Ne vrbujem nikoga. Samo učestvujem u diskusiji. A ovi ljudi su toliko alergični na drugo mišljenje.
Nisam ni rekao da vrbuješ. Rekao sam da imaš pogrešan pristup. A ovo da postoje alergije se slažem. To važi i za mene, da ne bude da samo kritikujem druge. Ali jbg, tako je kako je. Ako ideš na srpski forum, na njemu očekuj Srbe koji razgovaraju na srpski način o stvarima koje su Srbima bitne i principa koje Srbi, ili makar deo njih, drže. Time mislim i na sam način debatovanja, ali mislim i na to da kada dođeš ljudima ovde i kažeš ''NATO spašava Kosovo'' da će to da naiđe na osudu i još veće udaljavanje sagovornika.
Ako neko ne razume razliku između stava i izjave ''mislim da NATO članstvo je u interesu Srbije'' i stava i izjave ''NATO spasio Kosovo'' onda mislim da nema šta više da pišem.
Pošto ste i mene napadali verbalno ovde hajde ucrtajte i to na mapu.
Ovo ''ste'' implicira da sam te i ja napadao. Molim te, izvoli citiraj post ili deo posta gde sam te ja napadao. Hvala.
Inače, ako ovako nastaviš da skupljaš poene i simpatije ljudi na temi svakog optužujući za sve i svašta na kraju ćeš da ostaneš sam protiv svih. Znam, znam, sad sledi odgovor ''nisam ja došao ovde da budem ok s ljudima, nego da širim istinu''. I to sam već čuo od ljudi sličnih profila i ličnosti... Samo što ako čovek ostane sam protiv svih, tek onda nikad nikog ne može da ubedi u bilo šta.
Šta je zid? Kad je većina sa druge strane argumenata?
Zid je metafora za situaciju kada neko u startu ulazi u debatu sa mnogobrojnijim neistomišljenicima oko neke vrlo delikatne i kompleksne teme, a prethodno se nije pripremio dovoljno dobro za tu situaciju. Pa onda pokušava na silu (nametanjem ili pak konfrontacijom) da promeni nečije mišljenje a naiđe na još gori odziv i još gori rezultat nego što je bilo pre same rasprave. Ne znam kako si ti zamišljao tok razgovora kada si otpočeo ovu aktuelnu raspravu, i da li misliš da su ljudi nakon nje generalno bliži tvojim stavovima, ili dalji od njih... Pošto ja mislim da su dalji. A tebi je valjda cilj da više ljudi približiš NATO članstvu. A nešto mi se ne čini da ti to ide od ruke.
Mada sad sam se setio da si ti nedavno bio indirektno napisao
da su svi forumi za tebe besmislice i sprdačine (parafraziram). Tako da sad kad se setim toga, sve više mi upućuje na to da si trol koji prosto voli da provocira. Što je po meni opet besmisleno, jer mislim da danas ima 1000 boljih izvora humora i podsmeha nego čitanje i kucanje stotine poruka. No dobro, znam da ima ljudi koj više vole da se slade provociranjem i reakcijama drugih na to, i to nije ništa novo.