Šta je novo?

Hoteli Beograda

Ono što je takodje neuobičajeno, ovaj hotel ima u ponudi i pansionski obrok

Malo sam prelistao net, ranije je Hotel Nais bio interesantan za turske putnike u tranzitu danas je to motel "Stari Hrast"
(evo dela iz jednog članka od pre 2 godine)
http://www.pressonline.rs/svet/balkan/2 ... -nais.html
"- Kod nas boravi novinar turskog lista „Hurijet", koji je na raspolaganju svojim sunarodnicima za sve vrste pomoći. Mi se trudimo da im budemo dobri domaćini i da poštujemo dogovor. Zbog toga je naš motel i preporučen u „Hurijetu". Kod nas postoje i prostorije za molitvu. Međutim, osim Turaka, ove godine imamo dosta i drugih stranaca. Najviše je Litvanaca, koji putuju na letovanje u Crnu Goru, ali ima dosta i Poljaka. Baš iz tog razloga imamo internacionalni meni. Međutim, moramo da istaknemo da su nam domaći gosti najvažniji i da smo njima najviše i posvećeni - kažu u „Starom hrastu". "
Verovatno se i o ovome razmišljalo izgradnjom ovog Hotela :idea:

Ima li kraja bahatosti hotelijera?
IZVOR: BETA
Njujork -- Ove godine, američki hoteli će imati 2,25 milijardi dolara prihoda od naplaćivanja sitnica i sporednih usluga koje su se doskora podrazumevale kao besplatne.

Ostatak teksta na na sajtu B92

Jedan od jačih bisera mi je ovo:
Čak i ako gost pregleda mini-bar i nešto u njemu pritom samo pomeri, to mu se može naplatiti. :shock:

Tako se u mnogim hotelskim računima, čak i ako nešto nije zaista potrošeno, pojavljuju stavke za naplatu jer su senzori u mini-baru registrovali da neki predmet nije bio na svom mestu više od 60 sekundi. Toliko treba da gost pročita nutritivne informacije na ambalaži da bi odlučio da li će nešto pojesti ili popiti. :shock:

U Zemunskoj ulici, taman pre nego sto se ista pretvori u Vojvodjansku objekat koji vec godinu dve stoji izgradjen je upravo ovih dana na fasadi dobio veliki znak da je hotel. Ima neko stilizovano B, nisam stigao da slikam posto sam vozio jedno 70 na sat :)

U pitanju je zgrada koja je ovde na Bingu u izgradnji, ali je vec duze vremena gotova (pristojno izgleda), pola je hotel, pola stambeno koliko mi se cini.
http://binged.it/1vEQzET

DusanBG":210aiczc je napisao(la):
U Zemunskoj ulici, taman pre nego sto se ista pretvori u Vojvodjansku objekat koji vec godinu dve stoji izgradjen je upravo ovih dana na fasadi dobio veliki znak da je hotel. Ima neko stilizovano B, nisam stigao da slikam posto sam vozio jedno 70 na sat :)

U pitanju je zgrada koja je ovde na Bingu u izgradnji, ali je vec duze vremena gotova (pristojno izgleda), pola je hotel, pola stambeno koliko mi se cini.
http://binged.it/1vEQzET

B Hotel pricali smo o ovom Hotelu na prethodnoj strani :)

Hehe, nisam ni primetio od ovog sa izlog WC-om i ovog kamiondzijskog na autoputu :)

Gradilište hotela u Ulici Svetog Save.

htlsavatabla.jpg

htlsavagradiliste.jpg

Ovaj post se lako može potpisati i sa "O licimernosti srpskog javnog mnjenja", jer upravo dokazuje ono što sam pisao u temi "Razni projekti" povodom rušenja kuće u Gospodar Jovanovoj. Tada su se mediji u očiglednom nedostatku atraktivnih sadržaja obrušili na investitora, služeći se neistinama (da je reč o zaštićenom kulturnom spomeniku i kući braće Baruh), da bi gotovo istovremeno u samom centru Beograda, na nekoliko koraka od Slavije bar dvostruko veća gradska kuća bila sravljena sa zemljom zbog izgradnje hotela.

Objekat će, doduše, "citirati" staru kuću fasadom prvog sprata (nešto kao objekat "Nobel"), ali to ne menja činjenicu da se rušenje desilo, da niko okom nije trepnuo, da nema dramatičnih priča o investitorima krvavih očiju koji kradom, u zoru ranu, dok grad spava, ruše kulturno-istorijske spomenike po gradu; Nema priča o tome kako je tu živeo neki heroj, ili neki pisac, ili neka druga znamenita istorijska ličnost; Nema Malog i Vesića da brže-bolje izdaju saopštenje i svale krivicu na Đilasa (ovog puta se na tabli lepo vidi čija je administracija potpisala odobrenje za izgradnju)...

I da se razumemo - ja ne zauzimam stav da li je trebalo srušiti kuću i dozvoliti izgradnju novog objekta ili ne daj bože da tvrdim da je kuću na Dorćolu trebalo rasturiti, a ovo sačuvati. Jedina i isključiva svrha mog gunđanja je to što se ovde mediji, a i javnost sa njima bave isključivo senzacijama i jednokratnim aferama, dok se nijednoj jedinoj temi ne pristupa sistemski.

Koga zanima kako je izgledala srušena kuća, evo linka za Google Street View: https://www.google.rs/maps/@44.801441,2 ... gI7XNA!2e0

Izgleda da je novinarima jedina informacija po pitanju izgradnje hotela u Beogradu Beobuild. Ako ga budu gradili kao Nobel,načekaćemo se.

