Šta je novo?

Izbori 2024

😄

Pa ironično, ja mislim da ti je veći argument (protiv Srbije) Šarić nego Šapić. XD
Imaju i oni svoje Šapiće.

Kako misliš što? Pa ispravio bi ti i ovaj prazan prostor između reči i znaka interpunkcije.

А какав је превоз у нпр. Сомбору?

joki.jpg

Ne volim ovu vlast i policiju, ali svaka čast za ovo. Zakon mora da bude isti za sve i to što je neko političar ne znači da za njega ne važi zakon. Ako svi mi robijamo zbog grafita i živimo u strahu od hapšenja ako nešto napišemo na zidu i trotoaru, to isto mora da važi i za političare. Bravo!

Ovi prvi šaraju i ruže grad, a kao borili bi se za ekologiju, red, čistoću... Sve te kretene koji šaraju treba pohapsiti, imali 10 ili 50 godina. Ta Biljana mi je najiritantnija osoba u opoziciji. Nego, jel su uhapšeni oni što su žvrljali "Miloš Francuz"? Hehe, naravno da nisu.

Kakvim se stupidarijama vi neki ovde bavite. Kao i režim koji toleriše ižvrljane zidove pa i vozila širom Beograda a ovamo kao hapsi zbog šaranja trotoara (poda, po kome se gazi i po kome pada prašina) koji će za 7 dana ponovo biti siv i garav a natpis na njemu ispran.

Kamo sreće da ste ovako reaktivni , strogi i grlati i kad SNS radi slične, ili još gore stvari.
Ovi prvi šaraju i ruže grad, a kao borili bi se za ekologiju, red, čistoću...
I uz to puše cigarete, jedu meso, voze automobile kada idu do sela oko Jadra umesto da idu GSPom (© by Vučić), koriste najlonske kese kad bacaju đubre u kontejner (ovo je najgore od svega) i ne peru veš noću u nižoj tarifi nego sve po danu. Mislim stvarno, užas... Takvi ljudi ne mogu i ne smeju da budu ekolozi.

Idem da glasam za SNS da ih kaznim i naučim pameti.

U stvari kad bolje razmislim, opoziciju u Srbiji prosto treba ukinuti. Uvesti jednopartijski sistem i doživotnu vladavinu i to je to. Dosta bre više s tom demoNkratijom i slobodom izbora. Za nas je samo vladavina čvrstom rukom po uzoru na Putinovu Rusiju. Strogo, ali pravično i etično, i za opšte dobro.

Poslednja izmena:
U stvari kad bolje razmislim, opoziciju u Srbiji prosto treba ukinuti. Uvesti jednopartijski sistem i doživotnu vladavinu i to je to. Dosta bre više s tom demoNkratijom i slobodom izbora. Za nas je samo vladavina čvrstom rukom po uzoru na Putinovu Rusiju. Strogo, ali pravično i etično, i za opšte dobro.

Pa narod je sam sebi ukinuo demokratiju. Vecina je shvatila da je znajihov way of life najbolje da glasaju za SNS.
U Beogradu ima 10-15% ljudi sa malo drugacijim stremljenima.
Opozicija se samoukida, a taj trend vode likovi kao Biljana koje je uhapsena zbog grafita.

Na zalost za st.ku koja ovde zivi najbolja je cvrsta ruka. Mozda ne za Beograd, ali 50 km od Beograda svakako.
Nek budu u strahu od neke UDBE, od zandara, od US Marines, od bilo koga, ne mora da bude Putinov model.
Cak mislim da Putinov model ne bi funkcionisao ovde, preslabo je to za nas. Posmatram ove Ruse kako kulturno cekaju u redu. Drugo je to.
U svakom slucaju, istorija nas uci da je ovde najbolje da se narod plasi vlasti, da vlast bude nenarodna, ne kao danas kad imamo vlast blisku narodu koja cak i placa narodu, daje poklone itd.
Jer danas imamo vlast koja podilazi dominantnom mentalnom sklopu Srbije.

Mala digresija.
Pre II sv rata drzava je ima duvanski monopol. Porez se placao na duvan, ali i na sibice. Ko je imao upaljac placao je porez na upaljace i upaljac je morao da bude registrovan. Da bi se zakon sproveo po ulicama su se muvali policijski agenti i trazili od ljudi da im pripale. Kad bi agent naleteo na nekoga ko je imao upaljac, smesta bi zatrazio potvrdu o registraciji upaljaca i naplatio kaznu ako treba.

Treba podsetiti da je i Gestapo imao znacajne uspehe u dovodjenju grada u red. Ljudi su masovno prijavljivali jedni druge.

U jednom momentu zabranili su pljuvanje i iskasljavanje na ulici (u strahu od tuberkuloze). Zandari su odmah tukli ako bi videli da neko pljuje po ulici.
Tako je stanovnistvo Beograda naucilo da ne pljuje po ulici i ne istresa sline na trotoar.
Posmatram svoje komsije kako istresaju sline po stepenistu i postaje mi jasno da vlast kakva treba njima nije ista kao vlast i uprava kakva treba meni.

Autoritarni model bio bi dobar za sve one drzave na Balkanu gde je moguce kupovati ispite i diplome. To su Srbija, Crna Gora, Makedonija i Bosna. Cak i delovi Hrvatske, recimo Imotski i slicna mesta. Mozda i za celu Hrvatsku, verujem da je tamo tanka korica izmedju civilzacije i bacanja ludi u jame.
Ne treba da zaboravimo da su i one zemlje koje smatramo kulturnima, npr Austrija ili Madjarska prosle kroz autoritarne modele vlasti. U Austrijskom carstvu se do 1800. nabijalo na kolac isto kao u tadasnjoj Turskoj. Kultura je drugo ime za prinudu. Neki psiholozi (E. Fromm i W. Reich) isticu da je stanovnistvo Centralne Evrope sklono autoritarnim modelima,. Potrebno je da vise generacija trpi drasticne kazne za asocijalno ili psihopatsko ponasanje, da bi to uslo u vaspitanje i u porodice.

Malo ironije nije na odmet.

Poslednja izmena:
Treba podsetiti da je i Gestapo imao znacajne uspehe u dovodjenju grada u red. Ljudi su masovno prijavljivali jedni druge.
To je zato sto smo po prirodi drukare/cinkarosi.
Jednom su zbog prevelike kolicine informacija morali ljude da samaraju i izbacuju van iz kancelarije. I za najmanju sitnicu su dolazili cinkarosi.

Danas sam video emisiju o zaista srecnim ljudima. To su pripadnici Koga naroda:

ovi ljudi znaju za nasu civilizaciju , ali nas smatraju nezrelima, neukima, skoro maloumnima. Nazivaju nas "mladja braca". Trude se da izuce i razumeju nasu maloumnu tehnologiju. ali odbijaju da je koriste.

Njihovi samani pokusavali su da "porave svet" koji se ocito pokvario, ali kazu da je to nemoguce. Mi, mladja braca, moramo to da uradimo.

Vrh