Šta je novo?

Izbori 2024

ako je ovo istina onda....bolje da ne kažem, uhapsiće i mene i Igora ako kažem šta mislim i šta bih hteo.

Pogledajte prilog 169118
Pa nije ovo ništa novo, ovo su uradili i sa roditeljima iz Ribnikara. Prvo su nahuškali onu jednu histeričnu Milanku Negić, suprugu onog što je gostovao u Utisku nedelje, da kaže kako Kesić seje seme razdora među narodom. A posle su navukli i savete roditelja da kokodaču protiv Anketnog odbora što se usudio da traži temeljniju istragu i da traže njegovo ukidanje. Jer svi znamo da će SNS režim i sudstvo isterati pravdu i učiniti sve u interesu naroda, te šta će nam kakvi odbori, kontrole, nadzori... Mi ovde ne volimo te demokratske gluposti.

I onomad sa Krušikom su isto uradili, platili i pritisli (istovremeno) nekolicinu da kažu kako je sve kul, da niko nije kriv (sem njih samih) i da sistem nije zakazao. Isto tako, kad je ljosnuo helikopter, mislim da su našli nekog nesrećnika da kaže kako država nije kriva. Sa rudnicima beše isto, sa EPSom, biće isto i sa Hajdukovim gde se ovih dana vodi pravi oružani sukob i nikom ništa...

Za svo to vreme MUP pravi parade a Zagorka Drolovac ispija kafe, vozi bicikl i krije se iza žbunja dok je cela nacija traži.

Odavno je ovo mala Balkanska Severna Koreja.

Jedino tužnije od toga je kada na istoj ovoj temi neki kukaju i prde po ljudima koji odlaze odavde. Sram da ih bude zaista, što nisu svi postali programeri i što ne zarađuju po 3 soma evra. Pa onda moraju da traže sebi drugi dom sa svojim zanimanjima i veštinama jer u Srbiji vajde nema...

Ali biće bolje za dve godine jer nas je MMF pohvalio. To će sve rešiti. Samo malo strpljenja, evo, prosperitet i preporod su tu iza ćoška.

Poslednja izmena:
Pa nije ovo ništa novo, ovo su uradili i sa roditeljima iz Ribnikara. Prvo su nahuškali onu jednu histeričnu Milanku Negić, suprugu onog što je gostovao u Utisku nedelje, da kaže kako Kesić seje seme razdora među narodom. A posle su navukli i savete roditelja da kokodaču protiv Anketnog odbora što se usudio da traži temeljniju istragu i da traže njegovo ukidanje. Jer svi znamo da će SNS režim i sudstvo isterati pravdu i učiniti sve u interesu naroda, te šta će nam kakvi odbori, kontrole, nadzori... Mi ovde ne volimo te demokratske gluposti.

I onomad sa Krušikom su isto uradili, platili i pritisli (istovremeno) nekolicinu da kažu kako je sve kul, da niko nije kriv (sem njih samih) i da sistem nije zakazao. Isto tako, kad je ljosnuo helikopter, mislim da su našli nekog nesrećnika da kaže kako država nije kriva. Sa rudnicima beše isto, sa EPSom, biće isto i sa Hajdukovim gde se ovih dana vodi pravi oružani sukob i nikom ništa...
Ljudi su u Srbiji jeftini. Kao oni Romi kod kojih je glas na izborima bio povoljan, svega 500 din. akcija.
U tome je razlika u odnosu na druge zemlje. U Srbiji mozete da kupite profesora, sudiju, lekara ili akademika za male pare.
U drugim zemljama, ovakve ljude kupujete za velike pare.
Srpski profesor univerziteta ili primarijus, po pravilu je nemoralniji od kriminalca jer potonji ipak imaju neke rizike u poslu.

I udovicu O. Ivanovica ili roditelje ubijene dece... rezimu je veoma vazno da kupe te ljude. To je primer za ostale. Udovica O. Ivanovica postala je, kazu, drzavna starleta.

