Šta je novo?

Izbori 2024

Hrvati su se solidno borili protiv Osmanlija - čak su ih ovi u jednom trenutku i raselili, te otud danas Hrvati u Austriji (Gradišće/Burgenland).

Pa i bejasmo. Vojna krajina. Unutar nje vecina pravoslavaca i manjina katolika. Sve ispod reke, gde su zemlje srbije i bosne, vecina njih otislo u poturice. Svi su oni bili srbi dok se nisu poturcili.

Beograd je imao sto i nesto dzamija, vecinski muslimanski grad, sve sa agama i begovima.
Sad ima samo jednu. Pevali su nasi tad pesme "kad se vojska u beograd vrati" kao sto sada pevamo Kosovu.
U zivotu nista nije vecno, sve je relativno s usponima i padovima, kao u filmu Daca Sulca :)
To je dosta kasnije kad su Osmanlije odavno prosli svoj zenit, 200 godina nakon sto su pregazili te teritorije na kojima ce nastati Vojna Krajina (koju opet nismo osnovali mi vec smo u nju bezali). Cinjenica da su teritorije a kojima smo ziveli pre njihovog dolaska poturcene i postale pune dzamija i ne ide u prilog tezi da smo bili nekakav neprobojni bedem koji je branio Evropu.

Gde sam napisao da smo bili neprobojni bedem? Napisao sam prepreka što znači da nije bilo Srba ne bi bilo razloga da Osmanlije ne napadnu Beč..

Ко год мисли да је САД хтела да очува Југославију, како објашњава ЦИА подршку тзв. трећој Призренској лиги која је темељ разарања Југославије?

Nesto poput remetilackog faktora. Kao kad imas Gatuza u odbrani pa ti nije svejedno oces li ostati bez zuba ili bez ligamenata.

Defke, kad si visio na forum.hr jesi tad bio po ubedjenju levicar/desnicar/centrista ili cak pacifista/svetski orjentisan covek koji voli sve ljude bez obzira na boju koze i poreklo? i naravno jesu li lgbtiq ili ne :)
Po razmisljanjima sam mnogo blizi @vradovic, steta sto ne ucestvuje aktivno

Defke, kad si visio na forum.hr jesi tad bio po ubedjenju levicar/desnicar/centrista ili cak pacifista/svetski orjentisan covek koji voli sve ljude bez obzira na boju koze i poreklo? i naravno jesu li lgbtiq ili ne :)
Po razmisljanjima sam mnogo blizi @vradovic, steta sto ne ucestvuje aktivno
Ja sam po opredeljenju djavolji advokat i kontras :)

Ja kad nekad uzmem da razmisljam o mogucoj buducnosti ove zemlje nijedna varijanta nije svetla. Da oteramo kolonizatore nema sanse, da sami napravimo normalnu drzavu, tesko jer je narod pokvaren, albanci ce vecito praviti problem i da ih priznamo ne samo nama nego po celom regionu......... Ko je stariji od 35 nek razmisli sta i koliko se zapravo promenilo od bombardovanja '99? Malo toga osim sto ljudi generalno imaju vise para za trosenje (i dalje nedovoljno). Skole katastrofa, institucije katastrofa, mobing normalna pojava, zdravstvo katastrofa, i dalje treba jaka veza za dobar posao (ako nije IT), otkaz se dobija kao dobar dan pa ne mozes da nadjes posao pola godine......... Po meni ako se hoce drzava moze da stane na noge kroz 10 godina a mi od 80ih plivamo u blatu. I posle se cude neki sto ljudi odlaze da rade losije poslove po svetu samo da bi otisli i vrhovni poglavica jos poziva "da se vrate" lol
Apsolutno. Promenilo se samo na gore. RAdikalski mentalni sklop je trijumfovao i on je sada svuda.
Narod je sada vecinski pokvaren i zao.
Slusao sam jutros kako pricajku o postarima kako su dobili povisicu, kako im zavide...

Sto se tice Djilasa, secamo li se "ugradnje podzemnih kontejnera", jednog odvratnog instrumenta pljacke gradjana koji je zapocet pri kraju Djilasove vladavine i nastavljen kad su vladom zavladali radikali.
Tako ce biti i sada.

Sto se tice Jugoslavije. Srbi su je stvorili, ali ju je MIlosevic unistio svojim akicjama destabilizacije.

