Šta je novo?

Hoteli Beograda

Zanimljivo.

21. 06. 2012.| 15:21
"Zepter" gradi hotel na Terazijama?

terazije_10_jugosped_210612.jpg

(Zgrada "Jugošpeda" na Terazijama)

Kompanija "Zepter International" će zgradu "Jugošpeda" u Beogradu pretvoriti u hotel, nezvanično saznaje "eKapija".

Kako saznajemo, radovi na rekonstrukciji zgrade na elitnoj lokaciji (Terazije 10) su nedavno počeli.

Iako "eKapija" već nekoliko dana pokušava da dobije više informacija, odgovor iz kompanije "Zepter International" je izostao.

Na sajtu kompanije "Zepter Real Estate" je navedeno da se zgrada "Jugošpeda" na Terazijama prostire na površini od 3.385 m2, ima 6 spratova i potkrovlje.

Objekat je izgrađen početkom tridesetih godina prošlog veka, po projektu arhitekte Đorđa Đorđevića, u duhu akademizma i zidan je punom opekom starog formata.

Do sada je objekat nekoliko puta obnavljan i osavremenjivan, a krajem 80-ih godina dograđeno je potkrovlje.

Izvor: E kapija

Ово ми је јуче (у суботу) освежило дан :D :

Uhapšen poznati biznismen: Prevarom do 15 miliona franaka

Miloš Ljujić sa svojom grupom uhapšen jer su obmanuli Hipo alpe adrija banku prilikom uzimanja dugoročnog kredita

http://www.kurir-info.rs/uhapsen-poznati-biznismen-prevarom-do-15-miliona-franaka-clanak-287457

ТајФунчић коначно долијао. Иначе тајкун Љујић је власник хотела Србија и скоро отвореног гарни хотела Србија у Бранковој улици број 13-15. Иначе гарни хотел Србија је отворен у некадашњем спољнотрговинском предузећу Техносервис у којем сам радио.

О гарни хотелу и тајФуну Љујићу сам писао на овој теми на страни 40 од 03. марта о.г., пост 992 http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=333&p=40

Ма не би он могао да обмане ни ову банку (узгред ова банка изнајмљује два простора у приземљу гарни хотела), да није било два утицајна политичара (интересантно оба су „жута“ и још су му кумови) која држе залеђину овом тејФуну и који су му дебело помигли око „приватизације“ и хотела Србије, и Техносервиса, и хотела Праг (касније га продао), и Медифарма, и ....
Можда им се нешто и замерио па сад пукло !

Pa, jedan od kumova je na tapetu poslednjih dana zbog svojih neimarskih aktivnosti: Možda im se nije zamerio, možda oni pucaju.

Ма пуцају и они и он са њима, тај филм желим одавно да гледам. Изгледа да ова двојица нису добила део колача, дошли на "корито" (наплату), али нема - појела маца.
Први кум је био мало стрпљивији, али други није, јер ето почеше неимарске активности па зафалиле шушке, а шушке одавно потрошене.

Pokradenim novcem privatizovao beogradski hotel „Srbija“

Vuk Z. Cvijić | 25. 06. 2012. - 23:53h | Foto: Masanori Jošida | Komentara: 2

Miloš Ljušić (44), prvoosumnjičeni za prevaru Hipo Alpe-Adrija banke za 15 miliona švajcarskih franaka, deo tog novca, kako se pretpostavlja, oko dva i po miliona evra, iskoristio je za privatizaciju hotela „Srbija“ u Beogradu.
Deo novca je iskorišćen i za plaćanje obaveza koje je Miloš Ljušić imao prema Agenciji za privatizaciju po osnovu kupovine poznatog beogradskog hotela „Srbija“ u Ustaničkoj ulici - kaže izvor „Blica“.

Prema podacima iz Agencije za privatne registre, u preduzeće hotel “Srbija“ 2. aprila 2008. uplaćeno je 2.553.213 evra, što je upisano kao novčani kapital. Nenovčani kapital je bio ukupno 446.494 evra. Hotel “Srbija”, prema istim podacima, vlasniku prošle godine doneo je čistu dobit od 31.263.000 dinara, a pretprošle 30.330.000 dinara.

