Šta je novo?

Izbori 2024

@Дошљак
Ne znam baš ni da li je to tema ovde, da ti pravo kažem. Ali npr. u Rusiji je na drumovima klanica, a to ne ide u prilog opšteg nivoa tehničke kuljture. Ipak se o tome diskutovalo, ne o 'zavisnosti od automobila' (protiv čega u Rusiji, kao konzervativnoj i desničarskoj zemlji, sigurno ideološki nemaju ništa).

Значи ГСП је супер :cool:
Nigde to nije rečeno, sad se koristiš političmarskim forama jer nemaš argumente. Daleko je GSP od super, ali opet bolji od ovoga:
5cafdc2d2e61f443ba23beed0f0a12b2.jpg

i ovoga
Emily-Lush-marshrutka-Georgia-1.jpg

Moskvu i Petrograd ne računam jer su oni izuzeci i jedinstveni u svetu, i kao što rekoh gore, bilo bi krajnje smehotresno da u njima prevoz bude kao u ostatku Rusije.
Ali ovo gore na slikama, to je neki trenutni prosek javnog prevoza u Rusiji.
A pritom i Moskva dolazi do tačke gde joj svi aduti i resursi postaju za badava, kada su joj ulice veći deo dana paralisane astronomskim saobraćajnim gužvama i zastojima.

А какав је превоз у нпр. Сомбору или Лесковцу?

Ne znam, nisam išao da beležim.

Verujem da je bolji nego u Ruskim verzijama Sombora i Leskovca.

Došljak sa jedne strane shvata da je korupcija najveći problem jednog društva, a sa druge brani isto to njesra u dragoj nam Rusiji primerima seci uši krpi dupe.
To sam i ja pomislio više puta. Čas kritika Rusije odnosno Rusofilstva u Srbiji, čas tvrdnje kako se tamo živi bolje nego ovde.
Ako je u pitanju Evroskepticizam i ogorčenost na EU, to mogu da razumem. Samo mi je bezveze kada neko misli da time što je Evroskeptik, automatski mora da bude i Rusofil.
Kao što je bezveze kad neki ljudi pročitaju kritiku Rusije i misle da onaj ko to piše mora da bude rusofob koji drži zastavu EU ili SAD i NATO u spavaćoj sobi.

To sam samo ovde video, te ili-ili poglede na stavove, opredeljenja, politiku i međunarodne odnose. Neću da tvrdim, ali mislim da čak i kada bih sada u ovom momentu otišao na Finski forum i tamo napisao kritiku na račun NATOa i Amerike, da ne bih dobio etiketu Rusofila tako brzo kao što se ovde dobije etiketa Rusofoba kad god se napiše kritika o Rusiji.

A kako je u Ruskom Somboru i Leskovcu, jel kažu negde?

Имају трамвај. Поставио сам трећи линк ту.

Daleko smo mi od tih zemalja.
Mnogo blize nego sto mislis. :) I super je sto je tako.
Prvih par puta deluje fascinantno. Ali u.putanju je infantilna dascunacija jer u ponedeljakbu devet moram da budem u paklu high tech neoliberalnog radnog mesta.
Daj otkaz lepi moj. Nemoj da se zlopatis u paklu high tech neoliberalnog radnog mesta. Nemam šta više dodati.
Tacno, mislim da fasade ni u najzapustenijim srpskim gradovima nisu u tako losem stanju kao neke po juznoj Italiji i Siciliji.
Tako je, ali kao što rekoh, to je samo jedan od pokazatelja koliko smo zapravo slični. I to je taj duh Srbije i duh BG-u koji je jako kompatibilan Mediteranu i tzv. PIGS zemljama.
Napulj po svojoj uzavreloj krvi veoma podseca na Srbiju.
Bukvalno kad god sam bio tamo i imao bilo kakav kontakt sa lokalcima imao sam lep i srdačan osećaj kao sa našim ljudima, naročito onaj tip druželjubivosti i neposrednosti kakav imaju ljudi sa juga i jugoistoka Srbije.
Да Београђани мање загађују и више маре за лепоту при организацији простора не би овај град био толико различит од просечног грчког, шпанског или италијанског
Apsolutno se slažem sa tobom i to je jedna od stvari na kojoj bismo trebali ozbiljno raditi kako bismo se kao društvo unapredili

А какав је превоз у нпр. Сомбору или Лесковцу?
Imamo mi i forumaša Žiku, koji je otišao da vozi autobus u Sarbrikenu - i zaključio da je prevoz u Srbiji bolji nego u Nemačkoj. Sa iskustvom iz mesta Rauenberg kod Hajdelberga (koji ima tramvaj, pa je studentima super, ali iza tramvaja...), ja bih se s njim složio. Čudne stvari čovek primeti kad počne da ide po svetu.

