Šta je novo?

Izbori 2024

Zanimljivo je da se niko od javnih licnosti i partija, pre svega mislim na opoziciju nije setio da napravi neki lep performans ispred francuske ambasade ili spomenika zahvalnosti Francuskoj. Cisto da im pokazemo koliko smo zahvalni za sklanjanje ploce srpskim vojnicima na pristinskom groblju. Od ovih na vlasti ne ocekujem, kicmu znam da nemaju. Ali izgleda da su hordati isto prisutni i u opoziciji.

Mada kada taj rat se i desio jer je zapadu to odgovaralo, tako da biće da ipak nismo izvukli dobro karte krajem 80tih

Ne znam ni čiji je ovaj list novi standard, vidim da logo ćirilicom, možda su više desno, ne znam... ali evo na prvo guglanje sve se samo otvori. Ako je neki list obojen, malo čitaš između redova... Ne može sve da se sakrije.

Dakle, ponavljate tu netačnu mantru da su Amerikanci želeli rat. Ako su Nemci imali neke neraščišćene račune i komplekse na Balkanu samo ne izmišljajte o Amerikancima. Jer je to zapad koji Evropa može samo da prati. Dakle Amerika je zapad, Evropa samo prati. I nije zapad želeo rat. Nemačka nije mogla protiv Amerike, da je malo bilo razuma kod nas i šta nam je interes. I tu krivica pada na sve narode sa ovih prostora. Cepanje Jugoslavije nije bila opcija dok sami nismo uprskali, nego brz prelazak na zapadni sistem i ulazak u NATO uz ogromnu finansijsku podršku. Da je bilo malo mozga bilo kod Srba, da mi kao narod izaberemo šta je bilo nuđeno, Hrvatima i Slovencima bi išlo ✋️ stopirajte se. Tu je jasna podrška Amerike postojala i politička i finansijska. Pa šta će njima rat na Balkanu? Treba im miran Balkan na zapadu, integrisan. Al šansa je propuštena. I sad silimo pogrešan izbor u nedogled i opravdavamo ga.

Skidate odgovornost da smo primarno sami uprskali stvar jer smo uz Hrvate i sami videli šansu u ratu. Da zaokružimo naše teritorije što je bila katastrofalna odluka.

Ne znam ni čiji je ovaj list novi standard, vidim da logo ćirilicom, možda su više desno, ne znam... ali evo na prvo guglanje sve se samo otvori. Ako je neki list obojen, malo čitaš između redova... Ne može sve da se sakrije.
+1 na post, a i da se spomene da je bisenic novi ambasador u saudijskoj arabiji,ranije bio u egiptu. dobar novinar. cesto pise za rts-ov portal oko, uglavnom u vezi sa medjunarodnom politikom.

Vladimir Obradović

5 klučnih stvari na koje će prvenstveno koncentrisati:

1. Saobraćaj
nova vozila, prvenstveno tramvaji, trolejbusi i eko autobusi
pravljenje garaža po obodima grada
revitalizacija Beovoza
metro - nastavak projekta, ali uz revidiranje

2. Sistemski način upravljanja gradom
uključenost javnosti u rad i donošenje bitnih odluka
dostupnost svih informacija
uvodjenja sistema koji ne zavisi od jednog čoveka

3. Zagađenje

4. Bezbednost

5. Ekonomija

13. penzija
besplatan prevoz i pristup kulturnom sadrzaju za studente
podsticanje inovativnog tehnološkog preduzetnistva
plaćanje odlaska na specijalizacije zdravstvenim radnicima

nista o ogranicavanju gradnje. Osim poglavlja 1. sve su opsta mesta.

