Šta je novo?

Izbori 2024

Ко год зна да чита између редова. Не би била прва свињарија коју нам наштелују да испаднемо рогати.
Ja ne umem tako da čitam između redova. Nije mi lako da povežem ove stradale momke sa Kraljevskim Gurkama. A i pamtim da smo uvek sami ispali budale, nažalost. Sad ću vas ostaviti da snevate šarene nacionalne snove samoobmane. Sutra je novi dan.

Ето, доказао сам да се слабо зна о конкретним патњама људи доле у широј популацији. Сви мисле да је само прича око глупих таблица и докумената. Eво конкретног случаја: https://www.kosovo-online.com/vesti...ka-da-ih-komsije-albanci-tu-ne-zele-12-9-2023
Па ништа, али добро је бити у току.
Наравно да не, али овде сада причамо о њима.

Ja ne umem tako da čitam između redova. Nije mi lako da povežem ove stradale momke sa Kraljevskim Gurkama. A i pamtim da smo uvek sami ispali budale, nažalost. Sad ću vas ostaviti da snevate šarene nacionalne snove samoobmane. Sutra je novi dan.
Нису потребне гурке, раде службе свој посао. Ови су испали корисне будале за непријатеље, као нпр. Младић у Сребреници, дали су им разлог да нас тлаче више.

Мислиш да је стратешки заузимање Сребренице са стрељањем заробљеника било приоритетније у тренутку када хрвати избијају на западне границе Републике Српске?
Нема он ништа од тих графита, а људи који их цртају су идеолошки скроз контра од њега.

Ето, доказао сам да се слабо зна о конкретним патњама људи доле у широј популацији. Сви мисле да је само прича око глупих таблица и докумената. Eво конкретног случаја: https://www.kosovo-online.com/vesti...ka-da-ih-komsije-albanci-tu-ne-zele-12-9-2023
Ma da, slabo se zna o patnjama dole zato što neko u Beogradu ne zna taksativno da nabroji svaki incident koji se desi na Kosovu u toku jedne godine, a fala bogu pa zahvaljujući idiotima i mafijašima i sa njihove i sa naše strane, dešavaju se jednom nedeljno.

Ok, zapalili kuću čoveku na Kosovu. Dobro. I?
Pa palili su kuće i ovde nadomak Beograda, u Grockoj. Zapališe kuću novinaru što je izveštavao o zlodelima Partije i jedne seljačine i kriminalčine iz komšiluka. I, jel se razglabalo tada toliko o tome na forumu i među turbo Srbima? I jel se očekivalo od svih da znaju za to? I jel su se izvodili zaključci da ko ne zna za to, ne zna kako je u Srbiji pod Partijom?

Da ne pričam o tome da koliko se vi kunuli da tamo svaki čovek (koji nije u mafiji i Partiji) živi užasno, toliko i ja znam par - ne mnogo, ali par - koji su mi sami rekli da žive ok. I opet, da nemaju problem sa faking šiptarima koliko imaju problem sa mafijom i partijama, što srpskim, što kosovskim. Ali dakle sa običnim ljudima nemaju problem, bilo koje narodnosti.
Pa evo u toku sam. Šta još hoćete od mene/nas?
Doduše ovo pitanje ne postavljam toliko tebi, jer iako jesi jako posvećen Kosovu, bar nisi kao neki turbo (lažni) Srbi ovde koji svoj narod dele na srbo-ćirilo-pravoslavno fanatike poput njih (jedno 5%) i ''ostale'' konvertite, izdajnike i otpadnike koje treba pobiti i spaliti (jedno 95% preostalog naroda, po njima). Ono fazon, toliko volim svoj narod i identitet, da bih proterao i pobio 95% naroda... i onda bi šatro gradio novu Nebesku Srbiju sa 50.000 Srba, na teritoriji od 78.000 km2... Izolovanu od spoljnog sveta, koja bi živela od sunca i ljubavi...

Pritom ti ja napišem da je ovo sve ili dogovor ili neka šema koja se malo otela kontroli, jer su tamo sve poglavice uvezane i u talu... i ne, ti opet nastavljaš sa pričama kako je strašno šta nam radi zapad, kako ljudi sad ne seku vene i ne hitaju ka KZB, i šta ti ja znam...
Pošteno. Samo, jel pričate nekada i o nekim ne baš lepim činjenicama vezanim za Srbiju i Srbe na Kosovu... ili ćemo da budemo kao oni sa Krepija što se svake večeri sastaju da ''izveštavaju o aktuelnostima'' i ''analiziraju situaciju'' a u realnosti niko od njih niti izveštava, niti kaže svoje mišljenje, već samo ponavljaju unapred naučene pamflete i recitacije?

Мислиш да је стратешки заузимање Сребренице са стрељањем заробљеника било приоритетније у тренутку када хрвати избијају на западне границе Републике Српске?
Нема он ништа од тих графита, а људи који их цртају су идеолошки скроз контра од њега.
Omaklo mu se jbg.

Па ништа, нека горе и даље, и доле и овде.
Можемо да причамо и о обарању Вучића, а ја видим да добија следеће изборе као 1/1 и у Београду такође.