Poslednja izmena:
Počelo je

auto-goal-epic-fail.gif

Pa nije cilj stavljanja americkih ljudi da srbija udje u nato i da se poveca ljubav prema americi, vec da se zemlja unisti i stavi u vazalni polozaj. Poenta je da postavljeni lideri srbuju i sticu domace poene a da rade sta im se kaze. U vezi bombardovnja ne znam ko veruje da je ono bilo zbog ugnjetavanja albanaca, jer da je tako danas bi “pravedni svet” prasio po izraelu svim i svacim, a tel aviv i haifa bi bili ravni kao tepsija. Umesto toga gledamo najveci zlocin posle drugog svetskog rata u reziji bozijeg naroda i pod pokroviteljstvom najvece demokratije sveta. Da se razumemo i arapi i rusi su okrenuli glavu. Brat erdo je malo pusten sa lanca, ali uz obecsnje da sme da laje ali ne i da ujeda

Pa nije cilj stavljanja americkih ljudi da srbija udje u nato i da se poveca ljubav prema americi, vec da se zemlja unisti i stavi u vazalni polozaj. Poenta je da postavljeni lideri srbuju i sticu domace poene a da rade sta im se kaze. U vezi bombardovnja ne znam ko veruje da je ono bilo zbog ugnjetavanja albanaca, jer da je tako danas bi “pravedni svet” prasio po izraelu svim i svacim, a tel aviv i haifa bi bili ravni kao tepsija. Umesto toga gledamo najveci zlocin posle drugog svetskog rata u reziji bozijeg naroda i pod pokroviteljstvom najvece demokratije sveta. Da se razumemo i arapi i rusi su okrenuli glavu. Brat erdo je malo pusten sa lanca, ali uz obecsnje da sme da laje ali ne i da ujeda
Bravo.
Svo su okrenuli glavu. Ali najstrasnije sto ovaj genocid sprovode sile demokratije mira tolerancije i ljubavi tj kolektivni zapad.

Većina naroda se loži i glasa za srbovanje, teranje inata i pišanje uz vetar, a posle kad dobijemo po p ‘eto postavili su ih da nas unište’.

Čak i medju onima koji su protiv SNSa, dobar deo nije protiv same politike, nego misli da oni nisu iskreni u svom srbovanju, da treba to jače.

Hrvatski narod je kreiran od strane Beča kao protivteža Srbima. Hrvati su nacija, nisu narod. Mnogo malih naroda je utopljeno od 1900. godine u Hrvate. To se naravno dešavalo i sa Srbima, ali u daleko manjoj meri. Hrvati menjaju jezik jer se i prosečni Hrvat pita kako su oni drugi narod u odnosu na Srbe, a pričaju istim jezikom? Uvek postoji ta želja da budu različiti, da nemaju veze sa Srbima. Kako se preziva prosečan Hrvat? Možda Horvat, ali njih ima veoma malo. Vi na osnovu prezimena ne možete ustanoviti ko je Hrvat. Dakle, to je narod kome je zajedničko ljubav prema zemlji iz koje dolaze, ali su različitog porekla. Mi se više vezujemo za poreklo, oni za državljanstvo. Baš zbog toga moraju da mrze Srbe jer ih to razlikuje i jasno ukazuje kome pripadaju.

Politička situacija je i više nego jasna. SNS je produkt zapada za anesteziranje Srbije. Imate opoziciju koja ima predznak "ljubitelja zapada". SNS su personifikacija za "patriote". U toj borbi, uvek je više neoradikala. Oni prodaju interese na Kosovu, ali narod to ne primeti jer AV se bavi Hrvatima, spomenicima i "izdajničkom" opozicijom. Onda imate lažne desničare koje je napravila država. Oni nemaju političku moć i uticaj da poremete vlast. Primat "patriota" su preuzeli radikali zajedno sa slobistima. Njemu se sve toleriše, on sutra da prizna Kosovo, opet bi vladao, a Tadić bi bio izdajnik. Zapad je tako postavio igru i on upravlja Srbijom. Sve priče o Rusiji su smešne. Plaćenici rade pre svega za dnevnice. Sutra da im zavrnu slavinu, radili bi za zapad. Nismo mi odani nikome, jedino smo odani krađi i vezama.

Najbolji primer je situacija na Kosovu. Nemački ambasador premestio spomenik srpskim junacima, u poseti manastiru Visoki Dečani za koga kaže da predstavlja kosovsku UNESCO kulturnu baštinu (potpuno netačno). SNS ćuti, blage reakcije. Neće da se zameraju Berlinu mesec dana pred izbore. Uhvatiće se Hrvata, Montenegrina, Kurtija i ostalih nebitnih tema.

Srbi se masovno preregistruju na kosovske tablice. Vlast ćuti, opozicija ni da bekne. Pogotovu mi je simpatična UDBA opozicija koja se bavi glupostima. Dakle, suština je da se prizna Kosovo, a da narod ne primeti.

Poslednja izmena:
Zastrasujuce je da se mo posle 11 godina radikalskog terora nigde nismo no pomakli. Ne da samo da nemamo resenje nego su nam glavni kandidat protov radikala evrotalibanski mediokriteti, streberi i ortaci S Malog i ekipe.

Mi nastavljamo da trcimo u propast.

Ovo za preregistraciju su opste poznate stvari. Kupovina vremena. Razvlaci se sto vise moze do nekog lokalnog (balkanskog) ili 3.sv.rata. Takodje, ceka se promena vlasti u Americi. Nas pritiskaju, opiremo se koliko mozemo.

Vrh