relja
Professional
- Učlanjen(a)
- 13.12.2006.
- Pohvaljen
- 19.268
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383525#p383525:chsc5nh7 je napisao(la):tragac » 28 Apr 2016 10:04 am[/url]":chsc5nh7]... A ima i moralnih pandura poput Relje. Relja misli da neko treba da se stidi i kaje što je proveo četiri godine na privatnom, i to isto kao da je to bilo robijanje zbog krađe, otimačine i provala. Tip ljudi koji misli da je znanje monopolizovano, ili bar treba da bude monopolizovano i ograničeno samo na amfiteatre koji su zadnji put luftirani 1974. Ne Relja, znanje je opšte dobro i treba da bude dostupno svima, i hvala Bogu danas je sve više ljudi koji uče kroz rad i procese učenja koji podrazumevaju stvarnu zainteresovanost sujekta za mteriju. Pravo na rad i znanje su zagarantovani svima i to tako treba da bude. A ti nastavi sa moralnim pandurisanjem do prekosutra. Ako je cilj tvog zalaganja i odricanja na faksu bio da po forumima sada pametuješ i vređaš nisi morao. Prvo,zašto bi mene, i bilo koga drugog zanimao tvoj iracionalni hejt (mislim na količinu hejta, ne na objekat) prema privatnim fakultetima? Drugo, šta ti sam imaš od toga što mi ovde držiš čas poštenjaštva? Hoće li ti to poboljšati rejting tvoje diplome na tržištu rada, popraviti karijerne izglede, povećati platu? Trude se i zalažu pekari i mesari zahvaljujući kojima si juters imao doručak, zidar, tesar i armirač, terenski komercijalista, vozač autobusa, kamiona, mašinovođa, i oni nemaju fakultet. Pa ti sledeći put kad odeš po hleb traži pekara sa diplomom ETFa, isto tako i vozača autobusa ili pumpadžiju i mehaničara kad si u kolima. I odbij svakoga ko nema diplomu, ostani gladan, zaglavljen, pokisao, mislim kad već morališeš.
Mene su naučili da gledam svoja posla, a takve stvari se ne uče na faksu. Ni državnom, ni privatnom.
Prvo - ti ne znaš šta ja mislim.
Drugo - ti si taj koji se sam javio, ničim prozvan, da braniš kolegu Dr. Šapića, iako ga niko nije prozivao zbog plagiranog doktorata.
Nisam ti ja kriv što ti sada imaš potrebu da se dokazuješ, da se upinješ po forumu da je ceo svet pokvaren, da se raspisuješ na sporednim temama, stalo pričaš o nekom lažnom moralu. Žao mi je. Iskreno. Prešao si se.
Da meni neko kaže da je moj Mašinac (a nisam bio "briljantan" student) neozbiljna škola, ja bih se samo nasmejao, ne bih ni udostojio diskusije.
Nemam potrebe.
I u tome je razlika između nas.