(A koliko košta taksi u Leskovcu?)

Имају трамвај. Поставио сам трећи линк ту.
Ovo?
1648730814_image-5.jpg

Nije montaža, evo ovde više o tome:

Uh pa ovajdiće se puno od njega. I od onih preostalih prastarih KTMova...

Па да ли је овде тема Србија или Русија? Искрено неке свињарија какве имамо код нас би тешко прошле и по Афричким државама. Што је тужно.

Pa i Rusija ima neke svoje svinjarije koje se ne mogu naći u Africi. Kao što i Amerika ima svoje svinjarije kakvih isto nema u Africi. Iiiii kao što i Afrika ima svoje svinjarije koje se ne mogu naći ni u Rusiji ni u Africi. Ne razumem taj argument i rezon.

Tako i ja mogu da kažem ''ha!, Afrika nema drogu napravljenu od teških metala koja bolno otruje čoveka u roku od par nedelja! Znači u Africi se živi bolje i pametnije nego u Rusiji'' Što naravno ne mora ništa da znači.

Ovde govorimo o opštem kvalitetu života prosečnog običnog čoveka. Koji je, u najmanju ruku, trenutno isti u Srbiji i Rusiji. Ako nije već toliko opao u Rusiji da je u Srbiji bolji. A ako je do sad i bio isti, u narednim godinama vala neće biti sigurno.

Poslednja izmena:
Ево нпр. све сулуде свињарије које имамо са Шарићем би у Русији тешко могле да се замисле.
Што се тиче свињарија, ето комплексаша диктатора који гура у братоубилачки рат и приватне војске и санкције смо имали пре 30 година.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ево нпр. све сулуде свињарије које имамо са Шарићем би у Русији тешко могле да се замисле.
Ruska država je klasa iznad toga. Ona se sada bavi implementiranjem svoje kopije Kineskog sistema socijalnog kreditiranja.
I masovnim hapšenjem svih ''neprijatelja države i naroda'' koji se usuđuju da invaziju nazivaju invazijom (umesto Specijalne vojne operacije) i lovom na veštice... pardon, strane agente širom zemlje...

Kod njih ne može da se desi Šarić iz istih razloga što ne može da se desi i kod onih kojima upravljaju komunjare iz Pekinga.
Zato što Partija prodire toliko duboko u ljudske živote (i šupljine) da niko nivoa iznad uličnog lerdija ne može da se uzdigne iznad a da država i partija ne dođu da traže svoj procenat i daju mu značku koju će da nosi non stop na sebi, inače ide u gulag ili pak u smrt.

Najs, definitivno zvuči kao države u kojima bih voleo da živim.

Jesmo, pre 30 godina, ali smo malko ipak napredovali otad. A tamo im sedi Marko Milošević. Ne bih ja da nam se vraća, ako baš ne mora. Džaba im trolejbus (Moskva ga ukinula).

Што се тиче свињарија, ето комплексаша диктатора који гура у братоубилачки рат и приватне војске и санкције смо имали пре 30 година.
Nemoj da se praviš blesav, kao da je Šarić uzrok a ne produkt bolesnog sistema.

Naravno da je Šarić produkt - državnog sistema koji je decenijama švercovao narkotike (a kako se piše u poslednje vreme, izgleda da je Crnoj Gori pripao šverc cigareta još posle ubistva Rolovića u Stokholmu). Dakle, produkt sovjetskog sistema implementiranog kod nas i njegovog nasleđa.

Пардон, хтео сам да напишем Шапић aли телефон исправио у Шарић :ROFLMAO:

Vrh