Šta je novo?

Izbori 2024

Па да, то је навијачка комуникација код нас, чист говор мржње. Вређа се баш ниско, прозивају се мајке, жене, националност и сл.
Care, nije samo ikonografija. Zvezda je postala nacional-šovinistički klub, u njoj ne može da igra 'Šiptar, Hrvat, Balija' - ne daju navijači. Nije mogao ni Mirko Vičević iz Kotora, u Vaterpolo klubu, jer je Hrvat. Igrao za našu reprezentaciju posle raspada zemlje! Partizan, zasad, tu crtu nije prešao.

A kako u hrvatskim klubovima - da ne govorimo o 'balijskim' - Srbi mogu da igraju, onda bi moglo da se zaključi kako je to kod njih samo ikonografija, a kod nas suština, je l' tako?

Ili je, možda, ipak kancerogena već i određena ikonografija?

Pa dobro, da su se medjusobno krali ili busili, nista nije novo, kao neuspeli puc Vokic-Lorkovic.
Stara boljka, nasa, ljudska. Mi ubijamo i nase ljude kad nam postanu trn u oku.

Sta je u zapadnoj Evropi ukinuto od velikih socijalnih davanja?
pomerene granice za penziju, privatizovano zdravstveno, poskupelo studiranje (u NL je sada € 2.530 godina studiranja), smanjen broj socijalnih, opstinskih jeftinijih stanova. Poskupeo prevoz u drzavnom vlasnistvu (zeleznica).

Ovo je iznos osnovne penzije u NL AOW

Brutobedrag AOW€ 1.458,15
Af: loonheffing€ 0,00
Af: bijdrage Zvw (5,43%)€ 79,17
Nettobedrag AOW€ 1.378,98

Neto iznos je 1379 E. Ovo je penzija za smaca, za parove je ona umanjena.
Ako placate stan 700E provescete zimu bez grejanja da biste imali za hranu.

Ljudi imaju i privatne penzije, ali nema bas svako.

Pa dobro, da su se medjusobno krali ili busili, nista nije novo, kao neuspeli puc Vokic-Lorkovic.
Stara boljka, nasa, ljudska. Mi ubijamo i nase ljude kad nam postanu trn u oku.
Postoji citav niza afera. Kradja jevrejskog zlata iz Jasenovca u kojuj su ucestvovali i neki vidjeniji Jevreji da spasu zivot.
Mnoge druge mahinacije, spletke itd.
Pavelic je bio pod ogromnim uticajem svoje zene Mare, slicno kao MIlosevic.
Postoji bizarna scena kada ustase pokusavaju "da se oslobode" srpske dece, smisljaju kako da ih pobiju.
Onda za Bozic, krece masovno spasavanje i usavjanje iste dece da bi ispali dobri jedni pred drugima.

Fra Sotona (Miroslav Filipovic-Majstorovic) zaklao je ko zna koliko ljudi ali je usvojio dve srpske devojcice kao kompenzaciju pred bogom.

Dugo sam istrazivao psihologiju ustasa i nikada nisam uspeo da izvedem ijedan zakljucak osim da se priblizim tome da se radi o ekstremnom katolicanstvu, kao sto je u Evropi bilo u srednjem veku.
I naravnno egzistencijalni strah elite da ce se narod kojim vladaju utopiti u Srbe, p ace pokradeno morati da dele sa srpskom elitom (srpskim lopovima).

Ispada da ti znas vise o ustasama nego ja/bilo ko. Razumes se u istoriju, politiku, psihologiju, ekonomiju... ima li negde da si slab,npr.zene i kola? :)

pomerene granice za penziju, privatizovano zdravstveno, poskupelo studiranje (u NL je sada € 2.530 godina studiranja), smanjen broj socijalnih, opstinskih jeftinijih stanova. Poskupeo prevoz u drzavnom vlasnistvu (zeleznica).

Ovo je iznos osnovne penzije u NL AOW

Brutobedrag AOW€ 1.458,15
Af: loonheffing€ 0,00
Af: bijdrage Zvw (5,43%)€ 79,17
Nettobedrag AOW€ 1.378,98

Neto iznos je 1379 E. Ovo je penzija za smaca, za parove je ona umanjena.
Ako placate stan 700E provescete zimu bez grejanja da biste imali za hranu.

Ljudi imaju i privatne penzije, ali nema bas svako.
U Nemackoj je svakome garantovana besplatna zdravstvena zastita, socijalna pomoc i placen stan, studiranje je uglavnom potpuno besplatno, a studenti koji rade su oslobodjeni placanja poreza. To je cist socijalizam.

