Šta je novo?

Hoteli Beograda

Staklena provincijalna tumorizacija.

Ај што нам струка није способна да направи ништа пристојно а камоли вредно него што поврх свега делује попут неког канцера који захвата многа лепа и квалитетна здања по граду.

Zaista ne razumem cemu takva budzevina. Toj zgradi je trebalo samo ocistiti i ofarbati/rekonstruisati fasadu, i eventualno zameniti prozore. I sinula bi, bila bi ko bombona. Ali ne, gde god nadjes zgradu, ti staklo posadi :bash:

Razlog je jasan. Investitoru je zgrada "ružna", a investitor očigledno pripada istom miljeu kome pripadaju pobornici rušenja Generalštaba po svaku cenu.

Homer Jay":28vo2698 je napisao(la):
"Argo" će najverovatnije izgledati ovako:

argo.png

NE verujem ocima, znaci 'pola : pola' ???! posle terazija kod buvljaka, ovo je komedija u centru :laugh: Kom nesrecniku je ovo palo na pamet verujem da ce se i Velja prekrstiti kad bude ovo video, garant!

Nemogu da vijerujem da je neko dao dozvolu za ovo rado cu uputiti kamen u tu staklariju ,a sta ce na ostale spratove ostaviti neokrecene ,ko je dao dozvolu za ovaj zlocin ,ocu broj inspekcije idem uutorak odmah strasno
Inace sarajevo dobija dva Marriott tj Residence Inn i Courtyard Marriott

Podrska ali za nenasilnu reakciju

Игоре ниси ме разумео па си вероватно зато обрисао мој пост. Нисам ја хтео да идем са другом Директором да каменујемо фасаду зграде (која срећом још увек не постоји) већ да заједно одемо и пријавимо ово некој од потенцијално надлежној институцији.

Иначе,зна ли неко када је зграда изграђена? Мени делује и више него погодном за заштиту.

Ovoga nema ni u Tirani... Nego, zar investitoru ne bi bilo mnogo jeftinije da umesto što će spucati pare u tu staklenu fasadu lepo samo rekonstruiše postojeću fasadu.

Direktore, puna podrška.

@Delija
Znam da niste to mislili nego da se ne shvati pogresno.

stf":1yubqmhn je napisao(la):
Razlog je jasan. Investitoru je zgrada "ružna", a investitor očigledno pripada istom miljeu kome pripadaju pobornici rušenja Generalštaba po svaku cenu.

Pa je*******iga, jeste "ruzna" kada je u losem stanju. Modernisticke zgrade "ne stare dobro" koliko i neka ranija arhitektura, to jeste cinjenica, ali ovde je potrebno samo sredjivanje fasade i zgrade bi opet bila "lepa". Btw mislim da investitor samo hoce nesto "novo, da sljasti, moderno" sto u njegovoj glavi znaci staklo, a arhitekta je nemastovit (blago receno). Kada bi investitoru neko napravio render sa rekonstruisanom fasadom i eventualno zamenjenim "modernijim" prozorima, verujem da bi prihvatio.

Evo nečeg što možda (ali samo možda) može da zvuči utešno. Noćas sam, vraćajući se iz grada prolazio pored zgrade u kojoj će se nalaziti hotel "Argo" i primetio sam da je, kako to zakon nalaže, na zgradu stavljena tabla s informacijama o radovima. Na tabli stoji i slika zgrade - i to ovakve kakva je danas, bez ikakvih staklenih prekrivača i sličnih egzibicija.

E sad, ne znam da li to znači da negde u nekoj kancelariji u ovom gradu, sedi neko ko ima dovoljno pameti i hrabrosti da kaže: "ej, ljudi, sve je to lepo što hoćete tu da napravite hotel, ali ova budženja vam neće proći" ili je sličica stavljena tek onako, reda radi.

Na tabli, inače, piše da projekat jeste radila firma "Domaa", ali budući da na njihovom sajtu, koji nije ažuriran duže od godinu dana, nema nikakvih informacija o ovom objektu (osim one sličice koju sam okačio pre neki dan), ostaje nam da se nadamo da će sve na kraju ispasti koliko-toliko dobro :)

hazard":38gfm3ib je napisao(la):
stf":38gfm3ib je napisao(la):

Pa jbg, jeste "ruzna" kada je u losem stanju. Modernisticke zgrade "ne stare dobro" koliko i neka ranija arhitektura, to jeste cinjenica, ali ovde je potrebno samo sredjivanje fasade i zgrade bi opet bila "lepa". Btw mislim da investitor samo hoce nesto "novo, da sljasti, moderno" sto u njegovoj glavi znaci staklo, a arhitekta je nemastovit (blago receno). Kada bi investitoru neko napravio render sa rekonstruisanom fasadom i eventualno zamenjenim "modernijim" prozorima, verujem da bi prihvatio.
Инвеститор хоће ново и шљаштеће али за најмање паре (притом, чини ми се да је ово повећање бруто па и нето површине (што само по себи не би смело да је легално, колико знам). Али пошто хоће све то за најмање паре решење је фасада од чистогг стакла. Архитекта је по рендру "извукао" што је фссада структурална (мени се од класичне зид завесе више повраћа) и што су стркла заобљена а не из равних панела. Такође.бљак.

