cooyseeteam88
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 01.09.2020.
- Pohvaljen
- 475
Stoji na Časnom prestolu. relativno "skoro" je postavljen umesto one velike darohranilnice što je bila.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864801#p864801:co9n7628 je napisao(la):Прле » Pet Jul 16, 2021 9:28 am[/url]":co9n7628]А где је тај крст? Мора да је високо, па никад није приказан на сликама тако детаљно...
Svi mi možemo krenuti putem spasenja, pa i "junakinja doba zlog". Nije lepo osuđivati :wink:Vox91":1x95t20s je napisao(la):A ispovedaonice nema? Mislim, kad dođe "junakinja doba zlog" da se svom drugu Šariću ispoverava.. pa da ima gde da sedne i odmori kosti.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865268#p865268:1o8fj26a je napisao(la):Vox91 » Sub Jul 17, 2021 11:27 pm[/url]":1o8fj26a]A ispovedaonice nema? Mislim, kad dođe "junakinja doba zlog" da se svom drugu Šariću ispoverava.. pa da ima gde da sedne i odmori kosti.
Jooooj, kako si strog.. a šta bi sa Isusovim: Ako te neko udari u desni obraz, ti mu okreni i drugi?[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865478#p865478:1xzifapq je napisao(la):Прле » Ned Jul 18, 2021 4:53 pm[/url]":1xzifapq]Речи утехе су за грешнике који се кају. Они који нападају као минимум добију зид. На земљи је црква војинствујушћа а на небу торжествујушћа.
Ако си дошао са покајничким осећајем а неко те напао, дођи код мене, за тебе даћу му у око. А ако си дошао и почео да нападаш и добио у око, немој да се жалиш, јер си добио по заслузи.
Nadam se da mene nisi stavio u kutiju sa šibicama, ja sam samo rekao da je svako, pa i gospođa o kojoj govorimo, u mogućnosti da dostigne spasenje i oboženje. Primer je recimo sveti Mojsije Etiopljanin (4.vek), koji je bio razbojnik i ubica, al je pokajanjem i podvigom uspeo da se spase Ne opravdavam ja pomenutu gospođu, niti je osudjujem, samo verujem u neizmernu ljubav Boga prema čovekuVox91":13qai0v2 je napisao(la):Inače, uživam u vašim reakcijama. Pravi mali sociološki eksperiment. Palite se kao šibice čim neko ukaže na mulj u kojem leži dobar deo SPC, koja ne može biti ni manje, niti više zdrava, odnosno bolesna, od samog društva u kojem je.
.Vox91":13qai0v2 je napisao(la):A ljubljenje ruke crkvenom velikodostojniku koji čini krivična dela, ili se druži sa robijašima i kriminalcima je i nemoralno. Tu završavam s ovim, za sada..
Verujem da će se poliranjem podova dobiti bogatiji tonovi, plus će verujem dodati tepihe i staze na određenim mestima, možda dodaju i stasidije na oboodima, verujem da ćemo punu sliku imati kada sve završeVox91":13qai0v2 je napisao(la):A što se tiče Hrama, kako se radovi bliže kraju, čini mi se da je ikonostas najveći promašaj.. pogotovu plave ikone i ova zlatna ograda ispred. Sveukupno, dominira osećaj hladnoće, previše mermera, previše beline.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865609#p865609:hvqj7rmq je napisao(la):Elnamor » Pon Jul 19, 2021 2:45 am[/url]":hvqj7rmq]Nadam se da mene nisi stavio u kutiju sa šibicama, ja sam samo rekao da je svako, pa i gospođa o kojoj govorimo, u mogućnosti da dostigne spasenje i oboženje. Primer je recimo sveti Mojsije Etiopljanin (4.vek), koji je bio razbojnik i ubica, al je pokajanjem i podvigom uspeo da se spase Ne opravdavam ja pomenutu gospođu, niti je osudjujem, samo verujem u neizmernu ljubav Boga prema čovekuVox91":hvqj7rmq je napisao(la):Inače, uživam u vašim reakcijama. Pravi mali sociološki eksperiment. Palite se kao šibice čim neko ukaže na mulj u kojem leži dobar deo SPC, koja ne može biti ni manje, niti više zdrava, odnosno bolesna, od samog društva u kojem je.
Što se tiče mulja u Crkvi... Crkva je bolnica duše, i u svakoj bolnici imaš bolesne ljude kojima je potrebna pomoć. Crkva, kao i Hristos, ima dve prirode, božansku i ljudsku, i uvek će ljudska posustati, ali tu je njena božanska priroda da je ispravi i prosveti. Mnoge loše pastire je ova crkva videla, ali uvek je Sveti Duh vodio crkvu napred i štitio je od propadanja
.Vox91":hvqj7rmq je napisao(la):A ljubljenje ruke crkvenom velikodostojniku koji čini krivična dela, ili se druži sa robijašima i kriminalcima je i nemoralno. Tu završavam s ovim, za sada..
Moraš znati da hrišćani ne gledaju na crkvu kao na partiju. Patrijarh nije vodja stranke itd. To šta oni rade je na svetovnim i crkvenim sudovima da odluče. Svi smo mi grešnici, u pravoslavlju nema malih i velikih grešnika. Hristos je naš ultimativni primer, naš učitelj i svetionik kome se upravljamo. Ja kada ljubim ruku svešteniku ili vladici, i iskazujem njima poštovanje, ne radim to prema Marku Markoviću, već poštovanje iskazujem Svetom Duhu koji obitava u njima, koji se prenosi sa pastira na pastira već 2000 godina od samog Hrista (hirotonija). Iskazujem poštovanje njihovoj ulozi, a ne njihovoj ličnosti (što ne znači da ne mogu oboje). Razumem da smatraš da su neki od njih nemoralni, trudim se da ne sudim, ali iz perspektive hrišćana, i rđava žica provodi struju. Svako se za svoje spasenje bori do zadnjeg trena, i svako ima šansu do zadnjeg trena, i svi smo mi umorni i bolesni.
Verujem da će se poliranjem podova dobiti bogatiji tonovi, plus će verujem dodati tepihe i staze na određenim mestima, možda dodaju i stasidije na oboodima, verujem da ćemo punu sliku imati kada sve završeVox91":hvqj7rmq je napisao(la):A što se tiče Hrama, kako se radovi bliže kraju, čini mi se da je ikonostas najveći promašaj.. pogotovu plave ikone i ova zlatna ograda ispred. Sveukupno, dominira osećaj hladnoće, previše mermera, previše beline.
Патријарх Порфирије је вишеструко изузетна личност, патријарх за понос.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=866108#p866108:oft2p7zk je napisao(la):Vox91 » Уто Јул 20, 2021 5:07 pm[/url]":oft2p7zk]
Imali smo jednog patrijarha, živog sveca. Znam da ne mogu svi da budu kao on, ali mi se čini da se većina u SPC ni ne trudi to da bude.