Ispada da ti znas vise o ustasama nego ja/bilo ko. Razumes se u istoriju, politiku, psihologiju, ekonomiju... ima li negde da si slab,npr.zene i kola? :)
kola pojma nemam, 0
fudbal i sportovi pojma nemam
turizam, putovanja, pojma nemam
fitnes i zdravlje 0
vikendice, placevi, stanovanja, prakticnost, povoljne cene 0
sposobnost zaradjivanja i kombinovanja 0
popularna mesta 0
ajfoni i telefoni 0
moda 0
starlete 0

iz onoga sto vecinu zanima znam minimalno da me sopstvena deca ne bi smatrala ludim

U Nemackoj je svakome garantovana besplatna zdravstvena zastita, socijalna pomoc i placen stan, studiranje je uglavnom potpuno besplatno, a studenti koji rade su oslobodjeni placanja poreza. To je cist socijalizam.
u Holandiji je garontavano samo na nivou Urgentnog centra.

Zdravstveno U NL kosta 150E usrednjeno, ali prvih 385 E troskova je na sopstveni rizik.
Wat kost een ziektekostenverzekering in Nederland?
De gemiddelde premie van een zorgverzekering komt uit op 147,34 euro per maand in 2024. Hierbij geldt een eigen risico van 385 euro.

I Nemacka id eka ukidanju benefita.

1700302530-infografika-stara-skupstina-final-1990-1234x1536.jpg

Care, nije samo ikonografija. Zvezda je postala nacional-šovinistički klub, u njoj ne može da igra 'Šiptar, Hrvat, Balija' - ne daju navijači. Nije mogao ni Mirko Vičević iz Kotora, u Vaterpolo klubu, jer je Hrvat. Igrao za našu reprezentaciju posle raspada zemlje! Partizan, zasad, tu crtu nije prešao.

A kako u hrvatskim klubovima - da ne govorimo o 'balijskim' - Srbi mogu da igraju, onda bi moglo da se zaključi kako je to kod njih samo ikonografija, a kod nas suština, je l' tako?

Ili je, možda, ipak kancerogena već i određena ikonografija?
Па кад су Звезда и спорт нажалост постали главно упориште тог квазисроства и националшовинизма. Кад у њима заседају којекаква говеда на функцијама. И то исто одговара режиму, пошто се национализам и тензије подгревају и сеју преко трибине. Као и 1990.

I koja je poenta ove dubokoumne rasprave, da su Hrvati izmisljen narod ?
Takvi ekvivalenti sa njihove strane kazu da su Srbi nastali od Slovena, Roma i Turaka.

Pa gotovo da jesu izmišljeni (ako ne bi računali deo oko Zagorja). Da ne počinjem priču o kraljevima, ikonama na tavanu ili ovim nesrećnicima u zapadnoj nam državi koje je ćopavi dodatno zbunio kad im je dao nacionalnu odrednicu Musliman. Sada su na Bošnjak, videćemo dalje. Cela diskusija se završava sa DNK analizama i haplogrupama! Svi smo mi bućkuriš, a konkretno mi Srbi nemamo ni 30% slovenske krvi i kako se ide na zapad, to se logično i smanjuje, pa u nekom minimalnom procentu ima više gena zapadne Evrope. To je posebno jasno i vrlo vidljivo golim okom ako provedeš neko vreme na tom istoku sa tim slovenskim narodima. Posebna priča su CG, MKD gde je gotovo identična struktura kao u SRB, BOS isto. Turskih gena ima svuda minimalno i zanimljivo najmanje u Bosni, što je opet vrlo logično. Hrvati genetski bliže od nas nemaju. Jedini izuzetak tu su Albanci i to je takođe vrlo jasno vidljivo i logično.

Mislim ne ukidam ja njima svima pravo na neku državnost, istorijski su je u nekim oblicima autonomije manje-više svi imali, meni je samo krivo što su pre svega glupošću naših komunjara amnestirani za sve i još i nagrađeni teritorijama.

P.S. Lično mi ne smeta što se Zvezda postivećuje kao srBski klub, ima tu i lepa priča oko kontinuiteta i pre 1945. ko želi, neka gugla, ali mi mnogo smetaju te gluposti oko igrača, poslednji put mislim kad je Omić igrao kao centar u Zvezdi. Prosinečki im je ok izgleda? Pečat udbaških kvazinacionalista.

