Šta je novo?

Izbori 2016

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383525#p383525:chsc5nh7 je napisao(la):
tragac » 28 Apr 2016 10:04 am[/url]":chsc5nh7]... A ima i moralnih pandura poput Relje. Relja misli da neko treba da se stidi i kaje što je proveo četiri godine na privatnom, i to isto kao da je to bilo robijanje zbog krađe, otimačine i provala. Tip ljudi koji misli da je znanje monopolizovano, ili bar treba da bude monopolizovano i ograničeno samo na amfiteatre koji su zadnji put luftirani 1974. Ne Relja, znanje je opšte dobro i treba da bude dostupno svima, i hvala Bogu danas je sve više ljudi koji uče kroz rad i procese učenja koji podrazumevaju stvarnu zainteresovanost sujekta za mteriju. Pravo na rad i znanje su zagarantovani svima i to tako treba da bude. A ti nastavi sa moralnim pandurisanjem do prekosutra. Ako je cilj tvog zalaganja i odricanja na faksu bio da po forumima sada pametuješ i vređaš nisi morao. Prvo,zašto bi mene, i bilo koga drugog zanimao tvoj iracionalni hejt (mislim na količinu hejta, ne na objekat) prema privatnim fakultetima? Drugo, šta ti sam imaš od toga što mi ovde držiš čas poštenjaštva? Hoće li ti to poboljšati rejting tvoje diplome na tržištu rada, popraviti karijerne izglede, povećati platu? Trude se i zalažu pekari i mesari zahvaljujući kojima si juters imao doručak, zidar, tesar i armirač, terenski komercijalista, vozač autobusa, kamiona, mašinovođa, i oni nemaju fakultet. Pa ti sledeći put kad odeš po hleb traži pekara sa diplomom ETFa, isto tako i vozača autobusa ili pumpadžiju i mehaničara kad si u kolima. I odbij svakoga ko nema diplomu, ostani gladan, zaglavljen, pokisao, mislim kad već morališeš.

Mene su naučili da gledam svoja posla, a takve stvari se ne uče na faksu. Ni državnom, ni privatnom.

Prvo - ti ne znaš šta ja mislim.
Drugo - ti si taj koji se sam javio, ničim prozvan, da braniš kolegu Dr. Šapića, iako ga niko nije prozivao zbog plagiranog doktorata.
Nisam ti ja kriv što ti sada imaš potrebu da se dokazuješ, da se upinješ po forumu da je ceo svet pokvaren, da se raspisuješ na sporednim temama, stalo pričaš o nekom lažnom moralu. Žao mi je. Iskreno. Prešao si se.

Da meni neko kaže da je moj Mašinac (a nisam bio "briljantan" student) neozbiljna škola, ja bih se samo nasmejao, ne bih ni udostojio diskusije.
Nemam potrebe.
I u tome je razlika između nas.

Prvo, ne mogu da znam štra misliš, sve dok svoje misli ne napišeš na forumu, a to mžeš da radiš selektivno, tako da nikad ne provalim šta stvarno misliš.
Drugo, ti si sam napao lično mene kako se ja navodno kajem što nisam završio fakultet čiji je osnivač Republika pa se sad jelte jedem i očajnički tražim opravdanje u raznim pojavama i dogadjajima na dnevnom nivou.
Treće, , mogao si da završiš i Harvard, to opet ne bi opravdavalo tvoj navijački stav.
Četvrto, u srpskom jeziku se skraćenice koje sadrže poslednje slovo pune reči pišu bez tačke na kraju. (Dr a ne Dr.) mada ostavljam mogućnost da si to namerno uradio da ispadneš ironičan. OK, srpski ti nije išao, al si ljuštio integrale i polinome, pa aj da ti to ne zamerim.
Peto, iznošenje nekritičkih, i apiorno unipolarnih stavova o nekoj drušvenoj pojavi u Srbiji je suludo (Mašinac je savršen, Megatrend je iz pakla, itd).
Šesto, već sam rekao u raspravi sa tobom negde u decembru mislim ša je moj stav u ovome i rekao si da se načelno slažeš, sada opet napadaš.
EDIT Sedmo, možda najvažnije, iskreno žalim ako ti je neko sa privatne škole ili fakulteta uzeo radno mesto koje si ciljao. Mada koliko znam privatni fakulteti kod nas nemaju inženjerske programe, osim ako u sred sveopšte globalne oskudice inženjera nisi hteo da baciš tehničku olovku i umesto inženjerstvom se baviš komercijalom ili javnim sektorom.
Čestitam što si završio Mašinac, ali da si u nečemu sposoban i dobar dokazuj se na tržištu rada, a ne ovde na forumu, osim ako ga nisi završio da bi se ovde qrčio nama koji nemamo neke "silne čkole".

