Šta je novo?

Hoteli Beograda

Да, Радуловићевом ауторском чланку у загребачком Недељнику сви кроасански медији одају похвале и одважност у јавно изнешеном мишљењу, а и његовом раду. Вреди га прочитати и те како.

Super je Radulovic, samo ima jedan veliki problem - sedi u vladi sa likovima iz SPSa i PUPSa.

mekbejn":38czfgzc je napisao(la):
i SNS-a rekao bih ;)

To naravno (podrazumeva se), nego je SNS daleko spremniji da podrzi ideje kakve su Raduloviceve o privredi i porezima, i penzionom sistemu, itd., nego SPS/PUPS.

A to, u pravu si. Pogotovo PUPS, koji evo uspeva da sa političkim programom od cele jedne tačke bude na vlasti već drugi mandat.

Što se tiče opservacije o Generalštabu i Vučićevog poziva na njegovo rušenje u ime modernizacije Srbije, smatram da je to primitivno i ružno da neko ko nema blage veze sa arhitekturom i urbanizmom poziva na rušenje jednog takvog objekta. To je primitivizam prve vrste. Recimo meni lično je ta zgrada Generalštaba odvratna. Odvratna mi je bila dok nije bombardovana. Gotovo sve iz komunističke i socrealističke arhitekture mi je odvratno. Sam period komunizma i sve što je dao mi je odvratan. Ali, struka kojoj ja ni po čemu ne pripadam, kaže da je Generalštab arhitektonski vredan objekat. Ko sam ja onda kao diplomirani pravnik da kažem da ga treba srušiti? Zar to nije bizarno? Da li to što se meni ne svidja meni daje za pravo da kažem da ga treba srušiti? Da, u kafanskom razgovoru, ali ako sam vladar, diktator i kompleksaš, ja to nikako sa pozicije vlasti ne smem da kažem, već moram da poslušam struku. A struka kaže, ne. I kraj. Mora da ostane i da se sačuva i da se restaurira. Sve ostalo je primitivizam i vredjanje ljudi koji su pošteno završavali arhitektonski i gradjevinski fakultet.

Radulovićeve izjave nemaju blage veze sa politikom vlade, to je jedna sveopšta shizofrenija, koja će se završiti potpunom katastrofom.

Nego da se vratimo na temu...

Dačić: Tramp hoće hotel u BG

IZVOR: TANJUG

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da je američki biznismen i investitor Donald Tramp zainteresovan za izgradnju ekskluzivnog hotela u Beogradu.

Prema rečima Dačića, u narednih mesec-dva uputiće na lice mesta tim saradnika u potrazi za odgovarajućom lokacijom.

"Razgovarali smo o mogućnosti njegovih investicija u našem delu sveta, pre svega u onim oblastima za koje je on u ovom trenutku zainteresovan", rekao je Dačić posle sastanka s Trampom u Njujorku, gde je premijer sinoć učestvovao na sednici Saveta bezbednosti UN.

"Mislim da postoji veliko interesovanje i u skladu s tim smo se dogovorili da u narednih mesec-dva ekipa njegovih saradnika hitno dođe u Srbiju kako bismo razmotrili ta tehnička pitanja - da li je moguće pronaći lokaciju za izgradnju jednog eksluzivnog hotela u okviru njegovog lanca hotela", rekao je on.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=11&dd=20&nav_id=779719

belka":2jtliq39 je napisao(la):
Da, u kafanskom razgovoru, ali ako sam vladar, diktator i kompleksaš, ja to nikako sa pozicije vlasti ne smem da kažem, već moram da poslušam struku. A struka kaže, ne. I kraj. Mora da ostane i da se sačuva i da se restaurira. Sve ostalo je primitivizam i vredjanje ljudi koji su pošteno završavali arhitektonski i gradjevinski fakultet.

I ti lupetaš svašta. Da znaš ko sve studira na Arhitektonskom i kako se polažu ispiti i koliko oni znaju, drugu bi pesmu pevala. Osim toga, pogledaj samo strahotne i arhitektonski nepismene projekte koje studenti tog fakulteta proizvode.

stf":2jtliq39 je napisao(la):

:lol: Kakav proročki tipfeler!

Ko bi se drugi i javio nego ti...

MilisaV me iznenađuje da ovako zaluđeno i bez veze sa stvarnošću misli da je Trump lud. Nadam se da je rečenica bila čista ironija. Sa sve tim uzvičnicima.

