Po čemu nepotrebno?Kicerica,da se okrene jos koji euro.Totalno nepotrebno kicenje.
Slažem se da je za sad čudno, ali trebamo se navići.Po meni je ovo odličan potez samo iz razloga jer je fasada hrama inače monotona, pa da je malo razbije..Neproporcionalno je stubovima koji sad izgledaju manje. Trebalo je da izrezbare ono što je već bilo na fasadi, a ne da prekrivaju, tada bi bilo ok, a ovako je šire nego što je trebalo.
Slažem se da je za sad čudno, ali trebamo se navići.Po meni je ovo odličan potez samo iz razloga jer je fasada hrama inače monotona, pa da je malo razbije..Neproporcionalno je stubovima koji sad izgledaju manje. Trebalo je da izrezbare ono što je već bilo na fasadi, a ne da prekrivaju, tada bi bilo ok, a ovako je šire nego što je trebalo.
Da moguće da je svetlost. Ja sam danas to slikao u Hramu da bi vam pokazao. Ali mi je tada razlika delovala velika. Kao da je cela oltarska apsida u donjim delovima svetlija. Možda je samo igra svetla. Pomislio sam da je prašina jer je taj mozaik radjen prvi posle kupole. Jer ako ste pogledali kivorujum iznad Oltara, koji je mozaikom pokriven, izgleda kao da je sneg po njemu zbog prašine. Jer se u Hramu i dalje radilo sa raznim brusenjima kamena i ostalog. Sećam se kada su vrata montirali, bušili su mermer i vetar je sve unosio u Hram.Ja mislim da je to do svjetlosti , odnosno do ugla iz koga je slikano? Razmišljam da ne bi miješali razne materijale a i sigurno su rađena detaljna ispitivanja o uticaju prašine i sitnih čestica na mozaik, na kraju ovo je tek stavljeno, pobogu sta ce biti za 50 ili 100 godina, da ne govorim više - ako mu je ovako prašina zasmetala tek postavljenom....!?