Šta je novo?

Hoteli Beograda

Mislim da ima tu i hostela koji posluju na divlje pa iz tok gazloga nema na zvanicnom sajtu tob nije da ih opravdavam

Sigurno da ima i toga,mada sam primetio dosta novih apartmana koji se reklamiraju preko bookinga (naročito u proteklih godinu dana), marketing i reklama,naročito putem neta i sajtova puno znači za izdavanje stranim turistima, kad se radi na crno ipak su mogućnosti reklamiranja ograničene, tipa "s usta na usta".

Положај, велики град, све предности, пораст броја туриста... а нема озбиљних нових инвестиција. Нигде па ни у овом сектору, делује као да негде грешимо...

За то време у Тузли... Бристол, 23 спрата, 110 метара висине и нека стотна милиона инвестиције... док Београђани са задовољтвом прате отварање прчварница. Али колико поштујемо и вреднујемо себе, још нас инвеститори добро и котирају...

To o cemu ti pricas je udovoljavanje kompleksu visokih zgrada a ne potrebama koje postoje.

Nisam upucen u situaciju u Tuzli pa ne bih previse da nagadjam ali Beograd ima znacajne hotelske kapacitete koji nisu dugo rekonstruisani i privedeni danasnjim standardima. Zato je u Beogadu pre svega radjena rekonstrukcija postojecih velikih objekata poput Metropola, Crowne Plaze i jos dosta manjih hotela koji su dobili novi sjaj. Usput je zavrsena i zapoceta izgradnja dodatnih kapaciteta Falkensteiner, Radisson Blu, Marriott i par manjih objekata.

Pitanje visokih zgrada je nesto drugo. Inace ovo u Tuzli je za mene ruzan objekat po formi i materijalizaciji kao ono cudo u Pjongjangu i ne bih voleo da bude neki reper za nase objekte. I ako manji stari mlin je vise svetlosnih godina ispred ovog cuda u Tuzli

Logično je da se gradi veći hotel u Tuzli, na oko 30-tak km od Tuzle ima svega 3 hotela sa ukupno oko 300soba,što ima svakako ne zadovoljava potrebe

Mislim da je to u tuzli predratini obejakt koji dobija novu namjenu

Ок, све што си набројао јесте озбиљно а Фалкен, стари млин и мериот су свакако нови капацитети. Сведоци смо наравно како се сви радују оваквим остварењима. Уз обнове које си помињао то су инвестиције од 25-55 милиона...
Комплекс високих зграда немам и мислим да ови што пате за њима имају о чему са психологом да причају. Мени су висине потребне само као практично решење али не и за равнање са другима.

Чињеница јесте ( а ко хоће нека се слободно нервира због тога ) да би чудо из Тузле било далеко највећи пројекат да је Београд довољно велики да привуче овакве инвестиције. Али није...

Стари млин не би требао да је мањи али је скоро два пута јефтинији. Ако сам добро запамтио ово чудо је 100 а млин 55м евра.
Теби је ружан али да је овде маса би пенила за њим и што се комплекса тиче, када их већ помињемо... зашто те фразе о Пјонгјангу, звучиш тако увређено.

Милош је у праву да они имају потребу за хотелима коју ће да задовоље у великој мери на овај начин. А ми ћемо то радити смештајем на прилазним путевима граду у највећој мери. Сами годинама имамамо причу о потребама и недостатку, а број лежаја у доброј мери повећава у објектима који нису Београдски ранг.

Када би се Југославија урадила, тек то би било нешто у разумној мери, нешто што је свакако искорак за град, по мени. Квалитетом и величином инвестиције, док су нови капацитети и ово што је до сад обновљено за мене тек ок и ништа преко. Твоји неки љубимци реално нису неки лепотани. Ја би волео да јесу, лепи и преозбиљни, али мислим да може боље на свим пољима. Далеко боље то треба и од овог мог примера, а такви нека се ређају на пример у Ужицу, немам против ништа.

Ok malo si bolje obrazlozio svoje sagledavanje situacije.

Ja sam ponajmanje uvredjen zato sto ce Tuzla dobiti objekat koji lici na hotel iz severne koreje pritom je to arhitektonska odrednica. Davno sam prevazisao u sebi pricu o visokim objektima po svaku cenu naravno kroz dosta price na forumu i ucenja od drugih. Sada mi je mnogo bitnije ne da li ce taj objekat predstavljati neki monolit vec kakav ce javni prostor imati kako ce se uklopiti u okolinu dati joj neku novu vrednost poput starog mlina.

