Kvalitetno zelenilo je skupo, i zahteva konstantno odrzavanje. Mozda na Mediterranu i Asiji imaju smisla za to - nisam to nesto primetio ni na zapadu ako su javne povrsine u pitanju. Izuzetak su mozda Englezi - oni su nerds za gardening i razume se izvrsno i u taksonomiju trave. Trave su jako bitne u mikroklimatologiji grada - dok mi ne stignemo da to ozbilno shvatimo - a izgled je nerealan - ostavio bi to buducim generacijama. Dobar travnjak je izbor dobrih travnih vrsta - mi propustamo prirodi da sama odluci - a najizgled u srpskim gradovima dominiraju jednogodisnje trave (tkzv. terofiti), koje su sve nekvalitetne. I ako svi trave morfolsosko izgledaju dosta slicno - ekolosko se mnogo razlikuju. Poput travnjaka u stdionima - za koje FIFA ima stroge propise - naivno nije. U Svajcarskoj je strog kriterijum za taksonomski izbor u potravnjanju pratecih padina uz autoputeve. Nek neko pokaze da postoji slican dokument za srpske niskogradevinske projekte. Nije Srbija uredena ni za travnjake - pa mislim da je po tom pritanju ovo bolje resenje sto ne podrazumeva novi intelektualni izum.