Имамо два избора и ја би са овим питањем ишао на референдум:
Први став: поштовање устава Србије дакле АП КиМ је под окупациом НАТОа и албанских терористичких формација. Са овом опцијом нека нам је бог у помоћи, изабрали смо то самопоштовање о ком прича делија момак али то за последицу има затварање Србије са свих страна у енклаву, можемо заборавити на ЕУ и трговину са њом јер падамо по санкције за људе и робу и финансије. Срби са севера КиМ би морали да се интегришу у нову државу ко не жели може у санкционисану и изоловану Србију. Имамо де факто стање ратног примирја али идаље је рат до ослобођења наше територије.
Други став: про-европски. Прављење новог устава на основу Бриселског споразума дакле признавање Косова као независне државе, чланство у ЕУ.
Ima i treći, gandijevski, KiM je pod okupacijom, a vi deco bukvalno radite svoj posao, može sve, ali stvarno to mislim, ne mora ZSO (koju će smradovi predstaviti kao vrhunski uspeh u datoj situaciji), radite sve šta hoćete, bez otpora, minimiziranje žrtava, lokalna vlast će svakako biti srpska u našim sredinama. Ne potpisujemo ništa, zadržavamo pravo da reagujemo kada i kako hoćemo kad se steknu uslovi (a to može biti i za 300 godina, a istovremeno, ne može stranac da ti piše udžbenik istorije i ne možeš da sabotiraš i bušiš iznutra carinu Kavčića npr.). Prihvatamo (trenutno) strane trupe kao neki garant zaštite stanovništva. Nije kao da možeš da ispraviš grešku posle 1989. a i ne znamo još ko će na kraju strateški pobediti u novoj podeli karata (što se za naših života ne mora desiti), a ljudi su previše inertno sigurni da će to biti zapad (ne mislim da bi nam pod Rusima i Kinezima bilo bolje, naprotiv). Da, oni uvek mogu da zažmure, mogu i da stimulišu ove da još više maltretiraju ljude dole (mada ugl jure kriminalce). Kao da bi našem življu dole bilo lepo i kao da će biti bolje, kao da svakako ne preti Oluja 2.0.
Iako bih direktno i indirektno bio pogođen, spreman sam na sledeće, ali ne verujem ni u povlačenje relativno smešne direktne EU pomoći (ova banda se zaduži 7x te godišnje pomoći u jednom kvartalu, a da ne trepne) i malo čekanje po ambasadama. Prosečan Srbin 2x godišnje putuje preko, medijalni ni jednom. Da li zaista verujete da bi to bio kraj investicija? Da li misite da bi se odrekli jeftine radne snage, izvlačenja profita? Mislim mali smo mi da ne bi to u krajnjem slučaju uradili, ali zašto bi ako bi im dao odrešene ruke da zadovolje strateške ciljeve, imaju koncesije na bogatsva dole (što je apsolutno i suština svih dešavanja dole, vojne intervencije 1999. itd)? Još im geopolitički trenutno nikako ne odgovara rusvaj dole.
U svetlu svega što napisah, sve ovo što se desilo je upravo suprotno, neviđena glupost i kur*enje praznom puškom. Uz sve to, sve je više indicija da je klasična nameštaljka i sačekuša u kojoj su učestvovali i naši gov*ari, samo još 1 korak u ispunjavanju onoga zašto su i dovedeni! Isto ima indicija da ima više poginulih naših od zvanično priznatih, da je obećana podrška izostala (ne znam da li je gore organizovanje takve ludosti ili što su izdali na kraju) i da je bilo trgovine posle, bolje da ne pričam više.
Mislim, apsolutno mi je jasno da sada već velika većina Srbalja ne mari previše za duhovno, pa i kulturno nasleđe, podela jeste zasluga crvenih go*nara, ali mi nije jasno oko bogatstva te zemlje dole. U taj referendum bih pod taj tvoj stav 2 simbolično dodao i odricanje od stotina milijardi rudnog bogatstva, plodne metohijske zemlje itd. Još bolje da bude javni, eto nek je sve izgubljeno, ali ako ipak uspemo, neka se tvoj praunuk greje na uvozni ugalj, a moj za DŽ na kilavi lignit sa KiM, žemo? Mislim da je fer.
Na kraju svega, opet dolazim do istog zaključka, nije tajna da se čisto politički, forumaški uzorak mnoooogo razlikuje od realne srpske populacije. Ipak, velikoj većini ovde na forumu, Vučić je savršen, jer suštinski i završava sve ono što oni i smatraju da treba! Budite iskreni prema sebi, pa to i priznajte! Naravno, više bi voleli da to završi neki Đinđić otvoreno, ali pošto ne može, dobro je i ovako indirektno sa svim ovim foliranjem, glumom...
Има и врло важан моменат племенског уређења у њиховом друштву, где се слуша најстарији у кући, где се из иностранства шаље трећина плате на Косово, где се иде у иностранство плански да се заради.
Ovo je tačno. Mada ja nisam imao kontakta sa muslimanima, imao sam sa katolicima i moram iskreno reći da su se pokazali odlično i ovako ljudski, a i poslovno. Bez obzira, postoji taj plemenski mentalitet. Taj neki dečko je svojom sposobnošću možda tamo neki CEO ozbiljne kompanije, ali on u očevoj kući sedi na ivici stola i priča kad matori prozbori svoje. A da, istovremeno mora da šalje lovu da se sazida kuća prvo starijoj braći, a on kad stigne. Nezamislivo, ali istinito. Ne sumnjam da se odvaja lova i za njihovu stvar. Pa eto, mogu biti kozo*ebci 100x, u tom smislu su pošteniji. Ko od naših velikih lovatora lobira za srpsku stvar (što obuhvata i šire značenje) iz svog džepa? Eto opet pominjem Gospodina Kavčića, mislim da drugih nema.