Igor":3hm9cpu2 je napisao(la):
Pa da lokacija je za hotele 2, 3 zvezdice a ne 4. i motele doduse ne znam da li se i kako oni kategorisu i sta se tamo od usluge podrazumeva u odnosu na hotele

локација је пре за мотел, него хотел, а камоли са 4*. мотели имају до 4*. иначе, овде имате шта све мора да садржи објекат по типу

Igor":3hm9cpu2 je napisao(la):
Inace imam utisak da kod nas cesto hotelijeri se zalete sa zvezdicama bez potrebe kao mozda u ovom slucaju i previse se visoko postave u odnosu na poziciju pa cak i u odnosu na realno stanje hotela i usluge. Hotel sto se tice unutrasnjosti moze da prodje kao 4 zvezdice ali je u tom slucaju i investicija veca a pitanje povratka investicije u slucaju da su se previse visoko kategorisali.

видећеш у претходном лику шта је минимално потребно за хотел са 4*. и мораш да знаш, код нас хотели са 4* су највише попуњени, затим следе са 5*, па са 3*, тако да има ту и жеље за брзом зарадом

Do kraja septembra treba da se otvori Hotel "Constantin the Great" najverovatnije će biti 5 zvezdica,do kraja godine i ITG Hotel na Paliluli 4 zvezdice.

Ne znam da li su zaposleni, ali do pre par nedelje pusti parking ispred novog B hotela (kako ovo glupo zvuci) je bio pun ko oko.

Мислим да су углавном од запослених, јер хотел има гаражу за госте. Плус још су ту локали испод стамбеног дела зграде који исто користе тај паркинг. Ту има приближно 40-так паркинг места http://street-view.bg360.net/serbia/belgrade.php

boca-ica":1net9fct je napisao(la):
direktor":1net9fct je napisao(la):
Brod koji je gore privezan po mojim saznanjima je brod Victoria Cruziana..... uredjen za hotel na vodi , Ovo ce mu biti izgleda trajno priveziste , vjerovatno ce uskoro proraditi....

Nadam se da ce Milos napisati neku reč više u temi o hotelima :)

Sve pohvale Direktoru i Boci :) , uskoro ćemo imati i prvi hotel na vodi u BgD-u (trenutno ima nekoliko hostela) i to još kao trajnu varijantu. Brodovi-hoteli bi bila jako interesantni ako bi BgD npr. dobio Fajnal Four u košarci :) , upravo sa većim brojem ovakvih brodova- hotela bi se popunila "rupa u smeštajnim kapacitetima."
Jedna fotka Victoria Cruziane iz 2008g
mv-victoria-cruziana.jpg

Moze naravno ali ne na samom uscu kao sto je kod nas sada brod postavljen

Sta bi sa onim Zepter hotelom na Terazijama? Koliko se secam treba da ima 5 zvezdica.

nombre":9nsey086 je napisao(la):
Sta bi sa onim Zepter hotelom na Terazijama? Koliko se secam treba da ima 5 zvezdica.

Čitao sam u jednom članku i da on treba da se otvori uskoro,mada... ne bih baš mogao da se opkladim u tako nešto :wink:

Beograd: Što više stranaca, to više hostela
IZVOR: TANJUG
U prvih sedam meseci ove godine zabeležen je porast poseta inostranih gostiju Beogradu za 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a tradicionalno Srbiju najviše posećuju Slovenci, gosti iz Hrvatske, Nemačke, Italije, Bugarske, a sve više ka prestonici Srbije hrle i građani Turske.
http://www.b92.net/putovanja/vesti.php? ... _id=896986

Ono što sam primetio u zadnjih godinu dana da je na booking.com osim hotela sve veći broj hostela u ponudi (po podacima tob ima ih blizu 100-nak) kao i apartmana,pansioma itd. oko 450 smeštajnih objekata u ponudi.

Jeste , jako im je stalo do povecanja broja turista u Bgdu
naročito sa UKINUTIM karnevalom brodova :p

direktor":31kk6mf2 je napisao(la):
Beograd: Što više stranaca, to više hostela
IZVOR: TANJUG
U prvih sedam meseci ove godine zabeležen je porast poseta inostranih gostiju Beogradu za 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a tradicionalno Srbiju najviše posećuju Slovenci, gosti iz Hrvatske, Nemačke, Italije, Bugarske, a sve više ka prestonici Srbije hrle i građani Turske.
http://www.b92.net/putovanja/vesti.php? ... _id=896986

Sad sam pogledao tekst ako ima 150 hostela u gradu,zašto ih sve TOB ne postavi na sajtu,a kažu da sve redovno ažuriraju :roll: Uzgred mogli bi mi ovde na otvorimo temu Hosteli Beograda pa da novinari i TOB imaju kompletnu informaciju :roll:
Mnogo je to teško i komlikovano objediniti sve smeštajne kapacitete na jednom mestu :bash:

Bg hostele vidjam sve više i svuda, nicu kao pecurke
toliki broj sam sebe uvodi u teško kontrolisanu zonu koja lako može postati leglo cudnih stvari
ipak hoteli van i sa kategorijama su neka garancija

Hosteli jesu pozitivna pojava ali nikako ne sme se dozvoliti ne ograničen broj
jer slična Bg taksi problematika nam vec pokazala kuda sve moze situacija da nas odvede

Vrh