Kakvo podsećanje za mlađe? Kakav je Slobodan Milošević bio g***o?

One koje to treba podsećati, ne vredi ih podsećati.

Ili pušiš ovu priču proterani/pobegli?

Sad odjednom SM priča istinu, a ne pere ruke od svoje sramote da nije učinio ništa?
Tj. učinio je uvodeći sankcije, gde je ionako slabija vojska još dodatno oslabljena.

Treba mu verovati. Daj i klip kod bradonje gde kaže za Marka da je zaradio noseći gajbice.

Čisto podsećanje i za tebe, i za tog idiota koji napiše takav tvit.

Postoje transkripti izneseni u Hagu (valjda Mesić dostavio) kad Tuđman govori šta je cilj akcije.
Istu akciju je pomogla vojska SAD, operativno i avijacijom.

Ako su ljudi pobegli sami od sebe, kako je poginulo 2000 ljudi?

Nakon završetka akcije i njihove pobede, usledilo je "čišćenje". Sela su sistematski paljenja, civili koji su ostali, a koji nisu ubijeni, su skupljani u logore/hale gde im je bez izbora organizovan transport pod okriljem UN do Srbije (Batrovaca). Taj period nakon završetka ratnih akcija je trajao mesec dana.

Isti taj UN je imao snage na tim teritorijama gde su bili garant mira. Nisu uradili ništa da zaštite civile i niko nije odgovarao.

Još jednom, mi možemo samo da pljunemo na sebe kad smo dozvolili da nas takav šljam i nečovek vodi.

Kakvo podsećanje za mlađe? Kakav je Slobodan Milošević bio g***o?

One koje to treba podsećati, ne vredi ih podsećati.

Ili pušiš ovu priču proterani/pobegli?

Sad odjednom SM priča istinu, a ne pere ruke od svoje sramote da nije učinio ništa?
Tj. učinio je uvodeći sankcije, gde je ionako slabija vojska još dodatno oslabljena.

Treba mu verovati. Daj i klip kod bradonje gde kaže za Marka da je zaradio noseći gajbice.

Čisto podsećanje i za tebe, i za tog idiota koji napiše takav tvit.

Postoje transkripti izneseni u Hagu (valjda Mesić dostavio) kad Tuđman govori šta je cilj akcije.
Istu akciju je pomogla vojska SAD, operativno i avijacijom.

Ako su ljudi pobegli sami od sebe, kako je poginulo 2000 ljudi?

Nakon završetka akcije i njihove pobede, usledilo je "čišćenje". Sela su sistematski paljenja, civili koji su ostali, a koji nisu ubijeni, su skupljani u logore/hale gde im je bez izbora organizovan transport pod okriljem UN do Srbije (Batrovaca). Taj period nakon završetka ratnih akcija je trajao mesec dana.

Isti taj UN je imao snage na tim teritorijama gde su bili garant mira. Nisu uradili ništa da zaštite civile i niko nije odgovarao.

Još jednom, mi možemo samo da pljunemo na sebe kad smo dozvolili da nas takav šljam i nečovek vodi.

Bas si se raspisao, ali prvenstveno sam mislio na stav SM "ko vas j***". Posto verujem da i na ovom forumu ima ljudi koji bi da mu dizu spomenik.

Naravno da su proterani.

tuzno je ovo u b. palanci
i bice jos mnogo zrtava kako srbija bude sve brze propadala

slusao sam coveka, kaze da kinezi imaju vlast u boru. i toga ce niti sve vise....dokle god se ne krene u bojkot trznih centara i firmi u vlasnistvu radikala

Bas si se raspisao, ali prvenstveno sam mislio na stav SM "ko vas j***". Posto verujem da i na ovom forumu ima ljudi koji bi da mu dizu spomenik.

Naravno da su proterani.
Otkud znam šta si mislio.
Video si komentar u tvitu. To je sad narativ koji se gura. Danas im je i predsednik imao govor gde istu tu priču priča. Teško da se ta priča sad gura sa raznih strana sasvim slučajno.