Pa, ako taj lik Trump nije lud eto konacno prilike da sutjeska ode u veciti zaborav i da tu najzad dobijemo jedno moderno i luksuzno zdanje. Hrvati i Slovenci brisu svaki i najmanji trag jugoslavije kod sebe a mi se ubismo za simbolom sutjeske u sred grada, to uglavnom penzosi doduse, sa kojim god sam ortakom i ortakinjom pricao o tome svi su za rusenje!

Ne ulazim u to da li neko završava fakultet preko veze, sredjujući ispite, već govorim o tome da ja kao neko nestručan za datu oblast, ne mogu predlagati rušenje nekog objekta, zato što mi se ne svidja. To je primitivno, pogotovo ako to radim sa pozicije moći. Drugo, u prilog očuvanju Generalštaba govorili su profesori fakulteta i vrhunske arhitekte i urbanisti, ljudi koji su u struci 20 i kusur godina, a ne tek diplomirani studenti, tako da kada sam rekao ljudi koji su pošteno završavali arhitektonski fakultet, podrazumevao sam krem struke, a ne početnike. Možda su i ti arhitekti polagali preko veze, možda i oni nemaju veze sa pošteno završenim fakultetom, ali ja to ne znam i ne želim u to da verujem. Obraćaš se sa visine i vrlo neprijatno, što nije primereno forumaškoj komunikaciji.

Nebojsa":3lz0zewu je napisao(la):
Pa, ako taj lik Trump nije lud eto konacno prilike da sutjeska ode u veciti zaborav i da tu najzad dobijemo jedno moderno i luksuzno zdanje. Hrvati i Slovenci brisu svaki i najmanji trag jugoslavije kod sebe a mi se ubismo za simbolom sutjeske u sred grada, to uglavnom penzosi doduse, sa kojim god sam ortakom i ortakinjom pricao o tome svi su za rusenje!

То је зато што су искомплексирани празноглавци без културе. Исто важи и за наше скидање звезде са председништва, нпр. Ако бришемо историју, хајде да срушимо и Калемегдан јер су одатле Турци убијали Србе, Кулу Небојшу, прву треба срушити...или хајде да срушимо све Турбад које имамо! Почећемо од кућецвећа и комплекса 25.мај, па ћемо онда да срушимо и СИВ а онда и цео НБГ. Најбоље је сруштити све што су погани зли комунисти градили. Ухх, тада бисмо били много напредни и западни и европски скроз. :roll:

И Генералштаб пошто је завршени није имао никакве везе са Сутјеском!! Па и да јесте?!?

Модерном здању се и ја надам, са великим ентузијазмом, некој кули на НБГ или у неком другом повољном делу града.... *на неком од београдских њива или рушевина*.

Nebojsa":25jenfq3 je napisao(la):
sa kojim god sam ortakom i ortakinjom pricao o tome svi su za rusenje!
Uz svo dužno poštovanje, naše mladje generacije su operisane od osnovne kulture i nemaju poštovanja ni prema kome i ni prema čemu. Preko 90% moje generacije su primitivci koji nisu mentalno odmakli dalje od Ekrema Jevrića. Nažalost, tako je.

Pa brate dokle vise da cekamo da se tu nesto desi dokle da gledamo one rusevine. Pojave se ljudi koji bi tu nesto da izgrade, da promene a mi kukumavcimo za nekom kulturom i draze nam je da jos 100 godina gledamo to ruglo i rusevinu tj ostatke nekadasnje "kulture" jer smo emotivno i neznam jos kako vezani za neku proslost kojoj svi okrecu ledja, svi su primitivni samo smo mi kulturni!!? ma nije valjda. Ako vam je draze da to ruglo ostane tu tako da krasi centar grada u nedogled, OK to je izbor vecine ali meni je to totalno besmisleno i ja to nerazumem. Drzava da hoce i moze vec bi odavno obnovila obe zgrade ili bi nasla investitore za to, medjutim ocigledno je da niko nece da se bakce sa tim jer je neisplativo. Logicno resenje se namece samo.

Ма пре би да буду рушевине још 1000 и 100 година него да у једином урбанистички заокруженом и озбиљном кварту у старом Београду у ком се налазе све најбитније институције Србије нађу којекакви хотели,молови и остаче пиздарије.