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, u sumnjive poslove u kojima je iz Hipo Alpe-Adrija banke od 2007. izvučeno 15 miliona švajcarskih franaka umešana je kompanija „Alstar“, preko koje je uzet kredit za kupovinu akcija preduzeća „Medifarma“ i „Tehnoservis“.
- Akcije preduzeća „Medifarma“ nakon brojnih transakcija, počevši od “Alstara”, prodate su na kraju po ceni koja je šest puta niža preduzeću „Najmar“, takođe pod kontrolom osumnjičenih.
Pored toga, preduzeće „Alstar“ svoje zaposlene, delatnost i zalihe robe prenelo je na povezano preduzeće „Alstar distribušen“, tako da je kompanija „Alstar“ ostala bez kompletne imovine zaposlenih i bez posla kojim se do tada bavila - kaže izvor „Blica“ upoznat sa istragom.

Prema podacima iz privrednog registra, “Alstar” je u stečajnom postupku i prošle godine ima registrovane gubitke od 1,3 milijarde dinara, dok je preduzeće “Alstar distribušen” imalo čistu zaradu od 222,9 miliona dinara.

Inače, “Alstar distribušenu” uplaćeno je i 594.185 evra 6. jula 2011. kao novčani kapital. Ovo preduzeće nije imalo zaposlene u 2009, a u 2010. zaposleno je 116 ljudi da bi ove godine bilo njih 90. S druge strane, “Alstar” je 2009. imao 85 zaposlenih, a prošle godine jednog.

U sve su ove poslove bila uključena preduzeća registrovana na Kipru i u SAD. Stopostotni vlasnik “Alstara” je preduzeće “Asas Trading Corporation LLC” iz Sjedinjenih Država, dok je vlasnik “Alstar distribušen” preduzeće iz Zemuna “Pro logistic”. Stopostotni vlasnik “Pro logistica” je preduzeće “Hexsim limited” s Kipra.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/329983/Pokradenim-novcem-privatizovao-beogradski-hotel-Srbija

Бивис, овај тајФунчић се презива Љујић, а не Љушић.
Кад се чита овај текст испада да се не зна ко кога , а у суштини је стварно било тако.

Svaki put kada čitam o ovakvim kriminalnim radnjama, o kolosalnim mutljavinama i gigantskim marifetlucima, u pamet mi dođe naivna misao: ko su ti ljudi, kako su i gde vaspitavani, u kakve su to škole išli, koje su knjige čitali, ko su im bili uzori. Iznova, i iznova, i iznova se iščuđavam kakav je to svet, od kakvog materijala sazdan. Mene je sramota i da napravim korak ako mi kasirka greškom vrati veći kusur, a ovi obrću milione, varaju stotine i hiljade drugih, i sasvim mirno spavaju. I ne samo to: u društvu se smeštaju na sam vrh lestvice vrednosti. Oni su uspešni, oni su elita.

Ova zemlja je zaista rodna, ali rađa gorke plodove. Iz nje tako lako nikne svakojaki korov i, kao kakva pošast biblijskih razmera, zapati se brzo, u trenu, da ni pedalj skoro ne ostane čist i zdrav.

Beda duha, opšta trulež.

Minnheima":172yy2oq je napisao(la):
Ova zemlja je zaista rodna, ali rađa gorke plodove. Iz nje tako lako nikne svakojaki korov i, kao kakva pošast biblijskih razmera, zapati se brzo, u trenu, da ni pedalj skoro ne ostane čist i zdrav.

