Šta je novo?

Izbori 2024

Сад сам схватио да на форуму већ постоји тема "Београдски избори и очекивања", тако да мислим да би требало да дискусије о градским изборима наставимо на тој теми.

Слажем се. То је требало од самог почетка.
П.С. не храните Информер, Ало, тељеграф и остали тоалет папир причама ко је за санкције и сл.

Није то ни битно. Не треба хранити Информер, тељеграф, Аљо и остале лешинаре.

na stranu sankcije prema rf.
lik je ocito streber.
u nekoj idealnoj situaciji bi mozda odgovarao nekom gradu, ali u ovoj spetickoj jami treba neko kao Velja Ilic ili Palma ili barem Cuta.
Neki "narodni kandidat", a ne urbana esencija.

Za koje cenis da ih ima dovoljno koji su u fazonu da tako razmisljaju?

Било би боље да су изабрали некога са центра, он ми је исувише улево да би покрио цео спектар „Србија против насиља”. Увек ће се котирати као продужена рука Драгана Ђиласа, што и није нешто што могу да порекнем.

Народна странка и Доста је било тренутно изгледају као највећи кандидати за расипање гласова. Својевремено најјачи опозициони фактори, а сада је велико питање могу ли и заједно да пређу тропостотни цензус. Било би им паметније да се неком приклоне, у сваком случају, немају много простора за извољевање.
Не бих се сложио са првим делом. Као што је СНС приватна странка Александра Вучића, тако је и ССП приватна странка Драгана Ђиласа, а овај Обрадовић класични опортуниста-апартчик који жели да се окити титулом градоначелника Београда. Та странка, као и СНС, нема никакву идеологију (ако изумемо празно лупање мантри "Европа нема алтернативу"), а камо ли нешто што се може класификовати као лева политичка идеологија.
Интригантно је и то што сам сигуран да у овом тренутку странка која је настала од Не давимо Београд сигурно има више присталица у Београду од ССП-а, па се намеће питање зашто су њима допустили место кандидата за градоначелника.

ССП има јачу партијску инфраструктуру. У суштини је она права наследница ДС. ЗЛФ и НДМБГД нема одборе ни у свим општинама, то знам проверено.
Овај Обрадовић је ипак професор и културнији човек од свих СНС првака у Београду.

na stranu sankcije prema rf.
lik je ocito streber.
u nekoj idealnoj situaciji bi mozda odgovarao nekom gradu, ali u ovoj spetickoj jami treba neko kao Velja Ilic ili Palma ili barem Cuta.
Neki "narodni kandidat", a ne urbana esencija.
okej, sad već postaješ Crveni Kmer, razumem bes, svi smo besni zbog radikalske strahovlade, al malo se izduvaj.

Велика већина политичара из листе "Србија против насиља" се свакако залаже за санкције Русији, тако да би скоро сваком потенцијалном кандидату могли да лупе ту етикету. Једино не би могли да лупе ту етикету Штимцу, Николи Јовановићу или Милоју Павловићу, али чињеница је да Ђилас има највише пара и да је по већини истраживања његова странка тренутно најпопуларнија опозициона странка, па онда лако може да уцењује и форсира своје кандидате.
Pa Srbiju protiv nasilja cine i Cuta i Aleksic i njihove stranke/pokreti, sto ti je vec dovoljno da kazes da nije velika vecina.

I isto tako i bas zbog toga, ovde se ocekuje jedan drugi profil kandidata od klasicnog Djilasovskog.

Ovo je sve kao da Djilasova partija sama nastupa.

Ako je Srbija protiv nasilja spoj Ujedinjenih za pobedu Srbije i Moramo, sto i jeste, mi iz oba bloka dobijamo Djilasovog odnosno NDMBGD kandidata.

Ako je i Djilas najjaci u svom delu, NDMBGD nije u Moramo, pogledaj istrazivanja.

I ne kapiram deo oko Djilasa i para i ucenjivanja, jel to treba da bude opravdanje? Pa samim tim jos gore.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
ССП има јачу партијску инфраструктуру. У суштини је она права наследница ДС. ЗЛФ и НДМБГД нема одборе ни у свим општинама, то знам проверено.
Овај Обрадовић је ипак професор и културнији човек од свих СНС првака у Београду.
Значи, имају паре :). Идеологија није битна.

Много унивезитетских професора је прошалтало српском политиком у последњих 20 година, и искуства су већински негативна.

