Kao što ima nekorektnoh majstora, ima i nekorektnih ljudi.
Npr. ja neočekujem da me čovek pozove opet, ako mu zamenu plovka u vodoktoplicu naplatim 5000 dinara, zato što je npr. danas nedelja ili tako nešto. Majstor zarađuje od posla, za njega nema subote i nedelje. Pričam o sebi...Ako me neko zove, a nemam neke stvari koje sam isplanirao za taj dan, koje su neodložne...Zašto ne bi otišao da zaradim? Pa ja od toga živim...Isto tako, ne mogu da naplatim zamenu grejača bojlera 500 dinara, jer tu ima posla.
Niti cu na deo koji sam kupio da bi nekome ugradio, da uračunam svoju proviziju u cenu. Ako grejač od bojlera košta 2000 tamo gde ga kupim, mušteriju košta isto toliko + moje ruke. Niti cu da naplatim, što sam poneo stari deo koji sam zamenio, da bacim u kontejner i slično.
Mušterija prema meni nema nijednu drugu obavezu, osim da mi plati onako kako smo se dogovorili, ako je zadovoljna obavljenim. Ne tražim od nje da mi bude drustvo za razgovor, da mi toči rakiju i kuva kafu. To ce da pije sa svojim prijateljem, a ja sam došao iz drugog razloga. Cene govorim unapred, barem okvirno. Nema videćemo i dogovorićemo se. Mogu da kazem da će nesto biti 2500-3000 dinara. Ali nikad necu reci da moze da bude 500, a može i 5000.