Postovani,
Osecam moralnu obavezu da podelim sa vama (clanovima foruma) jako neprijatno iskustvo sa majstorom sa kojim sam u kontakt i stupio preko foruma i koji se predstavlja kao Medekobrada.
Naime, inicajalno smo se dogovorili da mi radi kuhinju, malo predsoblje i tv zid. Dogovor je bio cena materijala i njegove ruke 25-30%, prvo je receno 25% jer je u planu da radi i ceo stan pa moze i manji procenat, a posle smo se usaglasili i na 30% sto je meni odgovaralo, to isto mozete da vidite i na njegovim prethodnim postovima da toliko naplacuje, takodje dogovor je bio da se tehnika/sudopera/slavina i sve dodatno ugradjuje besplatno, takodje u njegovim prethodnim postovima isto to mozete da vidite da napominje da to radi besplatno.
Ja sam bio presrecan jer sam planirao da opremim ceo stan namestajem po meri i sto sam nasao nasao majstora koji radi po toj ceni. O karakteru, naravi i majstorskim sposobnostima necu govoriti. Dostavljen mi je predracun materijala sa astronomskim iznosom za "samo plocasti materijal", Medjutim kao neko ko se prvi put susrece sa izradom namestaja po meri i ko se ne razume koliko je materijala potrebno za sta, uz napomenu majstora da sve sto bude visak ce biti vraceno i sav naruceni materijal ce da bude unesen u moj stan posto ce da sklapa na licu mesta, kazem mu da narucuje i da pocne da radi. Radovi su tekli 7 dana otprlike, nisu se zavrsili do kraja, posto mi znaci da sve bude gotovo sto pre, trazim mu ponudu za deciju sobu da bi dalje narucili materijal. Dobijam ponudu za plakar sirine 3.6m, radni sto sa fiokama, i dve jako uske vertikale. U ponudi stoji kolicina plocastog materijala preko 160 m2 i kant traka preko 800m izmedju ostalih stvari. Poverenje koje sam imao na pocetku se izgubilo u momentu, kolicina materijala mi se ucini prevelika, raspitam se na vise mesta, uzmem sam da merim i shvatim da smo daleko daleko od te cifre i tu klupko pocinje da se odmotava. Suocim se sa majstorom, pitam ga za objasnjenje, objasnjenje je da je stovariste pogresno preracunalo, nema dogovora, odustajemo od decije sobe. Uzimam ponovo predracune i "narucen" materijal za kuhinju, predosblje i tv zidu, na predracunu stoji 133 m2 za drvni dekor, pored ostalih milion drugih stavki (drvni dekor se koristio za 3m kuhinje (bez radne ploce i frontova gornjih elemenata), ostrvo sirine 2.44m i vertikalu na tv zidu sirine 30cm) trazim objasnjenje i pitam gde je ta kolicina materijala, nudim da premerimo zajedno materijal i da vidimo kako da resimo situaciju, dolazimo u veoma konfliktnu situaciju. Majstor me pita za predlog resenja, trazim da izadje iz stana da ne radi vise nista i da vrati deo novca koji je uzeo na ime "materijala" posto mi je isporuceno daleko manje materijala od onog koji mi je naplacen, na sta majstor pristaje. Odlazimo do njega, vraca mi samo deo dogovorene sume koja je recena da ce biti vracena uz odbijanje da vrati dogovoren iznos.
Dan posle toga, javljam se ponovo majstoru da probamo da resimo konflikt koji je nastao nudeci dva resenja. Prvo resenje je bilo da zavrsi kuhinju do kraja za moj novac koji je i dalje kod njega i da zatvorimo celu pricu bez ikakvog preracunavanja, a nije mala kolicina novca, a drugo resenje je bilo da premerimo ceo materijal koji je iskoriscen, da preracunamo sve ponovo, dodamo procenat na ime restlova i pomnozimo sa njegovim procentom (30%) i ako nedostaje novca da mu dodam sta treba, a ako se uklapamo samo da zavrsimo posao. Oba moja predloga resenja je ODBIO.
Tako da ljudi, uvek pitajte na vise strana, ne budite naivni kao ja, ne verujte nepoznatim ljudima, a glavna pouka "Ako nesto zvuci previse dobro da je istinito, verovatno nije".
Napomena: Sve gore napisano su cinjenice i za sve posedujem dokaze kao i svedoke.