Иначе ово је врло складна и фина модерна/интернационална архитектура, а овај додатак је чист провинцијски тумор итд као што су неки рекли.

Хомере, надам се да си управу!! Хајде да пита неко извођача на лицу места или ако га зна?

Igor":1tuf10g7 je napisao(la):
@Delija
Znam da niste to mislili nego da se ne shvati pogresno.
Не разумем ал ајде,ти најбоље знаш ко све чита форум.

Meni bi licno najbolje izgledalo da se cela zgrada pokrije staklom kao prva tri sprata, ako nemoze nek bude kako je sad ali uz odredjenu rekonstrukciju. Ali ovo pola novo pola staro "resenje" je tragikomedija koja ce da bode oci svima koji prolaze, tezak kic.

Katastrofa, apsolutno sam protiv!Evo primera ,zasto Beograd mora da dobije odgovornog Gradskog Arhitektu,koji je obavezan da reguje kad je narusavnje arhitektonskog i gradskog ambijenta u pitanju,a posebno u centralnoj zoni.Ovaj predhodni Gradski Arh.je bio ikebana kluba saobracajnih inzinjera,koji su umeto njega zabavljlali devastiranjem grada. :kafa:
P.S ovo nema nikave veze sa Generalstabom kako neki podmecu ,jer je Generalstab upola srusen.
Istu svinjariju sam primetio i kod splavova duz Save i Dunava,Gradski Arh.mora da raspise konkurs za tipska resenja i velicinu splavova kao izgled tako i boje koje se koriste,jucer videh splav na Uscu potpuno u crnoj morbidnoj boji na centralnom mestu setalista ,kao i druge splavove od kojih se ne vidi druga obala,tome mora da se stane na put,ima jos kolosa.

2012,

Иначе, сматрам да теби више не треба да се придаје грам пажње на овом форуму, али морам јер подмукло подбадаш најјефтинијом политичком демагогијом (реч "подметање") карактеристично за Милошевићево време ...

Ајде да те подсетим на неке твоје гласне ставове које си раније износио нон стоп, а тичу се управо централне зоне /Краља Милана, Теразије/. ЛЕД екрани по фасадама Палате Албанија, РК Београд, Хотела Бристол ... сећаш се? Или си заборавио. Рецимо, ти ЛЕД екрани би била немерљиво већа девастација урбаног амбијента од ове јадне стаклене дупле фасаде...

Поред те контрадикторности, на сцени је још једна. У овом случају ти смета девастација послератне архитектуре, али у случају Генералштаба то није проблем. Чему та селекција?

На овом форуму нема места политичким агитаторима, што си ти нажалост постао. АКо већ агитујеш, ради то са стилом, а не тако аматерски.

морам да признам да је ваша архитектонска струка девастирана :) али, опет сматрам да то није кривица архитекте као архитекте, већ тупих инвеститора, који су углавном дошли до пара тако што су продали неку земљу у неком селу, па се доселили у град, јер су чули да тамо могу још да зараде на некретнинама

Ideja za hotel ala karton sity
Now you can experience staying in a Shanty within the safe environment of a private game reserve. This is the only Shanty Town in the world equipped with under-floor heating and wireless internet access!
shantytown4big_1258.jpg

shanty6big_1260.jpg

mkukhu2big_1239.jpg

shantytown2big_1256.jpg

shanty7big_1238.jpg

uvesti net i podno grijanje i dobro naplacivati

Generalštab jeste narušen (nije dopola srušen), ali svi ozbiljni arhitekti se slažu da može da se obnovi, popravi i vrati u staro stanje. Medjutim, ja lično nemam stila za političko agitovanje, pa ću reći otvoreno da je samo Aleksandar Vučić rekao onako snažno, odlučno i primitivno da Generalštab treba srušiti i tu dozvoliti nekom šabanu šeiku da izgradi neku staklenu kantu. Nije moglo da mu se omakne da kaže šta misli, iako se u arhitekturu i lepotu, onako sav nesrećan kakvog ga je Bog dao, razume kao Marica. Tužno je to, ali šta da radimo, mora i on čovek malo da leči svoje komplekse, mora i njemu da se dozvoli da vrši vlast i nanosi nemerljivu štetu, isto kao što je pre toga to činio Boris Tadić. Samo da vas podsetim na njegovu bizarnu izjavu koju je dao kada je izgradjen tržni centar Ušće kada se zapitao : Ko je dozvolio da se na ovakvom mestu izgradi ovako ružna zgrada?

