Ne znam o cemu se radi, kakvi protesti i pretnje batinama. Moze tekst ili link? I kad je to bilo, skoro ili pre 10-tak godina?
Pre jedno 3-4 godine su rekli da će da grade u Makišu pa je u više navrata bilo protesta i frke zbog toga, uglavnom u i ispred Gradske Skupštine.
Ja sam 2 meseca bio van Srbije. Kad sam se vratio pocetkom septembra, gusio sam se 2 ili 3 nedelje. Jedva sam se presabrao i dosao sebi kad sam opet uvideo koliko smo skupa zemlja, hrana pogotovo.
Kriza je jaka, ne samo kod nas, vec i u Nemackoj i u Americi. Poskupele su usluge, frizer, manikir, zubar... ne znam nikog da ne kuka. Svi se zale, u kojoj god zemlji bio.
Kod nas nije problem samo sistem, vec i besparica. Izdrzi Koniljo.
Ceo svet je u kanalu trenutno. Na netu viđam Amere koji kukaju na gorivo, kiriju i hranu pa se onda javi Evropljanin A koji mu kaže ne znate vi šta je skupo, pa se onda javi Evropljanin B pa kaže ljudi vi ste amateri, dođite ovde da vidite šta je skupo.
Za to vreme, liste milijardera samo rastu. A uz njih i bogatstva tih milijardera. Dakle para i mogućnosti ima, samo što ih jedna manjina otima ostatku sve više i sve jače.
Ali džaba, čim se povede priča o tome, ljudi ili beže ili te optužuju da si levičar komunjara koji hoće da otima od bogatih i poštenih da bi davao nečasnima i lenjima. Ne postoji dijalog, niti sloga. Zato se ovi i maste, dok se kmetovi kolju i dele na levo i desno, oni zarađuju i smeju nam se.
Iskreno, ja mislim da ovim tempom i kursom čovečanstvo neće potrajati duže od 20 godina. Ozbiljno mislim to. I sam se trudim svakog dana da potisnem to i ubedim se u suprotno ali sve to bude kratkog daha kad me sutradan nešto novo neprijatno iznenadi, kad pročitam da se rekord ljudske gluposti pomerio još dalje.
P.S.
Razumem ljude kojima se smučio ovakav naprdnjački Beograd. Ja sam još daleko od toga ali sam bliži tome sada nego recimo pre 5 godina.
P.P.S.
Biće sve za trunku bolje za dva dana, kad opet poskupi struja. I znam da će ti ekstra prihodi otići u prave ruke i biti upotrebljeni za prave stvari. Vučić, MMF i par forumaša su rekli tako a ja im bezrezervno verujem.