Šta je novo?

Izbori 2024

Smara prica o mrtvima na birackom spisku.

Неког можда смара, али је тачна. Могу да сведочим. Брисан из бирачког списка два пута, позив није стизао за те изборе пред које је брисан и онда од наредних избора опет почео да стиже. 30 година је прошло од смрти.

Неког можда смара, али је тачна. Могу да сведочим. Брисан из бирачког списка два пута, позив није стизао за те изборе пред које је брисан и онда од наредних избора опет почео да стиже. 30 година је прошло од смрти.
Samo kazem da to nije glavni uzrok. Glavniji uzrok je jos tuzniji. Otisli nam milioni ljudi iz zemlje.

Nisam još čuo da neka partija predlaže hapšenje političara, konfiskaciju imovine, poternice ako bude potrebe... Potreban je politički revanšizam. To bi trebalo da bude prvi korak svake nove vlasti. Ako ga ne bude, znači da su isti i da imaju iste ciljeve.
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da revanšizam za koji se ta stranka zalaže znači da će po promeni vlasti biti trajno zabranjen rad Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) i „svim derivatima“ Srpske radikalne stranke (SRS), uključujući i Srpsku naprednu stranku (SNS).
„Revanšizam je i trajna zabrana televizije Pink i sadržaja koje ona forsira. Revanšizam je da budu zatvoreni (premijerka Srbije) Ana Brnabić i (ministar unutrašnjih poslova) Aleksandar Vulin. Revanšizam je pretpostavka da više nikada nikome ne padne na pamet da dolazak na vlast znači dozvolu za prisvajanje države“, rekao je Jeremić.

Ја сам чуо да су се СНС одбори по источној Србији ангажовали на анкетирању грађана који су у иностранству, а из тог краја их највише има, како би знали да ли ће доћи у Србију на гласање. Уколико не буду долазили, њихове гласове ће да злоупотребе.

I to bukvalno otvoreno Djilasa ne ni nekog Djilasa iz senke.
Slazem se. Bilo kakva vlast Djilasu bi bila katastrofa.
On je nastupio vrlo lukavo. Ceo SPN skup je politickih diletanata. Lako ih je kontrolisati.
Lukavo je Djilas to smislio. Od prvobitnih zahteva protesta se lako odstupilo jer vecina populacije pamti 12-24 sata unazad.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da revanšizam za koji se ta stranka zalaže znači da će po promeni vlasti biti trajno zabranjen rad Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) i „svim derivatima“ Srpske radikalne stranke (SRS), uključujući i Srpsku naprednu stranku (SNS).
„Revanšizam je i trajna zabrana televizije Pink i sadržaja koje ona forsira. Revanšizam je da budu zatvoreni (premijerka Srbije) Ana Brnabić i (ministar unutrašnjih poslova) Aleksandar Vulin. Revanšizam je pretpostavka da više nikada nikome ne padne na pamet da dolazak na vlast znači dozvolu za prisvajanje države“, rekao je Jeremić.
to je prava stvar! Bravo!
na zalost, narod to nikako ne zeli.

Glasao bih rado za njih, ali se plašim da neće preći cenzus. Hil, Vučić i SPN će dati sve od sebe da ga gurnu ispod 3%.

Tadic i Jeremic otvoreno ugrozavaju potencijalnu pobedu opozicije time sto su izasli na izbore ili sto nisu deo neke vece koalicije. Nisu mogli da se sklone sa strane ili progutaju ponos.
Kako Jeremic da udje u koaliciju s nekim kad su svi ostali za litijum, Pink i protiv revansizma?

Glasao bih rado za njih, ali se plašim da neće preći cenzus. Hil, Vučić i SPN će dati sve od sebe da ga gurnu ispod 3%
Ako svako od nas nagovori 5 ljudi da glasaju za NS, proci ce nekako cenzus.
Glas za SPN je po meni glas za SNS. SPN je frakcija SNS-a koja je preotela protest.
@Beki je u pravu Obradovic = Sinisa Mali.

Zeksu nije vazno da li ce na vlasti da bude SNS ili SPN.
Ali NS bi mu smetala.

Poslednja izmena:
Ја сам чуо да су се СНС одбори по источној Србији ангажовали на анкетирању грађана који су у иностранству, а из тог краја их највише има, како би знали да ли ће доћи у Србију на гласање. Уколико не буду долазили, њихове гласове ће да злоупотребе.
Razmišljam da im kažem kako neću izaći na izbore tog dana. Obično me zovu svaki put na dan izbora. Jednom sam ih slagao da glasam za SNS i stalno me smaraju od tada. Onda lepo izađem oko 19h i proverim da li je neko glasao umesto mene... 🙂

bice zestoka kradja izbora.
Medjutim g. Hill je to odobrio, a "opozicija" prihvatila takve uslove.

Au bre, logike nigde, kakav bre Djilas sta trabunjate.
On je celnik jedne stranke u koaliciji, a i sama ta koalicija nece moci da napravi vladu.
Uticaj Djilasa cenim na 20 % te nove eventulne vlade.
I to je vama isto kao i Psiho sto kontrolise 100 %.

Uostalom, svakakvih ljudi ima i u opziciji, ne znam sta vas to cudi, ima djubradi nevidjene i tamo, ali ima i te kako kvalitetnih ljudi, koje ja ne vidm u SNS-u.
U stvari, najveci olos je vec prebegao od zutih u SNS, meni ce biti veci problem ako ih ovi prime natrag kada ovi padnu sa vlasti.

Meni su V.Obradovic, Selakovic, Borko Stefanovic, Mali... sve jedan te isti covek.