Pitala je voditeljka za 5 stvari, apdejtovacemo listu 😁

Dakle, ponavljate tu netačnu mantru da su Amerikanci želeli rat. Ako su Nemci imali neke neraščišćene račune i komplekse na Balkanu samo ne izmišljajte o Amerikancima.
Ali USA kontroliše Nemačku, kakvi bre neraščišćeni računi i kompleksi. Misliš da Nemačka može da pokrene rat bez dozvole USA? Može samo USA preko njih.
I tu krivica pada na sve narode sa ovih prostora.
Uhh, uvek je narod kriv..nikad svetski moćnici. Mi nismo krivi, niko normalan nije želeo rat na teritoriji Balkana od naroda.
šta će njima rat na Balkanu? Treba im miran Balkan na zapadu, integrisan.
Preuzimanje kontrole nad Balkanom. Podeljen narod je lakše kontrolisati. Miran Balkan im treba tek nakon što su postavili svoje upravnike kolonija (tako je mnogo lakše i jeftinije nego vojna okupacija) i sada koriste resurse. Dobijaju jeftinu radnu snagu ali i školovane samo ne u tolikom broju, verovatno će uskoro da otvaraju rudnike, veliki broj izvora su kupili, Balkan će pretvoriti u smetlište Evrope itd..
Skidate odgovornost da smo primarno sami uprskali stvar jer smo uz Hrvate i sami videli šansu u ratu. Da zaokružimo naše teritorije što je bila katastrofalna odluka.
Znači ti bi pustio sve Srbe van današnjih granica Srbije niz vodu tek tako? :oops:
Ako si rođen u BG onda nisam iznenađen takvim stavom.

je*******i ga, da Noki ima famelju u Bosni ili CG, mozda bi drugacije razmisljao. Ovako, poreklom iz Krusevca, naviknut na uzu Srbiju. Dok se druge nacije sire, nas bi da sabijaju na uzu srbiju ili krace receno UZAS. To nije dobra politika. Da me neko ne shvati pogresno, ja bih bio zadovoljan da se rat zavrsio 1993. i da je RSK ostala drzava u drzavi HR. Nismo mi imali tada dovoljno jaka ledja da trazimo nesto vise od toga.
Uvek smo bili dobre vojskovodje a losi politicari, koji ne znaju kad da zatezu, kad da popuste.

Ali USA kontroliše Nemačku, kakvi bre neraščišćeni računi i kompleksi. Misliš da Nemačka može da pokrene rat bez dozvole USA? Može samo USA preko njih.

Podržali su razilaženje tek u trenutku kad je bilo jasno gde Hrvatska hoće, a gde mi nećemo... Isprva smo imali sve sanse da hoćemo što i Hrvati...

Možda bi onda Hrvati rekli - da, ali mi nudimo vojne baze na našoj teritoriji, a mi bismo tada rekli mi nudimo poptuni čelični štit i ofanzivno naoružanje od Rusije kao Rumuni. Nudimi više. Itd.

Tako se čuvaju teritorije o kojima drviš centarfore.

Tako da, temporarni, da si čitao pažljivije, shvatio bi da si napisao isto što i ja. Isprva i dosta dugo je USA imala dobru volju.

2023. godine, ostatak tvog posta ne zaslužuje moje osvrtanje.

Neću polemisati niti pokušavati da vas ubedim u promenu mišljenja. Želim da vas pobedim i marginalizujem kao nebitan politički faktor. Vezano za temu opšteg stremljenja Srbije. A to su euroatlanske integracije. Sve drugo će sahraniti Srbiju. Bićemo još manji i opet će đavo da nam bude kriv.

Isprva smo imali sve sanse da hoćemo što i Hrvati...
Nažalost ne, nikad nismo imali te šanse. Hrvatski narod je kreiran od strane Zapada (ne od USA) čija je jedina svrha da ih iskoriste protiv Srbije kao što su i radili. Isto danas Zapad koristi Ukrajince protiv Rusa. Uvek koriste slabijeg protiv jačeg da bi tog jačeg oslabili/pobedili. Predlažem da pročitaš ovaj tekst.
2023. godine, ostatak tvog posta ne zaslužuje moje osvrtanje.
Slobodno reci ako sam nešto pogrešno napisao, meni je samo bitno da dođem do istine i realnog stanja, briga me ko je u pravu.

Vezano za temu opšteg stremljenja Srbije. A to su euroatlanske integracije. Sve drugo će sahraniti Srbiju. Bićemo još manji i opet će đavo da nam bude kriv.
Ne znam zašto si ovo ubacio u diskusiju ali trenutno moj stav je da Zapad želi da se odreknemo svega srpskog da bi njima odgovarali (ušli u EU i NATO). Kao i da isteramo Ruse i Kineze iz države samo da bi taj isti Zapad preuzeo Kineske rudnike na istoku i NIS-ove bušotine u Vojvodini. Valjda i sam znaš da smo njihova kolonija, evo pod Zapadom gubimo Kosovo (čuo sam da nakon izbora sledi priznanje), plan je za Srbiju da bude pretvorena u rudnike, eto šta nam Zapad želi. Tek ćemo biti mali pa razmisli da li nas iko pita uopšte kuda bi išli. Šta bi bilo da smo pod Rusima ili Kinezima ja ne znam, sigurno ne bi bilo dobro jer nijedan kolonizator nije dobar.

