Šta je novo?

Hoteli Beograda

Astorm!? Možda je mislio na investitora - izrealsku kompaniju "Ashtrom"? Sramotno bi bilo da ne zna da takav lanac ne postoji :)

Oko "Hiltona" nemam nekih posebnih novosti - info u "Telegrafu" se pojavila tako što je to novinarki portala rekao lik koji će navodno raditi u menadžmentu beogradskog "Hiltona". Tvrde da je informacija pouzdana, ali za lokaciju su mi rekli samo ono što piše u vesti - da neće biti u centru. Ne bih da širim "hajp" na forumu dok ne saznam nešto konkretnije i pouzdanije, naročito jer o tom "Hiltonu" kruži toliko kontradiktornih informacija, a i nešto mi baš ne deluje uverljivo mogućnost da na nekoj misterioznoj, a dovoljno atraktivnoj lokaciji van centra grada, nikne "Hilton" za godinu dana.

Homer Jay":2i6rr8ou je napisao(la):
Astorm!? Možda je mislio na investitora - izrealsku kompaniju "Ashtrom"? Sramotno bi bilo da ne zna da takav lanac ne postoji :)

Pa, da, verovatno je bilo reči o tom investitoru, a novinar ovako transkribovao - znači nema pomaka na toj lokaciji.

GOJE":2fktc7qt je napisao(la):
Prijatelj je u aprilu odseo u Bah-u, i to u najskupljem apartmanu, ali je bio razočaran osnovnom uslugom. U svakom slučaju iskoristio sam priliku da bacim pogled sa 8. sprata u "knezu", pa rek'o da podelim i ovde.

Lepe slike, krovovi Beograda izgledaju bas romanticno! A neke od gajbi na visim spratovma pored BAHa imaju fenomenalne terase :)

Ja sam o BAHu cuo samo komplimente, ja bi im napisao dopis ako nesto nije bilo u redu.

PS Ovde se lepo vidi koliko palati Albanija nedostaju ti nikada sagradjeni spratovi. Bilo bi super da neki investitor to najzad izvede.

Ugao Ruzveltove i Knez Danilove. Nisam uspeo da nadjem topic o ovom, očigledno bivšem, hotelu.

Molim administratora da prebaci u pravu temu ukoliko sam promašio.

Dakle, Holiday Inn je odustao i tu će pored ostati prazna parcela?
'ajde, samo da nije mrtvo gradilište

Mislim da su se investitori samo sudski razdvojili. Ne mora da znači da su Švajcarci (Holiday Inn Express je samo brend pod kojim će hotel poslovati) odustali.

Taj zaobljeni objekat na ćošku je oduvek bio planiran kao stambena zgrada, a objekat pored je trebalo da bude hotel. Investitori su zajedno počeli posao, ali je brzo došlo do problema i nesuglasica, pa je sve završilo na sudu. Najverovatnije će sada odvojeno završavati svako svoj objekat.

Bas tako kako je rekao homer.I dogovor je bio da se prvo izgradi levi objekat(hotel) a onda tek stambeni pa je oko toga nastao spor.

U svkaom slucaju,fino je da se zavrsava makar ta ugaona zgrada.To je verovatno prva novogradnja Ruzveltovoj ako izuzmemo Ziru od drugog svetskog rata na ovamo.

Zina da li imaš neke informacije o hotelu Nobel, posle dužeg vremena čuo sam da se ponovo aktiviralo to gradilište?

01h.jpg

fasada-srednje-siva2.jpg

Malo fotkica koje sam našao na netu.
hotel-nobel-02.jpg

untitled-1.jpg

p2230099.jpg

04f.jpg

p2230017.jpg

Bivis":3r7qwdr1 je napisao(la):
Zina da li imaš neke informacije o hotelu Nobel, posle dužeg vremena čuo sam da se ponovo aktiviralo to gradilište?

01h.jpg

fasada-srednje-siva2.jpg

Malo fotkica koje sam našao na netu.
hotel-nobel-02.jpg

untitled-1.jpg

p2230099.jpg

04f.jpg

p2230017.jpg

Cekaj bre, da li su ovi PORUSILI komplet staru zgradu i onda napravili (odnosno hoce da prave) "faux" staru fasadu od betonskih elemenata?

