Šta je novo?

Izbori 2024

Ја сам чуо да су се СНС одбори по источној Србији ангажовали на анкетирању грађана који су у иностранству, а из тог краја их највише има, како би знали да ли ће доћи у Србију на гласање. Уколико не буду долазили, њихове гласове ће да злоупотребе.
Za glasanje u inostranstvu je dovoljno da podnesu zahtev u ambasadi/konzulatu, i ako se prijavi bar 100 ljudi, onda se organizuje glasanje. U suprotnom ljudi moraju ići u Srbiju, ako žele da glasaju. I održava se samo glasanje na republičkom nivou - ne može se glasati za lokalne izbore (grad, opština, itd).
Ali i ovako i onako se može zloupotrebiti to što naši žive u inostranstvu, jer većina ima prijavljenu adresu u Srbiji.

Problem je isto to što se i za poređenje izborne liste koristi popis stanovništva, koji uopšte nije reprezentativan. Kod mene u kući i mene ubrajaju, iako ne živim tu i dolazim praktično na par nedelja godišnje.

I evo dokaza:

Vračar ima skoro 8000 glasača više nego stanovnika po popisu 2022.

Savski venac 3500 glasača više...

Stari grad 9000 glasača više nego stanovnika...

Eto, nisam pametan... pričamo ovde o procentima, pobedama, padovima...
Zašto opozicija izlazi na takve izbore?

Ta razlika je oko milion... zar se niko u dijaspori nije prijavio tamo gde živi i radi?

Nisam još čuo da neka partija predlaže hapšenje političara, konfiskaciju imovine, poternice ako bude potrebe... Potreban je politički revanšizam. To bi trebalo da bude prvi korak svake nove vlasti. Ako ga ne bude, znači da su isti i da imaju iste ciljeve.
Kako da predlože kad bi onda prekršili džentlmenski sporazum o izbegavanju revanšizma nakon smene vlasti koji su sklopili s naprednjacima 2012... Nemojte vi nas, nećemo ni mi vas.

Pogledajte prilog 180526
Најсвежија истраживања.
Јадан одговор странке Доста је било.
Мене су јутрос око 10.00 звали (не ДЈБ), представили су се као агенција која врши истраживање јавног мњења.
Одговор.png

Јадан одговор странке Доста је било.
Мене су јутрос око 10.00 звали (не ДЈБ), представили су се као агенција која врши истраживање јавног мњења.
Cuveni DJB i njihova ‘prava istrazivanja’.

Kakvo im je ovo istrazivanje gde su SPN stranke jos uvek razdvojene znaci minimum mesec i po staro.

Ne postoji zakonska mogucnost da se neko ko je otisao da zivi u Austriju, natera da odjavi prebivaliste u Srbiji.
Jedina mogucnost je da, ako aplicira za austrijski pasos, mora odjaviti srb drzavljanstvo. Mora vrariti i licnu kartu i vozacku, ne samo pasos. Prebivaliste se pasivizira.
Ima puno nasih gastarbajtera koji su tek na pola puta do pasosa, ali ne zele svi da uzmu pasos nemacki ili austrijski. Zele da stranu penziju trose u Srbiji i vrate se pod stare dane. Tako drugar koji ima 50 god zivi i radi u Ofenbahu a sredjuje kucu u Sremskoj Mitrovici za buduci zivot. Da kupi stan u Ofenbahu nema para pa placa kiriju.

Poslednja izmena:
Vračar ima skoro 8000 glasača više nego stanovnika po popisu 2022.

Savski venac 3500 glasača više...

Stari grad 9000 glasača više nego stanovnika...

Eto, nisam pametan... pričamo ovde o procentima, pobedama, padovima...
Zašto opozicija izlazi na takve izbore?
Zato sto je stvarni cilj opozicije (osim mozda NS-a) davanje legitimiteta SNS u i ispunjavanje naredbi Ambasade.
Opozicija ima ulogu da porduzi vlast SNS-a, da omoguci kopanje litijuma u Srbiji, priznanje Kosova, privatizaciju EPS-a, privatizaciju vodosnabdevanja i sve sto je planirano.
Opozicija ne zeli pobedu i promenu sistema u Srbiji.
Oni se zezaju.

Poslednja izmena:
Ali isto tako je na neki nacin bilo zdravo kazniti i smeniti DS, da im ne padne na pamet vise ikada da rade na nacin na koji su radili. Kao pametan narod bi to uradili, istrpeli jedan mandat Vucica ili pozeljno nekog malo normalnijeg i onda postavili posle 4 godine postavili neke nove ljude na vlast.
Mislim da nije bila opcija za to, jer ti novi ljudi bi bili ponovo žuti jer se u međuvremenu ništa novo nije pojavilo.

Inače neko moje predviđanje za republiku bi bilo nešto kao vladu prave SNS, SPN i možda SPS. To je rekao bih najrealnija opcija. Malo će se tu deo glasača SPN ljutiti, možda će neke stranke čak i izaći iz koalicije posle izbora, ali mislim da je cilj ovih izbora da se stranke koje stoje iza SPN polako uvedu u vlast i da gro opozicije bude sačinjen od marginalizovanih stranaka

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Слушам сад чувеног Кену на КТВ, осуо паљбу по Ђиласу, каже он је крив што је од 2008. до 2012. 500000 људи остало без посла. 🤡

Mislim da nije bila opcija za to, jer ti novi ljudi bi bili ponovo žuti jer se u međuvremenu ništa novo nije pojavilo.

Inače neko moje predviđanje za republiku bi bilo nešto kao vladu prave SNS, SPN i možda SPS. To je rekao bih najrealnija opcija. Malo će se tu deo glasača SPN ljutiti, možda će neke stranke čak i izaći iz koalicije posle izbora, ali mislim da je cilj ovih izbora da se stranke koje stoje iza SPN polako uvedu u vlast i da gro opozicije bude sačinjen od marginalizovanih stranaka
Nece se deo vec 90% njihovih glasaca buniti. Cak i da su politicari spremni za saradnju sa vucicem, njihovo biracko telo je strogo anti-sns, to im je osnova na kojoj pociva koalicija.

Sve te marginalizovane stranke koje bi ostale u opoziciji ne bi vise bile marginalizovane i cak ni sns ne bi nista postigao jer bi morao da zadovoljava siru koaliciju bez skoka procenata glasova. Vec su se tako opekli sa Sapicem.

Sve te marginalizovane stranke koje bi ostale u opoziciji ne bi vise bile marginalizovane i cak ni sns ne bi nista postigao jer bi morao da zadovoljava siru koaliciju bez skoka procenata glasova. Vec su se tako opekli sa Sapicem.
Zasto su se opekli sa Sapicem? Kakav tu postoji problem za njih?

Da li ste protiv rusenja Starog savskog mosta?

Vrh