Ja sam zadovoljan sto se ne forsira izgradnja novog dok nam ono dobro staro propada. Zamisli samo Moskvu, Interconti, Metropol koji se raspadaju dok nam negde na nbg sljasti po koji novi hotel, to jednostavno nije resenje. Ima jos par bitnih hotelskih objekata koji zasluzjuju rekonstrukciju kao recimo Slavija koja je fino popunjena na dobroj lokaciji. Takodje pomenuo si Jugoslaviju koja ce gotovo izvesno biti sredjena i dogradjena sto je veliki plus.

Inace samo iznosi rekonstrukcija premasuju njihovu investiciju plus novi objekti i adaptacije postojecih prostora.

Činjenica je da je u poslednjih par godina dosta toga uradjeno na rekonstrukciji i izgradnji novih hotela u Beogradu.Uskoro će biti Radisson,na proleće Marriot,Rajićeva se pokrenula sa "mrtve tačke",Kempinski, nadam se da će se i K.Miloša naći na dnevnom redu.

Igor se osvrnuo na Slaviju koja je u konstantnom propadanju i zrela za rekonstrukciju idealno za hotel sa 3 zvezdice koji većih kapaciteta fale Beogradu (u najavi je i Aloft, hotel kod buduće autobuske stanice itd.)

Što se tiče hotelskih kapaciteta uveliko smo prevazišli glavne gradove bivše SFRJ :) ....neka se pripremi... Sofija :wink:

Милоше, то што се ми поредимо са дотичним, као и то што се у опште поредимо, управо појашњава то што говорим. збрајамо број кревета да би се упоредили са ни мање ни више него Софијом.
Ево неких који нам појачавају број ( што би рекли, нови капацитети )

Лепо је бити задовољан. И ја ћу то бити после Кемпинског, Славије и по неког новог а по мери будућег регионалног центра/лидера.

Шта се дешава са Србијом у Устаничкој? Нисам испратио стање.

Razumem da je lepo imati dobre hotele u centru jos ako su novi i veeeeliki jos bolje, ali kao da imas averziju prema malim hotelima na obodu grada. Pa i oni su nastali iz neke realne potrebe koliko god se to nama svidjalo ili ne. Uglavnom nisu neke arhitektonske vrednosti ali pruzaju solidnu uslugu za manji iznos.

Ono što je interesantno za hotele oasis i semlin da unutra sasvim pristojno izgledaju,takav je slučaj bio i sa hotelom u Vrčinu koji se Somi postavio
Oasis
p1120551.jpg

p1120557.jpg

Semlin
semlinbbimg05small.jpg

semlinbbimg09small.jpg

što se tiče Hotela Srbija on je renoviran
image.jpg

1.jpg

Čitao sam neki članak ranije, šta ostavlja najjači utisak o hotelu na gosta? Soba

Па имам аверзију зато што и читав низ мотела на сличним или истим локацијама можемо да преименујемо само. Или да то учинимо после мале реконструкције. Тако би код мене на левој обали утростручили број хотела :roll: јер има мотела са добро уложеним новцем, собама, простором који не заостају за објектом који има статус хотела. Просто од ока су сличан ранг.

Ови које сам сликао, а таквих је мислим 4 у низу ми делују такође као да је неки газда кафане који има и собе просто проширио бизнис. Зар не би боље било да имамо 1 или 2 са озбиљнијим приступом и за неку нијансу угледнијим објектом.

Признајем да нисам довољно информисан. Молио бих Милоша или ако други неко има спремну ту информацију...који су минимуми критеријума код нас да се нешто ослови хотелом и да добије могућност рангирања у тој категорији.

Примера ради, више различитих група странаца било је смештено у Лаву у Земуну и сви су били задовољни. Што ме је изненадило. Очигледно је да такви објекти врше функцију...само, јачим прописима могли би да изгледају другачије, или да се не одобрава баш свака локација. Да нису у блату неком, поред неке мале привреде или загађеног канала а све те примере имамо.

Ко зна колики број гостију одлази са погрешним утисцима. Зато што и халу у индустријској зони можеш да преградиш и понудиш. А волео би да то остане пракса забити које траже хитан одговор на потребе, а да ми гледамо пажљивије у будућност. Обзиром да нам не гори под ногама можемо да развијамо такве капацитете у далеко већем стандарду. Без обзира и ако су за плићи џеп.
То сам једино сигуран. Ово је можда довољно за путнике намернике и раднике које посао доведе у Србију али нама не би требало да буде, нити има разлога.