JEP kao ti je to promaklo to su vec uradili na pljucometar od dovorova sta kazes kakva smo banana :)

direktor":2pklpv16 je napisao(la):
JEP kao ti je to promaklo to su vec uradili na pljucometar od dovorova sta kazes kakva smo banana :)

SOKIRAN sam. Kod nas izgleda ne postoji kategorija obaveznog OCUVANJA fasade nego SATRO REKONSTRUKCIJA. Po ovoj logici bi mogli i od plastike ili drveta da je rekonstruisu. Ona glupost od replike Terazija na Novom Beogradu je izgleda prava slika nase stvarnosti, sve je jedna velika sara-laza.

Ovo me podseca na secu drveca po Bulevaru, uradjeno je zato sto je tako nekome lakse i jeftinije. Tako i ovo. A oni koji bi trebalo da kontrolisu mole Boga da se ne provali. Zato volim ovaj forum i sajt, jer mnoge macke istrce iz dzaka. Hvala na slikama, sada je kristalno jasno dokumentovano sta (nam) se radi.

U senci pre-otvaranja "Metropola":

Novi izgled Hotela PARK, Beograd
28. maja 2012. Delta Real Estate kompanija u okviru Delta Holding grupe započela je renoviranje hotela Park, a posle gotovo samo tri meseca hotel je otvoren sa potpuno novim izgledom modernog gradskog hotela. Investicija u ovaj projekat iznosila je preko 2 miliona evra, a od početka radova na renoviranju Hotela pa do njegovog otvaranja u svakom momentu je bilo angažovano izmedju 150 i 200 radnika. Hotel Park je kategorisan sa tri zvezdice po internacionalnim standardima sto ga čini najboljim hotelom te kategorije u Beogradu.

image.jpg

Fasada hotela je osvežena dok je unutrašnjost hotela kompletno renovirana. U enterijeru hotela prepoznaju se topli tonovi, moderan i sveden stil sa jasnim i čistim linijama. Hotel Park raspolaže sa 127 funkcionalno opremljene sobe, od čega su 53 Deluxe sobe i 3 apartmana, prijatnim ambijentom lobija, restoranom, modernim kafićem, 2 banket sale kapaciteta do 200 gostiju i podzemnim parkingom na dva nivoa. U okviru hotela nalazi se i fitness & welness zona.

Već samo ime glavnog restorana - "Continental" budi prijatnu asocijaciju na tradicijonalno pripremljenu hranu proslavljenog šefa Stambola Geštamova, u čijim će kulinarskim veštinama moći da uživaju kako gosti hotela tako i svi drugi ljubitelji dobog ukusa nacionalne i internacionalne kuhinje.
Još jedna novina je i nesvakidašnje dizajnirani prostor cafea "Parkić" koji će pored umirujućeg pogleda, predstavljati pravu modermu destinaciju za druženje uz probrana pića i lagane zalogaje.

Početkom rada novog Hotela Park, Beogradjani dobijaju ono u čemu su do sada uživali stanovnici svetskih metropola: mesto gde će popiti savršen jutarnji espresso, doručkovati u miru, dovesti poslovne partnere na ručak kakav do sada nisu probali ili provesti vikend u krugu svoje porodice na vikend branču.

Izvor: Delta Real Estate

пролазим често туда. осветљен је баш лепо, нисам улазио али рецепција, нови лого, и хол хотела изгледају баш лепо. минималистички и квалитетно.

Нисам знао где да поставим овај интересантан текс из Телеграфа, па ето пошто је реч о хотелу, може и овде.

Ето у Њујорку у хотелу Стандард на Менхетну, тоалати на врху овог хотела су постављени тако да док гости хотела пишке и каке, гледају са престола (не сви :) ) на панораму Невјорка !

