Šta je novo?

Izbori 2024

Ajte molim vas, kakav crni fetis, ljudi uzeli pare od Izrealaca.

Inace, siri se i veceg je obima nego sto pise u medijima. Sigurno je mnogo veci broj od tih tridesetak posti. Na primer, strajk je u posti na Banovom brdu na Sumadijskom trgu, a u medijima je pisalo da je u Beogradu samo u Rakovici i Borci strajk.

Sjajno ako je strajk u posti.
Nadajmo se da ce biti vise strajkova.
Hulja treba da bude ophrvan problemima koje ne moze da resi zaduzivanjem.
Nadajmo se da ce bankrot koji sledi da zaustavi investitorski urbanizam.

@MC_ , ne znam kako da ti kažem ovo a da jednom za svagda razumeš i usvojiš ali...

U poslednjih nekoliko decenija, posle svakog bankrota, krize, ratova, kolapsa... niža i srednja klasa su postajale siromašnije, a viša klasa i bogataši postajali još bogatiji.
Tako da tvoja ideja da će neki veliki bankrot, bilo Srbije, bilo sveta, da ga učini boljim je ravna ideji da će posle svetske Kovid krize i paralize broj milijardera na svetu da se smanji.
(spoiler - nije se smanjio, samo se povećao još većim intenzitetom)

Ja isto često pričam o kolapsu moderne ekonomije i samim tim i sveta, ali ne zato što priželjkujem to već zato što uviđam da ovo st(r)anje nije odživo i da svi kolektivno idemo ka ponoru koji preti da uruši čovečanstvo do temelja. I naivno se nadam da će više ljudi to ukapirati, a neki od onih na položajima preduzeti nešto povodom toga. Ali daleko od toga da priželjkujem to. Štaviše, voleo bih da ne znam ništa ili da opet imam 5 godina, pa da mogu bezbrižno da uživam u ovo malo vremena što nam je ostalo bez primećivanja svih grozota i zla koje nam slede, i dekadencije i degeneracije u koje smo kao vrsta uronili. No, da se vratim na suštinu - ako je dokazano da sa svakom modernom krizom običnim i siromašnim ljudima bude sve gore, a bogatima sve bolje, ne znam na osnovu čega ti misliš da bi opšti bankrot i kolaps Srbije učinio bilo šta dobro u smislu njenog prosperiteta i dovođenja u red.

@MC_ , ne znam kako da ti kažem ovo a da jednom za svagda razumeš i usvojiš ali...

U poslednjih nekoliko decenija, posle svakog bankrota, krize, ratova, kolapsa... niža i srednja klasa su postajale siromašnije, a viša klasa i bogataši postajali još bogatiji.
Tako da tvoja ideja da će neki veliki bankrot, bilo Srbije, bilo sveta, da ga učini boljim je ravna ideji da će posle svetske Kovid krize i paralize broj milijardera na svetu da se smanji.
(spoiler - nije se smanjio, samo se povećao još većim intenzitetom)

Ja isto često pričam o kolapsu moderne ekonomije i samim tim i sveta, ali ne zato što priželjkujem to već zato što uviđam da ovo st(r)anje nije odživo i da svi kolektivno idemo ka ponoru koji preti da uruši čovečanstvo do temelja. I naivno se nadam da će više ljudi to ukapirati, a neki od onih na položajima preduzeti nešto povodom toga. Ali daleko od toga da priželjkujem to. Štaviše, voleo bih da ne znam ništa ili da opet imam 5 godina, pa da mogu bezbrižno da uživam u ovo malo vremena što nam je ostalo bez primećivanja svih grozota i zla koje nam slede, i dekadencije i degeneracije u koje smo kao vrsta uronili. No, da se vratim na suštinu - ako je dokazano da sa svakom modernom krizom običnim i siromašnim ljudima bude sve gore, a bogatima sve bolje, ne znam na osnovu čega ti misliš da bi opšti bankrot i kolaps Srbije učinio bilo šta dobro u smislu njenog prosperiteta i dovođenja u red.
pa kako onda?
onda sta god da bude nama ce biti gore.
Ja sam razmisljao samo o tome sta moze da zaustavi ovo ludilo, ovaj neodrzivi nacin zivota.
Jedno je potpuno unistenje civilizacije ratom.
Mislio sam da je ekonomska kriza bolej resenje nadajuci se nekoj drugacijoj krizi.

Ako i ta opcija ne postoji, ako cak ni bankrot ni kriza en mogu da zaustave ludilo. Sta moze?

pa kako onda?
Ja sam razmisljao samo o tome sta moze da zaustavi ovo ludilo, ovaj neodrzivi nacin zivota.
Mislio sam da je ekonomska kriza bolej resenje nadajuci se nekoj drugacijoj krizi.

Ako i ta opcija ne postoji, ako cak ni bankrot ni kriza en mogu da zaustave ludilo. Sta moze?

Da li je neko ispratio da će Miša Bačulov biti kandidat za gradonačelnika NS jedne od opozicionih stranaka (nikad nisam čuo za njih): https://www.danas.rs/vesti/politika/misa-baculov-biografija/

Nisam imao priliku da ga upoznam, ali mi deluje veoma gotivan lik sudeći po njegovim gostovanjima na podcastima. Lik fizički izgleda kao da je izbacivač u diskoteci (što i jeste radio pre 10 godina) ali ko izbaci te stereotipe i odsluša momka 15-20 min biće mu jasno da je momak inteligentan, rečit i ima zdrave stavove.

Međutim nije mi jasno zbog čega neko kao on dozvoljava sebi da uđe u tu kaljugu zvana politika? Po meni takvi ljudi rizikuju da jako dugo ostanu percipirani u negativnom smislu jer su se bavili politikom.