Мали хотели и хостели трпе огромну конкуренцију од стране апартмана којих је све више. Ево отприлике како изгледају неки од њих. Криза је принудила газде да изнајмљују своје станове:

Борчанац":1toueebu je napisao(la):
Признајем да нисам довољно информисан. Молио бих Милоша или ако други неко има спремну ту информацију...који су минимуми критеријума код нас да се нешто ослови хотелом и да добије могућност рангирања у тој категорији.
Postavljao je Milisav ranije na ovoj temi :)
viewtopic.php?f=21&t=333&start=1300
U planu je kad se završi most zemun -borča i pristupne saobraćajnice da tu bude nekoliko hotela,motela.

Mali: Grad neće trpeti nelegane splavove, za tri dana uklanjanje brod-hotela kod Kule Nebojša
Tanjug | 09. 09. 2014. - 12:05h | Foto: Beoinfo | Komentara: 0
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/493883 ... le-Nebojsa

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas sa saradnicima nelegalno postavljen brod-hotel na Savi u blizini Kule Nebojša i ukazao da grad neće trpeti nelegalno postavljene objekte na obalama reka.

S obzirom na to da je zona gde se brod nalazi pod zaštitom države i nema neophodne dozvole, gradske inspekcijske službe će danas doneti odluku o uklanjanju tog objekta, rekao je Mali.

- U roku od tri dana objekat će morati da bude uklonjen ili ćemo podneti krivične prijave protiv vlasnika tog objekta. Ovo ne važi samo za taj objekat već i za ostale koji su nelegalno postavljeni u celoj zoni - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, načelnik inspekcijske službe Zagorka Panić stupila je u kontakt sa odgovornima i oni priznaju da nemaju dozvole, "ali se radnici i dalje nalaze na brodu i obavljaju radove iako znaju da su tu nelegalno postavljeni".

Gradonačelnik je rekao da je inspekcija reagovala na osnovu primedbi koje je dobila od Zavoda za zaštitu spomenika, od Ministarstva za građevinu i urbanizam i od Beogradvoda.

- Sve nadležne službe su reagovale kada su videle da je ovaj brod postavljen ovde pre nekoliko dana. Ukoliko ovo jeste zona pod zaštitom države, a jeste, ne može svako da se ponaša kako hoće i da postavlja ovoliki brod bez ikakve dozvole - istakao je Mali.

On je naglasio i da je imao priliku da razgovara sa građanima i da oni ukazuju na problem da se brodovi ovako postavljaju, jer ruže ambijent.

Gradonačelnik je ukazao da su Beogradu potrebni splavovi i noćni život, ali da se u toj oblasti mora uvesti red i najavio skoro donošenje pravilnika kojim će to biti rešeno.

- Do kraja godine ćemo imati novi pravilnik o postavljanju splavova u Beogradu, zajedno sa naknadama i uslovima koje splavovi moraju da ispune kako bi mogli da rade. Vlasnicima ćemo dati rok od godinu dana da se prilagode, pa je zato primena pravilnika predviđena za početak 2016. godine - rekao je Mali.

Pored nelegalni splavova, kako je naveo, grad se uhvatio u koštac i sa nelegalnom gradnjom.

- Do sada smo srušili tri zgrade u Beogradu koje su bile nelegalno izgrađene, a radi se na četvrtoj. Ovo nijedna prethodna gradska vlast nije uradila. Želimo da uvedemo red ne samo u bespravnu gradnju već i u nelegalne objekte koji ruže našu obalu - ukazao je gradonačelnik.

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić rekla je da inspekcijska služba stupila u kontakt sa investitorom radova na ovom brodu, odgovorno lice je potpisalo izjavu u kojoj potvrđuje da nemaju nijednu saglasnost, ni od Zavoda za zaštitu spomenika ni od Beogradvoda.

- Danas donosimo rešenje. Rok je tri dana da se objekat ukloni - rekla je Panić i dodala da će odgovorni biti i prekršajno kažnjeni, a kazna za pravno lice je od 50.000 do nekoliko miliona dinara.

Ona je istakla da u ovoj zoni nijedan od splavova nema potrebne dozvole.