Beda duha, opšta trulež.
+ od mene

Šta reći ko su ti ljudi, da li imaju grižu savesti, kako mogu mirno da spavaju da li se plaše ikoga to stvarno ne znam. Znam samo da ih svako od nas u komšiluku ima barem po jednog. Jedan takav živi ulaz do mene, dok su moji roditelji devedesetih kao i većina poštenog sveta jedva sastavljali kraj sa krajem On je menjao mečku za mečkom a kapital je stekao tako što je bio desna ruka Dafine tu se dobro nafatirao. Uvek sam se pitao da li je barem na trenutak pomislio na te naivne ljude uglavnom starce koje je Dafina opelješila one koje si devedesetih na svakom koraku mogao da zatekneš pored kontejnera pretpostavljam da nije, takvi ljudi nemaju savest, moral je za njih misaona imenica. Tužna je činjenica da su takvi i njemu slični danas nazivaju našom ''elitom'' umesto otpadom ili šljamom. Ali šta da radiš, tako je to u Srbiji zemlji u kojoj se lopovi nazivaju biznismenima, korumpirani političari nagrađuju funkcijama u javnim preduzećima, huligani i vandali se smatraju ''neshvaćenom omladinom'' grand-turbo folk pevaljke predstavljaju naš džet-set. Neko je jednom rekao '' da bi zlo pobedilo potrebno je da dobri ljudi ne učine ništa'', a ovde dobar deo poštenog sveta je pobegao iz zemlje a mi koji smo ostali nekako smo oguglali na sve, povukli se u sebe kao da smo svesni da ovu borbu sa vetrenjačama jednostavno ne možemo dobiti. Što bi rekao moj ćale đžaba smo u lonce udarali, mislim da je nažalost u pravu.

Zina, možeš li da nam pojasniš ovaj pasus:

Usledio je pregled tržišta u regionu, tokom kojeg je Stefan Hitzler ispred PKF Hotelexperts izneo saznanja i procene koje se odnose na to kako će se razvijati hotelsko tržište koje obuhvata države bivše članice Jugoslavije i Albaniju. Kada je reč o Srbiji, sigurno je da će u naredne dve godine biti otvorena četiri hotela o kojima smo već pisali na FHL blogu: „Falkensteiner Hotel Novi Beograd“, „Metropol Palace: A Luxury Collection Hotel“, „Radisson Blu Old Mill Hotel“ i „Crowne Plaza Beograd“, dok su ostale najavljene investicije stavljene pod znak pitanja („Courtyard by Marriott“ do 2013. – 80% verovatnoće, „Hilton“ do 2014. – 60%, a najneizvesnija je „Kempinski Jugoslavija“ – 40%).

Je l' možda ovaj lik objašnjavao na osnovu kojih parametara se računala verovatnoća? Npr. čudno mi je da za "Hilton" do kraja 2014. postoji čak 60% verovatnoće, a da pri tom ne znamo o kojoj lokaciji je reč, ko je investitor i da ne postoji čak ni pismo o namerama.

Isto tako zanima me da li je tako niska verovatnoća za "Jugoslaviju" posledica samo administrativnog zastoja (nedostatak građevinske dozvole) ili postoje još neki faktori koji ugrožavaju tu investiciju.

I da li se ova procena odnosi samo na kratkoročni period (naredne dve godine) ili na malo duže staze. Pitam te zato što neke informacije ukazuju na to da su pripreme za još neke hotelske projekte poprilično odmakle i možemo uskoro očekivati više informacija o njima.

Prvenstveno mislim na "Beko" koji će verovatno biti najluksuzniji hotel u gradu, tu je i jedan projekat sa biznis hotelom u Bulevaru Milutina Milankovića, zatim misteriozni projekat u Rajićevoj, ne zaboravimo i "Skadarlija atrium" na mestu Bajlonijeve pivare, "Beograd plazu" u Kneza Miloša, pominje se i hotel kod Velikih stepenica u Karađorđevoj.... Možda zaista ništa od ovoga ne počne da se gradi u naredne dve-tri godine, ali ipak planovi evidentno postoje, ali se često u pregledu hotelskih investicija jednostavno ignorišu.