Da sam na njegovom mestu ne bi ni pomišljao da se uključujem u politiku i da svesno ulazim u taj mulj.

pa kako onda?

Pa sa kolapsom civilizacije nam sigurno neće biti bolje... (za nas)

A ludilo mogu da zaustave drugi ljudi. Samo što to traži mnogo strpljenja, volje, pameti, sloge i jedinstva.
Ali to je sad druga tema. Ono što je sigurno je da ovo...
apocalypse.jpg

...neće ništa rešiti.

Film ''Don't look up'' je isto odlično sumirao taj mentalitet i taj problem i glupost modernog čovečanstva. Kratko, ali ubitačno, i taj aspekt debilizma čovečanstva su objasnili u svega 30 sekundi. Ima scena kada jedan od glavnih protagonista saopštava javnosti da su moćnici i vlasti odlučili da ne uništavaju kometu koja preti da uništi Zemlju jer su odlučili da je oglođu od retkih skupih metala i da bogate svinje učine još bogatijim, pa makar svet otišao u majčinu. Naravno, po običaju, sledeće što ljudi oko njih rade jeste da započinju nerede i nemire po svom gradu i međusobno se ubijaju, dok ti bogati i moćni nastavljaju da žive netaknuto i da rade na svom bolesnom planu. Niko ne ide pred sedišta kompanija da njima j.. mamicu, niko ne ide pred kuće tih bogataša i moćnika da ih kidnapuje ili linčuje. Ne. Svi idu u centar grada da tamo pale i ruše ono što su sami izgradili i platili.

E dokle god čovečanstvo većinski ima takav mentalitet i takve reflekse, da na svaki veliki kolektivni problem reaguje destrukcijom i majmunisanjem, imaće i ovakve probleme i opasnosti. A upravo to je ono što i bogataši i moćnici žele, jer lakše je upravljati i vladati impulsivnim ali predvidljivim majmunima, nego ljudskim bićima koje imaju svoj intelekt, dostojanstvo, odmerenost, pronicljivost i autonomiju razmišljanja.

Poslednja izmena:
А, и ово питање датума избора је врло занимљиво, јер је Вучић познат као озбиљан лажов, нарочито у овим ситуацијама, кад не држи баш све конце. Ипак, мислим да ће остати 17.12. јер ефекти поклањања пара и отварања радова брзо испаравају, и нема много опција.
Није само то, опозиција ће теже извести народ на улице у сучају изборне крађе дан-два пре Светог Николе, а да не помињемо да ће бити зимско време и да је Нова година близу. Свакако, није луд што је изабрао тај датум.

Како овоме стати на пут?? Где је Европа?
О којим се тачно законским променама ради?

О којим се тачно законским променама ради?

Не знам тачно да ли има било какве промене али пракса да се део снс сигурних гласова пребаци са општина где имају велику већину на општине где су кнап или губе, да ли су то фер и поштени избори?

Ne znam, ja kad se setim onog njihovog protesta u maju, izgledali su kao raspustena banda koja je cekala da ide kuci i pobegne od kise.

Nesto bas i ne verujem da imaju toliko ljudi spremnih da vrse sve ove njihove teroristicke akcije sa mestima prebivalista.

U mopjoj zgradi koja ima 14 stanova, ubacili su svoj debeli SNS folder (stampan nasim novcem) u sanducice svima. Folder je toliko veliki da je virio iz svakog sanduceta.
Samo ja i jedan komsija smo bacili folder u kantu ispod postanskih sanducica.
Ostali su poneli to kuci. 2/14

MIslim da im za centralne opstine traba max 5000 ljudi da dovedu, za ostale jos i manje.
Bilo bi divno da gresim.

da li onaj bivsi radikal N. Sarovic sto je snimio film o kontramitingu izlazi na ove izbore?

Vracam se opet na istu pricu. I onda me neko napadne da time sto ne glasam, glasam za Vucica. Glasate za kandidate koji su tu da slucajno ne bi pobedili Vucica.

Pa koliki id*** moras da budes da u zemlji koja ovako misli

1.PNG

Izjavljujes ovo

2.PNG

Nebitno je sta ja licno mislim o tom pitanju, mogu i da se slazem sa njim, ono sto je bitno i sta je pitanje je da li vi zelite da smenite Vucica? E, pa, ovako necete. Opet imamo namestenog kandidata da slucajno SNS ne bi izgubio. Izbegni pitanje, odgovori kao politicar, ima li neko mudar i pametan ovde? Ali nisu oni glupi nego rade sta im je receno. je*******ite se.

Ovaj otpada, idemo dalje. Mislite da svi treba da izadju, ok i Sapic je kandidat #samokazem

Ne bih se stvarno nikada toliko nisko spustio da glasam za Sapica ili SNS, ali izmedju ove dvojice, nije mi taj izbor ni toliko daleko, izabrao bih Obradovica naravno, ali jedva.

Лето господње 2023. године и даље се провлачи овај аргумент

Он би имао смисла само када би све што СНС ради било или савршено или боље од опозиције, но то апсолутно није случај. Стога је објективно опозиција бољи избор па и мање зло. Нема никаквог смисла тражити длаку у јајету па ни очекивати да ће се појавити кандидат који је у сваком тренутку изјавио све што је сваком по вољи. Такође нема поенте ни у изборима ако оба кандидата говоре исто, што је истраживање показало да већина хоће да чује

Стога разумем критику као критику политичке стратегије али ја заиста не желим да живим у земљи где све партије заступају индентичне ставове у покушају да се дочепају фотеље, таква земља нема шансе ни да се мења ни да напредује

Vrh