Šta je novo?

Izbori 2016

Иронија је да је по свим статистикама по лошијем времену већа излазност него када је лепо време. Надам се да ће ДС из овога да извуче поуку, а једини нови људи на политичкој сцени су Двери и ДЈБ, а овоме диктатору ће загорчати живот. Издувао га је овај пут у парламенту, једва је успео преко 126 да добије, када се одбије 15 странака прилепака неће имати ни 100 посланика.
НСПМ је урадио јако добро истраживање пар дана пред изборе, поготово што су урадили податке о образовању људи који гласају за коју странку.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383000#p383000:8nch2djz je napisao(la):
loyola » 25.Apr.2016/12:40 pm[/url]":8nch2djz]
НСПМ је урадио јако добро истраживање пар дана пред изборе, поготово што су урадили податке о образовању људи који гласају за коју странку.
Imas li link mozda od ovog clanka?

Saopsteno na konf. za stampu SNS-a.

"" Kako prenosi agencija Beta, prema koalicionom sporazumu, od 131 za sada osvojenog mandata, SNS će dobiti 98, SDPS 10, PUPS 9, Nova Srbija pet, a po tri Pokret socijalista, SPO PUPS i SNP.""

Izvor:
B92: Kome ide koliko sa liste oko SNS http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1124259

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Неко је испао глуп. Даш Кркобабићу Млађем 9 посланика, а доноси ти једва мало више од 9 гласова...

Pa dobro, to mu je alibi da kao nije sve u njegovoj moći. A sa obzirom da nema dovoljno kvalitetnih kadrova ni za 2 ministarstva, to objašnjava zašto ne ide sam na izbore i ne formira sam vlast.

А где је ту Народна сељачка странка? Неће ваљда скупштина остати без Маријана Ристичевића? :(

2010. godina
Nikolić: Promena Ustava za 125 poslanika u parlamentu
Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je da njegova stranka počinje sakupljanje 150.000 potpisa građana za promenu Ustava Srbije kako bi se broj poslanika u Skupštini smanjio na 125. Paralelno s tim, naprednjaci će tražiti i da se broj ministarstava sa 25 prepolovi na 12.
http://www.pressonline.rs/info/politika ... mentu.html
2015.godina
Vučić: Smanjićemo broj poslanika na 125 do 150
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, povodom godinu rada dana Vlade, da će svako ko želi da ostane u njoj morati da bude u "neprestanoj akciji". On je najavio smanjenje broja poslanika u Skupštini sa sadašnjih 250 na između 125 i 150.
http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic ... 50/6lygpyb

Vođa upravo drži govor. Vidi se neskriven bes što su se čbč, dveri i djb nekako provukli. Sinoć je izgledalo da će imati 170, danas 131. Težak udarac.

Spustite lopticu na zemlju.
Izbori su prosli i realan pobednik je Aleksandar Vucic!
Moze to nekome da se svidja, ili ne svidja (moj slucaj), ali to je volja vecine.
Manite se i price kako je to vecina od polovine biraca (odnosno pola od izaslih na izbore), ali i oni koji nisu izasli tim svojim gestom salju jasnu poruku, a uostalom nisu ovo prvi izbori u kojima je izlaznost niska.
Vladali su mnogi uz takvu, pa i manju vecinu.

Kao sto sam i pretpostavio (a i napisao u jednom od prethodnih postova), DS dugogodisnja opcija gradjanske srbije dozivljava svoj dalji debakl, a nastave li ovako kao do sada stavljam 100€ da na sledecim izborima nece preci ni cenzus.
DJB i Radulovic su pokupili vise razocaranih DS glasaca, nego sto su uspeli animirati pristalice SNS-a.
Otuda i pad Demokratske stranke.
Dveri i DSS?
Sasvim logican i ocekivan rezultat.
I meni iskreno drag. Ne zato sto moja vidjenja imaju previse zajednickog sa ovom politickom grupacijom, vec zato sto smatram da u parlamentu ipak mora da postoji i neka umerena nacionalna opcija. Smatram da ce u koaliciji sa Sandom (ako se ta koalicija odrzi i u postzbornom periodu) i Dveri za nijansu "omeksati" neke od svojih stavova.

CBC, i Radikali...
Pa eto nama malo kletvi, malo pretnji, mnogo prozivanja...
Mozemo ocekivati da rejting gledanosti skupstinskih prenosa znacajno poraste, a neki drugi realiti programi budu potisnuti sa naslovnih strana tabloidnih medija ;)
Mozda ni to nije lose :D
Ako nista drugo, dovesce do veceg odziva glasaca na nekim buducim izborima.

