Šta je novo?

Izbori 2024

Ovo za preregistraciju su opste poznate stvari. Kupovina vremena. Razvlaci se sto vise moze do nekog lokalnog (balkanskog) ili 3.sv.rata. Takodje, ceka se promena vlasti u Americi. Nas pritiskaju, opiremo se koliko mozemo.
Meni više liči na završni čin predaje i priznavanja Kosova od strane Beograda kao nezavisne države. Nema ko da ratuje više. Da krene mobilizacija, morali bi puškom da brane granične prelaze od mladića iz Srbije. Jedino da ratuju ratni veterani što su pred penzijom.

Баново Брдо, насеље нешто имућнијих Београђана. И без ове концентрације тамо тренутно владајуће странке сигурно неће победити.
Када оваквих ситуација буде рецимо у Земун Пољу или Котежу онда има наде за пад тренутног режима у Београду.

Ипак има бар мало памети у нашој опозицији:

Ovaj desno bi mogao da svrati. 🙂 na ivici sam da se prijavim...

Jedva čekam da prođu izbori samo da vidim moguću kombinatoriku. Ovo je sve toliko nevažno, u referendumskoj atmosferi. Ne ide više bilo koga za bilo šta ubeđivati. Moje mišljenje je da kampanja malo toga može da promeni. Naš narod je inatdžijski pod jedan, koju argumentaciju Bekiju dati da promeni svoje mišljenje, kakvo god ono bilo... a pod dva, čim krene nizbrdo jednom odmah se brzinom munje prešaltamo na drugog, gde je nova moć i nove pare i nove šanse i tada bi Vučić preko noći kao i Tadić spao na 2 posto. Koliko god to danas delovalo neverovatno. On ovakav kakav je bi dobacio do 2 posto. Volimo da se ližemo uz nekog dok uzleti, leti, leti, a onda ga pustimo da fljusne i ne osvrnemo se.

Eto, malo i o negativnim osobinama nas Srba, da ne bude samo gostoprimljivost, predusretljivost i šta sve stranci za nas nabrajaju. Puno kako dobrih tako i rđavih osobina i kod nas.

Све више се прича по круговима политичара 3. ешалона како ће Дачић и СПС сигурно на нивоу града да напусте напредњаке што може уздрмати и републичку коалицију. СНС сад форсира СВМ.

^^Dosta ima verbalnog.. ali dosta ima i neverbalnog, nesvesnog, opšteg utiska koji neko na nas ostavlja...

Recimo siguran sam da mnogima Obradović izgleda kao neki folirant. Prosto pojavom im je mutan i onda će ljudi upotrebiti sve i svašta da opravdaju taj svoj utisak... Nije onako domaćinski srdačan...

Mali je recimo mnogo namazaniji i veći manipulator u stanju je da te gleda u oči i laže poput najveštijeg prodavca magle, nekako te ubedi čak i kad ga otkriješ inflagranti, da nije on taj, dok kod ovog presuda i prevremeno stigla... Čim se pojavio...

Dosta toga nesvesnog nama vlada... 😊

Ово је највероватније нешто што се не може испунити јер се коси са тежњом уласка у ЕУ.
Да би смо ишли тамо мора да постанемо "слободно тржиште" тј. да прихватимо сва учења неолиберализма, што се дефакто коси са подршком било којем неЕУ привреднику.

Ово долажење на врата је врв добра ствар, мени лично би доста сметало да ме неко тако смара, али за људе 40+(већина у Срб) је то одлична тактика.

Ово је највероватније нешто што се не може испунити јер се коси са тежњом уласка у ЕУ.
Да би смо ишли тамо мора да постанемо "слободно тржиште" тј. да прихватимо сва учења неолиберализма, што се дефакто коси са подршком било којем неЕУ привреднику.

Ово долажење на врата је врв добра ствар, мени лично би доста сметало да ме неко тако смара, али за људе 40+(већина у Срб) је то одлична тактика.

Ali prevejani neoliberal Obradovic nam prica pricu protiv neoliberalizma.
Tim g.vnima treba postavljati direktna pitanja.

1) U Srbiji je oko 80% protiv uvodjenja sankcija Rusiji.
2) U Srbiji je oko 70% za zabranu kopanja litijuma.

