Везивање националности за генетску чистоћу не функционише осим код екстремно ретких, изолованих острвских држава попут Исланда или Јапана а ни тада ситуација није ни близу чисте тако да је свако помињање генетике илузорно за овакву дискусију. Цео југословенски бућкуриш је епилог мешања Словена и староседеоца.
Што се историје тиче, Хрвати имају иста права као и Срби да се позивају на прасловенско порекло будући да су Срби, Хрвати и Бугари (?) једина словенска племена чији је идентитет опстао и након досељавања на Балкан. Чињеница јесте да се један део Срба утопио у Хрвате (углавном Срби католици) али то је последица кретенске српске политике тог времена коју и дан данас одржавају радикали, двераши, заветници и њима слични. То не значи да не постоји хрватски народ. Да је та логика смислена не би требао да постоји ни српски народ узимајући у обзир колико је ситних народних мањина делимично или потпуно утопљено у њега (Шопи, Цинцари, Буњевци, Роми, Власи, Горанци итд.)
U principu si potvrdio ono što sam napisao, da, najviše autohtonih i Slovena (kod nas najviše i u nekim predelima Stare Hercegovine i preko 50%, ali u proseku oko 30%), ali i 30% drugih, to se malo razlikuje geografski. Jesmo svi heterogeni bućkuriš, mada smo mi homogeniji, kod svih Srba se može izdvojiti dominantna haplogrupa koja se, između ostalog, nalazi i tamo gde su zajedno živeli Srbi i Hrvati, dakle znamo da su to sad veliki Hrvati (uzgred upoznao sam na nekoj slavi familiju Arijana Komazeca, čistokrvni Srbi svi bez greške sa obe strane), ali ne i tamo gore prema severu i Zagorju, što i objašnjava donekle unijaćenje. Primorje da ne spominjem, pogotovo sever.
Istorijski na ovim prostorima, 1 narod nije bio u jednoj državi/vidu organizovanja, a i ne očekujem da genetski čiste nacije prave državu (šta reći za Amere, Australijance itd?), ali su mi smehotresne ove fake tvorevine, sa sve zaokruživanjem nacije stvaranjem
novih jezika ili koristeći antičku kulturu npr. Tako da Kroasani možda i zaslužuju državu (i to ubedljivo najmanje od pobrojana 3 naroda), ali svakako ne u ovim granicama. To treba zahvaliti ovim našim prdonjama najviše. Kao što rekoh, savršen primer
amnestije i još i nagrade posle ravno 50 godina! Bez obzira na sve, oni su svi skupa veliki kroasani (i ovi komunisti i ovi sad ne toliko prikriveni proustaški, tu ih ima slično), a kod nas i dalje pun Q autošovinista. Tačno će Vojvođanin postati nacionalnost. Mislim, može svako da se izjasni i kao
Teletabis ako želi (distinkcija sa ovim teletabisima političkim)...
Sve ovo jeste istina, bez obzira što političari to koriste za jeftine poene i to najčešće oni kojima je to
poslednje utočište (Semjuel Džonson)
. Slažem se da je jedna od većih grešaka bilo odbacivanje Srba drugih vera. Njihov kompleks je stvar sa kojom oni treba da se nose, neće pomoći ako im to nabijaš na nos, možeš da stvoriš samo nove Luburiće.