Možemo da se složimo možda da kosovski Albanci sigurno nisu krivi što mi uvek ispadnemo budale i što smo za lidera izabrali Vučića, a oni Kurtija, koji je očigledno sposobniji i u stanju da gurne prst u oko i nabađenim zapadnim diplomatama, a kamo li jednom Vučiću, čiji bliski saradnici su pod sankcijama za međunarodni organizovani kriminal i slične zgode, čisto da podsetim, što će reći da se fijoka približava i njegovim mošnicama.

Dva puta sam posetio Kosovo, i to Prištinu i jedno mesto sa srpskom većinom, i tek nakon tih poseta sam shvatio da vlast u Beogradu, ako želi Srbima s Kosova išta dobro, treba da krene hitno u ofanzivu najdubljeg šlihtanja kosovskim vlastima, narodu i KFOR-u, jer su sada oni tam ovlast i biće još dugo i ne postoji drugi način da se zaštite Srbi na Kosovu osim da nekako odobrovoljimo lokalne Albance.

A znajući da smo ih do pre par godina videli kao odlične utovarivače i u najboljem slučaju svijače bakljave i koljača hehegrok, to odobrovoljavanje biće dugo i teško, a nije još ni počelo.

Dakle, Čedu Jovanovića za predsednika :)

Обраћамо се свим Делијама, симпатизерима Црвене Звезде али и свим грађанима Србије. У недељу ујутру херојски је за свој народ и своју отаџбину живот положио друг са трибине СТЕФАН НЕДЕЉКОВИЋ. У време када је требало да се одигра дерби са Партизаном, сутра(среда)19 часова у храму Светог Саве на Врачару одржаће се помен за покој душе Стефану и осталим херојима који су пали на Косову и Метохији за слободу нашег народа и земље! Обавестите све које познајете, поведите своје родитеље, децу, пријатеље...Да покажемо захвалност онима који су страдали за нас!
ВЕЧАН СПОМЕН НОВИМ ОБИЛИЋИМА!КОСМЕТ ВЕЧНО ЗЕМЉА НАША!

Па ништа, нека горе и даље, и доле и овде.
Можемо да причамо и о обарању Вучића, а ја видим да добија следеће изборе као 1/1 и у Београду такође.
Pa dobija izbore između ostalog i zbog licemera i debila u ovom narodu koji se lože na Kosovo, a pridobiće i njih takve na ovim izborima tako što će prvo da dogovori ili prosto dozvoli par ovakvih incidenata, da pusti da se narod malo usplahiri, a onda će po ko zna koji put, poput neke Ex Machine da uleti i da predstavi narodu stvar kao da je on nešto rešio i trijumfovao. I deo najzadrtijih turbo Srbendi (kojima niko nikad ne valja i niko im nikad nije dovoljno tvrd i radikalan, osim možda Miroljuba Petrovića i Gavrila Principa) će to da osudi i bojkotuje, ali će zato masa prosečnih turbo Srba ''Kosovooo jee srrceee Srbijeeuuuu'' i navijačkih dokonih gluperdi da otkine na to i da mu brže bolje da glas.

Sada pokušavate da izgradite i priču kako neuplitanje i nezainteresovanost za Kosovo posle 30 faking godina cirkusa, sramoćenja i gubljenja, je isto što i pomaganje Vučiću da ostane na vlasti. Kako da ne.

Ovo je zaista sramota da na ovakav nacin prolazi sve ovo.Mladi zivoti su ubijeni,niko ne reaguje apsolutno.Nema ni protesta,ni podizanja vojske ka severu Kosova.Postoji li cinicniji narod od ovog.Bukvalno me je sramota gde pripadam i zasto sam uopste rodjen ovde.
mnogo nas je takvih. ali sada je kasno za mere koje predlazes. sada je gotovo.

Odiseja Kosovo.jpg

round-and-round-around-and-around.gif

Poslednja izmena:
Meni je neshvatljiva ta teznja da se jedna strana vidi kao dobra, a druga zla.
Pa, na Balkanu svako ko moze gleda odmah da pobije sto vise "onih drugih".

Тако што би водио рачуна о њима и њиховим потребама. Подршка њиховом опстанку, животу и раду, а не регистрацијама, чланству у партији, и личној карти.
Medjutim, planovi koji se spominju ne nude im bilo kakvu kolektivnu zastitu ili autonomiju.
Vrlo daleko od onoga sto su Albanci imali u SFRJ.

Албин Курти, за 10-20 година батина и шиканирања по србијанским затворима, што на слободи, што на улици... остао је веран својим идеалима. Чисто и етничко Косово и то цело, а не само 90%, део Македоније, део Грчке, Црне Горе и сл. Тачно зна шта хоће.
Човек је фанатик, бори се за оно што верује.
Овде на форуму нема фанатика, који би одустали после 5 удараца бичем.
Албин Курти би издржао и 20 удараца бичем заредом и викао поносно: "Дарданија еште Шћипери".
Ипак је Косово изведено од Кос што значи птица, па ће рећи староалбански назив.

