtano, a drugo zaokruženo, validan izborni listić. Ako je tako eto im strategija.

Mislim logično je da je tako ako se ide za tim da se iznađe prava volja i da bude bez sumnje. U tom slučaju nema previše mesta za sumnju šta je stvarna volja. Mada je svakako sigurnije ne šarati previše.

Постоји јако сложен низ деликатних корака који се у таквим приликама следе:

1. Заокруже
2. Фотографишу
3. Прецртају оно што су заокружили
4. Заокруже шта хоће
5. Убаце листић у кутију

Нуклеарна физика. Питање се 100 пута потезало у сваком изборном циклусу задњих 15 година.
Узгред, забрањена је употреба мобилних телефона на бирачким местима.
neko ce da pogresi redosled, da precrta i zaboravi da fitogradise pre toga, a onda mu sudi Partija

Има проблем што постоје тзв. бубице камере величине дугмета на кошуљи које искључују ризик од сликања телефоном на гласачком месту, али и могу да снимају цео процес од уласка до убацивања папирића у кутију.

To sa bubicama mi zvuči kao Mission Impossible. Jesu li bubice online ili snimaju lokalno, pa onda neko skida bubicu, pregleda snimak, stavlja na sledećeg glasača? Obezbedili su bubicu za svakog glasača? Pre će biti da nekim nesrećnicima kače neke gluposti na odeću i plaše ih da ih snimaju.

Има проблем што постоје тзв. бубице камере величине дугмета на кошуљи које искључују ризик од сликања телефоном на гласачком месту, али и могу да снимају цео процес од уласка до убацивања папирића у кутију.
Ово је Србија, а не Силицијумска долина. Ја увек носим хемијску оловку на гласање.

U Sulicijumskoj dolini glasaju od kuće, poštom 2 nedelje ranije.. tako nekako..

A kod nas bi to tek bio cirkus 😄

Za izbore je najbolja kamera u vidu olovke. To košta par desetina eura. I takve nisu wi fi.. nego imaju slot za memorijsku karticu... Olovka može da kruži, od jednog do drugog glasača i to ide brzo...

Kamera dugme moraš da skidaš, odvrneš dugme da bi namestio na nekom drugom.

Odgledao sam i ja reč na reč...

Prvi utisak mi je količilna botoksa u Nikodijevićevom čelu, a onda bih nažalost morao da se složim da Obradović nije bio dovoljno pripremljen i da bi ga svako i sa ovog foruma bolje posavetovao, ako ni oko čega drugog ono oko javnog gradskog prevoza, koje su ključne manjkavosti i šta je sve upropašćeno... Baš je loše da na tome ne poentira i da nema taj neki drajv da ih kida tamo gde su najtanji i gde materijala za ozbiljnu kritiku ima.

Ni ja ne pamtim šta to sve beše. Nije mi struka a nisam ni zaluđenik za te teme. Bu*ala pamti, Pametan zapisuje. Na forumu je sve zapisano i samo se taj dan ili dan pre spremiš, za ispit smo spremali po 200, 300 pitanja, ti ne uspeš dve teme koje znaš unapred da će biti, da obradiš i pripremiš i da Šapića pokidaš živog.

Propuštena šansa. 👎

I odličan je bio Ristić u par momenata. Naprednjački diznilend, predvorje pakla za staru žel. stanicu kako je održavaju i šta su dozvolili da tamo niče i - nemoj da se raspravljaš sa mnom... To je na kraju kao slinu otres'o Nikodijevića kad je nešto krenuo da kevće...

I on je generalno staložen, ja volim energične ljude u politici, al ovde je ipak bio na visini zadatka.

To sa bubicama mi zvuči kao Mission Impossible. Jesu li bubice online ili snimaju lokalno, pa onda neko skida bubicu, pregleda snimak, stavlja na sledećeg glasača? Obezbedili su bubicu za svakog glasača? Pre će biti da nekim nesrećnicima kače neke gluposti na odeću i plaše ih da ih snimaju.
Можда звучи, у пракси се такве бубице већ више од деценију за смешне паре издају студентима који варају на факултету. Мада што каже Ноки, лакша опција је на оловци, па да се дели из руке у руку.

Vrh