Ево целог текста, а има и краћи видео:

WC U IZLOGU: Piškite na vrhu nebodera dok vas prolaznici slikaju (VIDEO)
Toaleti hotela na Menhetnu su postavljeni uz spoljni zid zgrade a korisnici sede dovoljno blizu prozora da ih prolaznici vide dok obavljaju nuždu. "Video sam ljude kako mi mašu! Dok sedite na wc šolji ne očekujete da će bilo ko da vas vidi. Pogled iz toaleta je zastrašujući" rekao je jedan od korisnika
Toaleti Standard hotela na Menhetnu, imaju prozore preko celog spoljašnjeg zida tako da o privatnosti u taoletu ovde nema reči. Naime, korisnici ovog nesvakidašnjeg toaleta imaju fantastičan pogled dok ga koriste na 18. spratu ekskluzivnog hotela u Njujorku, ali se za prolaznike ne može reći isto..................

http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/34 ... kaju-video

А шта мислите кад би овако нешто направили на неком од београдских хотела ? :lol:

Gago, ja sam ovako nesto predosetio u ranijim postovima na konto toga kako u nekim hotelima klonju i kupatilo odvajaju staklenim zidom ili uopste ne stavljaju vrata. I pitao sam se sta je sledece, da bude nesto ovako, a evo nesto tako vec postoji! Ovo je za mene znak da je Zapad duboko zapao u dekadenciju kakva je vidjena jedino pred kraj Rimskog carstva.

ЏониБдобри, Америка је одавно у том стању опадања основне људске културе, што је наравно показатељ и овај пример "грађевинске" некултуре. То опадање нивоа људске културе или ти декаденције, се полако и све више (на жалост) шири на све четири стране света.

мислим да је купатило и соба одвојени прозирним стаклом (едит: у хотелу) сасвим супер концепт!
међутим убацивање и вц шоље у ту причу је потпуна замена теза и срамота за било ког пројектанта!!
мислим да је ово у њујорку, пропуст и неозбиљност а никако намера.
нпр у копенхагену и генерално у тим севернијим слабо осветљеним срединама, прозори су огромни и прозирни, најчешће потпуно без завеса. лично сам присуствовао како група студената слика људе у њиховој дневној соби (види се цела са улице) а њима није ни пало на памет да погледају. једноставно култура је таква да људима једноставно није стало шта ради комшија.
када се то ископира на друге културе, као нашу нпр, онда долази до губитка контекста односно изобличавања/декаденције првобитне идеје.

mnogo hejtujete.

obavljanje nužde je prirodna potreba svakog od nas. ne vidim čemu da se stidimo ili da se krijemo.....

gledao sam emisiju i vlasnik virgin kompanije na svom privatnom ima kenjaru skroz na otvorenom sa fantastičnim pogledom na more.

to je prava stvar.

Гага":mgqqer01 je napisao(la):
ЏониБдобри, Америка је одавно у том стању опадања основне људске културе, што је наравно показатељ и овај пример "грађевинске" некултуре. То опадање нивоа људске културе или ти декаденције, се полако и све више (на жалост) шири на све четири стране света.

Mislim da su tu Nju Jork i Evropa dalje odmakli od ostatka Amerike :mrgreen: Ovako nesto tesko da ces da vidis i u jednom San Francisku a tek u Teksasu nema sanse. I u Cikagu takodje.

PS Sto se tice fizioloskih potreba, i podrigivanje je prirodno pa bi' ja opet da me gosti restorana u koji odem postede tih zvukova. I seks je prirodna potreba pa opet nije u redu da ga ljudi upraznjavaju na ocigled svih, recimo po parkovima. Ne volim ni kad se parovi zvalave na ulici ili autobusu, pri cemu uopste nisam neki ultrakonzervativac; recimo, savrseno me ne zanima da li sy istopolni ili ne, samo bih voleo da se ljudi ponasaju sa bar malo obzira prema okolini. Znaci OK, jasno mi je da neko voli dobar pogled ali nekakav osnovni obzir prema okolini mora da uvazi cinjenicu da veliki broj ljudi ne zeli da vidi druge dok vrse nuzdu, tako da je nekakvo osnovno pravilo zivota u civilizovanom drustvu da se to uvazi.

Вршење нужде јесте природна појава и наравно да се тога не треба стидети, али то не значи да треба да буде јавно.

Човека од животиње раздваја интелект и самосвест. Рецимо да је јавно вршење нужде повратак у неке племенске манире наших давних предака...

Vrh