Који су твоји идеали? Имаш ли их?
Tu si u pravu. Albanci imaju svoje ideale, spremni su da ginu za njih.
Albanci su voleli da zive na Kosovu i bili su spremni da se zrtvuju.
Mi svoje ideale nemamo, ako se ne racuna novcana pomoc od Hulje i Zadruga.
Kada smo izgubili ideale, tada smo umrli. Sada smo zivi mrtvaci.

Gradjanisti medju nama veruju da ideali ne trebaju, nego samo licni zivot.
Ali gradjanisti su vrlo ograniceni.
Desnicari medju nama se pretvaraju da imaju ideale, da nisu kao gradjanisti.
Ali desnicari su takodje ograniceni.

Poslednja izmena:
Питам зато што ти је то сваки Србин без колективног косовског искуства јер одатле потичу наша морална начела, наша просвећеност и писменост, солидарност и пожртвованост. Барем су нас тако учили у школи. Тако нам и Његош рекао. А богме и скоро сви наши савремени достојни људи као што су Васко Попа, Црњански, Слободан Јовановић, Иво Андрић...

Таоци прошлости. Митоманија баш опака болест. Какво косовско искуство какви бакрачи. Народ нам гледа ријалити, слуша карлеушу и боде сународнике на основу тога за који клуб навија.

Заправо, једино што си доказао је да је територија безвредна без људи. Тамо где смо сачували људе, нико им не пали куће, имају заједништво, некакав посао, могућност да задрже достојанство и наду у будућност, када би само престало да их се ложи!

А тамо, где нема више наших људи, бојим се да ту немамо шта да тражимо.

Шта мислите, да ли ће се опозиција додатно делити до избора, или имамо шансе да се изађе у 1-2-3 коалиције?

I, oprostite mi ako zvučim autošovinistički i krugdvojkaški (prilično se i sam često distanciram), ali srce Srbije je Beograd.
Beograd je simbolicki gledano najveci neprijatelj Srbije. Vec 200 godina odavde se vlada, odavde se donose pogubne odluke, ovde se donose zakoni.
Ко је помињао селидбу у Београд?
Svi ce doci u Beograd. Ako moraju da se sele, doci ce ovamo.

Шта мислите, да ли ће се опозиција додатно делити до избора, или имамо шансе да се изађе у 1-2-3 коалиције?
delice se.
Vecina tih ljudi je lisena razuma.

Vlast koja je dovela do ovoga ne moze da bude smenjena jer ima ogromnu podrsku bas za ovakvu politiku.
Setite se. Vise nemamo ideale.
(Mada verujem da mnogi ovde, na forumu, jos imaju ideale o kojima pricamo, ali ovo je manjina manjine)
Kada smo ih izgubili, izgubili smo i sposobnost percepcije kolektivnog interesa.
Od sada postoji samo zelja za trosenjem i trznim centrima + ritualmo putovanje u Grcku.

Poslednja izmena:
Ovo je zaista sramota da na ovakav nacin prolazi sve ovo.Mladi zivoti su ubijeni,niko ne reaguje apsolutno.Nema ni protesta,ni podizanja vojske ka severu Kosova.Postoji li cinicniji narod od ovog.Bukvalno me je sramota gde pripadam i zasto sam uopste rodjen ovde.
Mozes li mi reci sta se tacno dogodilo? Ti ljudi su mogli da svercuju drogu, a mogli su i da idu na neku samoubilacku spasilacku herojsku misiju jer su saznali da ce Albanci na primer upasti u manastir i sve pobiti.

Jedine informacije koje imamo ukazuju da su to naoruzani civili koji su pucali na policiju koju priznaju obe strane. Drzava Srbija priznaje Kosovsku policiju. Kosovska policija, koju priznaje Republika Srbija, krece u borbu sa 30 naoruzanih ljudi koji su ubili njihovog kolegu policajca. I u najcivilizovanijim zemljama bi ih sve pobili kao stoku.

Tako da, za koga tacno trenutno da protestujem ili za koga da dizemo vojsku?

delice se.
Vecina tih ljudi je lisena razuma.

Vlast koja je dovela do ovoga ne moze da bude smenjena jer ima ogromnu podrsku bas za ovakvu politiku.
Setite se. Vise nemamo ideale.
(Mada verujem da mnogi ovde, na forumu, jos imaju ideale o kojima pricamo, ali ovo je manjina manjine)
Kada smo ih izgubili, izgubili smo i sposobnost percepcije kolektivnog interesa.
Od sada postoji samo zelja za trosenjem i trznim centrima + ritualmo putovanje u Grcku.
Па ето Павле Грбовић је лепо рекао, ако Вучић ради са западом, добар нам је. Ту падају у воду и Савамала, и Јовањица, и Јутка, и Беливук.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Jadna je opozicija. Vlast je užasna. Nikada gori izbor. U opoziciji NATO plaćenici i BIA agenti. Jedini normalni ljudi Ponoš i Aleksić. Trenutno mi raspoloženje kaže da biram tu opciju.

Vrh