Šta je novo?

Iskustva sa majstorima

Renoviranje nakon 25-30god, konačno kod mame u stanu. Završni aparati i nameštaj se ugradjuje itd...
Ništa nije valjalo u stanu ni struja, ni roletne ni voda itd...Bukvalno je stan bio u jezivom izvornom stanju.
Najbolje je što smo pobacali na kraju brdo nepotrebnih stvari(ovo sam otkrio da je veoma veliki problem ljudima) i otkrili da je stan dobar, velik i veoma funkcionalan 😉😆
Pogledajte prilog 230565

Pogledajte prilog 230566Pogledajte prilog 230567

Za detaljisanje nismo imali vremena i radilo se i dogovaralo sve na brzinu, zbog nedostatka vremena u posvećivanju, to jest mama se dogovarala ja sam poslao samo Izvodjača da se snadje i da je nagovori da sve menjaju i da pobaca bespotrebne stvari.
Kako god ja sam prezadovoljan.
Pogotovo kada odem za par dana i vidim sve sa ugradjenom stolarijom, nameštajem i aparatima 💪
Bas lepi paneli za kupatilo. Moze preporuka ko je postavljao? Planiram i ja uskoro da renoviram. 🙂

Bas lepi paneli za kupatilo. Moze preporuka ko je postavljao? Planiram i ja uskoro da renoviram. 🙂
Drugar-Izvodjač iz Novog Sada, sve radove je on radio, to jest njegovi majstori.
Generalno mi sve on renovira, samo vidi oko cene da se odmah zna nije jeftiniji, ali stvarno mogu da ga pohvalim.
Sada je drugarovom bratu u Zemunu čini mi isto renovirao stan, ne komplet kao meni, tako da eto. Sutra idem sa njime baš da se nadjem oko nekog većeg posla, ali svakako da ću proslediti njegov kontakt u privatnoj poruci.
Ukoliko je manji posao i velika udaljenost mislim da se zbog cene ne isplati obojic, ali to se vi dogovarajte, šaljem kontak u privatnoj poruci i detalje.

Ne znam da li je pitanje za ovu temu, ali planiram da odradim toplotnu izolaciju na vikendici. Ne bih ništa posebno radio, neku standardnu izolaciju. Vikendica je na sprat, i ima ukupno 70 kvadrata.
Da li imate grubu procenu koliko bi to koštalo za neki osrednji materijal i osrednji stepen izolacije?
Ako neko ima dodatna iskustva sa izolacijom, zainteresovan sam da čujem 🙂

I ja moram da pohvalim vodoinstalatera Tomasa koji je ovde preporucen🙂 sjajan majstor, mada kod mene je bilo jednostavno, samo je menjao bojler i cesmu u kuhinji.

I da ponovim pitanje za bravara, ako imate da mi nekog preporucite (zamena brave i cilindra), centar je u pitanju.

Da li ima neko sa foruma iskustva sa pravljenjem skrivenih vrata ili preporuku za majstora za iste? Nesto ovog tipa:

1741519085127.png

Takodje mozda nije ovo prava tema, ali koje radnje biste preporucili za kupovinu keramike i sanitarija, prosli put kad sam renovirao pre 5 godina secam se da sam nalazio neke radnje i po periferiji koje su iste modele prodavali znacajno jeftinije.

