StariPosmatrač
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.09.2018.
- Pohvaljen
- 2.817
Ma jok, vole te, samo se prave...
Mada kada taj rat se i desio jer je zapadu to odgovaralo, tako da biće da ipak nismo izvukli dobro karte krajem 80tih
Pogledajte prilog 180830Pogledajte prilog 180831
Ovo izgleda kao reklama za Gigatron ili Tehnomaniju. U ovaj serijal mogu da ubace i neispunjena obećanja, pre svega Vesića i Siniše Malog.
+1 na post, a i da se spomene da je bisenic novi ambasador u saudijskoj arabiji,ranije bio u egiptu. dobar novinar. cesto pise za rts-ov portal oko, uglavnom u vezi sa medjunarodnom politikom.Dragan Bisenić - Tri decenije od posete Džejmsa Bejkera Beogradu
Bejkerova poseta ima kontroverzna tumačenja: za jedne to je bio uvod u početak rata, a za druge poslednja šansa za očuvanje Jugoslavije.standard.rs
Ne znam ni čiji je ovaj list novi standard, vidim da logo ćirilicom, možda su više desno, ne znam... ali evo na prvo guglanje sve se samo otvori. Ako je neki list obojen, malo čitaš između redova... Ne može sve da se sakrije.
Nisu dovoljno odresili ikesu.Zanimljivo kako uz sav taj silni američki uticaj na naše državne i paradržavne entitete, pozitivni stav prema SAD-u, Nato-u u Srbiji nikad manji.
Vladimir Obradović
5 klučnih stvari na koje će prvenstveno koncentrisati:
1. Saobraćaj
nova vozila, prvenstveno tramvaji, trolejbusi i eko autobusi
pravljenje garaža po obodima grada
revitalizacija Beovoza
metro - nastavak projekta, ali uz revidiranje
2. Sistemski način upravljanja gradom
uključenost javnosti u rad i donošenje bitnih odluka
dostupnost svih informacija
uvodjenja sistema koji ne zavisi od jednog čoveka
3. Zagađenje
4. Bezbednost
5. Ekonomija
13. penzija
besplatan prevoz i pristup kulturnom sadrzaju za studente
podsticanje inovativnog tehnološkog preduzetnistva
plaćanje odlaska na specijalizacije zdravstvenim radnicima
Ali USA kontroliše Nemačku, kakvi bre neraščišćeni računi i kompleksi. Misliš da Nemačka može da pokrene rat bez dozvole USA? Može samo USA preko njih.Dakle, ponavljate tu netačnu mantru da su Amerikanci želeli rat. Ako su Nemci imali neke neraščišćene račune i komplekse na Balkanu samo ne izmišljajte o Amerikancima.
Uhh, uvek je narod kriv..nikad svetski moćnici. Mi nismo krivi, niko normalan nije želeo rat na teritoriji Balkana od naroda.I tu krivica pada na sve narode sa ovih prostora.
Preuzimanje kontrole nad Balkanom. Podeljen narod je lakše kontrolisati. Miran Balkan im treba tek nakon što su postavili svoje upravnike kolonija (tako je mnogo lakše i jeftinije nego vojna okupacija) i sada koriste resurse. Dobijaju jeftinu radnu snagu ali i školovane samo ne u tolikom broju, verovatno će uskoro da otvaraju rudnike, veliki broj izvora su kupili, Balkan će pretvoriti u smetlište Evrope itd..šta će njima rat na Balkanu? Treba im miran Balkan na zapadu, integrisan.
Znači ti bi pustio sve Srbe van današnjih granica Srbije niz vodu tek tako?Skidate odgovornost da smo primarno sami uprskali stvar jer smo uz Hrvate i sami videli šansu u ratu. Da zaokružimo naše teritorije što je bila katastrofalna odluka.
Ali USA kontroliše Nemačku, kakvi bre neraščišćeni računi i kompleksi. Misliš da Nemačka može da pokrene rat bez dozvole USA? Može samo USA preko njih.
Nažalost ne, nikad nismo imali te šanse. Hrvatski narod je kreiran od strane Zapada (ne od USA) čija je jedina svrha da ih iskoriste protiv Srbije kao što su i radili. Isto danas Zapad koristi Ukrajince protiv Rusa. Uvek koriste slabijeg protiv jačeg da bi tog jačeg oslabili/pobedili. Predlažem da pročitaš ovaj tekst.Isprva smo imali sve sanse da hoćemo što i Hrvati...
Slobodno reci ako sam nešto pogrešno napisao, meni je samo bitno da dođem do istine i realnog stanja, briga me ko je u pravu.2023. godine, ostatak tvog posta ne zaslužuje moje osvrtanje.
Ne znam zašto si ovo ubacio u diskusiju ali trenutno moj stav je da Zapad želi da se odreknemo svega srpskog da bi njima odgovarali (ušli u EU i NATO). Kao i da isteramo Ruse i Kineze iz države samo da bi taj isti Zapad preuzeo Kineske rudnike na istoku i NIS-ove bušotine u Vojvodini. Valjda i sam znaš da smo njihova kolonija, evo pod Zapadom gubimo Kosovo (čuo sam da nakon izbora sledi priznanje), plan je za Srbiju da bude pretvorena u rudnike, eto šta nam Zapad želi. Tek ćemo biti mali pa razmisli da li nas iko pita uopšte kuda bi išli. Šta bi bilo da smo pod Rusima ili Kinezima ja ne znam, sigurno ne bi bilo dobro jer nijedan kolonizator nije dobar.Vezano za temu opšteg stremljenja Srbije. A to su euroatlanske integracije. Sve drugo će sahraniti Srbiju. Bićemo još manji i opet će đavo da nam bude kriv.
Hrvatski narod je kreiran od strane Zapada
Slobodno reci ako sam nešto pogrešno napisao
meni je samo bitno da dođem do istine i realnog stanj
Zapad želi da se odreknemo svega srpskog
Šta bi bilo da smo pod Rusima
Zapad preuzeo Kineske rudnike na istoku i NIS-ove bušotine u Vojvodini.
Ok kako ti kazes.Promenilo se sve od '99, nije ista zemlja. Ne treba ići u ta preterivanja.
Gospode...
Ma ništa...
Sve argument do argumenta
Pod ovim najviše mislim na religiju i bilo kakve veze sa Rusijom. Da postanemo kao i ostali evropljani ili još bolje kao Hrvati. Kad pogledam unazad jako mi je žao što smo bili prepreka Osmanlijama za osvajanje Evrope. A bili smo i prepreka Zapadu za približavanje Rusiji. Loša pozicijaDefiniši srpsko. Ustvari nemoj, al razumeš me.
"Prodajom većinskog udela NIS-a-2008. godine, Srbija je Rusiji prodala i nalazišta nafte u Vojvodini, kao i prava na istraživanja nafte i gasa."Pa čiji je NIS danas?
Baš smo ih zadrzali, pod Bečom.Kad pogledam unazad jako mi je žao što smo bili prepreka Osmanlijama za osvajanje Evrope.
Da čujem šta su mitovi i zablude, stvarno ne želim da živim u zabludi. Za sve što sam pogrešno napisao po tebi voleo bih čuti kontraargument.Baš smo ih zadrzali, pod Bečom.
Isprosipa ti ovde mitova i zabluda na kile, sve u želji da dodjes do istine i realnog stanja.