Ja to ne gledam tako, ne mislim da su Boomeri uvek bili problem i feleri. Oni su postizali neke neverovatne stvari uz mnogo manje rersursa nego mi. I bili su zreliji nego mi do sad. Ima danas klinčadije i mojih vršnjaka koji vole da krive Bumere za sve u životu da to ide do granica patologije. Ja sam protiv toga. Viđam to i ovde na forumu često i meni je to nekako jadno. Ko da čitam jadikovanja neke nesposobne dečurlije.
Elem, problem je nastao kada je došlo vreme da se Bumeri polako sklone a oni zapeli da se zadrže u svemu i umislili da sve znaju najbolje a nisu ni svesni koliko ih je pregazilo vreme i koliko su nesposobni i neadekvatni za današnje doba i okolnosti.
Ali ni to im ne bih zamerao da nemaju taj običaj da sve banalizuju i provlače kroz te neke fraze i izgovore "ma biće sve ok" i "što ste tako pesimistični?"
Još to čujem od lika koji je do skora radio kao ekonomista... i takav me pita što smo pesimistični i što nemamo poverenja u institucije i političare... Ja mu kažem pa što svetom upravljaju degenerici i narkomani, koje baš briga za nas kmetove i koji nemaju pojma šta rade. On odmahuje rukom, kao ne može da priča, mrzi ga da objašnjava... Ne znam samo šta da mi objasni... A baš sam bio spreman da ga provučem kroz par pitanja, kako on misli da će da se reše neke stvari. Ko zna, možda je baš zato i kidnuo iz konverzacije...
P.S.
Napomena - ne kažem da pesimizam išta rešava, jer kao što nije dobro govoriti "ma rešiće se sve", nije dobro ni biti pesimističan. Ali ako vidiš da nešto puca i urušava se svakih 10 godina, treba valjda da se zabrineš i da se zapitaš kako to da popraviš odnosno da se makar informišeš o tome, i da vidiš šta ti možeš tu. I da se ne isčuđavaš ljudima koji su zabrinuti. A ne da ceo život teraš pod izgovorom "ma rešiće se sve, ima ko da misli, samo pozitiva braćo"...
Oni kao da i dalje zamišljaju budućnost nalik onoj iz Džetsons-a... Potpuno odsečeni od realnosti i beznađa u koje tone svet.