Što se tiče teme, ovo deluje zastrašujuće, pa to je raskrsnica u najprometnijoj ulici u ovom gradu, to je ponižavanje zdravog razuma, retardacija kakva se retko vidja i veoma čudi jer dolazi od jednog veoma finog i domaćinskog privrednika kakav je gospodin Momirović. Vrlo sam neprijatno iznenadjen. Inače doyvoljavanje ovakve ludorije ne treba da nas čudi. Kad može Aleksandar Vučić da dovede Gorana Vesića da bude gradonačelnik Beograda i da mu niko ne kaže da prestane da nam prosipa smeće po glavi, pa zašto ovakva svinjarija da ne nikne u centru Beograda?

Arhitekte su rekle da moze bit obnovljen generalstab pogotvo manje osteceno krilo bez problema o tome u temi o istom ,a za ostalo se manje vise slazem ,sacekajmo da skinu skelu

Stf,i dalje se zalzem za led ekrane na palati Albanijie i RK Beograd,Slaviji,po uzoru na Times Square u N.Y..Bristol nisam pominjao...Palata Albanije je izgrađena znatno kasnije od ovih u N.Y I i u stilu N.Y arhitekture 30'
alexander-chen-an-evening-in-times-square.jpg

The_Ballet_of_Change-_Piccadilly_Circus,_London.jpg
lONDON
S obzirom da detaljno citas moje postove,moracu da izdam knjigu..ili sabrana dela sa raznih tema na forumu.. :D

belka":2bj5l4e8 je napisao(la):
Generalštab jeste narušen (nije dopola srušen), ali svi ozbiljni arhitekti se slažu da može da se obnovi, popravi i vrati u staro stanje. Medjutim, ja lično nemam stila za političko agitovanje, pa ću reći otvoreno da je samo Aleksandar Vučić rekao onako snažno, odlučno i primitivno da Generalštab treba srušiti i tu dozvoliti nekom šabanu šeiku da izgradi neku staklenu kantu. Nije moglo da mu se omakne da kaže šta misli, iako se u arhitekturu i lepotu, onako sav nesrećan kakvog ga je Bog dao, razume kao Marica. Tužno je to, ali šta da radimo, mora i on čovek malo da leči svoje komplekse, mora i njemu da se dozvoli da vrši vlast i nanosi nemerljivu štetu, isto kao što je pre toga to činio Boris Tadić. Samo da vas podsetim na njegovu bizarnu izjavu koju je dao kada je izgradjen tržni centar Ušće kada se zapitao : Ko je dozvolio da se na ovakvom mestu izgradi ovako ružna zgrada?

Ja ne mislim da je u Vucicevim komentarima o rusenju Generalstaba ima bilo ceg specificnog vezanog za sam generalstab; to je samo deo njegove nove "reformske" fiksacije uz dodatak kvaziputinovske odlucnosti - u fazonu, dokle vise ovo ruinirano, i svadje oko toga sta sa tim, dajte da idemo napred, hocemo novo, neka se rusi, ne mozemo vise cekati, ne mozemo biti zarobljeni u proslosti (bla bla bla bla).

Da je na vlasti Vuk Draskovic, pa da kazemo da bi on imao odredjene ideoloske motive za rusenje Generalstaba (ono kao, Generalstab simbolizuje Sutjesku, Sutjeska, to su partizani, a Draskovicu Vuce vise cetnike voli). Vucic nema ideologiju, osim zelju da pokazuje da "radi nesto" i da "se stvari menjaju na bolje".

hazard":2wzwcv4k je napisao(la):
Da je na vlasti Vuk Draskovic, pa da kazemo da bi on imao odredjene ideoloske motive za rusenje Generalstaba (ono kao, Generalstab simbolizuje Sutjesku, Sutjeska, to su partizani, a Draskovicu Vuce vise cetnike voli). Vucic nema ideologiju, osim zelju da pokazuje da "radi nesto" i da "se stvari menjaju na bolje".

Za razliku od zutog biznis-tajkunskog sljama koji je zadnjih 10 godina posle slobe dodatno unazadio srbiju kao malcic slagica na tortu, ovaj se za sad iskreno i trudi da nesto pozitivno uradi ako se ista uopste moze uraditi...

http://www.economy.rs/vesti/22231/Sasa- ... mije-.html

Vrh