Беки ако ти је политичка логика "додворавање најгорим народним масама" увек ћеш завришити са неком итерацијом Милошевића / Дачића / Вучића / Томе и сличних. Јер широке народне масе и не знају за боље, чак и то неувођење санкција Русији није став вођен размишљањем шта је најбоље по земљу већ чистим терањем ината. Ја не желим да ми "рушимо Вучића" довођењем новог Вучића нити ће то ишта да промени. Најмањи проблем да га заменимо Обрадовићем који ће се понашати идентично након пар ћушки од стране ЕУ
Циљ треба првенствено да буде грађење здраве политичке опције која ће јачати како ови буду слабили и гурати земљу напред. Која ће радити оно што каже а не лагати зарад рејтинга а радити супротно. Ако су људи довољно глупи да не гласају за бољу власт у Београду због тога што је кандидат за градоначелника рекао да би требало увести државне санкције Русији као што је она нама деведесетих а због инвазије на суверену земљу и анексије њених територија онда ће људи просто испаштати због лошије власти јер су тако хтели. Са сваком новом зградом која се обруши или парчетом фасаде које падне на дете ће бар бити спокојни да Вучић није изричито најавио да ће увести санкције за сада.
Naravno da nije logika da se dodvoravamo. Valjda se svi slazemo da postoje ljudi za koje bi svi rekli - bravo, to je to, to nam treba.
Nije to dodvaravanje nego trazenje pravog kandidata za sire biracko telo jer je ovo jedna velika koalicija.
Da ide svako za sebe, odlicno, ovaj Obradovic privlaci Djilasovce, Dobrica privlaci ove svoje itd.
Mora se naci pravo i adekvatno resenje za ovoliku koaliciju, a ne samo roknuti klasican Djilasovac.
Plus, kako to Obradovic garantuje da nece padati fasade? Nisu padale za vreme njegovog gazde kao gradonacelnika? Daj, molim te.
Sankcije Rusiji jednostavno ne spominjes, narocito kao kandidat za gradonacelnika.
Nemoj me, molim te, svi znamo da se trebao uloziti trud da se nadje pravi kandidat, ovo je bedno i pre svega lenjost i bahatost - evo, ide ovaj nas zato sto smo mi najjaci i mi tako kazemo.
Ja mu ne zameram sankcije Rusiji i ne vidim povezanost i sto je bitno sta gradonacelnik misli, ali znam da mnogi hoce i da ce ga SNS satrati sad u kampanji sa tim.
Dakle, los kandidat, objektivno. Sto se tice sansi za pobedu.
Sto se mene tice, i sto se njegovog kvaliteta tice, ko je ovaj lik uopste? Da sednem u kola sa njim, jel zna da me odveze od Slavije do Banjiice? Kakav je ovo kandidat, kakve on veze ima sa Beogradom? Pa bolje sto puta Dobrica onda.
Sta je on to uradio, kakva je povezanost njega i Beograda? Ja ovo vidim na isti nacin kao sto Vucic tipa postavlja Gasica za ministra, ti si moj covek, nema veze sto ti veze sa tim poslom nemas.