То би била круна бананизације Србије поред што ни по коју цену не би требало дати инвеститпру из било које земље која је рушила тај генералштаб,овај град и ову државу.

kic hotel postoji u BG
145516076294824372083087.jpg

145224876294526038779517.jpg

145610676804892987742884.jpg

142258976294990705399728.jpg

145486476294993705399411.jpg

http://www.booking.com/hotel/rs/bali...32327ea1803X31
:) :lool: ebarnik za bogate

јао како је одвратно...све изгледа тако прљаво!!! као да је препуно прашинчине и буђи!!

мислим, ко воли, нек изволи, али кич оваквог калибра никако не сме да буде нешто јавно јер директно нарушава јавни морал.

"Mona" u februaru 2014. otvara garni hotel u Beogradu - Spremna lokacija i za izgradnju većeg objekta na Dorćolu (FOTO)
Četvrtak, 05. 12. 2013.|14:14 | Izvor: eKapija
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
argo_hotel_mona_13_051213_tw1024.jpg

Preduzeće "Mona hotel management" otvoriće početkom naredne godine svoj prvi hotel u Beogradu. Garni hotel "Argo" sa 3 zvezdice primaće goste u strogom centru grada, na uglu Resavske i Ulice Kralja Milana, dijagonalno od Beograđanke.

Rekonstrukcija poslovnog prostora u vlasništvu "Argoexporta", površine 600 m2, počela je pre tri meseca, a kako je za "eKapiju" rekao Ivan Vitorović, direkor razvoja marketinga i prodaje, "Argo" će svoja vrata otvoriti u drugoj polovini februara 2014. godine.

Iako zgrada u kojoj će biti smešten "Argo" ima 6 spratova, hotel će biti smešten na 3.

Imaće 20 soba - dvokrevetne sa odvojenim i francuskim ležajem, malu banket salu i salu za jelo, a u hotelu će se služiti isključivo doručak.

argo_hotel_mona_5_051213_tw1024.jpg

- Beogradu u ovom trenutku, kako pokazuju istraživanja, nedostaju mali gradski hoteli sa do 3 zvezdice na atraktivnim lokacijama - kaže Vitorović.

- Očekujemo goste iz inostranstva koji žele odličnu lokaciju i dobru uslugu po pristojim cenama, ljude koji se na proputovanju ne zadržavaju mnogo u svojim sobama, pa je noćenje za doručkom za njih idealna opcija. Ovakav koncept osim toga, odgovara i ljudima koji u Beograd dolaze zbog posla, a koji najčešće imaju organizovane ručkove i večere.

U "Moni" već primaju buduće radnike za "Argo". Potrebni su im recepcionar, sobarica, menadžer i kuvar koji će biti i konobar. Kako nam je rekao Vitorović, u početku će biti zaposleno 8-10 hotelskih radnika.

Da bi se od nekadašnjih kancelarija napravile moderne hotelske sobe biće uloženo oko 600.000 EUR.

Hotelom će upravljati akcionarsko društvo, u okviru koga je 70% vlasništva u rukama "Mona hotel management"-a dok ostatak pripada malim akcionarima.

Još smeštajnih kapaciteta

argo_hotel_mona_9_051213_tw1024.jpg

Kako saznaje "eKapija", u bliskoj budućnosti "Mona hotel management" planira otvaranje još jednog hotela u užem jezgru srpske prestonice.

- U planu je veći hotel kapaciteta do 150 soba. Imamo lokaciju na Dorćolu ali još razmišljamo da li će to biti grinfild ili braunfild investicija – kaže Vitorović.

- Početak relizacije će najviše zavisiti od ekonomskih kretanja u zemlji i regionu, ali ipak govorimo o ulaganju koje će sačekati minimum 3 godine.

Podsetimo, beogradski "Mona Hotel Management" je zavisno preduzeće "Mona" d.o.o. osnovano sa ciljem upravljanja hotelskim kapacitetima, kako u zemlji tako i inostranstvu. Za sada firma MHM upravlja hotelom "Zlatibor Mona" na Zlatiboru, hotelom "Javor" u Kušićima i vilom "Bella" u Budvi.

I.B.

FOTO GALERIJA:

argo_hotel_mona_11_051213_tw1024.jpg

argo_hotel_mona_10_051213_tw1024.jpg

argo_hotel_mona_051213_tw1024.jpg

argo_hotel_mona_12_051213_tw1024.jpg

argo_hotel_mona_1_051213_tw1024.jpg

argo_hotel_mona_14_051213_tw1024.jpg

argo_hotel_mona_2_051213_tw1024.jpg

argo_hotel_mona_5_051213_tw1024.jpg

argo_hotel_mona_7_051213_tw1024.jpg

argo_hotel_mona_3_051213_tw1024.jpg