Šta je novo?

Izbori 2024

Metro se najverovatnije nikad neće ni izgraditi. Ako ne krene gradnja trase u narednih 5 godina, verovatno neće nikad.

U međuvremenu Beograd raste i puca po šavovima a vlast uglavnom radi malo do nimalo da taj problem reši odnosno ublaži.

A EXPO je bespotrebna glupost koji Beograd neće moći da iznese, ni finansijski, ni organizaciono ni logistički a poješće brdo para i resursa koji su mogli da se upotrebe za pametnije i preče stvari.

Zašto se ne gradi metro i zašto su sredstva za izgradnju istog preusmerena? To su prava pitanja na koje SNS nema odgovor. Da li mi nemamo stručne ljude, da li je problem organizacija ili je pak najveći problem što tu nema mnogo "ugradnje"?
Zasto bi se gradio ako je pronadjen nacin da se krade i ovako.
Gradjani ionako veruju u najave izgradnje i to je sasvim dovoljno.

Politika SNS nije glupa, ona im pruza optimalan nivo pljacke, a da ipak ostanu na vlasti.
Opoziciona ekipa ce se lepo uklopiti u to jer vecina ima pamcenje kao z ribica.

"Opozicioni" mediji su se vec uklopili.

Poslednja izmena:
Malo mi nisu jasne stvari koje se ovde propagiraju. Tako se za Beograd na Vodi pričalo da je maketa u pitanju, da je to grad koji tone, da pumpe punom parom izbacuju vodu nazad u korito... i eto, izgradio se, i širi se.
Sliniša Žvali potpisao (ili Sićve) ugovor vezano za nabavku novih metro vozova.
Na Makišu su sve prekopali, počeli da tabaju teren.

Na osnovu čega se bazira teorija da ništa neće biti od Metroa? (bez namere da zvučim kao advokat vlasti...)

Metro se najverovatnije nikad neće ni izgraditi. Ako ne krene gradnja trase u narednih 5 godina, verovatno neće nikad.

U međuvremenu Beograd raste i puca po šavovima a vlast uglavnom radi malo do nimalo da taj problem reši odnosno ublaži.

A EXPO je bespotrebna glupost koji Beograd neće moći da iznese, ni finansijski, ni organizaciono ni logistički a poješće brdo para i resursa koji su mogli da se upotrebe za pametnije i preče stvari.
Vučić lepo reče da su ovo poslednji izbori sve do 2027. godine. Do tada pljačka veka obavljena na toj gluposti.

Malo mi nisu jasne stvari koje se ovde propagiraju. Tako se za Beograd na Vodi pričalo da je maketa u pitanju, da je to grad koji tone, da pumpe punom parom izbacuju vodu nazad u korito... i eto, izgradio se, i širi se.
Sliniša Žvali potpisao (ili Sićve) ugovor vezano za nabavku novih metro vozova.
Na Makišu su sve prekopali, počeli da tabaju teren.

Na osnovu čega se bazira teorija da ništa neće biti od Metroa? (bez namere da zvučim kao advokat vlasti...)
Sporo se sve to odvija. Ovim tempom će ga izgraditi do 2040. godine. Čim ne spominju gradnju, znači da se ništa ne dešava.

Na osnovu čega se bazira teorija da ništa neće biti od Metroa?
Konstantna odlaganja; ogromni troškovi; geološki i geografski jako nezgodno područje za metro; krize i okolnosti u svetu; krize i okolnosti u Srbiji; projekat je vezan za politiku (zbog finansiranja i partnerstva) a Srbija politički stalno luta i vrda - čas Francuzi, čas Kinezi, čas Rusi... ; grad je već preopterećen i osakaćen gomilom drugih problema koji nisu rešavani u zadnjih 100 godina...

Vodeći razlog zašto naprdni talog želi da pravi taj metro je da bi pumpao cene stanova u naseljima koje povezuje. Jer njih uglavnom zabole za saobraćaj, za grad i za ljude u njemu. Njih zanima samo profit. Međutim, znaju i oni da postoje i drugi načini da pumpaju te cene, kao i drugi način da zarade - gradnja još naselja i ekspresno rasprodavanje kvadrata. Napisao sam baš pre neki dan na temi o metrou da me ne bi začudilo ako bi jednog dana samo izašli i rekli da se odustaje od gradnje metroa zbog okolnosti i situacije a da će zato prostor izravnan u Makišu biti upotrebljen za gradnju još jednog fensi precenjenog naselja. A oni jesu i ranije pikirali na taj Makiš sa onim Karićevim megalomanijama. Pa su malo odstupili kad su ljudi zapretili protestima i batinama. Ali su opet uspeli da preoru hektare površine u Makišu kroz priču da će tu biti depo metroa. A taj depo je i dalje samo gomila peska. A troškovi i problemi su svake godine sve veći.

to za pumpe je istina. pumpe koje mi placamo. zovu se crpne stanice.

velika je razlika, metro i Bgd na Vodi.
Metro zahteva ulaganja, nema direktnog profita. Komplikovana kradja. Zamoran posao.
Stanove radikalska/ds gamad gradi i prodaje.
Vrlo jednostavno.

