Šta je novo?

Izbori 2024

Saradnja sa Rusijom?
O tome ti i pričam. Ta saradnja koju ti pominješ nije ništa veća (tj. mnogo je manja) nego što sa Rusijom sarađuju Kina, Brazil (ostatak Južne Amerike, Azije).
Ok, to su neke velike zemlje čiji predstavnici vlasti ne mogu biti stavljeni na neke crne liste, ali šta je sa ovim no name afričkim zemljama čiji su predstavnici bili pre neki dan u Rusiji?
I to je srž problema, tretiraju nas gore nego najgore kolonije po Africi (nije da oni ne zaslužuju bolji tretman, ali to je njihov problem).

Oko otcepljenja. Da baš, sve pršti od terorizma u BiH. Ostalo je valjda legitiman politički cilj. Ili nije. Što važi za sve ne važi za srbe.

E da, istočno od Drine ima jedan "kremaljski" političar i njegov brat pa ih nema na listi. Baš čudno.
Saradnja sa Rusijom na NATO teritoriji nije dozvoljena.

Politička destabilizacija, pogotovo u ovom trenutku nije dozvoljena.

Taj kremaljski političar i njegov brat će isto završiti na toj listi (za njih lično me zabole). Ja o toj opasnosti i pričam, ali kad se to bude desilo, tada ćemo i svi mi ovde kolektivno izvući deblji kraj opet. Do toga mi je više stalo da se ne desi.

Amerika nije protiv Srbije. Jeste protiv Rusije decenijama. Ako ćemo da budemo mali Rusi, onda će biti i protiv nas.

Сарадња са Русијом није пут ка политичкој дестабилизацији.
БиХ тренутно дестабилише међународни фактор, тзв. високи представник својом тврдоглавошћу.
Гуши се развој економије у БиХ, гуше се инфраструктурни пројекти, одржава се конфликт на тихој ватри.

Saradnja sa Rusijom na NATO teritoriji nije dozvoljena.

Politička destabilizacija, pogotovo u ovom trenutku nije dozvoljena.

Taj kremaljski političar i njegov brat će isto završiti na toj listi (za njih lično me zabole). Ja o toj opasnosti i pričam, ali kad se to bude desilo, tada ćemo i svi mi ovde kolektivno izvući deblji kraj opet. Do toga mi je više stalo da se ne desi.

Amerika nije protiv Srbije. Jeste protiv Rusije decenijama. Ako ćemo da budemo mali Rusi, onda će biti i protiv nas.

Amerika je protiv srba, to ti i taj članak koji si postavio potvrđuje 100%.
Ti rusi su bili marginalni 90ih.
Dejton je bio 95, a Kumanovo 99. Rusa ni na vidiku.
Amerikanci su imali sve vreme, svu vlast, da učine da se srbi ne osećaju kao afrička kolonija. 30 godina kasnije, kad se ti isti srbi okrenu ka Rusiji (okrenu u mnogo manjoj meri nego afričke kolonije), e zato smo vas lupali po glavi u prethodnih 30 godina.

"Kremaljski" političar (i brat mu) nisu na listi iz jednog prostog razloga. Nisu kremaljski.

Amerikanci su nam dodelili ulogu koju su nam dodelili, imaju neprijatelja kog po potrebi mogu da eksplatišu da drže deo Evrope u problemu.

Učili su od najboljih, kao britanci kad su crtali granice po Bliskom Istoku, gde su ih crtali tako da ostanu konflikti koje će kasnije da eksplatišu.

A ovu tvoju prvu rečenicu čita Erdogan i ne veruje.

Сарадња са Русијом није пут ка политичкој дестабилизацији.
БиХ тренутно дестабилише међународни фактор, тзв. високи представник својом тврдоглавошћу.
Гуши се развој економије у БиХ, гуше се инфраструктурни пројекти, одржава се конфликт на тихој ватри.
Ja sam napisao kako stoji iz zapadne perspektive. I posmatraj to kao datost, na koju ne možemo uticati.

Zbog konstantnog rada na otcepljenju RS.
Zbog saradnje sa Rusijom.

Šta ti je tu nejasno?
Za Putina grafiti, za Ukrajinu oruzje.

NATO Vučić pravi predstavu izigravanjem patriote i prijatelja Rusije tu po Srbiji jeftinim potezima za biracko telo koji ocigledno uspevaju da prodju osim kod putinofila i kod vas koji ste samo druga strana istog novcica.

Dok u praksi radi sve u interesu NATO-a i zapada i sve protiv interesa Srbije.

Za Putina grafiti, za Ukrajinu oruzje.

NATO Vučić pravi predstavu izigravanjem patriote i prijatelja Rusije tu po Srbiji jeftinim potezima za biracko telo koji ocigledno uspevaju da prodju osim kod putinofila i kod vas koji ste samo druga strana istog novcica.