Sledece godine ce biti interesantna situacija jer slede predsednicki izbori, a kandidata ni za jednu opciju ni od korova. :) :D

16j3bcj.jpg

Svaki izbori su tema i oko ruzenja grada sa plakatima. Pa cisto da postavim kako se to organizuje u Aust. Imaju ove celicn ali i drvene ramove sa ispunom od neke ploce na koju postavljaju plakate. Sve su tipsle i one se uvezuju od po 3 ili 4 oko nekog stuba ili bandere. Kada prodju izbori oni se sklanjaju.

election-campaign-posters-of-presidential-candidates-khol-and-hofer-are-seen-in-vienna.jpg

election-campaign-posters-of-presidential-candidate-norbert-hofer-picture-id522565054

Sve je to super samo kod nas bi verovatno to bilo pokradeno u roku od jedan dan. Taman je dobro da neko napravi ogradu oko kuce... ili ko zna sta.
p.s ako postoji bolja tema onda nek Igor prebaci post

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383045#p383045:3e7cpvuz je napisao(la):
laki72 » 25 Apr 2016 07:00 pm[/url]":3e7cpvuz]Spustite lopticu na zemlju.
Izbori su prosli i realan pobednik je Aleksandar Vucic!
Moze to nekome da se svidja, ili ne svidja (moj slucaj), ali to je volja vecine.
Manite se i price kako je to vecina od polovine biraca (odnosno pola od izaslih na izbore), ali i oni koji nisu izasli tim svojim gestom salju jasnu poruku, a uostalom nisu ovo prvi izbori u kojima je izlaznost niska.
Vladali su mnogi uz takvu, pa i manju vecinu.

Kao sto sam i pretpostavio (a i napisao u jednom od prethodnih postova), DS dugogodisnja opcija gradjanske srbije dozivljava svoj dalji debakl, a nastave li ovako kao do sada stavljam 100€ da na sledecim izborima nece preci ni cenzus.
DJB i Radulovic su pokupili vise razocaranih DS glasaca, nego sto su uspeli animirati pristalice SNS-a.
Otuda i pad Demokratske stranke.
Dveri i DSS?
Sasvim logican i ocekivan rezultat.
I meni iskreno drag. Ne zato sto moja vidjenja imaju previse zajednickog sa ovom politickom grupacijom, vec zato sto smatram da u parlamentu ipak mora da postoji i neka umerena nacionalna opcija. Smatram da ce u koaliciji sa Sandom (ako se ta koalicija odrzi i u postzbornom periodu) i Dveri za nijansu "omeksati" neke od svojih stavova.

CBC, i Radikali...
Pa eto nama malo kletvi, malo pretnji, mnogo prozivanja...
Mozemo ocekivati da rejting gledanosti skupstinskih prenosa znacajno poraste, a neki drugi realiti programi budu potisnuti sa naslovnih strana tabloidnih medija ;)
Mozda ni to nije lose :D
Ako nista drugo, dovesce do veceg odziva glasaca na nekim buducim izborima.

Sledece godine ce biti interesantna situacija jer slede predsednicki izbori, a kandidata ni za jednu opciju ni od korova. :) :D

Naveo si me na razmišljanje. Dveri i DSS su umerena desnica, dakle na istoj su idejnoj frekvenciji kao SNS. Pritom su evroskeptična varijanta, a mnogi SNS glasači su i dalje evroskeptici koji očekuju da ustane radikal koji po mnogima još uvek čuči u aAleksandru Vučiću. No ako se ti svi ljudi razočaraju jer Vučić ne skreće sa evropskog puta, Dveri će se u$rati od glasova. Dotad će i projekat Šešelj da se završi ili propadne. Vučić može lako da doživi brz debakl poput Karića ili DS pod Živkovićem.

Ovou austriji je odlican princip slicno rade i u rep srpskoj samo stavljaju panoe dvostrane samostojece

Sve kapiram i prihvatam, samo mi jedna stvar nikako nije jasna - kako je Šapić dobio najviše glasova na Novom Beogradu???

Jednostavno. Svi živi su glasali Za njega.. Gotovo svi koje ja poznajem npr..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383211#p383211:2jz5xy41 je napisao(la):
bl3y4 » 26 Apr 2016 11:09 pm[/url]":2jz5xy41]Jednostavno. Svi živi su glasali Za njega.. Gotovo svi koje ja poznajem npr..

A ja ne znam nikoga, niti mi je jasno zašto bi neko glasao za njega... osim žena/devojaka zato što misle da je dobar frajer, a ima takvih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383229#p383229:2jz5xy41 je napisao(la):
tragac » 27 Apr 2016 01:25 am[/url]":2jz5xy41]A to što ima kupljenu diplomu.....ajmo licemeri i puritanci, tričetirisad...

Nisam zato pitao, niti mi je palo na pamet. Zar te, sada kada je sve gotovo, toliko svrbi što nisi završio neku pravu školu?

Meni to liči na slučaj Palme u Jagodini. Opština Novi Beograd nudi dosta besplatnih ili programa sa popustom za svoje stanovnike, na svojoj teritoriji. Uredili su nekoliko parkova. I tako to, manje-više dovoljno.

Vrh