Poslednja izmena:
A oni jesu i ranije pikirali na taj Makiš sa onim Karićevim megalomanijama. Pa su malo odstupili kad su ljudi zapretili protestima i batinama. Ali su opet uspeli da preoru hektare površine u Makišu kroz priču da će tu biti depo metroa. A taj depo je i dalje samo gomila peska. A troškovi i problemi su svake godine sve veći.

Ne znam o cemu se radi, kakvi protesti i pretnje batinama. Moze tekst ili link? I kad je to bilo, skoro ili pre 10-tak godina?

Opozicija može jedino da postane pozicija nakon 2027. u slučaju da Vučić ne bude dovoljno poslušan. Onda će oni dobiti priliku da budu izvršioci komandi kolonijalnog upravnika.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Opozicija može jedino da postane pozicija nakon 2027. u slučaju da Vučić ne bude dovoljno poslušan. Onda će oni dobiti priliku da budu izvršioci komandi kolonijalnog upravnika.
Do tada ko živ, ko mrtav. Neću sigurno čekati 2027. godinu da konačno ovom vidim leđa. Inače, nisam bio u Srbiji 3 nedelje. Vratio sam se pre 3 dana i uhvatila me ponovo depresija. Imao sam je godinama i uspešno je prevazišao bez lekova. Sada sam opet dobio taj loš osećaj jer mi očigledno ovaj grad više ne prija. Ne prijaju mi ljudi, ne prija mi politička situacija i stalne tenzije. Dođeš iz bolje sredine u ovu zabokrečinu punu loših ljudi.

Taman sam se dekontaminirao i nisam gledao jutarnje programe u Srbiji, zaboravio sam na Vučića i loše ljude. Vratim se u BG i prvo što mi se desi jeste da te neko zezne, da ti ne odgovori iako je tako rekao. Srpska posla, što bi se reklo.

Ja sam 2 meseca bio van Srbije. Kad sam se vratio pocetkom septembra, gusio sam se 2 ili 3 nedelje. Jedva sam se presabrao i dosao sebi kad sam opet uvideo koliko smo skupa zemlja, hrana pogotovo.

Kriza je jaka, ne samo kod nas, vec i u Nemackoj i u Americi. Poskupele su usluge, frizer, manikir, zubar... ne znam nikog da ne kuka. Svi se zale, u kojoj god zemlji bio.

Kod nas nije problem samo sistem, vec i besparica. Izdrzi Koniljo.

Vratio sam se pre 3 dana i uhvatila me ponovo depresija. Imao sam je godinama i uspešno je prevazišao bez lekova. Sada sam opet dobio taj loš osećaj jer mi očigledno ovaj grad više ne prija. Ne prijaju mi ljudi, ne prija mi politička situacija i stalne tenzije. Dođeš iz bolje sredine u ovu zabokrečinu punu loših ljudi.

Taman sam se dekontaminirao i nisam gledao jutarnje programe u Srbiji, zaboravio sam na Vučića i loše ljude. Vratim se u BG i prvo što mi se desi jeste da te neko zezne, da ti ne odgovori iako je tako rekao. Srpska posla, što bi se reklo.

Odakle si se to vratio? Što nisi ostao ako ti je bolje?

Problem je što nisam bio u nekoj zemlji zapadne Evrope, a opet sam se smorio. Jednostavno ne osećam više pripadnost ovom gradu, iako sam u njemu odrastao. Ovako loš osećaj nisam nikada imao. Tri dana sam dekoncentrisan i bezvoljan. Bg kao da je magnet za loše raspoloženje.

Imao sam pre anksioznost jer sam godinama imao neke zdravstvene probleme. To sam prevazišao, a sada sam dobio iznenada neki baš loš osećaj.

Gde si bio?

Mene je ispalio za dogovor neki lik iz BL (RS, BIH) nit sam rekao srpska, ni bosanska, ni ijekavska posla ni bilo čija.. a pizdeo sam što sam dozvolio da me ispali jedan nabeđeni mamlaz lažljivi a ja mamlaz lakoverni...

Mislim da depresija kao klinička dijagnoza nije stanje koje zavisi samo od jednog faktora, sem ako živiš u Aušvicu, al eto ti sve svalio na Srbiju i Srbe, da ti bude lakše... Nikom nije wow ovde, gotovo, al nije zgoreg da pročešljaš svoju dušu za druge faktore, pa ako je baš Srbija tome doprinela, vratiš se, iseliš se... Zašto mučiš sebe...

Ne, bitno je vrlo.. jel možda možeš da se vratiš tamo, pomogneš sebi.

Kenjate tu non stop, kao Beograd te čini bezvoljnim, nazad odakle si došao, a tamo negde cvetaju ruže, a nećeš da kažeš gde sa razlogom... Meni nema boljeg grada sa boljom energijom svuda unaokolo, regionalno... Rođen sam ovde i imam taj osećaj sigurnosti i pripadnosti, koji mi NS ne stvara, al ne pljujem toliko po NS, da mi je bezizlazna situacija kad tamo odem 😫🙀

Važi, okrenimo se temi, a ti stručnom licu sledeći put kad se vratiš iz neke druge zemlje zapadnog Balkana nazad u Beograd.

