Tza3 » Нед Мар 29, 2020 10:29 pm[/url]":39a3z960]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721848#p721848:39a3z960 je napisao(la):
Садко » Ned Mar 29, 2020 5:47 pm[/url]":39a3z960]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721836#p721836:39a3z960 je napisao(la):
Tza3 » Нед Мар 29, 2020 4:28 pm[/url]":39a3z960]Evo da se javim kao još jedna osoba koja nema nameru da se vrati u Srbiju. Zapravo, posle svega ovoga, još više volim i poštujem zemlju u kojoj sam trenutno i želim ovde zauvek da ostanem, radim i plaćam porez.
Хвала ти што си поделио своју мисао са нама. Волео бих да чујем нешто конкретније и подробније.
Rado ću podeliti svoje iskustvo iz poslednje dve nedelje
Živim i radim u Kanadi poslednjih godinu dana. Ovde sam iz porodičnih razloga, ne zato jer mrzim Srbiju ili jer mi je tamo život bio užasan.
Ovde imam status rezidenta, nisam državljanin Kanade.
Posao mi je u turizmu - dakle najgori mogući scenario što se tiče rada trenutno. Poslodavac je zatvorio lokal polovinom marta i svi smo ostali bez posla. Medjutim, isplatiće nas kao da radimo do kraja meseca, pun iznos. Nakon toga, imam pravo na osiguranje za nezaposlene koje će država da mi isplaćuje - 2000$ mesečno dok se stvari ne stabilizuju (ne živim u iluziji da je ovo održivo rešenje na duge staze).
Samo pola kirije plaćam ovog meseca jer je stanodavac svestan težine situacije i sam mi to predlaže. Dzastin Trudo ne drami, uliva poverenje, ostali političari su odmereni i ozbiljni. Nema stresa ni panike. U mestu gde živim ljudi ne izlaze napolje ako ne moraju, svi se pridržavaju preporuka vlade (iako ni ovde nema toalet papira u radnjama, to je izgleda trademark ove epidemije :blah:
)
Kanada poziva sve svoje građane koji su u inostranstvu da dodju kući. Nudi kredite za ljude koji ne mogu da plate kartu.
S druge strane, Srbija zatvara granice i poručuje svojim DRŽAVLJANIMA da ne dolaze. Odnos prema ljudima iz inostranstva koji nemaju šta drugo nego da dođu kući - medijski linč. Ostale poteze državnog vrha ne bih ni da komentarišem.
Meni sasvim dovoljno.