Elnamor
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 05.09.2019.
- Pohvaljen
- 1.079
I ja mislim da je mozaik prelep, pogotovo delovi koji su prvi radjeni. Ono što mene brine je da Hram ima još uvek kod sebe onu ""prazninu"" koju je imao dok je bio nezavršen. Što on i sada još uvek jeste naravno. Lično ja bih voleo da postoji još nekih elemenata kamene plastike u prostoru. Možda tronovi za ikone ili slično. Ne bih voleo da se opredele za metal kao u kripti. Mnogo mi je lep primer prestola za ikone u Crkvi u Kronstadtu. Tu bi mogli zaista pokazati zanatsko umeće, jer su ti elementi u direktnom kontaktu sa vernicima, a ne 200m iznad njih. Video sam da su celivaonice u hramu od metala i drveta, al verujem da bi kamen delovao bolje :? Možda grešim
Nešto slično kao na slikama možemo i mi uraditi u Hramu, tamo gde je nekada visio mermerni beli orao...mozda...
Takodje, u istoj crkvi, kandila su prelepa, i mešavina su vizantije i romanike, plus nečeg trećeg , al mislim da bi se slične stvari uklopile i kod nas
Nešto slično kao na slikama možemo i mi uraditi u Hramu, tamo gde je nekada visio mermerni beli orao...mozda...
Takodje, u istoj crkvi, kandila su prelepa, i mešavina su vizantije i romanike, plus nečeg trećeg , al mislim da bi se slične stvari uklopile i kod nas