- Za sve ove splavove postoje rešenja i sve je na izvršenju. Jedno po jedno ćemo procesuirati - istakla je ona.

Gradski menadžer Goran Vesić je naveo da grad nije protiv splavova ali da mora da se zna red.

- Moraju da plaćaju i plaćaće zavisno od zone gde se nalaze u odnosu na kvadratni metar. Biće uveden pravilnik i moraju da ispune uslove. Biće ostavljen rok da se prilagode. Grad godišnje gubi oko 200 miliona dinara zato što splavovi ne plaćaju - zaključio je Vesić.

Evo jednog "pravog" hotela:

U Bežaniji, Zemunska ulica 24, uskoro se otvara B Hotel, čime se ovaj objekat izgrađen pre nekoliko godina konačno privodi nameni.
Lokacija je sledeća: http://binged.it/1BpYwAX. Mada je snimak nesto stariji, iz perioda izgradnje, u pitanju je zgrada koja stoji zavrsena i neuseljena barem tri godine.

Evo nekih fotografija do večeras, slikano mobilnim, klik za veći prikaz:

Sudeći po onome što kaže booking.com, gde već može da se rezerviše smeštaj ( http://www.booking.com/hotel/rs/b-h...f86e14ba609a14e6c43f06b6b40X1;highlight_room= ), u pitanju će biti jedan garni hotel srednjeg kapaciteta, koji cilja uglavnom poslovne goste. Prijatno me je iznenadila unutrašnjost hotela, deluje kao viša klasa, iako realno nije.

Inače, ja za ovaj lanac hotela nikad nisam čuo... Možda poznavaoci tržišta sa foruma imaju još neku informaciju?

Прво да захвалим Милошу, читао сам већ али се потврђује да су критеријуми ниски а да за неке ствари критеријуми не постоје.
Бежанинац, такође + за слике и линк. Стварно изгледа доста добро, а тек када га упоредимо са оним објектима чије сам слике постављао а изгледају као напуштене вулканизерске радње у адаптираним приватним кућама нелегалног насеља...

Bežaninac, sve pohvale na aktivnosti na ovoj temi i na slikama :) .Što se hotela tiče govorili smo o njemu na ranijim postovima, radi se o hotelu ekonomske klase 4 zvezdice.Danas sam baš prolazio pa sam video da su postavili tise ispred hotela (malo kopiraju Zadrugu). Najverovatnije da se ovde radi o B grupaciji Hotela(postavljao sam linkove ranije).

Osvrnuo bih se i na hotele koje su Borčanac i Somi postavili (semlin,oasis,hedonist itd.) to bi bila "spolja jadac,unutra gladac varijanta" pošto unutra veoma pristojno izgledaju i zasluzuju te 3,4 zvezdice(što se soba tiče :) ). Pratio sam malo komentare za te hotele na booking-u i generalno imaju dobre recenzije.Ono što je takodje interesantno Beograd su prošlog meseca kao turisti najviše posetili Turci (najverovatnije da se ovde radi o tranzitnim turistima) te se lokacije ovih hotela upravo idealne za ovu kategoriju turista.

Pre nekoliko meseci sam pravio reportažu i o hotelu u Husinskih rudara na Karaburmi,radovi su bili gotovo pri kraju (sećam se da je u prizemlju bio postavljen neraspakovan nameštaj za recepciju) pa bih voleo ako je neko u blizini od forumaša da nas informiše.Da li su počeli sa radom ili postoje neki "tehnički problemi" ?

Da li se moze naci nekih solidnih hotela sa 3 zvezdice u Beogradu ili bolje da idem u privatni smestaj? Sta mi je isplativije? Planiram da posetim Bg krajem meseca. Za hotel mi je bitno samo da su sobe ciste i uredne, pa ako neko provereno zna da je sve na mestu, bio bih mu zahvalan da podeli

petarzoric":epzte2fz je napisao(la):
Da li se moze naci nekih solidnih hotela sa 3 zvezdice u Beogradu ili bolje da idem u privatni smestaj? Sta mi je isplativije? Planiram da posetim Bg krajem meseca. Za hotel mi je bitno samo da su sobe ciste i uredne, pa ako neko provereno zna da je sve na mestu, bio bih mu zahvalan da podeli

Najveći izbor hotela, apartmana imaš na sajtu www.booking.com,postaviš termin kad ćeš dolaziti izadju ti cene, recenzije gostiju možeš da i izabereš lokaciju gde bi odseo itd.

Vrh