Homer Jay":3awftj4e je napisao(la):
Zina, možeš li da nam pojasniš ovaj pasus:

Usledio je pregled tržišta u regionu, tokom kojeg je Stefan Hitzler ispred PKF Hotelexperts izneo saznanja i procene koje se odnose na to kako će se razvijati hotelsko tržište koje obuhvata države bivše članice Jugoslavije i Albaniju. Kada je reč o Srbiji, sigurno je da će u naredne dve godine biti otvorena četiri hotela o kojima smo već pisali na FHL blogu: „Falkensteiner Hotel Novi Beograd“, „Metropol Palace: A Luxury Collection Hotel“, „Radisson Blu Old Mill Hotel“ i „Crowne Plaza Beograd“, dok su ostale najavljene investicije stavljene pod znak pitanja („Courtyard by Marriott“ do 2013. – 80% verovatnoće, „Hilton“ do 2014. – 60%, a najneizvesnija je „Kempinski Jugoslavija“ – 40%).

Je l' možda ovaj lik objašnjavao na osnovu kojih parametara se računala verovatnoća? Npr. čudno mi je da za "Hilton" do kraja 2014. postoji čak 60% verovatnoće, a da pri tom ne znamo o kojoj lokaciji je reč, ko je investitor i da ne postoji čak ni pismo o namerama.

Isto tako zanima me da li je tako niska verovatnoća za "Jugoslaviju" posledica samo administrativnog zastoja (nedostatak građevinske dozvole) ili postoje još neki faktori koji ugrožavaju tu investiciju.

I da li se ova procena odnosi samo na kratkoročni period (naredne dve godine) ili na malo duže staze. Pitam te zato što neke informacije ukazuju na to da su pripreme za još neke hotelske projekte poprilično odmakle i možemo uskoro očekivati više informacija o njima.

Prvenstveno mislim na "Beko" koji će verovatno biti najluksuzniji hotel u gradu, tu je i jedan projekat sa biznis hotelom u Bulevaru Milutina Milankovića, zatim misteriozni projekat u Rajićevoj, ne zaboravimo i "Skadarlija atrium" na mestu Bajlonijeve pivare, "Beograd plazu" u Kneza Miloša, pominje se i hotel kod Velikih stepenica u Karađorđevoj.... Možda zaista ništa od ovoga ne počne da se gradi u naredne dve-tri godine, ali ipak planovi evidentno postoje, ali se često u pregledu hotelskih investicija jednostavno ignorišu.

Homere, u pitanju je predstavnik jedne od tri najvažnije konsultantske kuće, koji je za trenutak postavio i slajd na kome se videlo kako će kratkoročno i dugoročno da se kreću cene hotelskih smeštaja u Beogradu, kako će da rastu smeštaji kapaciteti, kako će da se kreće popunjenost smeštajnih kapaciteta itd. Evidentno je bilo da se "bave" regionom, ali metodologiju ne odaju.

Umesto adresa uz sve hotele bile su ispisane opštine i uz "Hilton" je stajalo Stari Grad, 2014. i 60%.

Moj utisak je da sem ova četiri hotela u narednih par godina neće biti otvoren ni jedan za naše uslove veliki, jer kako su i sami naglasili njima nisu u fokusu hoteli sa manje od 150 soba. Mnogo toga zavisi i od spremnosti banaka da kreditiraju investicije u hotele.

Niko se tokom REBEC-a nije bavio hotelom "Jugoslavija", ali već neko vreme gradom kruže priče da su investitori spremni da ga prodaju i da se radi na novom idejnom rešenju kompleksa.

Prijatelj je u aprilu odseo u Bah-u, i to u najskupljem apartmanu, ali je bio razočaran osnovnom uslugom. U svakom slučaju iskoristio sam priliku da bacim pogled sa 8. sprata u "knezu", pa rek'o da podelim i ovde.

Још један нов хотел у Београду.