Ljudi temo o skolstvu mozete da otvorite mozda sto skole ucestalo gore
A ovdje se vratite temi
Inace Relja je zaposlen

Tragač, ti stvarno imaš kompleks :)
Pa čoveče, zar ti stvarno misliš da mene stvarno u životu zanima za to koju si ti školu završio, da se ti toliko upinješ? :)
(Mašinac nije savršen :) )

8926c73814c87005f9c5aea5490d94af.jpg

Podzemni prolaz kod Usca

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383652#p383652:15xoemzn je napisao(la):
relja » 28 Apr 2016 08:20 pm[/url]":15xoemzn]Tragač, ti stvarno imaš kompleks :)
Pa čoveče, zar ti stvarno misliš da mene stvarno u životu zanima za to koju si ti školu završio, da se ti toliko upinješ? :)
(Mašinac nije savršen :) )
Iimam komplekste jel nesam čkolovo. Možemi se :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383651#p383651:2a9auzv4 je napisao(la):
direktor » 28 Apr 2016 08:12 pm[/url]":2a9auzv4]Ljudi temo o skolstvu mozete da otvorite mozda sto skole ucestalo gore
A ovdje se vratite temi
Inace Relja je zaposlen
Već sam odgovorio tvom klijentu, drveni.

Nov sam na ovom forumu i primećujem da i ovde postoji stari tradicionalni napuš, sli ovde je to, čini mi se, mnogo pristojnije i prisnije nego na drugim mestima. :) Kul.

Što se tiče teme, danas u Politici čitam članak o "novim snagama" u parlamentu - Šešelju i Raduloviću, odnosno o SRS i DJB. "Obe opcije su podjednako ekstremne, ali na različitim tačkama" i sve u tom stilu. Nisam mogao da verujem šta čitam. A smatrao sam da je Politika ozbiljna novina...

Sent from my LG-H320 using Tapatalk

Problem saDJB je što nikako da se izjasne o spoljnopolitičkoj orijentaciji Srbije, potpuno su fokusirani na interne probleme. Nisam čitao i ne znam ko je autor članka, ali to “ekstremne“ može lako da bude i dvosmisleno.

Jedina sansa im je da na ovih 15 birackih mjesta gdje se ponavlja glasanje uzmu glasove

Mentoličine ne znaju ni krst sa 4 ocila da izlepe kako treba, velike su to patriote...

Cela sad opozicija da pozove da se glasa za Dveri na tih 15 mesta, ako ima iole pameti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383718#p383718:3ebjjlxs je napisao(la):
Trejsi » 29 Apr 2016, 09:33[/url]":3ebjjlxs]Mentoličine ne znaju ni krst sa 4 ocila da izlepe kako treba, velike su to patriote...

Cela sad opozicija da pozove da se glasa za Dveri na tih 15 mesta, ako ima iole pameti.

Kao što sad svi odjednom pokazuju tri prsta spojena, tako je i ovo nova demagogija. Ocila se crtaju jedna ka drugim jer Srbin Srbinu ne okreće leđa, bla, bla truć..

A što se tiče izbora, rekao sam i pre njih (pre svega zbog broja upisanih birača), a kažem i sada ovo su verovatno najnereguralniji izbori posle 2000. Pretpostavljam da će Dveri organizovati neke proteste ako ostanu ispod cenzusa, neću da kažem da ih treba podržati, ali mislim da bi trebalo tražiti potpuno poništavanje ovih izbora.