Poslednja izmena:
Pa gotovo da jesu izmišljeni (ako ne bi računali deo oko Zagorja). Da ne počinjem priču o kraljevima, ikonama na tavanu ili ovim nesrećnicima u zapadnoj nam državi koje je ćopavi dodatno zbunio kad im je dao nacionalnu odrednicu Musliman. Sada su na Bošnjak, videćemo dalje.

Videcemo, kako se dogovore. Za sada su na dvojnu registraciju, koriste i termin u CG i bosnjak i musliman, fudbalskim zargonom receno :)
Termin "Bosnjak" je uveo prvi Benjamin Kalaj, moj predak s majcine strane (mada se njim ne ponosim, vec po cg-hercegovackoj liniji na oca). Covek je srbin po majci, bio u pocetku lojalan srbima dok ga nisu prisvojili.
Benjaminova unuka se zvala Ana Kalaj, rodjena baba moje majke koju je cuvala od malih nogu. Sve sto su imali, prokockali su, a imali su bas puno. Shodno refrenu iz nase narodne pesme "Sve sto si steko potrosice neko" 😅😅

Evo i clanka iz 2023. Malo, malo pa ga spominju.

Hrvatska država u temeljima ima bljesak i oluju, to kaže njihova vlast. To bi bilo dovoljno da ih međunarodna zajednica sankcioniše ( što naravno neće, jer međunarodne institucije kontrolišu nacisti)

Tadić je davno izjavio gostujući da li na Al Džaziri ili N1 zajedno sa Jadrankom Kosor, da je hrvatska vojno policijska akcija citiram "bila legitimna" a u okviru nje su vršeni ratni zločini.

Tako da eto, na sudu u Hagu na žalost nije dokazan udruženi zločinački pothvat jer je da skratim dugu priču strategija tužilaštva je bila loša... Sa namerom ili bez, ne bih znao... Tu su se Hrvati provukli, a budućnost bi bila drugačija da je to proglašeno za UZP, al prosto nije i to su činjenice sa kojima danas moramo da nastavimo dalje.

Jedino što možemo a da ima efekta je da insistiramo na procesuiranju svih pojedinačnih zločina tokom te dve akcije i da apleujemo da hrv drž stvori uslove za održivi povratak raseljenih Srba.

Po informacijama koje dobijam s terena u Vukovaru, Penava je proustaski orjentisan, izgleda da ce progurati plan da se srbi spuste na manje od 30% sto ih cini imaginarnim.

Već su spali na ispod margine koja je bila predviđena za upotrebu pisma, tj tzv "dvojezičnih tabli" iliti ploča ako ti je draže...

35% ili 30% zaboravio sam.

ипак немамо у фолклору песму о концентрационом логору. Ако има неког србовања, то је на нивоу песама типа Ко то каже ко то лаже, Марширала краља Петра гарда, и евентуално Спрем те се спремте, али тешко ће се тако нешто чути на свадби.

Zaboravio si na "Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice!" I to prilično sam siguran, namerno, da bi dobrim ljudima poput mene oduzimao slobodno vreme za još jedan post u kome će ti argumentovano kontrirati.

Šta li se još peva na srpskim svadbama kad video kamera nije uključena mogu samo da zamislim.

Pa gotovo da jesu izmišljeni (ako ne bi računali deo oko Zagorja). Da ne počinjem priču o kraljevima, ikonama na tavanu ili ovim nesrećnicima u zapadnoj nam državi koje je ćopavi dodatno zbunio kad im je dao nacionalnu odrednicu Musliman. Sada su na Bošnjak, videćemo dalje. Cela diskusija se završava sa DNK analizama i haplogrupama! Svi smo mi bućkuriš, a konkretno mi Srbi nemamo ni 30% slovenske krvi i kako se ide na zapad, to se logično i smanjuje, pa u nekom minimalnom procentu ima više gena zapadne Evrope. To je posebno jasno i vrlo vidljivo golim okom ako provedeš neko vreme na tom istoku sa tim slovenskim narodima. Posebna priča su CG, MKD gde je gotovo identična struktura kao u SRB, BOS isto. Turskih gena ima svuda minimalno i zanimljivo najmanje u Bosni, što je opet vrlo logično. Hrvati genetski bliže od nas nemaju. Jedini izuzetak tu su Albanci i to je takođe vrlo jasno vidljivo i logično.

Mislim ne ukidam ja njima svima pravo na neku državnost, istorijski su je u nekim oblicima autonomije manje-više svi imali, meni je samo krivo što su pre svega glupošću naših komunjara amnestirani za sve i još i nagrađeni teritorijama.