A tih što bi da mu dižu spomenik ima sigurno (ne znam za forum) koji su u njegovo vreme stekli/ukrali mnogo. Oni i trebaju da mu dižu spomenik, počevši od masnokosog narkomana.

Sukob u Narodnoj stranci jos jednom pokazuje pogubnost politike koja se uvek vodi iz Beograda.
Fake, beogradska ekipa na celu s Jeremicem i Gajicem je pobedila autenticne nebeogradjane.
Beograd sistematski pljacka i unistava Srbiju.

Očekivao sam da na ovoj temi dobijem odgovor na pitanje sa prošle strane ali očigledno mrka kapa
Ooovaaaj... a jel postoji negde neka fotografija bilo koje srpske zastave postavljene na bilo koju zgradu u Murici te 1918.? 🤔 Ne mora Bela kuća, može i bilo koja druga.

Pošto sam malo guglao i osim fotomontaža i ilustracija, ne nađoh nigde ništa...

Istina, kratkim pretragama vidim da postoje kao neki pisani dokumenti i arhivi o tome. Iako fotografija nema. Jbg, 1918. još nisu postojali fotoaparati...mddaa...

Elem, osećam da u najboljem slučaju su razvili zastavu na par sati, izašli sa beležnicima i delegacijama ispred, uneli u arhivu, poispijali pićenca i posle par sati skinuli i sutradan se više niko iz Murike nije ni sećao toga (uključujući i ove iz Bele Kuće).

A zato u Srbiji svi odlepili od toga kao da smo se rukovali s Marsovcima ili s Bogom lično...

Pošto znam koliko graničnih funkcionisanja i glava ovde ima, odmah da kažem da ovo ne znači da sam za neko slizavanje s Rusijom ili Kinom. Samo kažem da mi se gade te jeftine fore kojima Ameri pokušavaju da odobrovolje ljude ovde a opet sa EU ne prestaju da postavljaju nove bezobrazne uslove, a i prepreke ka putu Srbije u EU.

Očekivao sam da na ovoj temi dobijem odgovor na pitanje sa prošle strane ali očigledno mrka kapa

Istina, kratkim pretragama vidim da postoje kao neki pisani dokumenti i arhivi o tome. Iako fotografija nema. Jbg, 1918. još nisu postojali fotoaparati...mddaa...

Elem, osećam da u najboljem slučaju su razvili zastavu na par sati, izašli sa beležnicima i delegacijama ispred, uneli u arhivu, poispijali pićenca i posle par sati skinuli i sutradan se više niko iz Murike nije ni sećao toga (uključujući i ove iz Bele Kuće).

A zato u Srbiji svi odlepili od toga kao da smo se rukovali s Marsovcima ili s Bogom lično...

Pošto znam koliko graničnih funkcionisanja i glava ovde ima, odmah da kažem da ovo ne znači da sam za neko slizavanje s Rusijom ili Kinom. Samo kažem da mi se gade te jeftine fore kojima Ameri pokušavaju da odobrovolje ljude ovde a opet sa EU ne prestaju da postavljaju nove bezobrazne uslove, a i prepreke ka putu Srbije u EU.
Gledao sam emisiju o tome i nema nigde dokaza i ne postoji slika i istoricari se spore oko toga da li se desilo i vecina je bliza misljenju da nije ili da ako jeste, nije onako kako ilustracije prikazuju vec negde na krovu eventualno. Ako se ne varam, jedini zvanicni dokaz je neki nas telegram koji je poslat i koji je izvestio o tome, ali to za ozbiljne istoricare nije dovoljno.

