Bio sam i ja. Veoma lep mozaik. Boje su prigusene, dostojanstvene, osvetljenje umereno. Ne sljasti. Neke kompozicije su savrsene, kao iz muzeja. Celokupno su lepo uklopljene, nista ne strci. Kao hor sa mnostvom glasova, ali opet uskladjen. Ja sam bio oko 2, tako da je i sunce obasjavalo mozaik i lepo izgleda. Mogu razumeti da je neko razocaran, al to je zato jer je vecina fotografija sa HDR filterima, uzivo je dosta prigusenije, ali tako lepo odmara oci i vec me odmah pogled uvodi u molitveno stanje. Imao sam dva druga sa sobom koji nisu vernici i prvi put su u hramu i njima su najvise zasmetali rombovi i zeleni stubovi...kao mnogo odudaraju. Mada ja ne delim misljenje i mislim da ce da se lepo uklopi sve kada dodje pod.
Jedino sto mi se ne svidja jesu vrata staklena. Mnogo ruzno i vestacki izgleda. Razumem da su neophodna zbog hladnoce i ptica, i verujem da zbog mozaika mora da se odrzava neka srednja temperatura vazduha, ali zaista ruzno izgleda. Kao supermarket. Pogotovo jer su stavili na svih 9 ulaza sto mi nema nikakvog smisla. Makar samo da su na jedna vrata koja ce uvek biti otvorena. Razumem da je u ovom slucaju prednost data funkciji, al zato estetika -10
Prodavnice su sa obe strane. Spasilo ih je staklo, pa deluje malo kao neka galerija u muzeju, al veoma bi lepse izgledalo bez toga. Mada ja sam zablenuo kao oltarskoj apsidi, nisam ih ni skontao u prvi mah. Tako da ima nade
Al definitivno bi trebalo napraviti neku akciju u stilu Isusovog ulaska u Hram
Sve u svemu lepo izgleda. I verujem da ce u buducnosti sve to da se procisti jos vise. Ima naravno stvari za zameriti, al mislim da ne treba sada traziti dlaku u jajetu. Unutrasnji hodnici i stepenista su siva i dalje, bez ikonografije. I mnogo lepopolijelej izgleda. Masivan je i tezak, a kao da lebdi. I patrijarh nam je vitalan i njega sam video