Возикајући данас бицикл, сасвим случајно сам открио ново изграћени хотел у Новом Београду. Како бих се склонио од летње кише, стадох испод настрешнице једне новосаграђене зграде у Земунској улици. И док сам чекао да престане киша, мало разгледах зграду кроз стакла у приземљу и приметих у унутршњости кроз стакло на улазу те зграде, да пише "рецепција" и да има оних малих преградица за кључеве соба.
Ова ново саграђена зграда се састоји из два дела, један део је хотел, а други део је стамбена зграда са локалима у приземљу, и она је окречена мало другачијом бојом, и нешто је нижа у односу на хотел.
Пошто није било никаквих других ознака на делу зграде хотела, а није било ни табле са рендером, питао сам једног човека који је био у једном од локала у стамбеном делу, и он ми потврди да је то хотел, да је грађевински завршен, и да треба још да се набави намештај за собе и ресторан и онда почиње са радом.
На жалост нисам га питао, то сам скроз заборавио, која је грађевинска фирма градила ову зграду, па бих онда тако сазнао више података.
Иначе овај хотел се налази одмах уз главни улаз "Индустрије машина и трактора", значи то би требало да буде Земунска број 24, пошто је ИМТ у броју 26. Ево и једне сличице, за сада.

GOJE":19xawoum je napisao(la):
Prijatelj je u aprilu odseo u Bah-u, i to u najskupljem apartmanu, ali je bio razočaran osnovnom uslugom. U svakom slučaju iskoristio sam priliku da bacim pogled sa 8. sprata u "knezu", pa rek'o da podelim i ovde.
Koja je to zgrada na slikama u kojoj je hotel?

Slikano je sa terase apartmana na poslednjem spratu zgrade hotela Bah (Knez Mihailova 27).

TELEGRAF OTKRIVA: Lanac hotela “Hilton” u Beogradu!
Otvaranju hotela, koje se očekuje krajem sledeće godine, prisustvovaće vlasnik ove imperije Ričard Hilton, ali se još ne zna da li će isto učiniti i njegova ćerka Paris.

Lanac poznatih svetskih hotela “Hilton” uskoro će otvoriti svoj prvi hotel u Beogradu, saznaje Telegraf.

Prema rečima našeg izvora, Beograd je bio u planovima predstavnika ovog lanca hotela već neko vreme, ali su se “tek sada uslovi poklopili”.

Hotel neće biti smešten u centru grada, a biće urađen po svim standardima ovog ugostiteljskog lanca koji je zastupljen u brojnim zemljama u svetu.

Izvor Telegrafa navodi da se otvaranje hotela očekuje krajem sledeće godine.

Vlasnik imperije “Hilton” je Ričard Hilton, koji je ujedno i jedan je od najvažnijih ljudi u hotelskom i turističkom biznisu. Njegova ćerka Paris poznata je kao starleta koja već godinama puni naslovne strane svetskih magazina svojim akcijama i izjavama.

Za Telegraf je potvrđeno da će Ričard Hilton prisustvovati otvaranju, ali nismo uspeli da saznamo da li će to učiniti i Paris.

Jedno pitanje, da li će Hilton biti građen ili će neku već postojeću zgradu prilagoditi?

Гага":3hvg8yut je napisao(la):
Још један нов хотел у Београду.

Возикајући данас бицикл, сасвим случајно сам открио ново изграћени хотел у Новом Београду.

Misterija rešena: "Hilton" na srpsko tržište ulazi sa "Hilton Garden Innom" i to u Zemunu. :lol: :lol: :lol:

Jedno pitanje, da li će Hilton biti građen ili će neku već postojeću zgradu prilagoditi?

To još uvek ne znamo.

Ovo spominjanje lokacije van centra me prilično zbunilo. A Google pretraga me čak odvela na neku izjavu Bate Krivokapića iz HORES-a koji je spominjao lokaciju kod Kalemegdana za "Hilton". Šta još može da bude da nije Rajićeva? Blok "Beko"? Istovremeno nije centar, a pripada Starom gradu, jedino što je relativno daleko od puteva A klase.

Pokušaću da proverim ovo za "Hilton". Vest je napisna tako da ispada da je bitnije da li će doći Paris nego gde će taj hotel biti otvoren.

Homer Jay":24e9ucs3 je napisao(la):
Pokušaću da proverim ovo za "Hilton". Vest je napisna tako da ispada da je bitnije da li će doći Paris nego gde će taj hotel biti otvoren.

Ima li kakvih vesti? Izašao intervju sa Dejanom Veselinovim (TOB) u kome kaže da u Rajićevu stiže lanac "Astorm". E, sad, treba protumačiti ovo Astorm... :/

Vrh