Ali isto tako se slazu da je na taj dan ukazana velika cast Srbiji u Vasingtonu i da je bilo raznih dogadjaja u nasu cast i da sustinski ne menja mnogo da li je zastava istaknuta ili ne

Sukob u Narodnoj stranci jos jednom pokazuje pogubnost politike koja se uvek vodi iz Beograda.
Fake, beogradska ekipa na celu s Jeremicem i Gajicem je pobedila autenticne nebeogradjane.
Beograd sistematski pljacka i unistava Srbiju.
Kako je pobedila?

Ja ovo shvatam kao kraj Jeremica, super, jedan manje.

Не видим поенту у томе да од укупних 126 одбора Народне странке њих 106 одједном одлучи да је напусти и формира нову странку. Алексић је лако могао победити на унутарстраначким изборима у октобру. Требао је да сачека да победи на тим унутарстраначким изборима и тако потпуно преузме странку, а не да умисли да треба да формира милиониту опозициону странку у Србији зато што људи све више говоре да би он требао да постане председник странке. Опозиција се редовно цепа уместо да се удружује и због тога ће, нажалост, Вучић владати још минимум 10 година.

Не видим поенту у томе да од укупних 126 одбора Народне странке њих 106 одједном одлучи да је напусти и формира нову странку. Алексић је лако могао победити на унутарстраначким изборима у октобру. Требао је да сачека да победи на тим унутарстраначким изборима и тако потпуно преузме странку, а не да умисли да треба да формира милиониту опозициону странку у Србији зато што људи све више говоре да би он требао да постане председник странке. Опозиција се редовно цепа уместо да се удружује и због тога ће, нажалост, Вучић владати још минимум 10 година.
Jeremic je planirao da smeni vecinu odbora koji su za Aleksica i onda bi "pobedio" na takvim namestenim izborima, mislim da Aleksic nije imao drugi izbor osim da ode.

Jeremic je jedan bahat i naduven covek. Tu stranku drze on i Gajic, sve beskorisna gospoda sa urbanim pedigreima. Jeremic je uspeo da sacuva stranku. U Srbiji stranka je sve.

Deljenje stranaka u Srbiji je posledica izbornog sistema. To je sve by design. Pri čemu motivatori slično deluju i kad je stranka na vlasti i u opoziciji.

Bez većinskog sistema i glasanja za ime i prezime bez stranke si ništa, a u stranci si zaposlen za gazdu "firme" koji može biti i izrazito nepopularan. Još su i doneli praviloda mandati pripadaju poslanicima pri čemu su te centrifugalne sile još veće. Mutant sistem dizajniran za lomove i muljanja.

Nisam još uvek upoznao u životu nekog ko glasa za Vuka Jeremića. Čak znam i nekoliko likova koji su gotivili Miloša Jovanovića, ali su i oni progledali.

Kaže Jeremić, Aleksić je imao punu slobodu da nastupa u parlamentu kako sam misli da treba.

Wow. Koji demokrata ovaj Jeremić!

Mora da se menja izborni zakon. Ovo ne valja ništa, niti se čemu možemo nadati.

У свом званичном програму за изборе за Европски парламент, Алтернатива за Немачку назвала ЕУ "пропалим пројектом" и позвала на њено поновно оснивање као "Конфедерације европских нација"

Pored demontaze EU, za nas bi bilo dobro da u Nemackoj dodju na vlast ljudi koji ce voditi izuzetno ostru politiku prema migrantima i strancima.
Deo nasih ljudi ce morati da se vrati.
Nezaposlenost u Srbiji ce porasti, a time i pritisak na Hulju.

Никола Јовановић: Реконструкцију базена на Ташмајдану не би осмислио ни Дел Бој. Градски челници су дали пре три године два милиона евра да се смањи дубина базена, а ове године су дали још два да се врати на претходну дубину

„Све више људи се сели из урбаног дела Београда због загађеног ваздуха, огромних гужви, страха за децу у школама, редова за упис у државне вртиће и скупих приватних обданишта. Све је мање зелених површина, игралишта, простора за паркинг. Од прошле године је почело смањивање броја становника у Београду, први пут након сто година, и то ће се наставити“, навео је он.

Vrh