Šta je novo?

Izbori 2024

Koja je tema? :)
Sad stvarno, jesu li ušli Albanci iz doline u parlament? Mislim, jesu li završeni izbori?
 
Jesu jesu, samo još da se poslanici usele u parlament :p
 
Ne znam koliko je za ovu temu, ali avion koji je iz Srbije prevozio oruzije za Ukrajinu prenosio je izleda neke otrovne i nedozvoljene supstance.
Izgleda beli fosfor za nedozvoljenu municiju.
Neki vatrogasci koji su gasili pozar na olupini su hospitalizovani.

The shipment is owned by a small company with an even larger company owned by Slobodan Tesic, an arms dealer.
The Greek Foreign Ministry is very unhappy about the incident and is already preparing to sue Serbia for lack of information about the hazardous chemicals.

Slobodan Tesic godinama vec obavlja prljave poslove za prvu Familiju.

 
Pročitao sam taj članak, i to za beli fosfor je samo nagađanje, a i piše da se još uvek ne zna zbog čega su dva vatrogasca hosplitalizovana (mogli su i da se nagutaju dima, dehidracija, itd...).


A ono što mene užasava je to što se u Srbiji svi ponašaju kao da ovo nije naš problem, jer - privatni je posao, nije državni, avion je strani, srušio se u stranoj zemlji.... kao - kakve to veze ima sa nama, šta mi imamo sa time...??

Osim 1-2 portala, niko da kaže da je avion sa municijom mogao da padne i na neki grad u Srbiji... mada koliko beščaća ima ovde, i tada bi se svi napravili blesavi...
 

Pošto je avion "nosio osvetljavajuće minobacačke mine i školske mine, ." nije čudno što se osetio fosfor na mestu pada, jer su osvetljavajuće mine na bazi fosfora.
 
Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас с представницима компаније "Тетрапак" о снабдевању гасом индустријских потрошача током зиме и том приликом истакла да је важно да предузећа која користе гас сагледају своје могућности за супституцију другим енергентима у случају непредвиђених ситуација.
 
Косовски премијер“ Аљбин Курти, говорећи о упозорењима на дестабилизацију на северу Косова након истека рока за регистарске таблице, рекао је да Милан Радоичић, који се налази на црној листи америчког Министарства финансија и има налог за хапшење на Косову, има интерес да дестабилизује север.

MIslim da ce Vodja pred priznavanje KOsova od strane Srbije izazvati sukobe koji ce dovesti do izgona srpskog stanovnistva.
On ima praksu u tome. 1995. je huskoa krajiske Srbe da ne prihvate plan Z4 sto je dovelo do genocida nad njima. (od strane Hrvata)
Jedan genocid manje ili vise, sta je to za cenu vlasti.
 
Gledam sad Šapića...koliko sam razumeo on je samo Đilasa zamenio sa ovim što šeta lemura i ide po prigradskim selima sa prikolicom i obećava svašta.

Rekao je i da je rečni gradski prevoz imaginacija njegovog prethodnika i da će odustati od tog projekta. Kao i dodana nabavka tableta za osnovce...racional mu je da ih niko ne koristi u školama.

Zanimljivo.
 
Још да одустане од сулуде гондоле и да помери метро...
 
Gondola je Vodjin projekt.
Od toga se ne odustaje.
 
Попустиће вођа, као што је за метро увидео грешку.
 
Gledam sad Šapića...koliko sam razumeo on je samo Đilasa zamenio sa ovim što šeta lemura i ide po prigradskim selima sa prikolicom i obećava svašta.

Rekao je i da je rečni gradski prevoz imaginacija njegovog prethodnika i da će odustati od tog projekta. Kao i dodana nabavka tableta za osnovce...racional mu je da ih niko ne koristi u školama.

Zanimljivo.
I ne koriste ih, eno mi dva skupljaju prašinu.

Biću korektan, pa ću čestitati fra Nambijaru i za odustajanje od skupe gluposti od rečnog prevoza.
 
Gledam sad Šapića...koliko sam razumeo on je samo Đilasa zamenio sa ovim što šeta lemura i ide po prigradskim selima sa prikolicom i obećava svašta.

Rekao je i da je rečni gradski prevoz imaginacija njegovog prethodnika i da će odustati od tog projekta. Kao i dodana nabavka tableta za osnovce...racional mu je da ih niko ne koristi u školama.

Zanimljivo.
😅
 
sa ovim što šeta lemura
nick-cage-lol.gif


Još mi je smešnije jer me u momentu podseti na izraz šeta kožicu,a koji se isto metaforički uklapa u ono što Vesić govori i radi. 😄

Vesić svirač... Da je sreće pa da se penzioniše kao Dinkić svojevremeno. Dao bih mu i pare da odnese, ne bih ga gonio, samo da ga više ne vidim nikad u životu.
 
У Скупштини Војводине се одржава седница локалног парламента на којој се усваја ГУП. На лице места изашла је и Жандармерија.
Репортерка Н1 јавља да међу демонстрантима има приведених.
На снимцима се види како обезбеђење одгурује народ, и да један од њих одгурује жену која је пала.
До сукоба је дошло када су окупљени грађани покушали да пробију ограду постављену у четвртак ујутру пре одржавања седнице Скупштине Града на којој ће бити усвојен Генерални урбанистички план Новог Сада.
Демонстранти су претходно успели да помере ограду за неколико десетина метара, након чега је дошло до физичког сукоба, а на терену је и Жандармерија. На снимцима се види и да је полиција у цивилу ухапсила једног демонстранта.