Evo jednog zanimljivog posta sa fejsbuka:

Svedočenje člana RIK-a: via Darko Mišić

"Kada se vidimo objasniću ti ceo tok kradje u detalje, bio i gledao. Ovih 2% biračkih mesta o kojima se danas diskutovalo su ona mesta koja su pukim slučajem isplivala. Objasniću ti i kako se došlo do tih 164 mesta.

Imao sam tu čast da pratim ceo tok postupka kao član proširenog sastava RIK-a, i tu čast da u ime RIK-a primam sve zapisnike za rasinski okrug, tokom cele noći nedelje na ponedeljak. Za Beograd smo sa izbornim materijalom krenuli tek u podne u ponedeljak.

Ne mogu ti opisati stepen infantilnosti koji postoji u ovoj kradji izbora. U poredjenju sa SPS-om i njihovim kradjama 90ih, ovo je kao da gledaš orangutana kako pokušava da jede viljuškom i nožem.

Kažeš svaka stranka dobija svoj primerak zapisnika. Ne, to prosto nije tačno. Nisu podeljeni primerci zapisnika na biračkim mestima gotovo u svim selima rasinskog okruga. Prosto nisu. Iz zapisnika ti ne možeš da raščivijaš da li je iko i bio na tom biračkom mestu. Ne mogu ti opisati, kao da su ljude sa smetnjama u razvoju stavljali da vode biračke odbore, ma i takvi bi bolje vodili zapisnik.

Ima bar 15 zabeleženih slučajeva gde zapisnici nisu ni dostavljeni u originalu. Nego su baje samo donele neku vreću i na pitanje gde je zapisnik odgovorili da njima niko nije rekao da treba da prave neki zapisnik:

Preko 100 mesta, da je zabeleženo, nema potpisa na zapisnicima - sve je ispisala jedna osoba, stoje neka imena članova biračkih odbora ali je to pisala jedna osoba jednim rukopisom, nema potpisa.

Nasumična provera vreća sa Kosova je pokazala da zapisnici nemaju nikakve veze sa onim što je u vrećama.

U medije, naravno, ide malo toga. Opozicija je zatečena time na koji način se kralo, jer niko živ nije to očekivao. Recimo - prilikom unosa podataka iz zapisnika u "web", kako zovu aplikaciju RIK-a, uočen je nemali broj slučajeva da neko unese 5, a stoji 52, kao slučajno.

Ne možeš ni zamisliti koliko flagrantnih primera kršenja zakona i zdravog razuma ima.

A to su slučajevi koji su uočeni.
Realnom kontrolom bio je pokriven isključivo krug dvojke u Beogradu. Reći da je opozicija kriva što nije dobro pokrila druga mesta je ravno izvinjenju bratu Djuri što te tukao.

Suštinski, kriv je onaj koji laže, jer taj i krade.

Vučićev problem je taj što ne da nije imao oko 50%, pitanje je da li je uz svu kupovinu glasova, pretnje i kampanju od par desetina miliona evra uspeo da dogura do 40%. Mislim da je realno dobio tu negde, izmedju 40 i 43%. To je sa kupovinom glasova, potpunom kontrolom medija, zloupotrebom državnih resursa, pretnjama, ucenama i svim drugim oružjem iz arsenala diktatora."

Ova krađa je proto jeziva. Nadam se da će ipak DSS-Dveri preći cenzus a da će opozicija ostati ujedinjena bar do formiranja novog saziva skupštine.