Inace, za sta se Djilasova partija uopste zalaze, koji im je program? Meni oni potpuno isti fazon kao SNS. Minus ona frakcija orlova sa Orlicem i ekipom. Ali to je ta Brnabic, Mali i ekipa struja. Koja u sustini i pravi stetu, ovi nepismeni seljaci sve i da hoce, ne mogu neku veliku stetu da naprave, kradu na sitno kao jajare, ali ne umeju oni neke velike poslove da zavrte koliko god se trudili.

Inace, svi ovi sa liste Srbija protiv nasilja su pre mesec dana imali 22,5 ukupno. Sada vec imaju 25,8 kada su izasli kao jedna lista. Djilas je u toj prosloj anketi i to zajedno sa PSG imao 6 posto. Narod hoce zajednicku listu protiv Vucica, ali ne Djilasa kao njenog vodju, to sto je imao vise od drugih, pa sta? Djilas ima 6 posto i to sa PSG, ne sme mu se dozvoliti da tripuje da je ovih 26 posto koji idu ka 30 za njega.

A vec je stavio svog coveka za kandidata za gradonacelnika, a i na parlamentarnim ce tamo realno Marinika biti premijer ako budu imali vecinu.

Trebalo je sto vise nestranackih licnosti ukljuciti i njih staviti na vodeca mesta i da se oni obracaju narodu.

No dobro, kako je tako je sada, treba malo sad spustiti loptu i sto manje mraciti od sada. Imamo to sto imamo, nije bas kako bi trebalo ili moglo, ali nadam se dobroj kampanji u ovih poslednjih mesec dana.

Trebalo je u nekom idealnom svetu, i ja bih voleo da cesce vidjam neke druge ljude ispred opizicije, a neke manje.
Ali garantovano dobar deo forumasa bi osulo drvlje i kamenje na te moje favorite, a ja na njihove, i onda se vrtimo u krug, kao pas koji juri svoj rep.
Za to vreme tiranin se smejulji u uziva sto se svadjamo oko gluposti.

I jos jedna stvar mi nije jasna, ok nervira te Djilas (nervira i mene), pa sta onda imas da kazes za Brnabu, Jovanova, Bakareca, Orlica, trebalo bi da skicis kao Dzenis Dzoplin po forumu po vasceli dan.

Edit 2, kazete Mirko Marjanovic je bio fikus, tacno, ali on je gospodin covek, nobelovac, Gandi u odnosu na ovog fikusa Brnabu, i tako, svejetosito sto bi reko prost svet.

Poslednja izmena:
Ja ne vidim nista katastrofalno u SNS programu, vidim u nacinu na koji se on sprovodi.

Svi oni imaju borbu protiv korupcije, privredni razvoj, struka ispred svega bla bla u programima a u praksi se firmi svastikine surnjaje namestaju milionski tenderi 'za buducnost Srbije'.

U Srbiji je danas problem potpuni nedostatak politickog dijaloga i rasprave, kult licnosti koji sluzi kao paravan za kradju i razbijanje institucija. Tek kada se to resi mozemo pricati o programima i pravcu u kom se ide.

Trenutno, ako gledamo samo programe, meni je i ovo sto Vucic radi bolje od bar polovine ludosti koje se pisu kao predlozi na ovoj temi. Pa opet necu glasati za njega jer je sustinski problematican po mnogo dubljim pitanjima.

Takodje, jasno je da ce kada SNS vlast padne uslediti jedan haotican period i da vlada koja ih prati svakako nece potrajati duze od godinu-dve. Stoga je i nebitno za koga se glas sad jer te liste nece opstati dugo. Ono sto je sreca u nesreci je da nijedna stranka u opoziciji sama po sebi nije jaka kao sto su radikali/sns bili kao opozicija, pa niko nece ni moci samo da ih zameni i svi ce morati da prave neke kompromise.

Tako da ono, sjasite sa Djilasom vise, nije kao da postoji mogucnost da on zajase na isti nacin kao ovaj.

Trebalo je u nekom idealnom svetu, i ja bih voleo da cesce vidjam neke druge ljude ispred opizicije, a neke manje.
Ali garantovano dobar deo forumasa bi osulo drvlje i kamenje na te moje favorite, a ja na njihove, i onda se vrtimo u krug, kao pas koji juri svoj rep.
Za to vreme tiranin se smejulji u uziva sto se svadjamo oko gluposti.

I jos jedna stvar mi nije jasna, ok nervira te Djilas (nervira i mene), pa sta onda imas da kazes za Brnabu, Jovanova, Bakareca, Orlica, trebalo bi da skicis kao Dzenis Dzoplin po forumu po vasceli dan.

Edit 2, kazete Mirko Marjanovic je bio fikus, tacno, ali on je gospodin covek, nobelovac, Gandi u odnosu na ovog fikusa Brnabu, i tako, svejetosito sto bi reko prost svet.
O sns ekipi se izjasnjavamo 365 dana u godini na svim mogucim temama.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Screenshot_20231115_145205_X.png

Opozicija ne zeli promene u nasem drustvu. To se vidi po tome sto niko osim NS nije za revansizam, kaznjavanje i zabranu zlocinackih organizacija kao sto su SPS ili SNS DS. Oni zele samo da kradu​

Трећи дан протеста пољопривредника, и даље блокирана НИС-ова рафинерија у Новом Саду. Претеће позиве добили и ратари из северног Баната. Протестне вожње и блокаде одвијају се на око 40 пунктова

gde su sada sudija Majic, O Beckovic, D Bjelogrlici i ostale slobodoumne zvezde u sluzbi sistema?

Vrh