Šta je novo?

Iskustva sa majstorima

@Zarkovo
Na osnovu slika vidim da je uradjeno kako treba. Uglavnom se najbolje vidi na licu mesta.
Sto se cene tice ona ide od 14 do 20 eura po kvm. Ako je veliki format plocica-skuplje je. 25 eura uzimaju profi majstori tako da ti je to to.
Lakse je i jeftinije raditi pod nego zid. Mozda si mogao malcice spustiti cenu.
Ma moj kum je decko sav pogubljen, prvog kojeg je zvao odmah je prihvatio ponudu, a ima u njegovoj ulici keramicara koji radi za 18eura, cak i bolje od ovog, kaze glupo mi bilo da mu kaze da nece kad su se vec culi...

Pokusacu da objasnim i zasto ima dosta prituzbi na majstore i zasto je neko naplatio vise. Generalno vazi za sve majstore ali cu ja govoriti na primeru stolara. Prvo , nema stotine stolara u Beogradu a i da ima nisu svi dobri. Posao je stihijski i kad se recimo useljava projekat sa par stotina stanova onda se u tom momentu pojavi trenutna potraznja za isto toliko stolara. Imate stolarske firme koje imaju par stolara,samostalne stolare koji rade u okviru porodice i stolare koji rade posle svog nekog osnovnog posla. Oni dobri koje svako zeli imaju ogranicen broj koliko mogu da urade i posto nemaju termine vi ste prinudjeni da trazite ili manje sposobnog ili iz unutrasnjosti. Onaj koji je manje sposoban ce vam skarabudziti onoliko koliko ume i vi ste s pravom nezadovoljni. Onaj iz unutrasnosti mozda ce vam uraditi perfektno i povoljno ali problem ce nastati kad treba ponovo da dodje i otkloni neki propust ili garanciju. Ima i dobrih stolara koji ce prihvatiti vise poslova van svojih mogucnosti i onda ce vam traziti daleko vise od normalne cene. A kod kompleksnih poslova kao sto je enterijer ako ste pretrpani poslom uvek nesto moze da krene pogresno, zurite, gresite, materijal kasni ili ga nema , nema radnika ili se razbole i mnogo toga. I onda vam kasni izrada a platili ste vise. Imate i stolare koji su stvarno dobri ali su vama skupi. Oni ne gomilaju posao i uzimaju onoliko poslova koliko mogu da urade ali traze bolje poslove i zaradu. Radije sede nego da dozvole da da ih posao pojede.
A onda naidje period kad posla nema i vi ustvari i ne saznate koliko ste povoljno mogli da uradite posao. I to se desava decenijama i kad je neko pomislio da je bilo majstora koliko hocete.
Zato one majstorske usluge koje nisu hitne planirajte unapred i prikupite vise ponuda. Izbora uvek ima osim kad je nesto hitno.
Ko trazi jeftino naci ce,ko trazi povoljno naci ce, a onaj ko plati skupo sam je kriv.

Ugradio sam pvc prozore a nakon toga su moleri bili da urade termo izolaciju i obrade tu sta sve treba. Ok uradili su posao kako treba(99%) ali su mi ODRALI parket na jednom delu ispred balkonskih vrata. Pronto i te za***ancije ne pomazu. Da li ce lak za parket pomoci da bar malo vratim parket u prvobitno stanje ?

Poslednja izmena:
Ugradio sam pvc prozore a nakon toga su moleri bili da urade termo izolaciju i obrade tu sta sve treba. Ok uradili su posao kako treba(99%) ali su mi ODRALI parket na jednom delu ispred balkonskih vrata. Pronto i te za***ancije ne pomazu. Da li ce lak za parket pomoci da bar malo vratim parket u prvobitno stanje ?
Ja sam sa orasom sredii ogrebotine od auta na akumulator.
Oras (za jelo sto jedemo), uzeo dva trickomada i trljao o ogrebotinu. 90% je bolje.
Ko ne zna ne vidi ogrebotinu.

Vrh