Hrvatski narod je kreiran od strane Zapada

Gospode...
Slobodno reci ako sam nešto pogrešno napisao

Ma ništa... 🙂
meni je samo bitno da dođem do istine i realnog stanj

Aham 😄
Zapad želi da se odreknemo svega srpskog

Definiši srpsko. Ustvari nemoj, al razumeš me.😄
Šta bi bilo da smo pod Rusima

Zapad preuzeo Kineske rudnike na istoku i NIS-ove bušotine u Vojvodini.

Pa čiji je NIS danas?
Ne sporim da imaju interese.

Ja kad nekad uzmem da razmisljam o mogucoj buducnosti ove zemlje nijedna varijanta nije svetla. Da oteramo kolonizatore nema sanse, da sami napravimo normalnu drzavu, tesko jer je narod pokvaren, albanci ce vecito praviti problem i da ih priznamo ne samo nama nego po celom regionu......... Ko je stariji od 35 nek razmisli sta i koliko se zapravo promenilo od bombardovanja '99? Malo toga osim sto ljudi generalno imaju vise para za trosenje (i dalje nedovoljno). Skole katastrofa, institucije katastrofa, mobing normalna pojava, zdravstvo katastrofa, i dalje treba jaka veza za dobar posao (ako nije IT), otkaz se dobija kao dobar dan pa ne mozes da nadjes posao pola godine......... Po meni ako se hoce drzava moze da stane na noge kroz 10 godina a mi od 80ih plivamo u blatu. I posle se cude neki sto ljudi odlaze da rade losije poslove po svetu samo da bi otisli i vrhovni poglavica jos poziva "da se vrate" lol

Poslednja izmena:
Sve argument do argumenta :rolleyes:
Definiši srpsko. Ustvari nemoj, al razumeš me.
Pod ovim najviše mislim na religiju i bilo kakve veze sa Rusijom. Da postanemo kao i ostali evropljani ili još bolje kao Hrvati. Kad pogledam unazad jako mi je žao što smo bili prepreka Osmanlijama za osvajanje Evrope. A bili smo i prepreka Zapadu za približavanje Rusiji. Loša pozicija 😬
Pa čiji je NIS danas?
"Prodajom većinskog udela NIS-a-2008. godine, Srbija je Rusiji prodala i nalazišta nafte u Vojvodini, kao i prava na istraživanja nafte i gasa."

@Zion Williamson potpuno isto mislim, to je surova realnost ne samo Srbije već celog Balkana. Neki i dalje misle da će Srbija procvetati samo kad bi ušli u EU i NATO ali grdno se varaju. Bolje je biti realan i razmisliti da li ostati u Srbiji bez neke budućnosti (zavisi od osobe do osobe, npr. neko ima bolju početnu poziciju u životu) ili otići u inostranstvo, znam da nije baš prijatno čuti istinu.

Pa i bejasmo. Vojna krajina. Unutar nje vecina pravoslavaca i manjina katolika. Sve ispod reke, gde su zemlje srbije i bosne, vecina njih otislo u poturice. Svi su oni bili srbi dok se nisu poturcili.

Beograd je imao sto i nesto dzamija, vecinski muslimanski grad, sve sa agama i begovima.
Sad ima samo jednu. Pevali su nasi tad pesme "kad se vojska u beograd vrati" kao sto sada pevamo Kosovu.
U zivotu nista nije vecno, sve je relativno s usponima i padovima, kao u filmu Daca Sulca :)

Baš smo ih zadrzali, pod Bečom.

Isprosipa ti ovde mitova i zabluda na kile, sve u želji da dodjes do istine i realnog stanja.
Da čujem šta su mitovi i zablude, stvarno ne želim da živim u zabludi. Za sve što sam pogrešno napisao po tebi voleo bih čuti kontraargument.
Sve što sam napisao su moji trenutni stavovi, nisu nikako zacementirani i podložni su promeni.

Ko je zaustavio Madjare pred Becom? Josip Jelacic s svojim divizijunom iz Hrvatije. Zar ne Defke? :)

Vrh