• Sviđa mi se
Prvi i glavni argument svih apstinenata je da nece da biraju izmedju Kurte i Murte, odnosno Djilasa i Vucica, i onda im to ponudis. Pa jbt.

Значи, имају паре :). Идеологија није битна.

Много унивезитетских професора је прошалтало српском политиком у последњих 20 година, и искуства су већински негативна.

Код избора је веома важна и та техничка, неидеолошка страна политичког деловања - одбори, контролори, људи на локалу. Шта више СНС је доказ да је битнија од идеологије.

Ево сад ми кажи, да си нпр. власник фабрике или фирме, да ли би за управника поставио професора или активисту?

Prvi i glavni argument svih apstinenata je da nece da biraju izmedju Kurte i Murte, odnosno Djilasa i Vucica, i onda im to ponudis. Pa jbt.
Искрено, боље Ђилас него Вучић, са свим својим манама.

Ево сад ми кажи, да си нпр. власник фабрике или фирме, да ли би за управника поставио професора или активисту?
Ни једног ни другог.

И Никола Самарџић је универзитетски професор, а мислим да бих пре изабрао црног ђавола него њега.

Искрено, боље Ђилас него Вучић, са свим својим манама.
Ali taj izbor ne postoji, razumes li? To nije izbor, taj izbor znaci pobedu Vucica. Kad to pitanje postavis Srbiji, izabrace Vucica.

Sta je sad Srbija protiv nasilja uradila - apsolutno nista.

Ako i zele da pobede, sto je pitanje, ide se sve isto kao i prosli put - Djilas i NDMBGD, samo ovaj put spojeni.

Logika je verovatno, jaci smo zajedno, istrazivanja pokazuju, prosli put smo bili blizu, desilo se sta se desilo u maju, Tadic je sad sa nama, ljudima su se dodatno ogadili Sapic i SNS poslednjih godinu i po dana...

Nikakva sustinska promena u odnosu na prosle izbore. I ok, mozda i prodje u BG jer je prosli put bilo blizu.

Ali na nivou Srbije? Pa sanse nemaju. Srbija izmedju Djilasa i Vucica bira Vucica.

• Sviđa mi se
Đilasov mali iz njegove stranke. On će verovatno za premijera.

Ne, ali jbt, pa ova N1, Kesic, Tviter, DS, Djilas... opozicija najvise fura tu pricu da se izadje na izbore i da izlaze kako god i da treba skinuti Vucica kako god.

Znaci, njih imas kao sigurne, koga god stavis za kandidata.

I onda trebas da privuces i ovu drugu ekipu koja je protiv Vucica, ali ne voli ni Djilasa.

I ti stavis Djilasovog kandidata :smajlikojipucasebiuglavu:

Znaci da stavis nekog ćutolikog da privuce i anti-djilas masu, dobijes i anti-djilas masu i djilasovce koji tvrde da glasaju za bilo koga ko je protiv Vucica.

I sta je onda logicno uraditi? Jel gresim negde?

• Sviđa mi se
Па Владимир Обрадовић никад није био ни на једној политичкој функцији. Нормално да би неко из СРЦЕ или НПС привукао мало већу популарност, али кад гомила странака прави заједничку листу не верујем да би странке са највише пара и инфраструктуре дозволиле да кандидати и за премијера и за градоначелника буду из неке странке која је тек направљена. Не оправдавам Ђиласа, али одавно знамо да он најбоље зна да уцењује и да његова странка има развијенију страначку инфраструктуру од свих осталих странака у Београду ( ако не рачунамо ДС). Чак и да су истурили неког из ДС као кандидата, власт би могла да га оцрни подједнако лако као некога из ССП. Зелене би исто лако сатанизовали због њихове идеологије. Ја не волим Ђиласа, али опет знам да је листа "Србија против насиља" тренутно најбољи избор који имамо. Они који подједнако мрзе Ђиласа и Вучића свакако неће гласати за листу на којој је Ђиласова странка, већ за неку десничарску странку.

Сад сам одгледао емисију без пардона на КТВ, гост је био Владимир Гајић из Народне странке.
Он је изнео мишљење да ће тзв. грађанска коалиција извући неки свој максимум мало већи од збира, а да једино јединствена тзв. десна коалиција може да преузме гласаче СНС.

Они који подједнако мрзе Ђиласа и Вучића свакако неће гласати за листу на којој је Ђиласова странка, већ за неку десничарску странку.
To sam ja, a nisam desnicar. I jos gomila ljudi.

Vrh