Šta je novo?

Hoteli Beograda

Гага":31kcm0ho je napisao(la):
Ауууу, које дугачко име хотела !

Taksista: "Dokle idemo?"
Mušterija: "Nova City Hotel Signature Collection 4*" :D

hotelavalaubeogradu.jpg

http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... ogradu.jpg

"Beograd je 1936. proglasen turistickim mestom. Imao je 23 hotela, 433 gostionice, 427 kafana, 293 "zdravjaka" (bifea), 318 krcmi. Iste godine je stampan i prvi turisticki plakat grada kao i "Vodj po Beogradu." Na fotografiji - Terazije te davne 1936."
200271020693577962141484.jpg

izvor: Branka Djordjevic-Nakanishi‎ -MOJ BEOGRAD DUŠU IMA

... i ni jedan RESTORAN!
Zna li neko u cemu je (bila) razlika izmedju gostionice, kafane, zdravljaka i krcme?

- Gostionica (od praslavenskog: gostь= stranac[1]) je javni ugostiteljski objekt namjenjen da putnicima namjernicima pruži smještaj, jelo i piće a ponekad i zabavu.
- Кафана (хрв. kavana, бошњ. kahvana и мк. кафеана) је врста угоститељског објекта у коме се пре свега пила кафа.
- Zdravljak – ugostiteljski objekt u kojem se pretežito pripremaju i uslužuju mliječna topla i hladna jela, te napici i uslužuju bezalkoholna pića.

milos.tro":x9jywf70 je napisao(la):
- Gostionica (od praslavenskog: gostь= stranac[1]) je javni ugostiteljski objekt namjenjen da putnicima namjernicima pruži smještaj, jelo i piće a ponekad i zabavu.
- Кафана (хрв. kavana, бошњ. kahvana и мк. кафеана) је врста угоститељског објекта у коме се пре свега пила кафа.
- Zdravljak – ugostiteljski objekt u kojem se pretežito pripremaju i uslužuju mliječna topla i hladna jela, te napici i uslužuju bezalkoholna pića.

Znaci "zdravljak" je ono sto se kasnije zvalo "mlecni restoran" a u kasnije vreme je nestalo...

Jel to planiraju na vrhu letnju terasu sa ekskluzivnim pogledom na BNV :mrgreen:

Treba sto pre prekinuti tu praksu dodavanja spratova mimo projekta u toku izgradnje.

Prijavio sam opstini Savski Venac divlju gradnju, nasta su oni odgovorili da se objekat gradi po dozvoli. Tj spratnost je korektna. Kada se uporedi render na tabli, zgrada ima 1 sprat vise.

Pa kako majku mu sta kaze gradjevinska inspekcija ima li ove dozvole u registru izdatih gradj sozvola .idalje mislim da je doslo do prekoracenja u odnosu na izdatu dozvolu

Odgovorili posle jednog dana da je inspektor odmah izasao da utvrdi cinjenicno stanje, imao sam i utisak da su se uplasili da je stvarno doslo do prekoracenja. Dozvolu je dao grad.

Mozda je kod izdavanja dozvole bilo muvanja. Zgrada ima, prizemlje, visoko prizemlje, 5 spratova i dva potkrovlja.

Rekao sam im u odgovoru, da je formalno mozda sve u redu, ali sustinski sigurno ne, da unistavaju arhitektonsko nasledje 19 v i da grad sve vise poprima orjentalni oblik stalnim nadogradjivanjem i dodavanjem.

Ali sam render na gradjevinskoj tabli podatci i stanje na terenu se neslazu

ne slazu se, na renderu je jedan sprat manje. To sam i ja primetio. Oni kazu da se spratnost slaze sa gradjevinskom dozvolom i da je inspektor proverio stanje na terenu.

Mada sad gledam sliku Terazija, ca. treci objekat od hotela Balkan ima istu takvu spratnost, a gradjen je pre II sv. rata.

Sa dozvolom ili ne, novi hotel je previsok u odnosu na okolinu i problem je u izdavanju dozvole. Njima treba da pisete.

Holiday Inn Express Belgrade - City na bookingu,počinje sa radom 15 juna :)

Evo da pohvalim Opstinsku upravu Savski Venac. Javili su se jos jednom, i rekli da je nelegalna gradnja dodatnog sprata registrovana jos u februaru i da je u aprilu nalozeno uklanjanje poslednjeg sprata. Nece biti 2 potkrovlja nego samo jedno.
Prizemlje+Visoko prizemlje, 5 spratova + jedno povuceno potkrovlje.

Zgrada je i dalje visoka, ali su barem reagovali pri pokusaju gradnje dodatnog sprata. Navorucenije: kad vidite divlju gradnju vi je i prijavite. Sto vise prijava, manje i divlje gradnje.

Postavio sam Sašin i Homerov post sa teme razni projekti:
Саша":1im2id7g je napisao(la):
Ул. Светог Саве, парна страна, близу трга, нов хотел у изградњи:
image3585.jpg

image3584.jpg
Homer Jay":1im2id7g je napisao(la):
Promenili su render na tabli hotela u Svetog Save. Ranije je stajao ovaj:
htlsavatabla.jpg

Vrh