Meni nije jasno oko RIK.
Ugledni ljudi, mahom profesori Univerziteta u Beogradu, da pristanu na sve što im traži onaj šljam odozgo, i još sevužive u ulogu i budu tako bahati i bezobrazni? O Kovačeviću sam imao jako dobro mišljenje, ali ovakvo njegovo nastupanje je sramno. Čovek ugledni profesor , pred penzijom, šta mu to treba? Ovog drugog neću ni da konentarišem, iako je Vučićev čovek i prima pola miliona mesečno, ali toliko se nisu trudili ni devedesetih članovi SIK i RIK da se uvuku Slobi i Miri.
Budite ljudi, podnesite ostavke, neka Vučić posle postavi neke svoje da mu namaknu i četiri miliona glasova .Ovako ste običan režimski dekor i učestvujete u bezobzirnoj pljački koja je nikad očiglednija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383732#p383732:2pg14rgb je napisao(la):
tragac » Pet Apr 29, 2016 12:17 pm[/url]":2pg14rgb]Meni nije jasno oko RIK.
Ugledni ljudi, mahom profesori Univerziteta u Beogradu, da pristanu na sve što im traži onaj šljam odozgo, i još sevužive u ulogu i budu tako bahati i bezobrazni? O Kovačeviću sam imao jako dobro mišljenje, ali ovakvo njegovo nastupanje je sramno. Čovek ugledni profesor , pred penzijom, šta mu to treba? Ovog drugog neću ni da konentarišem, iako je Vučićev čovek i prima pola miliona mesečno, ali toliko se nisu trudili ni devedesetih članovi SIK i RIK da se uvuku Slobi i Miri.
Budite ljudi, podnesite ostavke, neka Vučić posle postavi neke svoje da mu namaknu i četiri miliona glasova .Ovako ste običan režimski dekor i učestvujete u bezobzirnoj pljački koja je nikad očiglednija.

To što je neko profesor ili što je imao sve desetke jako malo govore o nečijem moralu i ljudskosti. Kovačević je član Rasimove stranke, možda najljigavije stranke od ovih satelitskih uz bivšu Dinkićevu. Još kad imaju skoro ili preko 7 banki a i dalje se guraju negde, to mi je tek fuj.

Pogotovo Pravni gaji te iskompleksirane persone. Npr. jedan Oliver Antić. Ili Selaković. Ili Đurđević.

Hahahaa...
Farsa se nastavlja.
Politicki pluralizam u Srbiji ne postoji, nije postojao i nece postojati.

SNS je na vlast dosao na ideji (prici) nacionalnog ponosa i dostojanstva.
Sasvim logicno da im je narod razocAran u prethodne kojima je glavna (deklarativna) parola bila "evropa nema alternativu" poverovao.
Posto su se dela SNS-a maksimalno razlikovala od retorike pre osvajanja vlasti (dela su "evropa nema alternativu), pa se pojurilo u Briselske pregovore i legalizaciju nasilnog prekrajanja granica Srbije, posto se nastavilo sa gusenjem domacih i subvencionisanjem stranih investitora (...)
logicno da se na prici nacionalnog otreznjenja mogu otrgnuti glasovi koje je dobila SNS.

ZATO JE JEDNA MARGINALNA POLITICKA SNAGA koju cine DSS-DVERI toliki trn u oku vladajucoj kliki!!!

Ne smeta SNS-u DJB, jer Radulovic ce uzeti (je uzeo) deo glasova prvenstveno DS-u.

Sto se clanova RIK-a i poredjenja sa 90-tim tice...
Drugari, pa opozicija od vracanja visestranackog sistema u Srbiju 1990. godine nije bila jadnija!!!
Ovde nema vise price o sukobu misljenja.
Na sceni su klasicna neprijateljstva.
Ili si za vladajucu ekipu, ili si neprijatelj napretka i treba te pocistiti.
Ocekivati upravo od ljudi koji su se 20-30 godina borili (i istrosili) da vode borbu za bolje sutra je ili naivno, ili maksimalno sebicno!!!

"Izvolite vi mladji, mi vise nemamo ni motiva, ni snage" - to vam nece reci, ali tako razmislja i ovaj prof. i neki drugi, i treci...

Sve je jasno..,

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Meni nije jasno oko RIK.

Pa prvi ti ''ugledni'' profesori Pravnog fakulteta su najveci olos i sljam koji postoji. Iza price o vladavini prava, demokratiji, ljudskim slobodama, stoje deca komunistickog rezima koji samo menja oblicje i naziv. Od Komunisticke partije, preko Slobinih pulena, do danasnjeg dana, to je jedna DB druzina koja cuva i gaji samo svoje. Pridruzi im sudije Ustavnog suda i dobices slag na torti. Nema prava u Srbiji. Porobljeni spolja, ponizeni iznutra sopstvenom neukoscu i degradacijom pameti i morala.

Vrh