Otkuda SPN-u hrabrost da javno izlazi sa stavom suprotnom gornjem stavu 1) i kukavicluk da cuti o stavu 2).
Sta mislite odakle im takav antivecinski, antinarodni stav? Razmislite.

Hrvatski narod je kreiran od strane Beča kao protivteža Srbima. Hrvati su nacija, nisu narod. Mnogo malih naroda je utopljeno od 1900. godine u Hrvate. To se naravno dešavalo i sa Srbima, ali u daleko manjoj meri. Hrvati menjaju jezik jer se i prosečni Hrvat pita kako su oni drugi narod u odnosu na Srbe, a pričaju istim jezikom? Uvek postoji ta želja da budu različiti, da nemaju veze sa Srbima. Kako se preziva prosečan Hrvat? Možda Horvat, ali njih ima veoma malo. Vi na osnovu prezimena ne možete ustanoviti ko je Hrvat. Dakle, to je narod kome je zajedničko ljubav prema zemlji iz koje dolaze, ali su različitog porekla. Mi se više vezujemo za poreklo, oni za državljanstvo. Baš zbog toga moraju da mrze Srbe jer ih to razlikuje i jasno ukazuje kome pripadaju.
Hrvati, kao i ostali ljudi, pretežno gledaju svoja posla i trude se da vode život najbolji za sebe i svoje bližnje. A Hrvati u Srbiji su prošli kroz iste nedaće kao i Srbi, a mnogi su ostajali verni Srbiji čak i pod stalnim pretnjama i uvredama. Naravno, svako društvo ima svoj šljam, ali je valjda korisnije da se uzdignemo iznad toga, a ne da padamo na ovaj nivo.

To je jasno svakome ko malo izdvoji vremena i istrazi. Ali vidis da je sada narativ da je jedina opozicija SPN.
Da. To je jasno.
Lanisran je narativ, vrlo proziran narativ, mirise na anglosaksonsku kuhinju.
Medjutim vecina glasaca je priglupa, progutace i to.

Mene nije sramota tog lupetaranja o kreiranim nacijama od strane Beča.

Mene je sramota od vas 7 koji ste to lajkovali i to samo pokazuje da najviše lajkova dobiju upravo popularne baljezgarije. A ono što je smisleno i pogađa suštinu se većini i ne sviđa da čuje. Pa prolazi slabije zapaženo. Ponekad izignorisano ali najčešće izazove bes.

Ali još gore od toga što je taj isti lik kad se vratio iz Hrvatske pre 2, 3 nedelje bio u fazonu. Jaaaaaoj Beograd, ponovo se vratio iz uređenog društva u depresivnu jamu, ajme mene Beograda... i sad brate Hrvati kreirana nacija, Beč ih stvorio, iznad njih valjda konjušari, ovi dole paktoličeni Srbi nema sta da ih veže sem nekih veštačkih konstrukcija o nekakvoj naciji.. ali mi Srbi... mene baš veže sa tim likom pa ne znam šta... i sa svih vas 7 koji ste u stanju da ga lajkujete. Tuga.

"Kako se preziva prosečan Hrvat? Možda Horvat, ali njih ima veoma malo."

Bože sačuvaj kakve sve rečenice su u stanju ljudi da prevale preko svojih usta. Kao Šešelja da slušam. I na to se loži naš narod. I mi očekujemo promenu 17.12 🙂

Gde je goran123, gde je bunanub, gde je na kraju krajeva VaskrsliLenjin, gde su nestali normalni, nepopularni članovi?

Na kraju krajeva i Bender, nadam se da je dobro, mada se on držao nekih životnijih tema a ne (kvazi)nacionalnih...

Gde je san protekšn, gde su šeširići? :ROFLMAO:

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika
To beše onaj neki naš u Hrvatskoj ili možda nije naš, možda je samo nacionalno naš, a narodno ko zna koji... zaboravio sam, njegovih 5 minuta slave... važno da je lep, barem bio, lepota je prolazna 😉😄

Lep je i dalje, za onog ko to smatra lepo, opet je skoro imao neke provale.

Vrh