P.S. Lično mi ne smeta što se Zvezda postivećuje kao srBski klub, ima tu i lepa priča oko kontinuiteta i pre 1945. ko želi, neka gugla, ali mi mnogo smetaju te gluposti oko igrača, poslednji put mislim kad je Omić igrao kao centar u Zvezdi. Prosinečki im je ok izgleda? Pečat udbaških kvazinacionalista.
Везивање националности за генетску чистоћу не функционише осим код екстремно ретких, изолованих острвских држава попут Исланда или Јапана а ни тада ситуација није ни близу чисте тако да је свако помињање генетике илузорно за овакву дискусију. Цео југословенски бућкуриш је епилог мешања Словена и староседеоца.

Што се историје тиче, Хрвати имају иста права као и Срби да се позивају на прасловенско порекло будући да су Срби, Хрвати и Бугари (?) једина словенска племена чији је идентитет опстао и након досељавања на Балкан. Чињеница јесте да се један део Срба утопио у Хрвате (углавном Срби католици) али то је последица кретенске српске политике тог времена коју и дан данас одржавају радикали, двераши, заветници и њима слични. То не значи да не постоји хрватски народ. Да је та логика смислена не би требао да постоји ни српски народ узимајући у обзир колико је ситних народних мањина делимично или потпуно утопљено у њега (Шопи, Цинцари, Буњевци, Роми, Власи, Горанци итд.)

Po DNK istrazivanjima Srbima su zaista Hrvati najblizi, cak no Crnogorci im nisu toliko bliski. Ima teorija madju hrvatskim nacionalistima da su oni u stvari bastinici Nemanjica, a ne danasnji Srbi.

Али не о клању већ оне веселе типа Морем плови једна мала барка.

Plovi mala barka 😄 Joj kako si naivan maleni trol... 😄 Znači celo nedeljno popodne mi oduze... 🙂

И онда имамо екипу типа Сергеј Трифуновић и твитер бригада са коментарима типа Браво комшије

Nije baš da im je samo aplaudirao. Od ljubavi do mržnje je tu bilo. Seti se kako je na tviteru nazvao tamošnje organe reda i koju je kaznu zbog toga popio. Koliko znam on se u Zadar više ne vraća. 😆

Ako te mrzi da gledaš ceo intervju evo ti kratka verzija kako je prošao na letovanju u Hrvatskoj.

InShot_20231119_152551939.gif

Ti ko tvoja koleginica s faksa Vesna Rakic Vodinelic... pun brige i empatije za druge a za svoj narod najmanje... na pravnom radila dok nije dosao Oliver Antic.
Daj napisi nesto pohvalno o Srbima npr., Srbi su duhovit narod, najbolje komedije se snimaju u Beogradu, nisu mrgudi kao Kroasani, cistog srca, nisu prevrtljive hinje.. i naravno poznati su kao izvrsni ljubavnici 😅 jos malo ce nova godina, dolaze Hrvatice i zakupljuju stanove ne bi ulovile kakvog pastuva iz nase metropole. ;) ipak imamo nesto, bez obzira sto smo siromasniji. Neke stvari se ne mogu kupiti novcem.

Hehehe... na pravnom je radila verovatno dok je nisu prognali odatle, nisam ispratio al verovatno je delila tu sudbinu sa više drugih profesora... Moguće da je Oliver Antić tada bio dekan. Ne znam, verovatno ti je svežija ta materija od mene kad je i zbog čega ona otišla...

Hehehe... ako sam dobro razumeo treba ti podstrek od mene da nešto vrediš... samo u formi svih Srba da izgovorim...

Imamo duha, duhovitije je sa ove strane i Drine i Dunava. To nam ne mogu oduzeti.

Ja cekam nesto pozitivno da napises za Srbe ili rat. 1914. je bilo problema (zlocini u Macvi, i cg primorju), pa opet 1941., dovoljno da neko bude obazriv ili nepoverljiv.
Ajde da uprostim, slazes li se s mojom teorijom da Ratko Mladic nije ustao da brani srpski narod u Bosni, Hrvati bi s svojom Hv i Hvo stigli vec do Drine?
Dakle, odgovori iskreno, bez odgovora koji je ukalupljen u Demokratskoj stranci u kojoj je i Dragor Hiber bio bitna karika, dok i on, kao i Vesna nije dobio nogu.

Konkretno te pitam za Ratka, za Radovana me zabole, lopov je i kockar i nista lepo ne mislim za njega.

Vrh