Piccolo
Advanced
- Učlanjen(a)
- 25.03.2013.
- Pohvaljen
- 6.798
5) dobio sam malo parce mozaika (zlatno naravno) za uspomenu kao poklon (kaze samo specijalni gosti dobijaju ).
Svi smo mi specijalni za SPC kad platimo.
5) dobio sam malo parce mozaika (zlatno naravno) za uspomenu kao poklon (kaze samo specijalni gosti dobijaju ).
Bio sam posle Spasovdanske litije, bilo je oko 9 uveče, i svetlo jeste bilo dosta prigušenije. Verujem da blješti samo kada su liturgije i bdenija. Mada meni je ovako bilo dosta lepše. Pogotovo bočni oltari. Definitivno eksperimentišu još uvek sa osvetljenjem Takođe vidi se da pokušavaju da naprave kontraste. Ikonostas je najbleštaviji, a bočne priprate najtamnije. Takođe su smanjili ono plavo svetlo u kupoli, pa sada nije toliko veštačko. A na galerijama, gde su one bifore sa mozaikom anđela, isijava mnogo toplije svetlo, pa onda izgleda kao da te unutrašnje prostorije u Hramu obasjavaju same sveće Verujem da će uskoro naći pravu kombinaciju osvetljenja, jer koliko sam skontao, svaki delić je podesivJel upaljena sva rasveta posto ne blješti kao na većini prethodnih fotografija sada je nekako ujednačenije.
Svi smo mi specijalni za SPC kad platimo.
Primećujem da su u posljednje vreme popularni ruski krstovi. Kad se počelo ovako intenzivno s tim? Ne znam da li neke srednjevekovne ili novovekovne srpske crkve imaju od tada te ruske krstove. Čisto sumnjam. Rusofilija rasprostranjena, a srbofilije slabo ima.Pogledajte prilog 165305
Šta predstavlja ova mrtvačka glava? To nisam viđao pre, čini mi se..
Ruski krst nema gornju "dasku" sa ispisom INBI ili Царь Сла́вы. Počinje da se koristi od 17og veka posle reforme partijarha Nikona... A dobio je ime ruski jer je korišćen na dosta njihovih grbova i slično. Ali krst je krst Evo dole primera raspeća iz Visokih dečana, sa sve lobanjom i "ruskim krstom"Primećujem da su u posljednje vreme popularni ruski krstovi. Kad se počelo ovako intenzivno s tim? Ne znam da li neke srednjevekovne ili novovekovne srpske crkve imaju od tada te ruske krstove. Čisto sumnjam. Rusofilija rasprostranjena, a srbofilije slabo ima.
samo tozla bakiIz budžeta Srbije još četiri miliona evra za gradnju Hrama Svetog Save
Vlada Srbije je iz budžetske rezerve dodelila još 472 miliona dinara za gradnju Hrama Svetog Save u Beogradu.www.021.rs
Pogledajte prilog 165305
Šta predstavlja ova mrtvačka glava? To nisam viđao pre, čini mi se..