Gledao sam celu konferenciju, što ne znam da l sam ikad, možda onaj krizni štab jednom na početku korone. Osećam se postiđeno da je ono predsednik moje zemlje.
Od 45 minuta konferencije, jedno 17 minuta dramskih pauza, poznate tehnike za podizanje fokusa gledalaca, naručenih, autosugestivnih pitanja kao da su sa naslovne informera, izvlačenje šešira iz zeca u vidu "iskopaj nekog na tviteru da je rekao nešto bezveze, pa da popljujem opoziciju, da nisam džabe dolazio", đilkoško ponašanje prema novinarki ona pita jedno on odgovara drugo, pa još ono "ćuti dok ja pričam", pa spike za sve je kriv Kurti, pa neki zec iz šešira neki strani diplomata - jastreb, jezivo.
Završena konferencija, a mi ne znamo:
- ko je učestvovao, imena, slike, naziv organizacije
- koje su ciljeve imali
- odakle im toliko oružja
- kako se situacija završila
Dobili smo priču za malog Pericu, znaš srbi više zuluma trpeti ne mogaše, pa sa brda siđoše, put zabarikadiraše, da ubiju pandura kad dođe u patrolu. Jeste, neko je u pola tri u noć u neko selendri rešio da skupi 30 ljudi u punoj ratnoj opremi, da napravi blokadu puta, i puca na patrolu policije, jer pandur na izdavanju vozačke dozvole kaže Lj umesto L.