Šta je novo?

Izbori 2016

Ja ne verujem da su izbori pokradeni.

A nema izbora da dveri nisu tvrdili da su pokradeni. Ja se tipa ne sećam

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ma jok posten samo gradonacelnik glasao u coravu kutiju svi zivi objavili fotku i nikom nista iako je biracki odbor zrebao biti raspusten glasacko mjesto zatvoreno
Opravdanje pa htjeli smo da ucinimo novinarima

a koliko je tek biališta gde je na kraju dana bio ni manje ni više nego jedan listić višta u kutiji u odnosu na zapisnik

Na svim dosadašnjim izborima ta situacija se dešavala na jednom ili dva mesta.
Sada se desilo na više desetina.

Zašto je bitno što je to tačno JEDAN listić? Pa taj listić je jedino što vam je potrebno da biste izveli karusel-glasanje, odnosno takozvani "bugarski voz".

U velikim sredinama to nije moguće, jer sve stranke imaju predstavnike u biračkom odboru, ne poznaju se svi medjusobno, postoje dobri unutarstranački odbori i kradje odmah stižu do opštinskih odbora a odatle pravo u centralu. Šta mislite, kako je u Donjem Brijanju, Kravlju, Gornjem Crniljevu? Svako svakog zna, dve ili tri partije imaju predstavnika u biračkom odboru jer druge nemaju dovoljno članstva u toj opštini, a čak i da ima, bitnije mu je šta misle lokalni moćnici i šta mu narede, briga njega da prijavljuje i dostavlja išta, svaka kontrola je porozna i tamo se stvarno glasa u ćorave kutije, ma koliko bile providne po materijalu.

Ovakav scenirao se mogao predvideti čim su izašli prvi rezultati gde su 4 liste bile u +-1% od cenzusa.

Kao matematičaru mi je sve bilo jasno na početku, međutim RIK ni bilo ko drugi (da sam ja čuo) nije isticao kolika je greška moguća sa tolikim uzorcima i time bar malo pripremio nematematičare na ovakvu mogućnost.

To je to što se tiče brojki, što se tiče neregularnosti, bolje bi bilo da ih nema, jer postoje fotografije i ako se bude pozvala neka strana nezavisna komisija biće velika bruka.

Najlakše bi bilo da se svi ovi oko 5% uđu u parlament jer ponovo brojanje svih glasova ili poništavanje izbora je veliko gubljenje vremena. Vođa se buni jer je glupo da se drugi bune, a on se ne buni i time se opravdava kd svojih glasača koji padaju na patetiku i slične njegove fore.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383723#p383723:225c693f je napisao(la):
Kokos » 29 Apr 2016 10:14 am[/url]":225c693f]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383718#p383718:225c693f je napisao(la):
Trejsi » 29 Apr 2016, 09:33[/url]":225c693f]...

Svedočenje člana RIK-a: via Darko Mišić

.... Ne mogu ti opisati, kao da su ljude sa smetnjama u razvoju stavljali da vode biračke odbore, ma i takvi bi bolje vodili zapisnik.
...

Hm...pa to je bio neki moj utisak nakon glasanja.
Član komisije, onaj što traži u spisku sa lenjirom, i pored toga što mu je koleginica rekla moje ime i prezime, adresu, a ja i broj sa poziva za glasanje, nakon glednja u spisak rekao: "ja ne mogu da ga nađem".
Ja mu pokazao prstom.
Nije mi delovao sluđen i umoran.
Više priglup.

Pa nedjelja jutro, drug je direktno iz kafane otišao da stoji pola dana :D

Sent from my D6503 using Tapatalk

Kod mene u kraju štand sns, dele jaja. Za štandom likovi od 25-30 godina ali ponašaju se i izgledaju kao da su se teleportovali iz 1996, air max, trenerke, kajle...

Radule je lepo rekao danas, posto je Vucic dobio mnogo manje mandata a mnogo vise para potrosio, mnogo je nervozan i zasto i steluju sve ovo. A kao neko ko je pratio celu kampanju znam da su na milione evra potrosili u kampanji. Danas je inace na protestu bilo ok, bilo je sigurno 3000 ljudi, sada sto ovi iz blica i informera kazu par stotina ili 700 malo moraju da lazu..

U nisu je ponistio izbore na opstini medijana jer njegov neki priljepak od stranke nije bio nspisan punim imenom tako neka nebuloza ustvari je imao svega 30 % glasova a djb cak 12 % masina vec radi obilaz ljude koji ce glasati 4

Bane goncić u reklami za loto. Počeo brzo da naplaćuje svoju podršku.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Posto sam na kraju kampanje tj izbora dobio da radim i DJB jer su usli u parlament, mogu da konstatujem samo da nisu imali ni jedan jedini plakat, samo 1 baner ulicni i 4 bilborda, od toga 3 lokalnog karaktera. Novine, brosure i letke su delili i imali jaku net kampanju. Ovo za Dveri mislim da je prenaduvana brojka jer su se slabo oglasavali. Videcemo sns koliko ce da posalje... Oni su stotine hiljada evra pucali na dovlacenje botova,preko 550 autobusa je bilo u Bgdu na zavrsnoj konvenciji i to fotografisani i popisani. Verovatno je jos neso malo promaklo.

Mislio sam na spotove, na netu su najjacu kampanju imale Dveri.

Tragac nadam se da se zezas sa ovim, a inace koliko mi se cini FB je registrovan u Irskoj, deo za Evropu i oglasavanje...

Vrh