Dok u praksi radi sve u interesu NATO-a i zapada i sve protiv interesa Srbije.
Neću da tvrdim da Srbija izvozi ili ne izvozi oružje u Ukrajinu, ali ovaj tvit to ne dokazuje jer je ta municija proizvedena u Bih.
Još jedan primer propagande (greška naravno nije slučajna).

Naravno,kada se npr. prilikom diskusije o izbornom cenzusu i sličnim pitanjima jave neutralni ljudi koji jedini izlaz vide u ulasku u NATO,čak je ta skraćenica neizostavni deo postova.

Makron je u problemu. Gubi možda najznačajniju zemlju Zapadne Afrike u smislu strateških sirovina uran i zlato. Šta kod ko mislio Putinov uticaj jača u Africi i to ne kao nekakva imaginarna ljubav, nego se narod polako oslobađa straha i odmazde dosadašnjih kolonizatora.

Rusa ni na vidiku.
Devedesete. Ovo sam hteo da prokomentarišem.

Devedesetih je išla slična propaganda o ruskim spasiocima Srbije. Sećam se članaka po večernjim novostima uglavnom, pa dolaze Kozaci da se bore na našoj strani, pa Šešelj svaki malo vamo tamo sa Žirinovskim. Slobodan Milošević 1992. daje podršku KGB pučistima (vrlo bitan i jako indikativan momenat), onim koji su izbacili na površinu Putina par godina kasnije i postavili ga na vrh države.

Ovo sam već pominjao, imaš neku emisiju gde Zoran Lilić svedoči kako je bio na sastanku sa Slobodanom Miloševićem i nekim ruskim generalima koji su ga ubeđivali da krene u rat sa NATO, čim NATO ispali prvi metak kreće moćna rusla vojska da zaštiti Srbiju. Onda imaš odluku o pristupanju savezu Rusije, Belorusije i Srbije. A Miloševići su odmah po padu sa vlasti imali sve spremno u Moskvi. Jel to moglo spontano? Naivan je onaj ko veruje da to nije bilo spremno odavno, kao što verujem i da vrh ove sada vladajuće naše elite ima takođe spremni odstupnicu u Rusiji.

Godinama nisu hteli da isporuče Miru našem sudu. (To saveznik?)

Sad mu dižu spomenik, verovatno i to slučajno.

Rusiji treba poražena Srbija kako bi nas palili i glumili zaštitnika i kako bi imali nas kao polugu za destabilizaciju ovog dela Evrope/NATO prostora.

Njima treba još naših poraza. Postoji šansa da zaboravimo prethodne.

90их Јелцину Клинтон био битнији од Слобе.

U kom svemiru je ovo normalno?

Devedesetih je išla slična propaganda o ruskim spasiocima Srbije. Sećam se članaka po večernjim novostima uglavnom, pa dolaze Kozaci da se bore na našoj strani, pa Šešelj svaki malo vamo tamo sa Žirinovskim. Slobodan Milošević 1992. daje podršku KGB pučistima (vrlo bitan i jako indikativan momenat), onim koji su izbacili na površinu Putina par godina kasnije i postavili ga na vrh države.

Ovo sam već pominjao, imaš neku emisiju gde Zoran Lilić svedoči kako je bio na sastanku sa Slobodanom Miloševićem i nekim ruskim generalima koji su ga ubeđivali da krene u rat sa NATO, čim NATO ispali prvi metak kreće moćna rusla vojska da zaštiti Srbiju. Onda imaš odluku o pristupanju savezu Rusije, Belorusije i Srbije. A Miloševići su odmah po padu sa vlasti imali sve spremno u Moskvi. Jel to moglo spontano? Naivan je onaj ko veruje da to nije bilo spremno odavno, kao što verujem i da vrh ove sada vladajuće naše elite ima takođe spremni odstupnicu u Rusiji.

Rusiji treba poražena Srbija kako bi nas palili i glumili zaštitnika i kako bi imali nas kao polugu za destabilizaciju ovog dela Evrope/NATO prostora.

Svako ima pravo na mišljenje ali ne treba izvrtati činjenice.

Prvo, kakvo sve spremno u Moskvi odmah po padu sa vlasti, ako je Milošević uhapšen 6 meseci kasnije u Beogradu?
O čemu pričaš?
A za kasnije izručenje Mire i Marka, novac koji su pokrali im je bila dovoljna garancija da ih niko ne izruči. Plus je onaj drugi Milošević tamo bio ambasador milion godina.

Pominješ 1992. i podršku pučistima, a sa druge strane pričaš kako je Milošević bio lutka pod kontrolom Kremlja.
Čisto ako nisi znao, taj puč nije uspeo.
To da su ti pučisti doveli Putina na vlast bi morao i da potkrepiš nekako.

Па ти се у ствари љутиш на Русе зато што нису дошли да нам помогну 90-их против оних НАТО злочинаца😀
тако реци, а ми те овде погрешно препознали као неког НАТО пропагандисту…

U kom svemiru je ovo normalno?

У НАТО свету.
1690907930404.png

Vrh