Drzavna sila u Srbijji uvek je na strani lopova i investitora.
 

Kako navode "Novosti", Ustavni sud Srbije odlučio je da odredbe Pravilnika o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova, kao i Odredbe Statuta Univerziteta u Beogradu, a koje su se primenjivale retroaktivno, u slučaju poništavanja doktorata Siniši Malom, nisu u saglasnosti sa Ustavom i zakonom.


Zbog te odluke, kako prenose beogradski mediji, Malom bi trebalo da bude vraćen doktorat, jer proizilazi da su postupci protiv njega pred nadležnim organima Fakulteta organizacionih nauka i Univerziteta u Beogradu vođeni na osnovu neustavnih propisa.

лол

лмао чак
 
Zar ste mislili da ce Vodja da odstupi u pogledu Dr. Malog?
Nepismena sto..ka postuje samo silu.
 



лол

лмао чак
Danas je ovo malo drugačije preneo. U suštini Ustavni sud je doneo odluku/ocenu da određene stavke u Pravilniku Univerziteta nisu ustavne, jer, parafraziram, Univerzitet nema pravo da nekome oduzima titulu i diplomu, jer to na kraju postaje javna osuda zbog čega ta osoba gubi posao.

Mali niti je izgubio posao, niti će da ga izgubi. Kao ni Stefanović.
 
"Ustavni sud Srbije odlučio je da odredbe Pravilnika o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova, kao i Odredbe Statuta Univerziteta u Beogradu, a koje su se primenjivale retroaktivno, u slučaju poništavanja doktorata Siniši Malom, nisu u saglasnosti sa Ustavom i zakonom."
 
Šta još u Srbiji nije u saglanosti sa Ustavom i zakonom:

- Rušenje u Hercegovačkoj, muriju zabole
- Čerupanje muzeja lokomotiva 100 metara od pandurske stanice, muriju isto zabole
- Otimanje penzija, Zagorku zabole
- Suspendovanje vozača GSPa zato što su organizovali protest
- Zatvaranje pod izgovorom pandemije leta 2020. da bi se u avgustu organizovali sasvim bespotrebni izbori tokom kojih niko nije smeo da pisne o pandemiji
- Vučićevo određivanje roka trajanja Vlade, Zagorku opet zabole
- Uvođenje 56. poskupljenja elektronike zbog ''muzičkog ''''dinara'''' '' i bezobrazluka jednog malobrojnog čopora ljudi
- Dopuštanje trgovinskim oktopodima da cene izražavaju u parama (69, 69) i mlate nenormalne profite na račun ''zaokruživanja cena'', iako dinarske pare nisu u opticaju i upotrebi preko 15 godina, Jorgovankicu i Zagorku zabole
- Ućutkivanje i zastrašivanje uzbunjivača, pogotovu onih u fabrikama oružja i municije, gde jedan akcident može da znači pogibiju omanje zajednice, Zagorku zabole
- Neosnovano teranje posade helikoptera da umesto na opremljen helidom VMA, se po magluštini i vejavici vucara do Surčina da bi tamo ljudski otpadi mogli da skupljaju poene slikajući se sa žrtvama i pacijentima snežne oluje, Zagorku i tu zabole
- I dalje držanje slučaja Gardisti u predistražnom postupku nakon skoro 20 godina, Zagorku naravno ni to ne zanima

... i još milion drugih stvari koje se svakodnevno dešavaju u partijskoj Srbiji...

Ali koga briga za sve to. Bitno je da se potopi i ućutka BU što se usudio da ospori doktorat i genijalštinu jedne moralne i intelektualne gromade kao što je Siniša Mali...
 
Poslednja izmena:
Vodja zna da je Mali plagijator.
I zna da i mi znamo.
I pomilovace Malog i pokazace nam da je on iznad zakona, iznad morala iznad naroda...

To vecina voli. Tome se divi.
Vecina, potekla od ljudi koji su setali opanke Turcima koji su im je...li sestre, zene i cerke.
To mora da je bilo uzbudljivo i ostalo je.
 
Politicki gledano, Vodjina abolicija Malog je sjajan potez.
Pokazuje podanicima da i floskule o vladavini prava koje upotrebljavaju njegovi i nasi kolonijalni gospoodari ovde ne vaze.
On je prvi sluga, prvi rob medju robovima, on je srpsko sunce, ono najbolje u nama, ono sto Zapadne i Istocne gazde cene.


"Niko vam nece i ne moze pomoci!", to je poruka Vodje, podanicima, narocito onim obrazovanima koje lazna diploma Dr Malog izvrgava ruglu.
Ova odluka takodje razjasnjava stanje u Srbiji, pa i oni koji se prave da im ensto nije jasno to sada vise ne mogu.

Postoji duboko, skoro seksualno i religiozno obozavanje Vodje - Sultana u Srbiji.
 
Vrh