Ne znam o cemu se radi, kakvi protesti i pretnje batinama. Moze tekst ili link? I kad je to bilo, skoro ili pre 10-tak godina?
Pre jedno 3-4 godine su rekli da će da grade u Makišu pa je u više navrata bilo protesta i frke zbog toga, uglavnom u i ispred Gradske Skupštine.
Ja sam 2 meseca bio van Srbije. Kad sam se vratio pocetkom septembra, gusio sam se 2 ili 3 nedelje. Jedva sam se presabrao i dosao sebi kad sam opet uvideo koliko smo skupa zemlja, hrana pogotovo.

Kriza je jaka, ne samo kod nas, vec i u Nemackoj i u Americi. Poskupele su usluge, frizer, manikir, zubar... ne znam nikog da ne kuka. Svi se zale, u kojoj god zemlji bio.

Kod nas nije problem samo sistem, vec i besparica. Izdrzi Koniljo.
Ceo svet je u kanalu trenutno. Na netu viđam Amere koji kukaju na gorivo, kiriju i hranu pa se onda javi Evropljanin A koji mu kaže ne znate vi šta je skupo, pa se onda javi Evropljanin B pa kaže ljudi vi ste amateri, dođite ovde da vidite šta je skupo.

Za to vreme, liste milijardera samo rastu. A uz njih i bogatstva tih milijardera. Dakle para i mogućnosti ima, samo što ih jedna manjina otima ostatku sve više i sve jače.

Ali džaba, čim se povede priča o tome, ljudi ili beže ili te optužuju da si levičar komunjara koji hoće da otima od bogatih i poštenih da bi davao nečasnima i lenjima. Ne postoji dijalog, niti sloga. Zato se ovi i maste, dok se kmetovi kolju i dele na levo i desno, oni zarađuju i smeju nam se.

Iskreno, ja mislim da ovim tempom i kursom čovečanstvo neće potrajati duže od 20 godina. Ozbiljno mislim to. I sam se trudim svakog dana da potisnem to i ubedim se u suprotno ali sve to bude kratkog daha kad me sutradan nešto novo neprijatno iznenadi, kad pročitam da se rekord ljudske gluposti pomerio još dalje.

P.S.
Razumem ljude kojima se smučio ovakav naprdnjački Beograd. Ja sam još daleko od toga ali sam bliži tome sada nego recimo pre 5 godina.

P.P.S.
Biće sve za trunku bolje za dva dana, kad opet poskupi struja. I znam da će ti ekstra prihodi otići u prave ruke i biti upotrebljeni za prave stvari. Vučić, MMF i par forumaša su rekli tako a ja im bezrezervno verujem.

Problem je što nisam bio u nekoj zemlji zapadne Evrope, a opet sam se smorio. Jednostavno ne osećam više pripadnost ovom gradu, iako sam u njemu odrastao. Ovako loš osećaj nisam nikada imao. Tri dana sam dekoncentrisan i bezvoljan. Bg kao da je magnet za loše raspoloženje.

Imao sam pre anksioznost jer sam godinama imao neke zdravstvene probleme. To sam prevazišao, a sada sam dobio iznenada neki baš loš osećaj.

То ти због времена, јесења депресија.

То ти због времена, јесења депресија.
Ma kakva jesenja depresija kad je vreme lepo i preko 20 stepeni?
Potpuno kapiram sta je Konjilo hteo da kaže. I ja svaki put kad se vratim s odmora se srozam ovde i ne mogu da se sastavim nedeljama. Smatram da je ovde mnogo pre svega PSIHIČKI nezdravo, ljudi su kao sto je on rekao jednostavno "loši" iliti pasja govna sto ja kažem verovatno jer je i njima dopizdelo a razlog za sve to je stanje u zemlji koje nema veze s tim kolko para neko ima jer su ovde generalno svi nesrećni ma koliko ne hteli da priznaju ili lazu sebe redovnim opijanjem ili drogiranjem ili splavaranjem i izlascima svaki dan ko je mlađi. U svaku radnju koju uđem svi popišani mrzi ih da rade ali moraju, nema radosti u Beogradu a svi se trpaju u njega. Mogu samo da zamislim kako je po manjim mestima. Mozda grešim, ali ljudi po zapadnoj evropi i mojoj ljubljenoj americi deluju daleko pozitivnije i srećnije. Mogao bi knjigu o tome napisati

Poslednja izmena:
Мало се претерује и патетише, мрзи се Београд и Србија због Вучића, немам ништа са том будалом осим што га гледам на тв, а стање у друштву је увек било овакво, иначе не би било ни тог Вучића,
тај, да га назовемо хаос, даје неки шарм овом граду и мени се свиђа, мењао би га једино због климе, то јест отишао би можда у неке топлије крајеве.

Ma kakav odmor, vratio se bre iz rodnog zavicaja, HR ili RS... a ljudi su mu ovde govna, sa izričitim i vrlo bezobrazno potenciranim, na ovde... U Beogradu... Lupetaranje klasično ili ozbiljna dijagnoza.

Vrh