Ne znam da li je pitanje za ovu temu, ali planiram da odradim toplotnu izolaciju na vikendici. Ne bih ništa posebno radio, neku standardnu izolaciju. Vikendica je na sprat, i ima ukupno 70 kvadrata.
Da li imate grubu procenu koliko bi to koštalo za neki osrednji materijal i osrednji stepen izolacije?
Ako neko ima dodatna iskustva sa izolacijom, zainteresovan sam da čujem 🙂
Stiropor 10 cm mrežice lepak i završna boja to recimo 5000 evra sa obradom oko prozora
Prvo reši prozore pa radi fasadu

Moze li preporuka (opstina Rakovica pa pozeljno neko blize da ne prelazi pola grada) za busenje 4 rupe u betonskom zidu, i eventualno da se "ucvrste" i stavi malo maltera, gipsa ili cega god jer srafovi koje sam dobio nisu predugacki a ovo ipak sluzi za sigurnost... ovo zelim da zakacim, samo su kod mene dosta manji srafovi
a26a7dc345cbd9226eae8197fad9bb35.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Buse se rupe stavljaju tiplovi pa onda se zašrafi vrv dobijo neke jeftine srafove i tiplove

Kupio sam drugacije nego sa slike, cekam da stigne, dodju dzinovske tiple neke koje treba da se izbuse u beton i ucvrsti pa ono, bilo koji majstor s hilti, snacicu se vec :)

Moze neko da mi preporuci majstora samo 2 rupe na betonski zid da se izbriše i tiplovi što imam stave? Ne mogu nac Google mi izbaca samo sečenje betona i za aspirator, hausmajstori 6k traže sto je mnogo za 2 rupe, Rakovica je u pitanju

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

Nasao ali tek kad dodje shvatih da treba struja za busilicu a u garazi je nemam, a ni kontakt ljudi do mene koji imaju... pa i dalje trazim al neko s busilicom na bateriju, ili da ima agregat, ne znam vise, previse cimanja postade

Svaka čast na istrajnosti, aj' pa da nađete i taj agregat daće bog.

Nasao ali tek kad dodje shvatih da treba struja za busilicu a u garazi je nemam, a ni kontakt ljudi do mene koji imaju... pa i dalje trazim al neko s busilicom na bateriju, ili da ima agregat, ne znam vise, previse cimanja postade
Nemoguće da cela garaza nema utičnicu

Moguće, u mojoj ulici moja i još jedna garaža imaju struju, ostale nemaju.
Ali ovaj problem bi rešio sa dugačkim produžnim kablom i pozajmi struju od komšija sa 1 . sprata.
Svaki majstor bi trebao da ima ovo
IMG_0584.png

Imao je majstor 15m produzni ali ovo su garaze koje su isturene od zgrada tako da ima vise od 15m a garaze do mene obje imaju struju ali ne znam ljude i ne mogu uskladit kad ce doci majstor sa kad ce oni biti kuci da sidju i otvore, mada mozda rijesim ako nadjem nekog s busilicom na bateriju a mislim da jesam.
Da je moja garaza licno uveo bih struju no placam 100 eura za privilegiju imanja garaze u koju auto jedva stane...

Imao je majstor 15m produzni ali ovo su garaze koje su isturene od zgrada tako da ima vise od 15m a garaze do mene obje imaju struju ali ne znam ljude i ne mogu uskladit kad ce doci majstor sa kad ce oni biti kuci da sidju i otvore, mada mozda rijesim ako nadjem nekog s busilicom na bateriju a mislim da jesam.
Da je moja garaza licno uveo bih struju no placam 100 eura za privilegiju imanja garaze u koju auto jedva stane...
To uskladjivaje meni oduzme previše energije, pogotovo kada su u pitanju neke po meni gluposti, ali šta ćeš nekad i to moraš.

Baterijski hilti i gotov posao za 5 minuta. S druge strane naći majstora koji hoće da dodje i izbuši dve rupe verujem da je izazovniji poduhvat.

Мсм да сам видео да у Макси дому може да се изнајми алат ако немаш никога са батеријским хилтијем, или дугачком моталицом, али препорука је свакако да се купи добар алат, трајаће.
Ја имам некии хилти који су користиле буквл 3 генерације у мојој породици, а пре неки дан сам га и ја користио и ради супер.
П.С. У принципу можеш и обичном бушилицом то да урадиш, само ће ти требати пола дана и врв ће ти после требати нове бургије.

Vrh